ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Μπορεί να αντέξει η Βοστώνη, απογοητεύει η Ατλάντα

Οι Τζέισον Τέιτουμ και Ενές Φρίντομ μαρκάρουν τον Τζόελ Εμπίντ σε παιχνίδι των Σέλτικς με τους Σίξερς στη Βοστώνη
Οι Τζέισον Τέιτουμ και Ενές Φρίντομ μαρκάρουν τον Τζόελ Εμπίντ Ⓒ 2021 CHARLES KRUPA/ASSOCIATED PRESS

Σε κάμψη το Γκόλντεν Στέιτ, μπορεί να αντέξει στη Φιλαντέλφεια η Βοστώνη, φρένο στο ρυθμό του Μέμφις θα προσπαθήσει να βάλει το Ντάλας, απογοητεύει η Ατλάντα.

Στο Wells Fargo Center, η Φιλαντέλφεια (23-17) υποδέχεται τη Βοστώνη (21-21) σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς από το πρόγραμμα του ΝΒΑ (15/01 02:00 Live από το SPORT24).

Οι Σίξερς έτρεξαν σερί επτά νικών πριν ηττηθούν εντός έδρας από τους Χόρνετς. Στα τελευταία πάντως οχτώ παιχνίδια τους έχουν την πέμπτη καλύτερη άμυνα στη λίγκα, επιτρέποντας 105 πόντους ανά 100 κατοχές. Στο ίδιο διάστημα, ο Τζόελ Εμπίντ είναι καταπληκτικός με 32,1 πόντους κατά μέσο όρο και 54,7% ποσοστό ευστοχίας.

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζουν και οι Σέλτικς, οι οποίοι έχουν ρεκόρ 5-2 στα τελευταία επτά ματς, χάνοντας στο καλάθι από τους Σπερς και στο τρίποντο από τους Νικς.

Μέσα στον Δεκέμβριο, οι Σέλτικς φιλοξένησαν στο Garden δύο φορές τους Σίξερς, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από μία νίκη. Στις 20 Δεκεμβρίου, η Φιλαντέλφεια είχε κερδίσει 108-103 με τον Εμπίντ να οργιάζει με 41 πόντους! Σε εκείνο το ματς ωστόσο έλειπαν τόσο ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς ΙΙΙ, όσο και ο Χόρφορντ. Στην αναμέτρηση που είχε προηγηθεί, στις 2 Δεκεμβρίου, όταν ήταν παρόντες και οι δύο σέντερ της Βοστώνης, οι Κέλτες πήραν το ματς στον πόντο, κρατώντας μόλις στους 13 τον Εμπίντ, με 3/17 τρίποντα.

Τα ξημερώματα, η front line των Σέλτικς αναμένεται πλήρης, επομένως η ομάδα του Ιμε Ουντόκα, έχει τα εργαλεία για να φρενάρει τον καυτό Καμερουνέζο σταρ, ο οποίος μέσα στο 2022, σε πέντε ματς, έχει σκοράρει σε όλα, ακριβώς 31 πόντους. Αν λοιπόν η Βοστώνη, περιορίσει στο μέτρο του δυνατού τον Εμπίντ, μπορεί να φανεί ανταγωνιστική και να υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 6,5 πόντων στο 1.65. Στα υπόψιν και το under 28,5 του Εμπίντ, στο 1,87.

Σικάγο - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Γκόλντεν Στέιτ (30-11), μετά τη συντριβή στο Μιλγουόκι, συνεχίζει το road trip και τα ξημερώματα θα βρίσκεται στην Πόλη των Ανέμων για το τρίτο του ματς εκτός έδρας σε τέσσερις ημέρες (15/01 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Οι Γουόριορς είναι φανερό πως περνούν περίοδο κάμψης. Το ρεκόρ τους είναι 3-4 μέσα στον Ιανουάριο, με τον Στεφ Κάρι να έχει 38/112 σουτ, δηλαδή ποσοστό μόλις 33,9%. Ειδικά, στα τελευταία πέντε ματς, η επίθεση των "πολεμιστών" έπιασε πραγματικά πάτο, αφού σκόραραν μόλις 96,4 πόντους ανά 100 κατοχές.

Ο Στιβ Κερ θα ξεκουράσει στο Σικάγο τον Κλέι Τόμπσον, καθώς για παίκτη που προέρχεται από τόσο μεγάλη αποχή δεν ενδείκνυται να δώσει δύο ματς σε ένα 24ωρο. Από εκεί και πέρα, παραμένουν εκτός ο πολύτιμος Ντρέιμοντ Γκριν, καθώς και ο πάντα χρήσιμος στην άμυνα Γκάρι Πέιτον ΙΙ.

Με τους Γουόριορς ντεφορμέ και σε back to back, οι Μπουλς (27-12) έχουν μία ξεκάθαρη ευκαιρία να διαγράψουν γρήγορα τη βαριά ήττα που υπέστησαν την Τετάρτη από το Μπρούκλιν. Προβάδισμα στον άσο, στο 1.78 με -2,5 πόντους, παίζεται και με μεγαλύτερο χάντικαπ με το σχετικό ρίσκο, στη λογική ότι όταν χάνουν φέτος οι Γουόριορς, χάνουν με κρότο (-19 από Μπακς, -8 από Γκρίζλις, -17 από Μάβερικς, -19 από Ράπτορς, -9 από Σίξερς, -8 από Σανς).

Μαϊάμι - Ατλάντα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Την Τετάρτη, το Μαϊάμι (26-15) έπαιξε στην Ατλάντα (17-23), χωρίς τους Μπάτλερ και Αντεμπάγιο και διέλυσε τους Χοκς με 115-91, όντας μάλιστα αουτσάιντερ κατά τους μπουκ. Δύο μέρες μετά, οι δυο τους θα τα ξαναπούν (15/01 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), αυτή φορά στη Φλόριντα και με τον Μπάτλερ να έχει αναβαθμιστεί σε questionable, άρα δεν μπορεί να αποκλειστεί η επιστροφή του.

Τώρα οι Χιτ δίνονται ασφαλώς φαβορί. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού η Ατλάντα δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή φιναλίστ της Ανατολής.

Η ομάδα του Νέιτ ΜακΜίλαν, έχει γνωρίσει εννιά ήττες στα 12 πιο πρόσφατα παιχνίδια της, παίζοντας δίχως υπερβολή άθλια άμυνα. Συνολικά στη σεζόν έχει το τρίτο χειρότερο defensive rating με 113,1 πόντους, ωστόσο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δέχεται 125,5 πόντους ανά 100 κατοχές!

Η μόνη ελπίδα των Χοκς για να επιβιώσουν στο Μαϊάμι κόντρα στους σοβαρούς Χιτ, είναι είτε να γυρίσουν το τσιπάκι και να παίξουν επιτέλους άμυνα, κάτι που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα με τον Καπελά εκτός, είτε να κάνει κάποια διαστημική εμφάνιση ο Γιανγκ. Με όσα έχουμε δει πάντως μέχρι στιγμής από τις δύο ομάδες, ο άσος στο -2,5 σε απόδοση 1.70 μπορεί να αποτελέσει επιλογή.

Μέμφις - Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται και στο FedEx Forum, όπου το σούπερ φορμαρισμένο Μέμφις (30-14) υποδέχεται το Ντάλας (22-19), το οποίο θα προσπαθήσει να ανακόψει το σερί των Γκρίζλις με τις 11 διαδοχικές νίκες, που αποτελεί franchise record (15/01 05:00 Live από το SPORT24).

Οι Μάβερικς έχασαν στο τελευταίο τους παιχνίδι από τους Νικς, στη Νέα Υόρκη, προηγουμένως ωστόσο είχαν τρέξει κι αυτοί ένα σερί έξι νικών, κερδίζοντας μεταξύ άλλων το Γκόλντεν Στέιτ και το Σικάγο.

Εχουμε λοιπόν ένα σταύρωμα ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες, καθώς από τα Χριστούγεννα και μετά, οι Γκρίζλις έχουν το δεύτερο κορυφαίο net-rating στο ΝΒΑ και οι Γκρίζλις το τρίτο. Υπάρχει ωστόσο διαφορά στη φρεσκάδα, αφού η παρέα του Μοράντ θα αγωνιστεί τα ξημερώματα πέμπτη φορά σε επτά ημέρες.

Το Ντάλας έχει ένα από τα πιο αργά pace στη λίγκα και με τον Ντόντσιτς και τον Μπράνσον θα προσπαθήσει να φέρει το ματς στα μέτρα του, ελέγχοντας το ρυθμό. Θα επιχειρήσει δηλαδή να μην επιτρέψει στο Μέμφις να τρέξει το γήπεδο. Εκτιμώντας λοιπόν ότι οι Γκρίζλις θα εμφανίσουν και σημάδια κόπωσης, πάμε με το under 218,5 στο 1.70, όριο που επαληθεύτηκε επτά φορές στα οχτώ προηγούμενα ματς των Μάβερικς.

Σάρλοτ - Ορλάντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Κλείνουμε με τους εξαιρετικούς Χόρνετς (23-19), που μετά τις τελευταίες νίκες τους, έχουν φουσκώσει με αυτοπεποίθηση και αρχίζουν να καλοβλέπουν την πρώτη εξάδα της Ανατολής. Η Σάρλοτ κέρδισε δύο απανωτά ματς κόντρα στους πρωταθλητές Μπακς και καπάκι πήγε στη Φιλαντέλφεια και έσπασε σερί επτά νικών των Σίξερς.

Η ομάδα του Τζέιμς Μπορέγκο πιθανότατα δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίσει και τους αδύναμους Μάτζικ (7-35), που έχουν το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και το δεύτερο χειρότερο net-rating μετά τους Πίστονς (15/01 02:00 Live από το SPORT24).

Παρεμπιπτόντως, πριν εννιά βράδια οι Χόρνετς διέσυραν τα "πιστόνια", σημειώνοντας 140 πόντους. Με τη φόρα που έχουν πάρει οι "σφήκες" δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να στήσουν επιθετικό σόου και κόντρα στο Ορλάντο. Αλλωστε, εντός έδρας έχουν υπερβεί φέτος τους 120 πόντους εννιά φορές. Βατό το over 114,5, σε combo με τον άσο προσφέρει απόδοση 1.75.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Βοστώνη: 2 +6,5 (απόδοση 1.65), 02:00
  • Σάρλοτ – Ορλάντο: 1 & Σάρλοτ Οver 114,5 (απόδοση 1.75), 02:00
  • Σικάγο – Γκόλντεν Στέιτ: 1 -2,5 (απόδοση 1.78), 02:30
  • Μαϊάμι – Ατλάντα: 1 -2,5 (απόδοση 1.70), 03:00
  • Μέμφις – Ντάλας: Under 218,5 (απόδοση 1.70), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ