ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Στο Πόρτλαντ για την 8η σερί νίκη το Μιλγουόκι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στους Χιτ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κόντρα στους Χιτ AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να νιώθει και πολύ περήφανη, που έγινε η πρώτη ομάδα του ΝΒΑ εδώ και 25 χρόνια, που χάνει back to back παιχνίδια, ενώ προηγήθηκε με 20+ πόντους! Την Παρασκευή, οι Γουίζαρντς βρέθηκαν στο +20 κόντρα στο Πόρτλαντ και όμως ηττήθηκαν με 124-116 και το Σάββατο έχασαν 125-123 από το ελλιπέστατο Μπρούκλιν, σπαταλώντας μία διαφορά 23 πόντων!

Το Κλίβελαντ, μετά την άνετη νίκη επί του Μέμφις, συνέτριψε χθες και την Ιντιάνα με 122-103. Και οι πέντε βασικοί των "ιπποτών" είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο τον Αϊζακ Οκόρο, που είχε 20 πόντους με 7/9 σουτ. Παρότι οι Καβς θα παίξουν απόψε στην πρωτεύουσα χωρίς ημέρα ξεκούρασης, ο Τζέι Μπι Μπίκερσταφ δεν προβλέπεται να ξεκουράσει κάποιον starter.

Αυτόματα λοιπόν το διπλό έχει το προβάδισμα (07/02 02:00 Live από το SPORT24), δεδομένου ότι οι Καβαλίερς έχουν ρεκόρ 5-3 στα b2b ματς και οι Γουίζαρντς θα παραταχθούν χωρίς τον πολύτιμο Κάιλ Κούζμα. Εξάλλου, είναι αμφίβολος ο Μπράντλεϊ Μπιλ, που δεν αγωνίστηκε το Σάββατο με τους Νετς. Αγγίζει τον διπλασιασμό το διπλό με -2,5 πόντους.

Μπρούκλιν - Λ.Α. Κλίπερς

Η επόμενη ημέρα στο Μπρούκλιν δεν περιλαμβάνει πια τον Καϊρί Ιρβινγκ, ο οποίος, μαζί με τον Μαρκί Μόρις, θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ντάλας, στο πλαίσιο της ανταλλαγής, που θα φέρει στους Νετς τους Σπένσερ Ντινγουίντι και Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ, συν τρία μελλοντικά πικ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ομάδα του Ζακ Βον βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα μεταβατικό στάδιο, έως ότου ενσωματωθούν οι δύο νέοι παίκτες. Αν συνυπολογίσουμε τις απουσίες του Κέβιν Ντουράντ και του Σεθ Κάρι, όπως και ότι χαρακτηρίζεται αμφίβολη η συμμετοχή του Μπεν Σίμονς, το Μπρούκλιν θα υποδεχθεί αποδεκατισμένο απόψε τους Κλίπερς (07/02 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Ευκαιρία λοιπόν για το σύνολο του Ταϊρόν Λου να βελτιώσει κι άλλο το ρεκόρ του. 7-2 μετρούν οι Κλίπερς στα τελευταία εννιά ματς, κερδίζοντας το Σάββατο στην παράταση, τους Νικς στο MSG. Είχε προηγηθεί η οριακή ήττα στο Μιλγουόκι με 106-105, με τους Κλίπερς να χάνουν διαφορά 21 πόντων. Το Λ.Α. απώλεσε μεγάλη διαφορά (17 πόντοι) και κόντρα στη Νέα Υόρκη, ωστόσο στο τέλος έφτασε στο W, αφού σημείωσε 19 πόντους στο έξτρα πεντάλεπτο, εκ των οποίων οι 15 με βολές!

12/12 βολές είχε συνολικά στο ματς ο Καουάι Λέοναρντ, ο οποίος σταμάτησε στους 35 πόντους. Στις τελευταίες 12 συμμετοχές του έχει επτά 30αρες και έχει πέσει κάτω από τους 27 μόνο τρεις φορές. Στο 1.55 να σκοράρει απόψε τουλάχιστον 25. Στο 2.15 αν ταυτόχρονα οι Κλίπερς καλύψουν ένα χάντικαπ 3,5 πόντων.

Σικάγο - Σαν Αντόνιο

Βατή θεωρείται η αποστολή του Σικάγο κόντρα στο Σαν Αντόνιο (07/02 03:00 Live από το SPORT24), το οποίο έχασε τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του και είναι η τέταρτη φορά φέτος που τρέχει αρνητικό σερί με τουλάχιστον πέντε ήττες.

Συν τοις άλλοις, οι Σπερς θα παίξουν απόψε στην πόλη των ανέμων με πολλές απουσίες, αφού πέρα από τον Ντέβιν Βασέλ (2ος σκόρερ, 19,4 πόντοι), είναι επίσης εκτός οι Τρε Τζόουνς (3ος σκόρερ, 12,8 πόντοι), Τζέρεμι Σόχαν (starter) και Ρομέο Λάνγκφορντ. Ακόμη, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του κορυφαίου σκόρερ της ομάδας, Κέλντον Τζόνσον.

Με δεδομένο ότι το Σαν Αντόνιο έχει το χειρότερο αμυντικό rating (120,4) στο NBA, είναι αρκετά πιθανό ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν να ξεπεράσει απόψε τους 25 πόντους. Άλλωστε, από τότε που άφησε τους Σπερς για τους Μπουλς, έχει πετύχει 32, 40 και 33 πόντους αντίστοιχα στα τρία ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του. Στο 2.20 μαζί με τον άσο στο -2,5.

Γιούτα - Ντάλας

Το Ντάλας θα είναι το επόμενο διάστημα η πιο ενδιαφέρουσα ομάδα, υπό την έννοια ότι όλοι έχουμε περιέργεια να δούμε αν θα λειτουργήσει το δίδυμο Ιρβινγκ-Ντόντσιτς. Ασφαλώς και υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις, καθώς πρόκειται για δύο πολύ μεγάλα "εγώ" και δύο παίκτες, που παίζουν με πολύ υψηλό usage rate. Εν ολίγοις θέλουν μία μπάλα ο καθένας και σίγουρα ο Τζέισον Κιντ καλείται να κάνει ένα πολύ δύσκολο πάντρεμα.

Για το αποψινό ματς πάντως, στο Σολτ Λέικ, ο Κιντ δεν θα έχει ούτε τον Ντόντσιτς, ούτε τον Ιρβινγκ στη διάθεσή του (07/02 04:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Επίσης, Ντινγουίντι και Φίνεϊ-Σμιθ δεν υπάρχουν πλέον στο ρόστερ, ενώ είναι εκτός και οι Μαξ Κλέμπερ και Ντάβις Μπέρτανς.

Υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι πολύ δύσκολο για τους shorthanded Μάβερικς να φανούν ανταγωνιστικοί κόντρα στους Τζαζ. Σημειώνεται άλλωστε, ότι το Ντάλας έχει φέτος 0-7 χωρίς τον Ντόντσιτς στο παρκέ και στις 28 Ιανουαρίου είχε χάσει 108-100 από τη Γιούτα, εν τη απουσία του. Το 1.70 να καλύψουν ξανά οι Τζαζ ένα χάντικαπ 7,5 πόντων.

Γκόλντεν Στέιτ - Οκλαχόμα

Το Γκόλντεν Στέιτ θα υποδεχθεί απόψε την Οκλαχόμα χωρίς τον Στεφ Κάρι (07/02 05:00 Live από το SPORT24). Αυτόματα λοιπόν αποκτάει ενδιαφέρον το Over 23,5 του Τζόρνταν Πουλ στο 1.82. Ο Πουλ φέτος σκοράρει 28,1 πόντους σε 15 παιχνίδια χωρίς τον Κάρι, ξεπερνώντας 12 φορές τους 23.

Πιθανότατα θα τα καταφέρει και απόψε, καθώς αναμένεται παιχνίδι υψηλού ρυθμού, ανάμεσα στο κορυφαίο pace της λίγκας, τους Γουόριορς και στους Θάντερ, που βρίσκονται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας.

Πόρτλαντ - Μιλγουόκι

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το πολύ μεγάλο ματς ανάμεσα στο Πόρτλαντ και το Μιλγουόκι (07/02 05:00 Live από το SPORT24).

Οι Μπακς είναι αυτή την περίοδο η πιο καυτή ομάδα του ΝΒΑ με επτά σερί νίκες και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε οργιαστική κατάσταση. Ο Greek Freak έχει σε αυτά τα επτά παιχνίδια 39,4 πόντους, 14,7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, κάνοντας σε όλα double-double. Σημείωσε επίσης δύο πενηντάρες και στη νίκη του Σαββάτου, στο Fiserv Forum επί των Χιτ έγραψε triple-double!

Σε καταπληκτική κατάσταση είναι και ο Ντέμιαν Λίλαρντ. Ο ηγέτης του Πόρτλαντ σκόραρε τέσσερις φορές τουλάχιστον 40 πόντους στα επτά προηγούμενα ματς, συμπεριλαμβανομένης και μίας εξηντάρας (!) απέναντι στη Γιούτα, στις 25 Ιανουαρίου. Σε αυτά τα επτά παιχνίδια, οι Μπλέιζερς έχουν ρεκόρ 5-2, ωστόσο έχασαν το τελευταίο από το Σικάγο, το Σάββατο, παρά τους 40 πόντους του Λίλαρντ.

Το Μιλγουόκι έχει επικρατήσει 11 φορές στις προηγούμενες 13 αναμετρήσεις με το Πόρτλαντ και φυσικά θέλει απόψε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του για να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από τη Βοστώνη, που βρίσκεται στην κορυφή της Ανατολής, απέχοντας πλέον μόνο ένα παιχνίδι.

Στο 1.55 το διπλό, στο 2.65 αν δεν πιάσει τους 20 πόντους ο Τζέραμι Γκραντ, που έχει ξεκινήσει χλωμά τον Φεβρουάριο με 13,7 πόντους κατά μέσο όρο σε τρία ματς. Αυτό οφείλεται βέβαια και στο γεγονός ότι μονοπωλεί τις επιθέσεις ο σούπερ φορμαρισμένος Λίλαντ. Απόψε φυσικά, είναι και πολύ κακό το matchup με τον Γιάννη για τον Γκραντ, ο οποίος στα τελευταία δύο παιχνίδια απέναντι στο Μιλγουόκι έβαλε 18 και 13 πόντους αντίστοιχα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουάσινγκτον – Κλίβελαντ: 2 -2,5 (απόδοση 1.98), 02:00
  • Μπρούκλιν – Λ.Α. Κλίπερς: 2 -3,5 & Λέοναρντ 25+ πόντοι (απόδοση 2.15), 02:30
  • Σικάγο – Σαν Αντόνιο: 1 -2,5 & ΝτεΡόζαν Over 25,5 (απόδοση 2.20), 03:00
  • Γιούτα – Ντάλας: 1 -7,5 (απόδοση 1.70), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Οκλαχόμα: Πουλ Over 23,5 (απόδοση 1.82), 05:00
  • Πόρτλαντ – Μιλγουόκι: 2 & Γκραντ Under 19,5 (απόδοση 2.65), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ