ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Το Over του Ντουράντ και το double-double του Ντόντσιτς

Ο Λούκα Ντόντσιτς στον αγώνα με τους Γουίζαρντς
Ο Λούκα Ντόντσιτς στον αγώνα με τους Γουίζαρντς AP PHOTO/LM OTERO

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς για το NBA.

Ουάσινγκτον και Ατλάντα παλεύουν στην Ανατολή για να μπουν στο play in tournament (09/03 02:00 Live από το SPORT24). Οι Γουίζαρντς είναι στη 10η θέση και οι Χοκς στην όγδοη και τώρα θα παίξουν δύο κολλητά παιχνίδια μεταξύ τους.

Απόψε, τα “γεράκια” έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο, διότι οι πρωτευουσιάνοι δίνουν back to back παιχνίδι χωρίς ημέρα ξεκούρασης. Χθες, η Ουάσινγκτον κέρδισε το αδύναμο Ντιτρόιτ 119-117 με buzzer του Ντάνιελ Γκάφορντ. Στον αντίποδα, η Ατλάντα δεν έχει παρουσιάσει ιδιαίτερη βελτίωση μετά την απόλυση του Νέιτ ΜακΜίλαν και το ρεκόρ της είναι στο 3-3 μετά το All-Star. Μάλιστα, προέρχεται από δύο κολλητές ήττες κόντρα στο Μαϊάμι.

Στοιχηματικά, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το double-double του Κλιντ Καπελά στο 2.15. Ο Ελβετός σέντερ έχει φέτος 12,1 πόντους και 11,3 ριμπάουντ. Μετράει πέντε σερί double-doubles και ειδικά κόντρα στον Γκάφορντ συνήθως απογειώνει τα στατιστικά του. Σε επτά παιχνίδια με αντίπαλο τον σέντερ της Ουάσινγκτον έχει 14,7 πόντους και 14,1 ριμπάουντ, μετρώντας έξι double-doubles.

Μαϊάμι - Κλίβελαντ

Από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της βραδιάς είναι αυτή στη Φλόριντα, ανάμεσα στους Χιτ και τους Καβαλίερς (09/03 02:30 Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη δύο φορές την τρέχουσα σεζόν και μετρούν από μία νίκη. Αμφότερες φημίζονται κυρίως για την άμυνά τους, ωστόσο το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά και στο άλλο κομμάτι του παρκέ.

Το Μαϊάμι κέρδισε back to back την Ατλάντα σκοράροντας 117 και 130 πόντους αντίστοιχα. Προηγουμένως, είχε χάσει οριακά από τη φορμαρισμένη Νέα Υόρκη με 122-120. Το Κλίβελαντ μετά την άνετη νίκη με 114-90 επί του Ντιτρόιτ, κέρδισε στην παράταση 118-114 (109-109 η κανονική διάρκεια) τη Βοστώνη με τον Ντόνοβαν Μίτσελ να σημειώνει 40 πόντους!

Στα πρώτα δύο ματς της σεζόν με τους Χιτ, ο σούπερ σταρ των Καβς σκόραρε συνολικά μόλις 29 πόντους. Δύσκολο να μείνει ξανά τόσο χαμηλά και απόψε. Το line στο 214,5 προκαλεί για να πάμε στο Over σε απόδοση κοντά στο 1.90.

Μπορεί το Κλίβελαντ να έχει το πιο αργό pace στη λίγκα, είναι όμως παράλληλα η 5η καλύτερη επίθεση με 112,1 πόντους ανά αγώνα. Επίσης, το Μαϊάμι σκοράρει πάνω από 108 πόντους ανά ματς. Δεν αποκλείεται, ο νικητής να κριθεί στους 110+, δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες είναι σε καλό φεγγάρι και δεν έχουν φρέσκες απουσίες.

Νέα Ορλεάνη - Ντάλας

Το Ντάλας κέρδισε 120-116 τη Γιούτα την Τρίτη, με τον Καϊρί Ιρβινγκ να πετυχαίνει 17 από τους 33 πόντους στην τέταρτη περίοδο και τον Λούκα Ντόντσιτς να ολοκληρώνει το ματς με 29. Το ρεκόρ των Μάβερικς βελτιώθηκε έτσι στο 3-5 από τότε που βρίσκονται και οι δύο στο παρκέ με την ίδια φανέλα.

Απόψε, το Ντάλας δοκιμάζεται σε back to back παιχνίδι στη Νέα Ορλεάνη (09/03 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Νωρίτερα στη σεζόν, ενδεχομένως υπήρχαν σκέψεις για ξεκούραση ορισμένων βασικών. Σε αυτή τη φάση ωστόσο, που κρίνεται η είσοδος στην πρώτη εξάδα, ο Τζέισον Κιντ δεν έχει τέτοια πολυτέλεια.

Οι δύο σούπερ σταρ των Τεξανών λοιπόν, θα αγωνιστούν κανονικά κόντρα στους απογοητευτικούς Πέλικανς, που μετρούν 1-6 στα τελευταία επτά παιχνίδια τους και αγωνίζονται σταθερά χωρίς τον τραυματία Ζάιον Γουίλιαμσον. Η αποστολή των Μάβερικς πάντως δεν αναμένεται εύκολη, καθώς η Νέα Ορλεάνη ψάχνει απεγνωσμένα αντίδραση και θα ποντάρει πολλά στα επόμενα τέσσερα ματς, που είναι όλα στην έδρα της.

Προτιμότερο να πάμε με το double-double του Ντόντσιτς σε τιμές διπλασιασμού. Μέσα στον Μάρτιο, ο Σλοβένος άσος έγραψε 42 πόντους και 12 ασίστ κόντρα στους Σίξερς. 29 πόντους και 10 ριμπάουντ απέναντι στους Τζαζ, ενώ με τους Σανς έχασε το double-double για ένα "σκουπίδι" (34 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Στα έξι προηγούμενα ματς με τη Νέα Ορλεάνη έκανε ένα triple-double και τέσσερα double-doubles. Συνολικά, σε 17 ματς καριέρας απέναντι τους "πελεκάνους" μετράει 30 πόντους, 9,3 ριμπάουντ και 8,1 ασίστ.

Φοίνιξ - Οκλαχόμα

Ο Κέβιν Ντουράντ θα πραγματοποιήσει απόψε το εντός έδρας ντεμπούτο του με τους Σανς, κόντρα στους Θάντερ (09/03 04:00 Live από το SPORT24). Με τον KD στη σύνθεσή του, το Φοίνιξ πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς εκτός έδρας και έστειλε αυτόματα το μήνυμα ότι η νέα έκδοση των "ήλιων" θέτει πολύ ψηλά τον πήχη.

Ο Ντουράντ στα πρώτα τρία παιχνίδια με τη νέα του ομάδα, έχει 26,7 πόντους και 69% ποσοστό ευστοχίας! Μάλιστα, στο 130-126 επί των Μάβερικς, έπαιξε 30 λεπτά και σημείωσε 37 πόντους με 12/17 σουτ. Εν ολίγοις, η άμυνα του Ντάλας δεν βρήκε ποτέ τρόπο να τον σταματήσει.

Στην πρώτη του παράσταση στο Footprint Center με τη φανέλα του Σανς είναι δεδομένο πως θα αποθεωθεί και λογικά θα βγάλει το Over 25,5 σε 1.83. Άλλωστε, η Οκλαχόμα είναι ομάδα που παίζει σε υψηλό pace και συνήθως πηγαίνει σε υψηλό σκορ τους αγώνες της, ενώ το γεγονός ότι δίνει απόψε back to back, μετά τη μεγάλη χθεσινή νίκη επί τους Γουόριορς (137-128), μάλλον θα διευκολύνει το έργο των γηπεδούχων.

Ντένβερ - Σικάγο

Το Ντένβερ τέλος, αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στο Σικάγο, των εννιά ηττών στα 12 προηγούμενα ματς (09/03 04:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Οι Μπουλς έχασαν και από τους Πέισερς, παρά τους 42 πόντους του Ζακ ΛαΒιν. Γενικά, η σεζόν των "ταύρων" εξελίσσεται καταστροφικά και δεν αποκλείεται να μείνουν τελικά και εκτός play in, αφού αυτή τη στιγμή είναι στην 11η θέση της Ανατολής.

Στον αντίποδα, οι Νάγκετς πάνε ολοταχώς για την πρώτη θέση στη Δύση. Τη Δευτέρα συνάντησαν σθεναρή αντίδραση από τους Ράπτορς, ωστόσο κέρδισαν 118-113 και έφτασαν τις 30 νίκες σε 34 ματς στην Ball Arena. Επίσης, ο Νίκολα Γιόκιτς έχασε το triple-double για μία ασίστ.

Τον Νοέμβριο, το Ντένβερ είχε κάνει περίπατο στο Σικάγο με 126-103. Διόλου απίθανο το σενάριο να πάει και απόψε η διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Στο 1.55 ο άσος με ένα βατό χάντικαπ στο -5,5. Στο 2.05 αν μοιράσει ταυτόχρονα 9+ ασίστ ο Γιόκιτς. Ο Τζόκερ, με αντίπαλο τον Νίκολα Βούτσεβιτς, έχει πιάσει το συγκεκριμένο όριο επτά φορές στις τελευταίες οκτώ συναντήσεις τους. Στη νίκη μέσα στο United Center, είχε δώσει 14!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουάσινγκτον – Ατλάντα: Καπελά double-double (απόδοση 2.15), 02:00
  • Μαϊάμι – Κλίβελαντ: Over 214,5 (απόδοση 1.88), 02:30
  • Νέα Ορλεάνη – Ντάλας: Ντόντσιτς double-double (απόδοση 2.00), 02:30
  • Φοίνιξ – Οκλαχόμα: Ντουράντ Over 25,5 (απόδοση 1.83), 04:00
  • Ντένβερ – Σικάγο: 1 -5,5 & Γιόκιτς 9+ ασίστ (απόδοση 2.05), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ