ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Ο... γιορτινός Ντόντσιτς και το ξέσπασμα των Γουόριορς

Ο Λούκα Ντόντσιτς
Ο Λούκα Ντόντσιτς Ⓒ 2022 TONY GUTIERREZ/ASSOCIATED PRESS

Πλούσιο το πρόγραμμα του ΝΒΑ με 11 αναμετρήσεις και πολλές επιλογές για στοιχηματισμό. Ο Ντόντσιτς, ο Σαμπόνις, ο Ραντλ, το ξέσπασμα των Γουόριορς και η φόρμα των Ράπτορς.

Ο Τζούλιους Ραντλ πέρυσι έκανε μία All-Star σεζόν και αναδείχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης του ΝΒΑ, οδηγώντας τους Νικς στα playoffs. Φέτος τα πράγματα δεν πάνε το ίδιο καλά, με τη Νέα Υόρκη (25-31) να βρίσκεται στη 12η θέση της Ανατολής και τον Ραντλ να αμφισβητείται από τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας.

Μέσα στον Φεβρουάριο πάντως, ο 27χρονος πάουερ-φόργουορντ άρχισε επιτέλους να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Στα τελευταία πέντε ματς, έχει 27,2 πόντους κατά μέσο όρο και 12 ριμπάουντ, γράφοντας τέσσερα double-doubles.

Ο Ραντλ ήταν καταλυτικός στη νίκη-έκπληξη επί των Γουόριορς την Παρασκευή, μέσα στο Σαν Φρανσίσκο, αφού σημείωσε 28 πόντους και κατέβασε 16 ριμπάουντ! Ηγετικό ρόλο αναμένεται να παίξει και απόψε (13/02 00:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) κόντρα στο αποδυναμωμένο Πόρτλαντ (έφυγαν πριν το trade deadline οι Πάουελ, ΜακΚόλουμ, Κόβινγκτον), δεδομένου μάλιστα ότι συνεχίζει εκτός για την ομάδα του Τίμποντο ο Μπάρετ. Στο 2.47 να κάνει double-double ο Ραντλ με μίνιμουμ 22 πόντους.

Ουάσινγκτον - Σακραμέντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Ντομάντας Σαμπόνις μετακόμισε πριν το trade deadline από την Ιντιάνα στο Σακραμέντο (21-36) και στο ντεμπούτο του με τους Κινγκς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, με 22 πόντους στη νίκη επί των Τίμπεργουλβς.

Τώρα, οι «βασιλιάδες» παίζουν στην Ουάσινγκτον (25-29) με τους Γουίζαρντς, οι οποίοι επίσης άλλαξαν σημαντικά το ρόστερ τους πριν το deadline (13/02 02:00 Live από το SPORT24). Το κακό βέβαια για την DC είναι πως ο νεοφερμένος Πορζίνγκις δεν είναι ακόμη διαθέσιμος, ο Γκάφορντ είναι τραυματίας, άρα αυτός που απομένει για να αντιμετωπίσει τον Σαμπόνις είναι ο Τόμας Μπράιαντ. Λογικά, ο Λιθουανός άσος έχει το πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο match-up και μπορεί να γράψει ξανά 20+ πόντους στη δεύτερη εμφάνιση με τη νέα του ομάδα. Στο 1.91 η συγκεκριμένη επιλογή.

Γκόλντεν Στέιτ - Λ.Α. Λέικερς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Λέικερς (26-30) δεν μπόρεσαν να κάνουν κάποιο trade που θα αλλάξει τη μοίρα τους τη φετινή σεζόν και πάνε απόψε στο Σαν Φρανσίσκο για να παίξουν με τους Γουόριορς (41-15), έχοντας questionable τους Τζέιμς και Γουέστμπρουκ.

Το Γκόλντεν Στέιτ έρχεται από την εντός έδρας ήττα σοκ κόντρα στη Νέα Υόρκη και όλα δείχνουν ότι το μάρμαρο θα πληρώσει το... Λ.Α (13/02 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Στιβ Κερ δύσκολα θα ανεχθεί να χάσει τρίτο διαδοχικό ματς, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ φέτος.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στο εναρκτήριο ματς της σεζόν, με τους Γουόριορς τότε να κερδίζουν 121-124 μέσα στο Λος Αντζελες. Λογικά, το σκορ θα πάει ψηλά και απόψε, αφού οι Λέικερς παίζουν σε γρήγορο pace, αλλά έχουν απογοητευτική άμυνα. Οι «πολεμιστές» με τη σειρά τους σκοράρουν 116,1 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία οχτώ παιχνίδια τους και απέναντι σε αυτούς τους Λέικερς, δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τους 120. Στο 2.05 το combo άσος με -2,5 πόντους και over 215,5.

Τορόντο - Ντένβερ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Ντένβερ (30-25) έκανε μεγάλη προσπάθεια την Παρασκευή στη Βοστώνη, αλλά δεν κατάφερε να δραπετεύσει με τη νίκη από το TD Garden. Εχασε 108-102 και αμέσως πήρε το αεροπλάνο για back to back παιχνίδι (13/02 02:30 Live από το SPORT24) στο Τορόντο (31-23).

Οι Νάγκετς αναμένονται κουρασμένοι απόψε και ειδικά ο Γιόκιτς. Η κόπωση του Σέρβου σούπερ σταρ φάνηκε και κόντρα στους Σέλτικς, καθώς υπέπεσε στα εννιά από τα 21 συνολικά λάθη των Νάγκετς.

Στον αντίποδα, οι Ράπτορς του Νικ Νερς πραγματικά πετούν, μετρώντας οχτώ σερί νίκες και εννιά στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους. Οι Καναδοί αυτή τη στιγμή είναι στην έκτη θέση της Ανατολής, αλλά απέχουν μόλις τέσσερα παιχνίδια από το Μαϊάμι, που έχει το κορυφαίο ρεκόρ στην περιφέρεια. Λόγοι φόρμας και φρεσκάδας μας οδηγούν προς τον άσο με -2,5 πόντους, στο 1.72.

Ντάλας - Λ.Α. Κλίπερς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Λούκα Ντόντσιτς «γιόρτασε» το trade του Πορζίνγκις με ρεκόρ καριέρας! Οι Μάβερικς... ξαπόστειλαν τον Λετονό στην Ουάσινγκτον με αντάλλαγμα τους Ντινγουίντι, Μπέρτανς και ένα pick δεύτερου γύρου και ο Luka-Magic, στο πρώτο παιχνίδι με τον Πορζίνγκις εκτός Ντάλας, ξεσάλωσε σημειώνοντας 51 πόντους στη νίκη με 112-105 επί των Κλίπερς.

Αυτή είναι η κορυφαία επίδοση στην καριέρα του Ντόντσιτς στο ΝΒΑ. Ο Σλοβένος σημείωσε 28 από τους 51 πόντους του στην πρώτη περίοδο, εκμεταλλευόμενος την απόφαση των Κλίπερς να μην ρίξουν double-team πάνω του.

Απόψε, οι Κλίπερς παίζουν back to back με τους Μάβερικς (13/02 03:30 Live από το SPORT24) και μένει να φανεί αν πήραν το μάθημά τους από το ματς της Πέμπτης. Λογικά, η ομάδα του Τάιρον Λου θα είναι πιο προσεκτική πάνω στον Ντόντσιτς και αναμένεται να εφαρμόσει περισσότερες παγίδες, ειδάλλως, κινδυνεύει να εκτεθεί ξανά από την εκτελεστική δεινότητα του 22χρονου πόιντ-γκαρντ.

Στη λογική, ότι η άμυνα των Κλίπερς θα προσαρμοστεί καλύτερα απόψε στο παιχνίδι του Ντόντσιτς, εκτιμούμε ότι δεν θα έχουμε ξανά one-man show. Ο Λούκα βέβαια ξέρει να αξιοποιεί καλά τους συμπαίκτες του, όταν η αντίπαλη ομάδα αποφασίζει να τον παίξει με double-team. Αλλωστε, πριν τον αγώνα της Πέμπτης, όπου έδωσε μόλις 6 ασίστ, μετρούσε επτά διαδοχικά double-doubles μοιράζοντας κατά μέσο όρο 12,1 ασίστ! Value ασφαλώς η επιλογή να δώσει απόψε πάνω από 8 τελικές πάσες, στο 1.83.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Πόρτλαντ – Νέα Υόρκη: Ραντλ double-double με 22+ πόντους (απόδοση 2.47), 00:00
  • Ουάσινγκτον – Σακραμέντο: Σαμπόνις Over 19,5 πόντους (απόδοση 1.91), 02:00
  • Τορόντο – Ντένβερ: 1 -2,5 (απόδοση 1.72), 02:30
  • Γκόλντεν Στέιτ – Λ.Α. Λέικερς: 1 -2,5 & Over 215,5 (απόδοση 2.05), 03:30
  • Ντάλας – Λ.Α. Κλίπερς: Ντόντσιτς Οver 8,5 ασίστ (απόδοση 1.83), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ALL STAR 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ