ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Roland Garros: Για την πρώτη του πρόκριση στον 4ο γύρο ο Ρουντ

Ο Κάσπερ Ρουντ στον ημιτελικό του Masters της Ρώμης
Ο Κάσπερ Ρουντ στον ημιτελικό του Masters της Ρώμης © 2022 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Μετά το 2/2 με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, συνεχίζουμε με προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το παιχνίδι του τρίτου γύρου στο Roland Garros ανάμεσα στον Κάσπερ Ρουντ και τον Λορέντσο Σονέγκο.

Την πρώτη πρόκριση της καριέρας του στον τέταρτο γύρο του Roland Garros ψάχνει απόψε (Όχι πριν τις 17:00 Eurosport, Live από το SPORT24) ο Κάσπερ Ρουντ (Νο.8), που παίζει με τον Λορέντσο Σονέγκο (Νο. 32). Ο 23χρονος Νορβηγός τενίστας φτάνει για τέταρτη διαδοχική σεζόν στον τρίτο γύρο του παρισινού Open και δείχνει πλέον έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω. Άλλωστε, σύμφωνα με τους μπουκ, είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη κόντρα στον Σονέγκο, σε τιμές που δεν φτάνουν ούτε το 1.20.

Ρουντ - Σονέγκο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Ρουντ θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του στο χώμα και έχει φέτος κερδίσει δύο τουρνουά (Γενεύη και Μπουένος Αϊρες) στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Έφτασε επίσης μέχρι τα ημιτελικά στο Masters της Ρώμης, όπου αποκλείστηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν έχει επίσης να επιδείξει και τον τελικό στο Masters του Μαϊάμι (σκληρή επιφάνεια), όπου ηττήθηκε από το νέο παιδί θαύμα του παγκόσμιου τένις, τον Κάρλος Αλκαράθ.

Το ρεκόρ του την τρέχουσα είναι 26-9 και ειδικά στο χώμα έχει 17 νίκες σε 22 ματς, μετρώντας εννιά στα τελευταία δέκα. Στο Roland Garros ξεκίνησε κερδίζοντας στα τέσσερα σετ τον πολύπειρο Τσονγκά και εύκολα στα τρία τον Φινλανδό, Εμίλ Ρουσουβουόρι.

Ο Σονέγκο ξεκίνησε δυνατά τη φετινή σεζόν, φτάνοντας μέχρι τον τρίτο γύρο στο αυστραλιανό Open και ως τα ημιτελικά στο 250αρι τουρνουά του Μπουένος Αϊρες, στη συνέχεια ωστόσο δεν κατάφερε κάτι αξιοσημείωτο.

Ο 27χρονος Ιταλός πάντως, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο των Γκόγιοβτσικ και Σόουζα στους πρώτους δύο γύρους του Roland Garros, χωρίς να χάσει σετ και τώρα θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει την κορυφαία του επίδοση στο γαλλικό Open, φτάνοντας στους "16" όπως και το 2020.

Βέβαια για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να κερδίσει για πρώτη φορά τον Ρουντ, καθώς στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις τους, το σκορ είναι 3-0 για τον Νορβηγό, ο οποίος είχε κερδίσει τον Σονέγκο με 6-3, 6-4 το 2020 στο Masters της Ρώμης.

Προγνωστικά Roland Garros

Ο Ρουντ είναι σαφώς παίκτης με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες και φυσικά δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι μετράει 45 νίκες στα τελευταία 55 παιχνίδια του στο χώμα από το ξεκίνημα του 2021. Αν πάντως ο Σονέγκο παίξει το ίδιο καλά, όπως με τον Σόουζα, θα καταφέρει στη χειρότερη περίπτωση να γεμίσει ένα σετ. Σημειώνεται ότι στις ήττες από τον Καρένιο Μπούστα στη Βαρκελώνη και από τον Σαποβάλοφ στη Ρώμη, ο 27χρονος Ιταλός ήταν ανταγωνιστικός και κέρδισε σετ.

Ακόμη λοιπόν και 3-0 να λήξει το ματς υπέρ του φαβορί, η πιθανή νίκη του Ρουντ από το 1.15 ανεβαίνει στο 1.85 σε κόμπο με το Over 29,5 games.

Από εκεί και πέρα μοιάζει λανθασμένο το βασικό line στο ποσοστό πετυχημένου σερβίς για τον 23χρονο Νορβηγό. Οι μπουκ το έχουν βγάλει στο 66,5. Ο Ρουντ ωστόσο έχει βελτιώσει αισθητά το πρώτο του σερβίς την τελευταία διετία και στους πρώτους δύο γύρους του Roland Garros, είχε 72% με τον Τσονγκά και 74% με τον Ρουσουβουόρι, βγάζοντας μάλιστα 12 άσους συνολικά. Στο 1.87 το Over 66,5 του Ρουντ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρουντ - Λορέντσο: Νικητής Ρουντ & Over 29,5 games (απόδοση 1.85), όχι πριν τις 17:00
  • Ρουντ - Λορέντσο: Ποσοστό πετυχημένου πρώτου σερβίς Over 66,5 ο Ρουντ (απόδοση 1.87), όχι πριν τις 17:00
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ