ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Το 2.25 του "βασιλιά" και η επιστροφή του Μπούκερ

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με την φανέλα των Λείκερς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με την φανέλα των Λείκερς Ⓒ 2023 ASHLEY LANDIS/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Από τα σημαντικά νέα της ημέρας στο ΝΒΑ είναι ασφαλώς η επιστροφή του Ντέβιν Μπούκερ στη δράση, για πρώτη φορά μετά τα Χριστούγεννα. Χωρίς τον ηγέτη τους, που έλειψε 1,5 μήνα, οι Σανς έγραψαν ρεκόρ 10-11. Το τελευταίο διάστημα πάντως έχουν βελτιώσει κατακόρυφα την απόδοσή τους και μετρούν 8-2 στα δέκα πιο πρόσφατα ματς. Μάλιστα, κέρδισαν μέσα στη Βοστώνη την Παρασκευή (106-94) και το Σάββατο, νίκησαν back to back άνετα και στο Ντιτρόιτ (116-100).

Η επάνοδος του Μπούκερ αναμένεται να δώσει έξτρα ώθηση στους "ήλιους" αν και σε πρώτη φάση θα παίζει με περιορισμό λεπτών για να ενταχθεί ομαλά σε αγωνιστικό ρυθμό και να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο νέας υποτροπής.

Στον αντίποδα, το Μπρούκλιν έχει περάσει ήδη στην μετα-Ιρβινγκ εποχή και περιμένει το ντεμπούτο των νεοφερμένων Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ και Σπένσερ Ντινγουίντι, το οποίο πάντως δεν πρόκειται να γίνει απόψε κατόπιν απόφασης του Ζακ Βον. Από εκεί και πέρα, παραμένουν εκτός ο Κέβιν Ντουράντ και ο Σεθ Κάρι, ενώ αναμένεται η επάνοδος του Μπεν Σίμονς μετά από απουσία πέντε αγώνων.

Οι Νετς έχουν ρεκόρ 5-8 από τότε που τραυματίστηκε ο KD κι έχασαν τη Δευτέρα από τους Κλίπερς 124-116, παρά το γεγονός ότι έκανε ρεκόρ καριέρας ο Καμ Τόμας με 47 πόντους!

Ευκαιρία για το Φοίνιξ να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, αφενός διότι είναι πιο φρέσκο, αφού έχει να παίξει από το Σάββατο, αφετέρου καθώς θα αντιμετωπίσει έναν ελλιπέστατο αντίπαλο (08/02 02:30 Live από το SPORT24). Στο 1.35 το διπλό, στο 2.55 με το Under 20,5 του Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος λογικά δεν θα παίξει πάνω από 25 λεπτά απόψε.

Νέα Ορλεάνη - Ατλάντα

Η Νέα Ορλεάνη αρχίζει επιτέλους να βρίσκει ένα θετικό μομέντουμ, έπειτα από 10 σερί ήττες, όπου σκόραρε κατά μέσο όρο μόλις 103,9 πόντους. Οι Πέλικανς κέρδισαν το Σάββατο τους Λέικερς με 131-126 και την Κυριακή επικράτησαν και των Κινγκς, κάνοντας μάλιστα season high με 136 πόντους, παρά το γεγονός ότι έλειψαν Μπράντον Ινγκραμ και Γιόνας Βαλανσιούνας.

Αμφότεροι απόψε επιστρέφουν και η ομάδα του Γουίλι Γκριν θα ψάξει το 3/3 εντός έδρας, υποδεχόμενη την Ατλάντα, η οποία ολοκληρώνει απόψε ένα road-trip πέντε αγώνων σε εννιά ημέρες (08/02 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Χοκς έχασαν το Σάββατο με 20 πόντους διαφορά στο Ντένβερ, χωρίς να έχουν στη σύνθεσή τους τον Τρέι Γιανγκ, που απόψε θα επιστρέψει στο ροτέισον του Νέιτ ΜακΜίλαν.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην τρέχουσα regular season στις 5 Νοεμβρίου, στην Τζόρτζια, με τους Χοκς να κερδίζουν στην παράταση 124-121. Απόψε, είναι ελαφρύ φαβορί οι Πέλικανς, που παρότι εξακολουθούν να παίζουν χωρίς τον Ζάιον Γουίλιαμσον, βρίσκουν ξανά τον επιθετικό τους ρυθμό.

Αν πάρουμε ένα θεωρητικά ασφαλές χάντικαπ 8,5 πόντων υπέρ του άσου και ζητήσουμε ταυτόχρονα και το Over 24,5 του Ινγκραμ, χτίζουμε απόδοση στο 2.40. Ο σταρ της Νέας Ορλεάνης σε δύο ματς μέσα στον Φεβρουάριο, σημείωσε 26 πόντους με τους Μάβερικς και 35 με τους Λέικερς, έχοντας συνολικά 25/48 σουτ, ήτοι 52% ποσοστό ευστοχίας.

Ντένβερ - Μινεσότα

Ο Μάικλ Μαλόουν πήρε την απόφαση να αφήσει εκτός αποστολής τους Νίκολα Γιόκιτς, Ααρον Γκόρντον, Τζαμάλ Μάρεϊ και Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ για το παιχνίδι της Κυριακής με τους Τίμπεργουλβς. Οι Νάγκετς ταξίδεψαν στη Μινεάπολις χωρίς τέσσερις βασικούς τους και μοιραία γνώρισαν βαριά ήττα με 30 πόντους διαφορά!

Απόψε, τα δεδομένα θα είναι πολύ διαφορετικά (08/02 04:00 Live από το SPORT24). Με εξαίρεση τον Μάρεϊ, που δίνεται αμφίβολος, Γιόκιτς, Γκόρντον και Κάλντγουελ-Πόουπ αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά. Ο άσος επομένως έχει ξεκάθαρο προβάδισμα και για αυτό προσφέρεται μόλις στο 1.25. Άλλωστε, οι "σβόλοι" είναι επικεφαλής στη Δύση και σχεδόν αλάνθαστοι (25-4) μέσα στην Ball Arena.

Στα υπόψιν ασφαλώς και το triple-double του Νίκολα Γιόκιτς σε τιμές άνω του 2.00. Ο Τζόκερ πήρε ανάσες το σαββατοκύριακο και πιθανότατα θα επιστρέψει δριμύτερος απόψε. Ο Σέρβος σούπερ σταρ μετράει 9/11 triple-doubles στις τελευταίες συμμετοχές του, μεταξύ αυτών κι ένα κόντρα στη Μινεσότα, στις 18 Ιανουαρίου (31 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 13 ασίστ), όταν οι Νάγκετς είχαν κερδίσει με 122-118. Στο 2.32 σε combo με τον άσο.

Λος Άντζελες - Οκλαχόμα

Στο Λος Άντζελες όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω στον Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος αν σκοράρει 36 πόντους απέναντι στην Οκλαχόμα, θα σπάσει το θρυλικό ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και θα περάσει στην πρώτη θέση των κορυφαίων σκόρερ, όλων των εποχών, στο NBA (08/02 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Λογικό λοιπόν ότι οι μπουκ έχουν... φουσκώσει το βασικό line του "βασιλιά" στο 32,5. Ο Λεμπρόν πάντως, σκοράρει στην τρέχουσα regular season 30 πόντους κατά μέσο όρο. Εχει 27 στα τελευταία τρία ματς και στα 24 παιχνίδια φέτος, με τον Αντονι Ντέιβις δίπλα του, ξεπέρασε τους 32 μόλις τρεις φορές.

Value το 2.25 στο Under 32,5 του Τζέιμς. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την Πέμπτη ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με το Μιλγουόκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ένας δηλαδή αντίπαλος με πολύ πιο μεγάλη αίγλη συγκριτικά με την Οκλαχόμα. Είναι σαφώς προτιμότερο ο Τζέιμς να σπάσει το ρεκόρ κόντρα σε έναν διεκδικητή του τίτλου και απέναντι στον αντίπαλο αρχηγό στο All-Star Game.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπρούκλιν – Φοίνιξ: 2 & Μπούκερ Under 20,5 (απόδοση 2.55), 02:30
  • Νέα Ορλεάνη – Ατλάντα: 1 +8,5 & Ινγκραμ Over 24,5 (απόδοση 2.40), 02:30
  • Ντένβερ – Μινεσότα: 1 & Γιόκιτς triple-double (απόδοση 2.32), 04:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Οκλαχόμα: Τζέιμς Under 32,5 πόντοι (απόδοση 2.25), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ