ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Αποδεκατισμένοι οι Χοκς, χρωστούν απαντήσεις οι Μπακς

Ο Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς μαρκάρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς σε παιχνίδι για το NBA στο Garden
Ο Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς μαρκάρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς Ⓒ 2021 CHARLES KRUPA/ASSOCIATED PRESS

Christmas Day και ΝΒΑ πάνε πάντα μαζί! Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκινάει με δύο αναμετρήσεις, που μπορούν να προσφέρουν στοιχηματικές επιλογές, αφού οι Μπακς χρωστούν απαντήσεις στους Σέλτικς και οι Νικς θα παίξουν κόντρα στους αποδεκατισμένους λόγω κορονοϊού Χοκς.

Γιορτές χωρίς μπάσκετ δεν γίνονται. Παρά την έξαρση της πανδημίας και την ατυχία ότι πολλοί αστέρες βρίσκονται στο πρωτόκολλο του κορονοϊού, το ΝΒΑ παραμένει πιστό στις παραδόσεις του και έχει προγραμματίσει πέντε παιχνίδια ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η αρχή γίνεται από τη Νέα Υόρκη (19:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24), όπου οι Νικς (14-18) υποδέχονται τους Χοκς (15-16). Φυσικά, όταν η λίγκα επέλεγε στο ξεκίνημα της σεζόν το συγκεκριμένο ζευγάρι για ένα από τα πέντε χριστουγεννιάτικα ματς, δεν περίμενε ότι οι δύο ομάδες θα βρίσκονται τόσο χαμηλά στην κατάταξη της Ανατολής.

Τόσο η Νέα Υόρκη, όσο και η Ατλάντα πραγματοποιούν προς το παρόν απογοητευτική σεζόν, πολύ κάτω από τις προσδοκίες τους. Είναι ενδεικτικό ότι η Νέα Υόρκη έχει ρεκόρ 2-6 στα τελευταία οχτώ παιχνίδια της και η Ατλάντα 3-6 στα τελευταία εννιά.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι και οι δύο έχουν χτυπηθεί από τον κορονοϊό και ειδικά τα "γεράκια", που έχουν δέκα (!) παίκτες στο πρωτόκολλο, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Τρέι Γιανγκ (27,3).

Νέα Υόρκη - Ατλάντα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Χωρίς τον Γιανγκ, η Ατλάντα έχασε από το Ορλάντο και κέρδισε τη Φιλαντέλφεια, ωστόσο και στα δύο ματς σημείωσε μόλις 98 πόντους.

Οι Νικς με τη σειρά τους έχουν τραυματία τον Ντέρικ Ρόουζ και πλέον μόνο τρεις παίκτες στο πρωτόκολλο, αφού καθάρισαν από αυτό οι Μπάρετ, Τόπιν, Γκράιμς και Κουίκλι. Ο Μπάρετ πάντως δίνεται αμφίβολος και ο Κουίκλι εξαιρετικά αμφίβολος για το αποψινό μας. Σε κάθε περίπτωση, οι απουσίες των Νικς είναι λιγότερες και φυσικά όχι τόσο σημαντικές συγκριτικά με αυτές των Χοκς, που εκτός από τον Γιανγκ, στερούνται επίσης παίκτες όπως ο Χουέρτερ, ο Γκαλινάρι, ο Λου Γουίλιαμς και ο Χάντερ, που είναι τραυματίας.

Με τον Γιανγκ εκτός, οι Χοκς δεν θα είναι εύκολο να περάσουν τους 100 πόντους. Από την άλλη, οι Νικς εντός έδρας μετρούν μόλις 105,6 πόντους κατά μέσο όρο και στα τελευταία 11 ματς στο MSG, επιβεβαίωσαν το under οχτώ φορές. Εξάλλου, στις έξι προηγούμενες συναντήσεις των δύο ομάδων σημειώθηκαν κατά μέσο όρο 199 πόντοι.

Οι Νικς δικαιολογημένα έχουν το προβάδισμα για τη νίκη, δεδομένου μάλιστα ότι έχει επιστρέψει δυναμικά στο ροτέισον και ο Κέμπα Γουόκερ, βάζοντας 44 πόντους (!) στην ήττα από τους Γουίζαρντς. Ο άσος προσφέρεται σε τιμές κάτω από το 1.40, ωστόσο μπορεί να ανέβει στο 1.87 αν παιχθεί στο -2,5 και σε κόμπο με under 222,5.

Μιλγουόκι - Βοστώνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Μιλγουόκι (21:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), οι Μπακς (21-13) υποδέχονται τους Σέλτικς (16-16) σε ένα ματς όπου ο άσος από το 1.65 έχει δεχθεί πιέσεις και έχει υποχωρήσει κάτω από το 1.40.

Το Μιλγουόκι είναι από τις πιο ταλαιπωρημένες ομάδες φέτος από τραυματισμούς και κορονοϊό. Είναι χαρακτηριστικό πως από το ξεκίνημα της σεζόν μόνο ο Πατ Κόνατον έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια.

Οι Μπακς κέρδισαν τα τελευταία δύο ματς απέναντι στους ελλιπείς Μάβερικς και τους αδύναμους Ρόκετς, χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ωστόσο καθάρισε από το πρωτόκολλο και όλα δείχνουν ότι θα είναι συνεπής στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού με τους Σέλτικς. Το ίδιο ισχύει και για τον πολύτιμο Μπόμπι Πόρτις.

Με τον Γιάννη κανονικά παρών, οι Σέλτικς είχαν κερδίσει πριν δύο εβδομάδες στο Garden τους Μπακς με 14 πόντους διαφορά. Η σειρά φέτος είναι 2-0 υπέρ των Σέλτικς, οι οποίοι έχουν επικρατήσει στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε ματς κόντρα στα "ελάφια".

Τα πράγματα πάντως στο Fiserv Forum αναμένονται αρκετά διαφορετικά. Η Βοστώνη έχει 12 παίκτες (!) στο πρωτόκολλο του κορονοϊού, μεταξύ αυτών τον Αλ Χόρφορντ, τον Γκραντ Γουίλιαμς και τον Τζος Ρίτσαρντσον. Από τους τρεις προαναφερθέντες ο έμπειρος σέντερ δίνεται αμφίβολος, με τους άλλους δύο να είναι δεδομένα εκτός. Αν δεν τα καταφέρει ο Χόρφορντ, τότε οι Σέλτικς θα έχουν ξεμείνει μόνο με τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς στη γραμμή των ψηλών.

Το θετικό για τον Ιμε Ουντόκα, είναι ότι αναμένεται να παίξουν κανονικά οι τρεις πρώτοι σκόρερ της ομάδας του, ο Τζέισον Τέιτουμ, ο Τζέιλεν Μπράουν και ο Ντένις Σρέντερ, ωστόσο δίνεται αμφίβολος λόγω τραυματισμού ο Μάρκους Σμαρτ.

Σε κάθε περίπτωση, οι Μπακς χρωστούν απαντήσεις στη Βοστώνη και ο άσος στο -4,5 με 1.65 απόδοση μπορεί να αποτελέσει επιλογή, δεδομένου ότι αναμένεται και η επιστροφή του Γιάννη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νέα Υόρκη - Ατλάντα: 1 -2,5 & Under 222,5 (απόδοση 1.87), 19:00
  • Μιλγουόκι - Βοστώνη: 1 -4,5 (απόδοση 1.65), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ