ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Με... άγριες διαθέσεις Μπακς και Γιάννης στο Λος Άντζελες

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει μπροστά στον ΛεΜπρον Τζέιμς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει μπροστά στον ΛεΜπρον Τζέιμς © 2022 MORRY GASH/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Και ενώ η αγωνία στο NBA κορυφώνεται, για το trade deadline, η δράση συνεχίζεται με τέσσερις αναμετρήσεις. Το πρόγραμμα ανοίγει με το παιχνίδι ανάμεσα στο Ορλάντο και το Ντένβερ, δύο ομάδες με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους (10/02 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Οι Μάτζικ είναι ένα νεανικό σύνολο, που ουσιαστικά χτίζονται με το βλέμμα στο μέλλον. Στον αντίποδα, οι Νάγκετς φιλοδοξούν φέτος να κατακτήσουν τον τίτλο.

Στο πρώτο φετινό μεταξύ τους παιχνίδι, στις 15 Ιανουαρίου, το Ντένβερ κέρδισε δύσκολα 119-116 και συμπλήρωσε 11 νίκες στις 12 τελευταία αναμετρήσεις κόντρα στο Ορλάντο. Καθοριστικός ήταν προφανώς ο Νίκολα Γιόκιτς, καθώς έβαλε την υπογραφή του στην έκβαση της αναμέτρηση με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Λογικά σήμερα, οι “σβόλοι” δεν θα συναντήσουν ξανά τις ίδιες δυσκολίες. Άλλωστε, το Τζόκερ βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και μετράει τέσσερα διαδοχικά triple-doubles. Τελευταίο την Τρίτη, στον περίπατο επί της Μινεσότα με 146-112, όπου δεν χρειάστηκε να παίξει πάνω από 28 λεπτά.

Βατό το χάντικαπ των 5,5 για το διπλό του 1.85. Στο 3.80 (!) αν ταυτόχρονα συνεχίσει το σερί του ο Γιόκιτς με τα triple-doubles. Μετράει 10 στις 12 προηγούμενες συμμετοχές του, μεταξύ αυτών και κόντρα στο Ορλάντο με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 14 ασίστ.

Ατλάντα - Φοίνιξ

Το Φοίνιξ έκανε το μεγάλο κόλπο λίγο πριν λήξει το παράθυρο των ανταλλαγών και έφερε από το Μπρούκλιν στην Αριζόνα τον Κέβιν Ντουράντ. Μία κίνηση που ίσως αλλάξει ολοκληρωτικά τις ισορροπίες στη Δύση, δεδομένου ότι οι "ήλιοι" θα έχουν πλέον στις τάξεις τους δύο από τους κορυφαίους σκόρερ της λίγκας, τον KD και φυσικά τον Ντέβιν Μπούκερ.

Μέσα στα ανταλλάγματα που έστειλαν οι Σανς στους Νετς είναι ο Μάικαλ Μπρίτζιτς και ο Καμ Τζόνσον. Αυτό σημαίνει ότι οι Σανς, ουσιαστικά θα είναι μισή ομάδα απόψε στην Ατλάντα (10/02 02:30 Live από το SPORT24), αφενός διότι Μπρίτζιτς (17,2 πόντοι) και Τζόνσον (13,9 πόντοι) δεν λογίζονται πια μέλη του ρόστερ, αφετέρου γιατί θα προστατευτεί ο Μπούκερ, που προέρχεται από τραυματισμό.

Οι Χοκς επιστρέφουν στη βάση τους μετά από ένα δυτικό road trip πέντε αγώνων, που έληξε με ρεκόρ 2-3 και έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κερδίσουν μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του ΝΒΑ, που μετράει εννιά νίκες στα τελευταία 11 ματς. Στο 1.70 ο άσος της Ατλάντα με -5,5 πόντους.

Μπρούκλιν - Σικάγο

Το Μπρούκλιν έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο με τους big 3. Μετά το περσινό trade του Χάρντεν, ακολούθησαν φέτος ο Ιρβινγκ και ο Ντουράντ και πλέον ο οργανισμός κινείται σε εντελώς διαφορετική πλεύση. Οι προσδοκίες τίτλου, που είχαν αναπτυχθεί στο ξεκίνημα της σεζόν πάνε περίπατο, όχι όμως και η ελπίδα. Αυτή είναι γραμμένη στο όνομα του Καμ Τόμας.

Ο 21χρονος άσος των Νετς, έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει πάνω από 40 πόντους σε τρία διαδοχικά παιχνίδια. Με το που... άδειασε τη γωνιά ο Ιρβινγκ, ο Τόμας σημείωσε 44 πόντους κόντρα στους Γουίζαρντς, 47 με τους Κλίπερς και 43 με τους Σανς!

Απόψε, καταφθάνουν και ενισχύσεις για την ομάδα του Ζακ Βον, αφού αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους ο Σπένσερ Ντινγουίνι (2η θητεία στους Νετς) και ο Ντόριαν Φίνει-Σμιθ. Δικαιολογημένα λοιπόν ο άσος είναι έστω και οριακά φαβορί (10/02 02:30 Live από το SPORT24), αφού στον αντίποδα, οι Μπουλς έχουν αμφίβολο τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν και μετρούν πέντε ήττες στα τελευταία επτά παιχνίδια τους εκτός έδρας (κέρδισαν μόνο τους αδύναμους Πίστονς και Μάτζικ).

Λ.Α. Λέικερς - Μιλγουόκι

Στο μεγάλο ματς της βραδιάς, οι Λέικερς υποδέχονται τους Μπακς (10/02 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), δύο μέρες μετά το ιστορικό επίτευγμα του ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Ο "βασιλιάς" χρειάζονταν 36 πόντους για να περάσει στο Πάνθεον της ιστορίας. Τελικά έβαλε 38 κόντρα στην Οκλαχόμα, αλλά η επίδοσή του δεν συνδυάστηκε με νίκη, αφού οι Θάντερ άλωσαν την Crypto.com Αρένα με 133-130.

Το ανησυχητικό για το Λ.Α. είναι ότι το ρεκόρ του είναι στο 3-4 μετά την επιστροφή του Άντονι Ντέιβις από τραυματισμό και ως εκ τούτου η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ (πρώην assistant στο Μιλγουόκι) παραμένει στα χαμηλά της Δύσης, μόλις στη 13 θέση, πέντε νίκες μακριά από το 50%.

Στον αντίποδα, το Μιλγουόκι πετάει με οκτώ σερί νίκες και δέκα στα τελευταία 11 ματς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκοράρει φέτος 32,2 πόντους, που είναι η καλύτερη επίδοση της καριέρας του και τα "ελάφια" πάνε με άγριες διαθέσεις στο Λος Άντζελες για να πάρουν εκδίκηση για την εντός έδρας ήττα, στις 2 Δεκεμβρίου με 133-129, από την παρέα του ΛεΜπρόν.

Παρότι ο Τζέιμς είναι ένας υπεραθλητής, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται καν σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων, επομένως το διπλό των Μπακς στο 1,55 με -4,5 πόντους θεωρείται καλό στήριγμα.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να συνδυαστεί για καλύτερη απόδοση, με το 32+ πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος σίγουρα θα φυλάει κάτι καλό απέναντι στον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών. Άλλωστε, ο Greek Freak είναι σε καταπληκτική κατάσταση, έχοντας στις τελευταία επτά συμμετοχές του, δύο πενηντάρες, μία σαραντάρα και άλλα τρία παιχνίδια με τουλάχιστον 33 πόντους! Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, είχε σκοράρει 40 πόντους κόντρα στην ήττα από το Λ.Α.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ορλάντο – Ντένβερ: 2 -5,5 & Γιόκιτς triple-double (απόδοση 3.80), 02:00
  • Ατλάντα – Φοίνιξ: 1 -5,5 (απόδοση 1.70), 02:30
  • Μπρούκλιν – Σικάγο: 1 (απόδοση 1.88), 02:30
  • Λ.Α. Λέικερς – Μιλγουόκι: 2 -4,5 & Γιάννης 32+ πόντοι (απόδοση 2.20), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ