ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Μιλούν οι έδρες στην Christmas Day του ΝΒΑ

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με την φανέλα των Λέικερς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με την φανέλα των Λέικερς Ⓒ 2021 RINGO H.W. CHIU/ASSOCIATED PRESS

Δεύτερο σκέλος από το χριστουγεννιάτικο μενού στο ΝΒΑ με στοιχηματικές προτάσεις από Φοίνιξ, Λος Άντζελες και Γιούτα.

Οι δύο κορυφαίες ομάδες της Δύσης, οι Σανς (26-5) και οι Γουόριορς (26-6) συγκρούονται στην Αριζόνα (00:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24), ίσως στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της χριστουγεννιάτικης ημέρας στο ΝΒΑ.

Οι Σανς πήραν το πρώτο φετινό ματς με τους Γουόριορς στις αρχές Δεκεμβρίου, παίζοντας σπουδαία άμυνα πάνω στον Στέφεν Κάρι (4/21 σουτ), ωστόσο τρεις ημέρες αργότερα, ελλείψει του Ντέβιν Μπούκερ, οι "πολεμιστές" ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1 κερδίζοντας εύκολα στο Σαν Φρανσίσκο.

Φοίνιξ - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οπως όλα τα παιχνίδια της Christmas Day, έτσι κι αυτό έχει επηρεαστεί από τον κορονοϊό, αφού οι Γουόριορς έχουν στο πρωτόκολλο τους τρεις καλύτερους σκόρερ τους μετά τον Κάρι, δηλαδή τους Αντριου Γουίγκινς (18,7 πόντοι), Τζόρνταν Πουλ (17,9 πόντοι) και Ντέμιον Λι (8,4 απόντοι). Παράλληλα, είναι αμφίβολος ο πολύπειρος Αντρέ Ιγκουοντάλα.

Στον αντίποδα οι Σανς δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, προέρχονται από 15 σερί νίκες στην έδρα τους και λογικά προσφέρονται φαβορί απόψε κόντρα στην ομάδα του Στιβ Κερ, ο οποίος γκρίνιαξε για το γεγονός ότι οι Γουόριορς θα παίξουν δεύτερη κολλητή σεζόν εκτός έδρας χριστουγεννιάτικο παιχνίδι. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι το Γκόλντεν Στέιτ είχε γνωρίσει τη συντριβή στο Μιλγουόκι ανήμερα των Χριστουγέννων με 138-99.

Οι Σανς έχουν σε εξαιρετική κατάσταση τους δύο σέντερ τους, Εϊτον και ΜακΓκι, με τον δεύτερο να πραγματοποιεί φέτος την κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Ο Μπούκερ σκοράρει με όποιον τρόπο θέλει. Ο Μπρίτζις έχει αποδείξει ότι μπορεί να γίνει σκιά του Κάρι και ο αειθαλής Πολ έχει την ικανότητα να "χτυπάει" την άμυνα με αλλαγές των Γουόριορς.

Αν οι δύο ομάδες ήταν πλήρεις θα μιλάγαμε για το απόλυτο ντέρμπι, ωστόσο με τις απουσίες που έχουν οι φιλοξενούμενοι, το προβάδισμα είναι καθαρά στην πλευρά της έδρας, με τον άσο στο 1.65 με -3,5 πόντους χάντικαπ.

Σε ατομικό επίπεδο, έχει ενδιαφέρον το double-double του Κρις Πολ, ο οποίος ως γνωστόν έχει πάντα αυξημένο κίνητρο κόντρα στους Γουόριορς, αφού στο παρελθόν του έφραξαν το δρόμο προς τον τίτλο, όταν ήταν παίκτης των Κλίπερς και των Ρόκετς. Ο πολύπειρος πόιντ-γκαρντ είχε κάνει double-double με 15 πόντους και 11 ασίστ στο πρώτο ματς της σεζόν κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ και το ενδεχόμενο να επαναλάβει απόψε κάτι παρόμοιο προσφέρεται στο 2.67.

Λ.Α. Λέικερς - Μπρούκλιν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Λος Άντζελες (25/12 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) ο κορονοϊός θα μας στερήσει την πολυαναμενόμενη μονομαχία ανάμεσα στον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Κέβιν Ντουράντ. Οι δύο αστέρες έχουν να τεθούν αντιμέτωποι από τα Χριστούγεννα του 2018. Φέτος η λίγκα είχε φροντίσει για αυτό το μεγάλο συναπάντημα έπειτα από τρία χρόνια, αλλά λογάριαζε χωρίς την πανδημία, που θα κρατήσει εκτός παρκέ τον ηγέτη των Νετς (21-9).

Τουλάχιστον, στην πλευρά του Μπρούκλιν καθάρισαν με το πρωτόκολλο οι Χάρντεν, Μίλσαπ και Κάρτερ. Εξακολουθούν όμως να είναι εκτός πέρα από τον Ντουράντ οι ΛαΜάρκους Ολντριτζ, Τζο Χάρις και Καϊρί Ιρβινγκ.

Μεγάλη είναι η λίστα των απόντων και στην πλευρά των Λέικερς (16-17), με τους Αντονι Ντέιβις, Μαλίν Μονκ, Οστιν Ριβς, Εϊβερι Μπράντλεϊ, Κεντ Μπέιζμορ, Τρέβορ Αρίζα και Κέντρικ Ναν να είναι εκτός μάχης. Πάντως τα προβλήματα των Νετς κρίνονται σοβαρότερα. Το Μπρούκλιν πρακτικά θα προσπαθήσει να σταθεί επιθετικά κυρίως με τους Χάρντεν και Μιλς.

Ο Λεμπρόν συνηθίζει σε τέτοιους είδους ματς, να μαγνητίζει όλα τα βλέμματα με τις εμφανίσεις του και λογικά θα θελήσει να δώσει απαντήσεις σε όσους αμφιβάλλουν για τη δυναμική των Λέικερς φέτος να διεκδικήσουν τον τίτλο. Αν το L.A. περιορίσει τον Χάρντεν λογικά θα έχει κάνει το αποφασιστικό βήμα για τη νίκη. Ενδιαφέρουσα περίπτωση ο άσος στο 1.90. Οποιος θέλει να ρισκάρει για μεγαλύτερη απόδοση σε κόμπο με πρώτο σκόρερ τον "βασιλιά" στο 3.40.

Γιούτα - Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο παιχνίδι που κλείνει το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα (26/03 05:30 Live από το SPORT24), οι Τζαζ (22-9) θα είχαν το προβάδισμα ακόμη κι αν οι Μάβερικς (15-16) έπαιζαν πλήρεις. Τώρα που το Ντάλας είναι χτυπημένο και από τον κορονοϊό με συνέπεια να είναι εκτός οι Λούκα Ντόντσιτς, Τρέι Μπερκ, Ρέτζι Μπούλοκ, Μάξι Κλέμπερ και Τιμ Χαρνταγούεϊ Τζούνιορ, μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό ότι το βασικό χάντικαπ βρίσκεται πάνω από τους 10 πόντους.

Μέσα σε όλα, οι Τεξανοί έχουν και αμφίβολο τον Πορζίνγκις, ο οποίος αν δεν παίξει, τότε το ματς αναμένεται να εξελιχθεί σε υγιεινός περίπατος για τη Γιούτα.

Οπως και να έχει, οι Τζαζ διανύουν περίοδο φόρμας και μετρούν ρεκόρ 8-2 στα τελευταία δέκα ματς με εντυπωσιακό offensive rating (121,1 πόντοι). Ο Ντόνοβαν Μίτσελ είναι πραγματικά καυτός με 29 πόντους κατά μέσο όρο μέσο όρο μέσα στον Δεκέμβριο. Στα τελευταία 11 ματς, έχει σημειώσει εννιά φορές τουλάχιστον 27 πόντους. Ο άσος από το 1.10 ανεβαίνει στο 1.90 σε κόμπο με πρώτο σκόρερ τον Μίτσελ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φοίνιξ – Γκόλντεν Στέιτ: 1 -3,5 (απόδοση 1.65), 00:00
  • Φοίνιξ – Γκόλντεν Στέιτ: Double-double Πολ (απόδοση 2.67), 00:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Μπρούκλιν: 1 (απόδοση 1.90), 03:00
  • Γιούτα – Ντάλας: 1 & Πρώτος σκόρερ Μίτσελ (απόδοση 1.90), 05:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ