ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Υπό πίεση οι Σίξερς, για το 4-2 οι Μάβερικς

Ο Πασκάλ Σιάκαμ
Ο Πασκάλ Σιάκαμ © 2022 MATT SLOCUM/AP IMAGES

Φιλαντέλφεια, Φοίνιξ και Ντάλας έχουν match ball πρόκρισης. Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις τρεις αποψινές αναμετρήσεις του ΝΒΑ.

Οταν η Φιλαντέλφεια έκανε το 3-0 με το τρίποντο του Τζόελ Εμπίντ στην παράταση, όλα "έδειχναν" Σίξερς. Μία εβδομάδα μετά το σκορ είναι 3-2 και πλέον η ψυχολογία και το μομέντουμ έχει περάσει στην πλευρά του Τορόντο, το οποίο μέσα στη Scotiabank Arena θα επιχειρήσει απόψε να κάνει την ολική επαναφορά (29/04 02:00 Live από το SPORT24).

Τορόντο - Φιλαντέλφεια: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τα σοβαρά προβλήματα για τους Σίξερς άρχισαν από τη στιγμή που ο Εμπίντ χτύπησε τον αντίχειρα του δεξιού του χεριού. Ο ηγέτης της Philly είναι φανερό πως δεν μπορεί να αποδώσει στο 100%. Αυτό αποτυπώνεται και στις επιθετικές του επιδόσεις στα δύο προηγούμενα ματς, όπου έμεινε στους 20 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο Εμπίντ δεν παίρνει τις απαραίτητες βοήθειες από τον Χάρντεν, ο οποίος παραδόξως έχει χάσει την επιθετικότητα του, δεν παίζει με αυτοπεποίθηση και δεν αναλαμβάνει τα σουτ που του αναλογούν, με βάση το ταλέντο του.

Την ίδια στιγμή, οι Ράπτορς μετέτρεψαν την απουσία του ΦανΦλιτ σε πλεονέκτημα. Ο ΦανΦλιτ είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ, ωστόσο στερείται μεγέθους και στην άμυνα γίνονταν εύκολος στόχος για τον Χάρντεν. Χωρίς τον ΦανΦλιτ, ο Νερς παίζει ουσιαστικά δίχως πόιντ-γκαρντ, αφού αυτόν τον ρόλο εξυπηρετούν εκ περιτροπής ο Σιακάμ και ο Μπαρνς. Έτσι, στην πεντάδα υπάρχει μόνο ένας γκαρντ, ο Τρεντ Τζούνιορ και ως εκ τούτου οι νεανικοί και ενθουσιώδεις Ράπτορς υπερέχουν αισθητά σε size απέναντι στην περιφέρεια των Σίξερς (Μάξεϊ, Χάρντεν).

Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς σημείωσε 131 και 112 πόντους στα πρώτα δύο ματς στη σειρά. Στα επόμενα τρία όμως, η επιθετική συγκομιδή της Φιλαντέλφεια έχει καταβαραθρωθεί στους 97 πόντους κατά μέσο όρο. Αν ο Εμπίντ δεν βρει απόψε μία γεμάτη επιθετικά εμφάνιση, τα πράγματα αναμένονται σκούρα για τους Σίξερς. Και αυτό διότι όλη η πίεση έχει μεταφερθεί στην πλευρά τους, καθώς έχουν χάσει ήδη δύο match balls και πλανάται έντονα το ενδεχόμενο της πρώτης ιστορικά ανατροπής στο ΝΒΑ από το 3-0.

Οι μπουκ θεωρούν οριακό φαβορί τους Σίξερς με 1,5 πόντο, ωστόσο στην παρούσα φάση η αξία βρίσκεται ξεκάθαρα στην έδρα. Ο άσος με +5,5 προσφέρεται οριακά πάνω από το 1.50. Σε combo με το Under 220,5 φτάνει σε τιμές διπλασιασμού. Η σειρά έχει πάει στην άμυνα, τα παιχνίδια είναι πολύ σκληρά και δύσκολα το σκορ θα ανοίξει. Με εξαίρεση το πρώτο ματς, τα επόμενα τέσσερα είχαν σύνολο πόντων από 212 και κάτω.

Νέα Ορλεάνη - Φοίνιξ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η σειρά με τη Νέα Ορλεάνη, αποδείχθηκε πολύ πιο περίπλοκη για το Φοίνιξ, το οποίο έχοντας το κορυφαίο ρεκόρ του ΝΒΑ, περίμενε να έχει πιο εύκολο έργο στον πρώτο γύρο των playoffs. Ο τραυματισμός του Μπούκερ και το γεγονός ότι οι ταλαντούχοι επιθετικά Πέλικανς (Ινγκραμ, ΜακΚόλουμ, Βαλανσιούνας) παίζουν χωρίς κανένα άγχος έχουν φέρει το σκορ στο 3-2 και ακόμη τα πάντα είναι ανοιχτά.

Οι Σανς ξέρουν ότι πρέπει να τελειώσουν την πρόκριση απόψε (29/04 02:30 Live από το SPORT24) διότι σε περίπτωση ενός game 7 με χαρακτήρα win or go home, όλο το βάρος θα είναι πάνω τους. Επίσημα, ο Μπούκερ δίνεται out και για το game 6, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του ESPN, δεν αποκλείεται ο κορυφαίος σκόρερ των "ήλιων" να αγωνιστεί απόψε για λίγα λεπτά. Προφανώς, αν ο Μπούκερ πατήσει το παρκέ, έστω και με "minutes restriction" οι Σανς θα πάρουν τεράστιο boost για να κάνουν το 4-2.

Το Φοίνιξ πάντως δεν έχει καταφέρει ακόμη να λυθεί και αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα από το γεγονός ότι στα δύο προηγούμενα ματς στη Νέα Ορλεάνη είχε 11/53 τρίποντα! Μέχρι στιγμής, οι Σανς στη σειρά έχουν υπερβεί μόνο μία φορά το όριο των 10 εύστοχων τριπόντων. Πάνω λοιπόν σε αυτό το στατιστικό, μπορούμε να ζητήσουμε το Under 10,5 των πρωταθλητών της Δύσης σε τιμές αουτσάιντερ, στο 2.00.

Άλλωστε, οι Πέλικανς χάρη σε δύο rookies κάνουν αξιοπρεπέστατη προσπάθεια στην άμυνα. Ο Χέρμπερτ Τζόουνς είναι από τους καλύτερους αμυντικούς του τελευταίου draft, ενώ ο Αλβαράδο πέφτει με τρομερή ενέργεια πάνω στον Πολ για να τον κουράσει τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά.

Γιούτα - Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο πρώτο παιχνίδι με τον Λούκα Ντόντσιτς στη σύνθεσή τους, οι Μάβερικς ηττήθηκαν οριακά 100-99 στο Σολτ Λέικ. Στο δεύτερο όμως, το Ντάλας συνέτριψε με 102-77 εντός έδρας τη Γιούτα, πήρε κεφάλι στο σκορ με 3-2 και έδειξε πως έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι στη σειρά.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον Κουϊν Σνάιντερ, βλέποντας στο game 5 να αποχωρεί τραυματίας ο Ντόνοβαν Μίτσελ. Ο ηγέτης των μορμόνων θα αγωνιστεί απόψε, ωστόσο είναι αβέβαιο αν θα μπορέσει να παίξει στο 100% των δυνατοτήτων του (29/04 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Η πορεία του άλλωστε στη σειρά είναι πτωτική. Στα πρώτα τρία ματς σημείωσε 32, 34 και 32 πόντους αντίστοιχα. Στο τέταρτο έπεσε στους 23 και την Τρίτη περιορίστηκε μόλις στους 9. Στο 1.87 το Under 25,5 του Μίτσελ απόψε.

Σε ό,τι αφορά στο σημείο, οι μπουκ έχουν μοιράσει σχεδόν στη μέση το σετ. Σέβονται δηλαδή την έδρα και εκτιμούν ότι μπορεί να ισορροπήσει το πλεονέκτημα, που έχουν οι Μάβερικς ως η καλύτερη ομάδα της σειράς. Με βάση πάντως την εικόνα των πρώτων πέντε αγώνων, αξίζει να ποντάρουμε πάνω στο 4-2 του Ντάλας, καθώς το διπλό προσφέρεται σε τιμές διπλασιασμού με -1,5 πόντο χάντικαπ. Οποιος θέλει να το ρισκάρει λίγο ακόμη, μπορεί να ζητήσει σε combo και πρώτο σκόρερ τον Ντόντσιτς, για να ανέβει στο 2.55. Ο Σλοβένος άσος σημείωσε 30 και 33 πόντους στο game 4 και game 5 που αγωνίστηκε.

Τέλος, έχει μετατραπεί σε... κλασική επιλογή το Over 2,5 εύστοχα τρίποντα του Μπούλοκ, ο οποίος σουτάρει στη σειρά σχεδόν με 44% κι έχει υπερβεί και στα πέντε ματς το συγκεκριμένο όριο. Είναι εντυπωσιακό εξάλλου, ότι ο γκαρντ των Μάβερικς, στα πρώτα πέντε ματς, έχει επιχειρήσει 41 σουτ, εκ των οποίων τα 36 είναι τρίποντα!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τορόντο – Φιλαντέλφεια: 1 +5,5 & Under 220,5 (απόδοση 2.02), 02:30
  • Νέα Ορλεάνη – Φοίνιξ: Φοίνιξ Under 10,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.00), 02:30
  • Γιούτα – Ντάλας: 2 -1,5 (απόδοση 2.02), 05:00
  • Γιούτα – Ντάλας: Μίτσελ Under 25,5 πόντοι (απόδοση 1.87), 05:00
  • Γιούτα – Ντάλας: Μπούλοκ Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.80), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ