BIG GAMES BET

Προγνωστικά πόλο: Έτοιμη να γράψει ιστορία η Ελλάδα, μπορεί το 1.85

Ο Στάθης Καλογερόπουλος σκοράρει κόντρα στις ΗΠΑ στον προημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Υγρού Στίβου
Ο Στάθης Καλογερόπουλος σκοράρει κόντρα στις ΗΠΑ στον προημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Υγρού Στίβου © 2022 ANNA SZILAGYI/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο ημιτελικό της Ελλάδας με την Ιταλία στην υδατοσφαίριση των ανδρών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας.

Την παρθενική της πρόκριση σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος διεκδικεί σήμερα η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, παίζοντας στον ημιτελικό με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία (17:00 ΕΡΤ).

Η εθνική μας έχει κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια στο παρελθόν (2005, 2015), σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, φέτος όμως τόσο ο Θοδωρής Βλάχος, όσο και οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δηλώνουν πανέτοιμοι ακόμη και για το Χρυσό!

Ιταλία - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι μιλάμε για την ασημένια Ολυμπιονίκη, η οποία έχει φτάσει ως τα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης αήττητη. Η Ελλάδα έφερε ισοπαλία 8-8 στην πρεμιέρα με την Κροατία και εν συνεχεία κέρδισε πανεύκολα στον όμιλο, τόσο την Ιαπωνία (18-7), όσο και τη Γερμανία (16-8).

Στα προημιτελικά, η "γαλανόλευκη" έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στις ΗΠΑ, επικρατώντας με 16-11. Με εξαίρεση το δεύτερο οκτάλεπτο, όπου έληξε 6-4 υπέρ των Αμερικάνων, διότι η άμυνά μας αποσυντονίστηκε, λόγω του τραυματισμού του Μάνου Ζερδεβά, η Ελλάδα έλεγξε απόλυτα το ματς.

Στην τρίτη περίοδο, ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Παναγιώτης Τζωρτζάτος βρήκε καλύτερη επικοινωνία με τους συμπαίκτες του και η Ελλάδα έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, κρατώντας στο μηδέν τις ΗΠΑ. Με επί μέρους σκορ λοιπόν 3-0, η εθνική μας πήρε κεφάλι με 10-7 κι έφτασε εν τέλει άνετα στην πρόκριση.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε φυσικά ο Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης, ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ σε ισάριθμες προσπάθειες, επιβεβαιώνοντας άνετα το Over 1,5 γκολ, που έδινε 2.25! Οι μπουκ κατάλαβαν το λάθος τους και σήμερα προσφέρουν το Over 1,5 του διεθνούς άσου της Φερεντσβάρος μόλις στο 1.60.

Αρκετά πιο χαμηλά παίζουν οι τιμές και για τους υπόλοιπους διεθνείς μας, όπως το Over 1,5 γκολ του Κώστα Γενηδουνιά, το οποίο προσφέρεται μόλις στο 1.67. Πιο ενδιαφέρον, λόγω απόδοσης, είναι το Over 2,5 γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου στο 2.25. Μιλάμε για τον ηγέτη της εθνικής μας ομάδας, ο οποίος αναμένεται να παίξει πάνω 30 λεπτά. Μέχρι στιγμής, έχει 11 γκολ στο τουρνουά, σημειώνοντας τρία απέναντι στις ΗΠΑ, τέσσερα με την Κροατία και άλλα τρία με την Ιαπωνία.

Φυσικά θα χρειαστούμε και μία γεμάτη εμφάνιση από τον Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος με τις ΗΠΑ είχε 0/6 προσπάθειες. Δύσκολα θα μείνει σε δεύτερο σερί ματς άσφαιρος. Είναι από τους κορυφαίους περιφερειακούς σουτέρ στο άθλημα και στο φετινό τουρνουά έχει πετύχει ήδη έξι γκολ. Στο 1.87 να βάλει πάνω από ένα σήμερα.

Εμφατική η πρόκριση της Ιταλίας

Σε ό,τι αφορά στην Ιταλία, πάντα οι αναμετρήσεις εναντίον της είναι ιδιαίτερες, ειδικά από τη στιγμή που στον πάγκο της παραμένει ο άλλοτε ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Αλεσάντρο Καμπάνια. Οι Ιταλοί παρουσιάζουν φέτος μία σημαντικά ανανεωμένη έκδοση, με πέντε rookies στη σύνθεσή τους. Εξακολουθούν πάντως να είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα και το απέδειξαν αυτό περίτρανα στον προημιτελικό, όπου απέκλεισαν εμφατικά την οικοδέσποινα Ουγγαρία, μπροστά σε σχεδόν 7.000 Ούγγρους φιλάθλους!

Το τελικό 11-10 είναι παραπλανητικό, αφού η Ιταλία προηγήθηκε με 11-7 και πρακτικά δεν κινδύνευσε ποτέ από τους Μαγυάρους, οι οποίοι απλά μείωσαν την έκταση της ήττας τους, εκμεταλλευόμενοι στο τέλος τη χαλάρωση της σκουάντρα ατζούρα.

Η Ιταλία μπορεί να μην πήγε καλά στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, μένοντας μόλις 7η, ωστόσο είναι η μόνη ομάδα στον κόσμο με τέσσερα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, επομένως δικαιολογημένα προσφέρεται φαβορί (2.00) στο αποψινό παιχνίδι. Στις τάξεις της άλλωστε, έχει παίκτες όπως ο Ντελ Λούνγκο, ο Ντι Φούλβιο, ο Ετσενίκε και ο Πρετσιούτι, που αναδείχθηκαν στις αρχές Ιουνίου πρωταθλητές Ευρώπης με την Προ Ρέκο, κερδίζοντας στον τελικό τη Νόβι Μπέογκραντ του Αγγελου Βλαχόπουλου.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του βασικού της γκολκίπερ, του Μάνου Ζερδεβά, δεν θα είναι εύκολο να κρατήσουμε πολύ χαμηλά τους Ιταλούς, όπως στην τελευταία μονομαχία μας στο Τόκυο, όπου το ματς έληξε ισόπαλο 6-6. Από την άλλη βέβαια, η προϊστορία δείχνει σταθερά κλειστά ματς ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία, με συνήθως χαμηλά σκορ. Συν τοις άλλοις, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αναφερόμαστε σε έναν ημιτελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος, συνεπώς υπάρχει έξτρα πίεση και άγχος.

Αν κρίνουμε πάντως με βάση το ταλέντο που έχει αυτή τη ομάδα, η εθνική μας είναι σε θέση να πετύχει μίνιμουμ 9 γκολ για να επιβεβαιώσει το Over 8,5 στο 1.85.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ιταλία – Ελλάδα: Ελλάδα Over 8,5 γκολ (απόδοση 1.85), 17:00
  • Ιταλία – Ελλάδα: Βλαχόπουλος Over 2,5 γκολ (απόδοση 2.25), 17:00
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ