ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Παίρνουν το αίμα τους πίσω οι Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2021 MORRY GASH/ASSOCIATED PRESS

Πλούσιο το στοιχηματικό πρόγραμμα του ΝΒΑ με δέκα αναμετρήσεις. Βγαίνουν προτάσεις από Μιλγουόκι, Ντένβερ, Ντάλας, Μαϊάμι και Ουάσινγκτον.

Μετά τις δύο κολλητές ήττες στη Σάρλοτ, το Μιλγουόκι (27-17) αντέδρασε εμφατικά, συντρίβοντας με 118-99 το Γκόλντεν Στέιτ. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο ήταν ακαταμάχητος, κάνοντας triple-double με 30 πόντους (11/17 σουτ), 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Ο Greek Freak έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές του εμφανίσεις και είναι χαρακτηριστικό πως από τα Χριστούγεννα και μετά έχει νούμερα MVP, με μέσο όρο 32,6 πόντους, 11,1 ριμπάουντ και 7,1 ασίστ.

Το Τορόντο (20-19) έπειτα από έξι διαδοχικές νίκες, προσγειώθηκε ανώμαλα χάνοντας απανωτά από Σανς και Πίστονς. Οι Ράπτορς μετρούν τέσσερις σερί νίκες απέναντι στους Μπακς, οι δύο τη φετινή σεζόν, ωστόσο τα ξημερώματα (16/01 01:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) οι Καναδοί θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά φέτος τον Γιάννη, ο οποίος είχε λείψει τόσο από το 97-93 στις 3 Δεκεμβρίου όσο και από το 117-111 στις 6 Ιανουαρίου.

Οι πρωταθλητές, συνεχίζουν να στερούνται τις υπηρεσίες του Χολιντέι, ωστόσο με τον Γιάννη κανονικά στη σύνθεσή τους, δύσκολα θα ανεχθούν τρίτη σερί ήττα την τρέχουσα σεζόν από τους Ράπτορς. Ούτως ή άλλως οι Καναδοί εκτός έδρας έχουν ρεκόρ 1-4 τα τελευταία πέντε ματς. Αν οι Μπακς παίξουν με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως κόντρα στους Γουόριορς, δεν θα έχουν πρόβλημα να καλύψουν ένα χάντικαπ 5,5 πόντων για απόδοση 1.72.

Μαϊάμι - Φιλαντέλφεια: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Μαϊάμι, οι Χιτ (27-15) υποδέχονται τους Σίξερς (24-17) σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μάχες της Ανατολής. Και οι δύο ομάδες κέρδισαν την Παρασκευή και τώρα δίνουν back to back (16/01 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Η διαφορά βέβαια είναι ότι οι Χιτ θα δώσουν δεύτερο κολλητό ματς εντός έδρας, ενώ οι Σίξερς έπρεπε να ταξιδέψουν από τη βάση τους στη Φλόριντα.

Οι Σίξερς βρίσκονται σε καλό φεγγάρι με οχτώ νίκες στα τελευταία εννιά ματς, μετά το 111-99 επί των Σέλτικς. Ακόμη καλύτερα τα πηγαίνουν οι Χιτ, οι οποίοι παρότι παίζουν σταθερά με απουσίες μετρούν τέσσερις διαδοχικές νίκες και έχουν το καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ (13-4) στην Ανατολή.

Χιτ και Σίξερς έχουν ήδη συναντηθεί μία φορά φέτος, με το Μαϊάμι να κερδίζει μέσα στη Φιλαντέλφεια με 101-96, μολονότι ο Ερικ Σποέλστρα δεν είχε στη διάθεσή του, τους Τζίμι Μπάτλερ και Μπαμ Αντεμπάγιο. Τώρα, ο Μπάτλερ είναι κανονικά διαθέσιμος, σε αντίθεση με τον Αντεμπάγιο, που παραμένει εκτός.

Με το Μαϊάμι να μετράει επτά διαδοχικές εντός έδρας νίκες, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων σε αυτό το σερί, το Μιλγουόκι και το Σικάγο, δεν μπορείς να το κοντράρεις. Τίμιος άσος στο 1.70.

Ντένβερ - Λ.Α. Λέικερς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ακόμη και στα 37 του κάνει απίστευτα πράγματα, σκοράροντας 30+ πόντους στα 11 από τα τελευταία 12 ματς. Παρόλα αυτά, οι εμφανίσεις του "βασιλιά" δεν αρκούν για να ξεφύγουν οι Λέικερς (21-21) από τη μετριότητα. Μετά λοιπόν από ένα σερί τεσσάρων νικών, ήρθαν δύο κολλητές ήττες από Γκρίζλις και Κινγκς, να φρενάρουν την όποια φόρα πήγε να πάρει η ομάδα του Φρανκ Βόγκελ.

Οσο ο Άντονι Ντέιβις παραμένει στα "πιτς", οι Λέικερς θα έχουν πρόβλημα, καθώς ο Λεμπρόν δεν παίρνει τις απαραίτητες βοήθειες από το υπόλοιπο ρόστερ. Μονκ και Χόρτον-Τάκερ είναι με τα φεγγάρια τους, ενώ ο Γουέστμπρουκ εξακολουθεί να μην μπορεί να γίνει χρήσιμος για το Λ.Α.

Οι Νάγκετς (21-19) έρχονται από την εύκολη νίκη κόντρα στους αποδεκατισμένους Μπλέιζερς, όπου έκαναν season-high σημειώνοντας 140 πόντους. Μάλιστα, ο Μάικλ Μαλόουν είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τον Γιόκιτς σε όλο το τέταρτο 12λεπτο, εν όψει των back to back αγώνων με Λέικερς και Τζαζ.

Με δεδομένο ότι οι Λέικερς, ελλείψει του Ντέιβις, δεν έχουν ενεργό παίκτη στο ρόστερ τους να περιορίσει τον Γιόκιτς, σε αντίθεση με τους Νάγκετς, όπου ο Ααρον Γκόρντον, αναμένεται να δυσκολέψει όσο μπορεί τη ζωή του Λεμπρόν, πάμε με τον άσο στο -2,5 σε απόδοση 1.75 (16/01 04:00 Live από το SPORT24).

Ντάλας - Ορλάντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Ντάλας (23-19) την Παρασκευή έκανε τεράστιο διπλό στο Μέμφις και ανέκοψε ένα νικηφόρο σερί 11 αγώνων των Γκρίζλις. Τα ξημερώματα, οι Μάβερικς δίνουν back to back (16/01 04:30 Live από το SPORT24) με το Ορλάντο (8-35), το οποίο έχει το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, ωστόσο την Παρασκευή πέτυχε μάλλον ανέλπιστη νίκη κόντρα στη φορμαρισμένη Σάρλοτ.

Η ομάδα του Τζέισον Κιντ βρίσκεται στο καλύτερό της σημείο την τρέχουσα σεζόν με ρεκόρ 7-1 στα τελευταίο οχτώ ματς. Σε αυτό το διάστημα, η άμυνα του Ντάλας πραγματικά τσακίζει κόκκαλα, αφού δέχεται κατά μέσο όρο λίγο πάνω από 93 πόντους.

Με το Ορλάντο να έχει την τρίτη χειρότερη επίθεση του ΝΒΑ και το Ντάλας το δεύτερο πιο αργό pace στη λίγκα, το πιθανότερο είναι οι Μάβερικς να κρατήσουν κάτω από τους 100 πόντους τους Μάτζικ, όπως το έκαναν εσχάτως με πολύ καλύτερες ομάδες (Γκρίζλις, Μπουλς, Γουόριορς, Νάγκετς, Θάντερ και δις με τους Κινγκς). Στο 1.70 το combo άσος με -3,5 και under 102,5 πόντοι οι Μάτζικ.

Ουάσινγκτον - Πόρτλαντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στην Ουάσινγκτον τέλος, οι Γουίζαρντς (22-20) φιλοξενούν τους Μπλέιζερς (16-25) σε ένα ματς (16/01 02:00 Live από το SPORT24) που και οι δύο έχουν σοβαρές απουσίες. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν ξανά χωρίς τον ηγέτη τους, Μπράντλι Μπιλ, ενώ το Πόρτλαντ θα στερηθεί εκ νέου τους τρεις πρώτους σκόρερ του, δηλαδή τους Λίλαρντ, ΜακΚόλουμ και Πάουελ.

Το θετικό για τον Τσόνσι Μπίλαπς, είναι η επάνοδος του Ανφέρνι Σίμονς, ο οποίος έχασε το προηγούμενο ματς για προσωπικούς λόγους. Ο 22χρονος γκαρντ έχει βγει μπροστά, όσο λείπουν τα βαριά χαρτιά της ομάδας και σε πέντε ματς μέσα στον Ιανουάριο έχει 27,8 πόντους κατά μέσο όρο.

Από την άλλη, ο παίκτης που κλέβει την παράσταση στους Γουίζαρντς είναι ξεκάθαρα ο Κάιλ Κούζμα. Ο πρώην άσος των Λέικερς διανύει ίσως την καλύτερη φόρμα της καριέρας του, έχοντας κατά μέσο όρο 23,8 πόντους, 10,9 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ στα τελευταία 11 ματς.

Αδιαφορώντας για το τελικό αποτέλεσμα, μπορούμε να ρισκάρουμε το combo με το over 19,5 πόντοι του Κούζμα και το over 21,5 του Σάιμονς, σε απόδοση 3.30, περιμένοντας από αυτούς τους δύο να τραβήξουν το σκορ για τις ομάδες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μιλγουόκι – Τορόντο: 1 -5,5 (απόδοση 1.72), 01:30
  • Ουάσινγκτον – Πόρτλαντ: Σάιμονς Over 21,5 & Κούζμα Over 19,5 (απόδοση 3.30), 02:00
  • Μαϊάμι – Φιλαντέλφεια: 1 (απόδοση 1.70), 03:00
  • Ντένβερ – Λ.Α. Λέικερς: 1 -2,5 (απόδοση 1.75), 04:00
  • Ντάλας – Ορλάντο: 1 -3,5 & Ορλάντο Under 102,5 (απόδοση 1.70), 04:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ