ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Παιχνίδι με τα ειδικά των παικτών στο φινάλε της regular season

Ο Άντονι Έντουαρντς με την φανέλα των Γουλβς
Ο Άντονι Έντουαρντς με την φανέλα των Γουλβς Ⓒ 2023 ABBIE PARR/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την τελευταία ημέρα της regular season στο NBA.

Τελευταία ημέρα της regular season στο NBA και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στη Δύση, καθώς εκκρεμεί ακόμη η τελική κατάταξη των ομάδων από τις θέσεις πέντε έως εννιά. Αντίθετα, στην Ανατολή τα πάντα έχουν κριθεί και οι περισσότερες ομάδες, αν όχι όλες θα προχωρήσουν σε εκτεταμένο ροτέισον με τους head coaches να ξεκουράζουν τους βασικούς τους εν όψει της postseason.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα έχει περισσότερο νόημα να κυνηγήσουμε κάποια ειδικά παικτών. Για παράδειγμα στην αναμέτρηση Κλίβελαντ – Σάρλοτ (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) έχει ενδιαφέρον το 19+ πόντοι του Σβιάτοσλαβ Μίχαλιουκ στο 2.37. Οι Χόρνετς θα παίξουν ξανά με τις ρεζέρβες τους, αφού είναι εκτός οι Τέρι Ροζίερ, Κέλι Ούμπρε, Γκόρντον Χέιγουορντ, Πι Τζέι Ουάσινγκτον και φυσικά ο ΛαΜέλο Μπολ.

Ο Μίχαλιουκ έκανε ρεκόρ καριέρας κόντρα στο Τορόντο την περασμένη Κυριακή με 26 πόντους και προχθές σημείωσε 25 απέναντι στο Χιούστον. Σε τρία ματς μέσα στον Απρίλιο έχει 22,7 πόντους με 17,3 προσπάθειες ανά αγώνα. Δεν θα προξενήσει εντύπωση αν πιάσει και απόψε τουλάχιστον τους 20 με αντίπαλο τους Καβς, που επίσης θα κατέβουν με πολλές απουσίες (Μίτσελ, Γκάρλαντ, ΛεΒερτ, Οκόρο).

Στην ίδια λογική μπορούμε να πάμε και στο Over 22,5 του Τζέιντεν Αϊβι των Ντιτρόιτ Πίστονς. Τα "πιστόνια" στο αποψινό ματς με τους Μπουλς θα έχουν ξανά πάρα πολλές απουσίες (Μπογκντάνοβιτς, Κάνινγχαμ, Ντιαλό, Μπερκς, Στιούαρτ, Ομορούγι), επομένως θα στηριχθούν εκ νέου στον 21χρονο ρούκι πόιντ-γκαρντ (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Ούτως ή άλλως, το Ντιτρόιτ είχε εξ αρχής επιλέξει φέτος να κάνει tanking. Αφενός για να δώσει χώρο και χρόνο σε νέα παιδιά, αφετέρου για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητές του για το Νο. 1 pick στο draft του 2023. Τερματίζοντας λοιπόν, με το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, θα έχει πιθανότητα 14% (ίδια με τους Σπερς και τους Ρόκετς) να πάρει το πρώτο pick και φυσικά να διαλέξει τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα.

Σε ό,τι αφορά στο σημερινό ματς στο United Center, οι Μπουλς είναι αδιάφοροι και σκέφτονται ήδη την χωρίς αύριο αναμέτρηση της Τετάρτης με το Τορόντο για το play in. Στο 1.88 να σκοράρει τουλάχιστον 23 πόντους ο Αϊβι. Στα τελευταία τρία παιχνίδια έβαλε 29, 23 και 30 πόντους κόντρα σε Ιντιάνα, Μπρούκλιν και Μαϊάμι αντίστοιχα. Επίσης, από τις 27 Μαρτίου και μετά, σε έξι ματς σκοράρει κατά μέσο όρο 28,3 πόντους και παίρνει 21,3 προσπάθειες ανά αγώνα!

Προγνωστικά ΝΒΑ

Άλλο ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς είναι το Ουάσινγκτον – Χιούστον (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Βέβαια, οι Ρόκετς δείχνουν διάθεση να κλείσουν τη σεζόν με θετικό τρόπο. Την Παρασκευή κέρδισαν 112-109 στη Σάρλοτ και πανηγύρισαν την τρίτη τους νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς.

Απόψε, αναμένεται να έχουν μόνο μία σοβαρή απουσία, αυτή του Κέβιν Πόρτερ (19,2 πόντοι). Αντίθετα, οι Γουίζαρντς θα είναι ξανά αποδεκατισμένοι, αφού θα μείνουν εκτός οι Μπράντλεϊ Μπιλ, Κρίσταπς Πορζίνγκις, Κάιλ Κούζμα, Ντάνιελ Γκάφορντ, Ντένι Αβντιγια και Μόντε Μόρις. Στο 1.70 το διπλό, πάνω από το 2.35 αν σκοράρει ταυτόχρονα 14+ πόντους ο Αλπερέν Σενγκούν, που ήταν από τα κέρδη των Ρόκετς φέτος. Ο Τούρκος σέντερ έχει 14,8 πόντους και 9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στα τελευταία πέντε ματς ωστόσο σκοράρει 17,6 και δεν έχει πέσει σε κανένα κάτω από τους 14. Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο στο πρώτο φετινό ματς της σεζόν με την Ουάσινγκτον είχε κάνει triple-double με 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ!

Οι Λέικερς θα κυνηγήσουν απόψε τη νίκη με τους Τζαζ, ώστε να εξασφαλίσουν στη χειρότερη περίπτωση την έβδομη θέση στη Δύση, άρα και το πλεονέκτημα έδρας στο play in tournament (22:30 Cosmote Sport 4HD Live από το SPORT24). Υπάρχουν εξάλλου και κάποια σενάρια που τους φέρνουν στην έκτη θέση, ωστόσο δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.

Σε κάθε περίπτωση, εδώ έχουμε ένα κλασικό ματς με μονόπλευρο κίνητρο, για αυτό λοιπόν το χάντικαπ είναι τόσο ψηλά, στους 16,5 πόντους. Επίσης, οι αποκλεισμένοι Τζαζ θα παίξουν back to back μετά τη χθεσινή τους νίκη επί των Νάγκετς και το πιθανότερο είναι πως απλά θα δουν ως αγγαρεία την αναμέτρηση στο Λος Άντζελες. Χθες για παράδειγμα, δεν αγωνίστηκε κανείς από τους Λάουρι Μάρκανεν, Τζόρνταν Κλάρκσον, Κόλιν Σέξτον, Κέλι Ολίνικ, Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ και Γουόκερ Κέσλερ.

Πρώτοι σκόρερ κόντρα στο Ντένβερ για τους "μορμόνους" ήταν οι Οχάι Αγκμπάτζι και Κρις Νταν με 28 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Ο Αγκμπάτζι σκοράρει 20,5 κατά μέσο όρο μέσα στον Απρίλιο, παίζει 33,3 λεπτά και παίρνει σχεδόν 18 προσπάθειες ανά αγώνα. Στο 1.60 να σημειώσει απόψε τουλάχιστον 17. Στο 2.10 αν ταυτόχρονα οι Λέικερς κερδίσουν με διψήφια διαφορά, κάτι που έκαναν στις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε νίκες τους.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Οι Γουόριορς και Κλίπερς γνωρίζουν πως αν κερδίσουν απόψε θα εξασφαλίσουν τη θέση τους στην εξάδα. Και οι δύο παίζουν με αδιάφορους αντιπάλους. Το Γκόλντεν Στέιτ εκτός έδρας με το αποδεκατισμένο Πόρτλαντ και το Λ.Α. στην Αριζόνα με το Φοίνιξ (22:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), που θα προστατεύσει ξανά τα βαριά χαρτιά του (Ντουράντ, Μπούκερ, Πολ, Εϊτον). Ίσως, οι Κλίπερς θα μπορούσαν να σκεφτούν το ενδεχόμενο μίας ήττας για να αποφύγουν την πέμπτη θέση και κατ' επέκταση το σταύρωμα με τους Σανς στον πρώτο γύρο των playoffs, καθώς οι "ήλιοι" έχουν ρεκόρ 8-0 στα παιχνίδια με τον KD στη σύνθεσή τους. Σε μία τέτοια περίπτωση πάντως, θα ρίσκαραν να πέσουν στο play in και θα έμπαιναν σε άλλες περιπέτειες. Σε περίπτωση πάντως που όλα κυλήσουν ομαλά, δηλαδή κερδίσουν Γουόριορς και Κλίπερς, ευνοημένοι θα είναι οι πρωταθλητές, αφού θα παίξουν στον πρώτο γύρο με τους Κινγκς και αν περάσουν από εκεί, στον δεύτερο πιθανότατα θα βρουν τους Γκρίζλις.

Στοιχηματικά, ενδιαφέρον συγκεντρώνει το Under 28,5 πόντοι του Στεφ Κάρι στο 1.83. Ο ηγέτης των Γουόριορς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στο ισχίο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιεστεί ιδιαίτερα απόψε κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο (22:30 Cosmote Sport 4HD Live από το SPORT24). Αν η διαφορά ανοίξει, ο Στιβ Κερ αναμένεται να τραβήξει στον πάγκο τον Κάρι για να μην τον ταλαιπωρήσει άδικα. Στο τελευταίο ματς με τους Κινγκς, όπου οι Γουόριορς κέρδισαν με +22, ο Κάρι έβαλε 25 πόντους.

Το μοναδικό παιχνίδι της ημέρας που υπάρχει και στις δύο πλευρές βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι το Μινεσότα – Νέα Ορλεάνη (22:30 Cosmote Sport 4HD Live από το SPORT24). Όποια ομάδα κερδίσει εδώ, εξασφαλίζει στη χειρότερη περίπτωση ότι θα έχει δύο ευκαιρίες στο play in, αφού θα τερματίσει τουλάχιστον όγδοη. Αντίθετα, όποια χάσει θα καταλήξει στην ένατη θέση και θα πρέπει να κάνει δύο νίκες στο play in για να προκριθεί στα playoffs, αρχής γενομένης κόντρα στην Οκλαχόμα.

Οι μπουκ δίνουν φαβορί την έδρα στο -3,5 παρά το γεγονός ότι οι Τίμπεργουλβς θα παίξουν back to back. Βέβαια, οι "λύκοι" έκαναν χθες περίπατο (151-131) κόντρα στους Σπερς και ο Κρις Φιντς δεν άφησε κανέναν βασικό του στο παρκέ, πάνω από 30 λεπτά.

Από την άλλη, οι Πέλικανς έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακό φίνις με εννιά νίκες στα τελευταία 11 ματς (έχασαν μόνο από Κινγκς και Γουόριορς σε αυτό το διάστημα), παρότι ο Ζάιον Γουίλιαμσον παραμένει σταθερά στα πιτς.

Με τη Μινεσότα να έχει ρεκόρ 1-7 στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της στο Target Center, καλύτερα ας αφήσουμε στην άκρη τον φαβορί άσο. Καλύτερη περίπτωση το Over 25,5 του Αντονι Εντουάρντς στο 1.80. Ο γκαρντ των Τίμπεργουλβς σημείωσε 30+ τρεις φορές στις τελευταίες πέντε συμμετοχές του. Επίσης, στα δύο ματς κόντρα στους Πέλικανς φέτος, πέτυχε 27 και 37 πόντους αντίστοιχα. Με δεδομένο ότι στα τρία προηγούμενα παιχνίδια το Usage Rate του έφτασε στο 40,8% (ο Γιάννης έχει φέτος το μεγαλύτερο στη λίγκα με 37,3%) το Over μοιάζει απόλυτα λογική επιλογή.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κλίβελαντ – Σάρλοτ: Μίχαλιουκ 19+ πόντοι (απόδοση 2.37), 20:00
  • Σικάγο – Ντιτρόιτ: Αϊβι Over 22,5 (απόδοση 1.88), 20:00
  • Ουάσινγκτον – Χιούστον: 2 & Σενγκούν 14+ πόντοι (απόδοση 2.37), 20:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Γιούτα: 1 -9,5 & Αγκμπάτζι 17+ πόντοι (απόδοση 2.10), 22:30
  • Πόρτλαντ – Γκόλντεν Στέιτ: Κάρι Under 28,5 (απόδοση 1.83), 22:30
  • Μινεσότα – Νέα Ορλεάνη: Εντουαρντς Over 25,5 (απόδοση 1.80), 22:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ