ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ώρα άμυνας και απαντήσεων για τους Μπακς

Προγνωστικά NBA: Ώρα άμυνας και απαντήσεων για τους Μπακς
2023 AP PHOTO/NICK WASS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το Μπρούκλιν παρότι στο trade deadline αντάλλαξε τους δύο σούπερ σταρ του, τον Κέβιν Ντουράντ και τον Καϊρί Ιρβινγκ, φαίνεται πως θα καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη εξάδα της Ανατολής. Σε αυτό το επίτευγμα καθοριστικό ρόλο έχει παίξει ο Μάικλ Μπρίτζις, ο οποίος στα πρώτα 56 ματς της σεζόν είχε 17,2 πόντους κατά μέσο όρο με τους Σανς και από τότε που μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, σκοράρει 27,5 σε 22 ματς με τη φανέλα των Νετς!

Ειδικά τον Μάρτιο ο Μπρίτζις ήταν σπουδαίος, καθώς σημείωσε συνολικά 461 πόντους. Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση παίκτη στην ιστορία των Νετς, μετά τους 471 που είχε πετύχει ο Ντουράντ τον περασμένο Νοέμβριο.

Στα τελευταία τέσσερα ματς το Μπρούκλιν πέτυχε τρεις νίκες, με τον Μπρίτζις να έχει 27 πόντους κόντρα στο Μαϊάμι, 44 με το Ορλάντο, 27 με το Χιούστον και 42 την Παρασκευή στο 124-107 επί της Ατλάντα!

Απόψε, οι Νετς φιλοξενούν τους Τζαζ και έχουν την ευκαιρία να κάνουν ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την έκτη θέση (22:30 Live από το SPORT24). Η Γιούτα έχει θεωρητικά πιθανότητες να προλάβει το play in της Δύσης, αφού βρίσκεται 1,5 παιχνίδι πίσω από την Οκλαχόμα, αλλά δεν δείχνει ιδιαίτερη διάθεση. Έχει ρεκόρ 1-5 στα τελευταία έξι ματς, κερδίζοντας μόνο το αδύναμο Σαν Αντόνιο. Μάλιστα, θα παραταχθεί ξανά χωρίς τους Τζόρνταν Κλάρκσον και Κόλιν Σέξτον, ενώ αμφίβολος είναι Λάουρι Μάρκανεν. Στο 2.20+ ο άσος μαζί με το Over 27,5 του Μπρίτζις κόντρα σε μία από τις χειρότερες άμυνες του ΝΒΑ (25ο το αμυντικό rating των Τζαζ).

Σικάγο - Μέμφις

Φαβορί για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν είναι φέτος ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ. Ο άσος των Γκρίζλις είναι από τους βασικούς παράγοντες που οι "αρκούδες" έχουν στη φετινή regular season μία από τις καλύτερες άμυνες του ΝΒΑ (το 2ο καλύτερο αμυντικό rating μετά το Κλίβελαντ).

Είναι χαρακτηριστικό πως σε 59 ματς με τον Τζάκσον, το Μέμφις δέχεται 110,5 πόντους ανά 100 κατοχές, ενώ στα 18 παιχίδια που έλειψε αυτό το νούμερο ανέβηκε στους 114,8 πόντους.

Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ είναι φέτος μακράν ο κορυφαίος μπλοκέρ της λίγκας αφού μετράει 3,1 μπλοκ ανά αγώνα! Είναι μπροστά δηλαδή από σέντερ όπως ο Νίκολας Κλάξτον (2,5), ο Μπρουκ Λόπεζ (2,5), ο Γουόκερ Κέσλερ (2,4) και ο Μάιλς Τέρνερ (2,3).

Στα τελευταία τρία ματς με Χοκς, Μάτζικ και Κλίπερς είχε 5, 3 και 3 μπλοκ αντίστοιχα. Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν με το Σικάγο στις 7 Φεβρουαρίου είχε κατεβάσει το γενικό πέντε φορές. Στο 2.07 να κάνει και απόψε Over 2,5 τάπες κόντρα στους Μπουλς, στο United Center (22:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Ατλάντα - Ντάλας

Τι κι αν ο Λούκα Ντόντσιτς γράφει φέτος τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του με 32,9 πόντους κατά μέσο όρο; Το Ντάλας βρίσκεται μόλις στην 11η θέση της Δύσης και εξελίσσεται στη μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν, αφού κινδυνεύει να μην μπει ούτε στο play-in.

Ο Ντόντσιτς σημείωσε χθες 42 πόντους, ωστόσο οι Μάβερικς δεν απέφυγαν την ήττα από τους Χιτ στη Φλόριντα. Παρέμειναν έτσι σε απόσταση ενός παιχνιδιού από τη δέκατη Οκλαχόμα. Απόψε, η ομάδα του Τζέισον Κιντ παίζει back to back στην Ατλάντα και στη συνέχεια θα κλείσει την κανονική περίοδο με τρία σερί ματς εντός έδρας (02/04 01:00 Live από το SPORT24).

Το Ντάλας έχει μετράει φέτος 3-9 σε b2b παιχνίδια χωρίς ημέρα ξεκούρασης προηγουμένως. Επίσης, από τότε που ολοκληρώθηκε το trade του Καϊρί Ιρβινγκ το ρεκόρ των Τεξανών είναι 9-14 και μόλις 4-9 στα ματς που ο Ιρβινγκ αγωνίστηκε μαζί με τον Ντόντσιτς.

Η Ατλάντα από την πλευρά της προσπαθεί να διατηρήσει τουλάχιστον την 8η θέση στην Ανατολή και έχει ρεκόρ 9-9 από την ημέρα που απέλυσε τον Νέιτ ΜακΜίλαν. Με δεδομένο ότι το Ντάλας γνώρισε έξι ήττες στα τελευταία επτά ματς ο άσος λογικά έχει τον πρώτο λόγο απόψε.

Άλλωστε, ο τρόπος που δομεί τις επιθέσεις του το Ντάλας δεν μπορεί να βλάψει τη μέτρια άμυνα της Ατλάντα στα σουτ των δύο πόντων (29η στο NBA). Οι Μάβερικς παίρνουν κατά μέσο όρο το 43,2% των πόντων τους από δίποντα, που είναι το χειρότερο ποσοστό σε ολόκληρο το ΝΒΑ! Και αυτό διότι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο τρίποντο (εκτελούν ανά αγώνα 40,7 τρίποντα). Στο 1.80 ο άσος με -2,5 πόντους.

Σακραμέντο - Σαν Αντόνιο

Το Σακραμέντο θα παίξει φέτος στα playoffs για πρώτη φορά μετά το 2006 και αν κάνει άλλη μία νίκη στα εναπομείναντα πέντε ματς θα κλειδώσει και την πρωτιά στην Pacific Division για πρώτη φορά μετά το 2003! Το πιθανότερο είναι πως αυτό θα γίνει απόψε, αφού οι Κινγκς υποδέχονται τους Σπερς, οι οποίοι απλά περιμένουν καρτερικά να τελειώσει η regular season (02/04 01:00 Live από το SPORT24).

Το Σαν Αντόνιο μετράει έξι διαδοχικές συντριβές από Νέα Ορλεάνη (-35), Μιλγουόκι (-36), Ουάσινγκτον (-12), Βοστώνη (-44), Γιούτα (-11) και Γκόλντεν Στέιτ (-15). Απόψε, θα παίξει χωρίς τρεις βασικούς, τους δύο πρώτους σκόρερ του, τον Κέλντον Τζόνσον (22 πόντοι) και τον Ντέβιν Βασέλ (18,5 πόντοι), ενώ θα απουσιάσει και ο Τζέρεμι Σόχαν (11 πόντοι).

Με αυτά τα δεδομένα δεν θα προξενήσει καμία εντύπωση αν οι Κινγκς στείλουν τη διαφορά στους 20+ πόντους. Σε δύο παρόμοια ματς με το αποδεκατισμένο Πόρτλαντ την Τετάρτη και την Παρασκευή, επικράτησαν με +40 και +24 αντίστοιχα. Κοντά στον διπλασιασμό να καλύψουν οι "βασιλιάδες" ένα χάντικαπ 16,5 πόντων.

Χιούστον - Λ.Α. Λέικερς

Οι Λέικερς έχουν βάλει το τούρμπο στο φινάλε της regular season και είναι φανερό πως δεν θα αρκεστούν μόνο στο play-in, αλλά θα προσπαθήσουν να προλάβουν και την έκτη θέση στη Δύση. Το Λ.Α. έκανε πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια του. Πιο πρόσφατη το κομβικό διπλό στη Μινεσότα, όπου εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι πολλοί παίκτες των Τίμπεργουλβς ταλαιπωρήθηκαν από ίωση τις προηγούμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αντονι Ντέιβις ήταν για ακόμη μία φορά κυριαρχικός με 38 πόντους και 17 ριμπάουντ, ενώ ο ΛεΜπρον Τζέιμς πρόσθεσε ακόμη ένα... χαλαρό double-double (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ) στη στατιστική του. Θετικότατες εμφανίσεις πραγματοποιεί και ο Ντ' Αντζελο Ράσελ, που μοίρασε κατά μέσο όρο 7,1 ασίστ μέσα στον Μάρτιο.

Στο αποψινό ματς με τους Ρόκετς στο Χιούστον, το line του Ράσελ είναι στο 5,5. Ο 27χρονος πόιντ-γκαρντ το έχει υπερβεί 7/9 φορές στα τελευταία παιχνίδια. Μάλιστα, κόντρα στη Μινεσότα είχε 10 τελικές πάσες. Στο 1.85 το Over 5,5 ασίστ του Ράσελ, στο 2.50 αν ταυτόχρονα οι Λέικερς καλύψουν ένα βατό χάντικαπ 5,5 πόντων απέναντι στο χειρότερο ρεκόρ της Δύσης (02/04 02:00 Live από το SPORT24).

Υπενθυμίζεται, ότι η ομάδα του Ντάβιν Χαμ είχε ηττηθεί με 114-110 στις 15 Μαρτίου, στην τελευταία επίσκεψή της στο Χιούστον. Σε εκείνο το ματς βέβαια, δεν είχε παίξει ούτε ο "βασιλιάς", ούτε ο AD. Απόψε οι δύο ηγέτες του Λ.Α. αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά, επομένως τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά.

Μιλγουόκι - Φιλαντέλφεια

Το μεγαλύτερο ματς της βραδιάς διεξάγεται αδιαμφισβήτητα στο Fiserv Forum, εκεί όπου οι επικεφαλής της Ανατολής, Μπακς θα υποδεχθούν τους τρίτους στην κατάταξη Σίξερς (02/04 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Το Μιλγουόκι την Πέμπτη βίωσε έναν εφιάλτη κόντρα στη Βοστώνη. Ηττήθηκε με 140-99 και γνώρισε τη δεύτερη πιο βαριά ήττα της ιστορίας του εντός έδρας. Τα "ελάφια" επέτρεψαν στο δίδυμο Τέιτουμ-Μπράουν να σκοράρει 70 πόντους και συνολικά στη Βοστώνη να σουτάρει με 51,2% από το τρίποντο (22/43). Παράλληλα, η ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλτσερ έμεινε για πρώτη φορά μετά από 33 ματς κάτω από τους 100 πόντους.

Παρά τη σοκαριστική ήττα, το Μιλγουόκι εξακολουθεί να κρατάει στα χέρια του την πρώτη θέση στην Ανατολή, αφού απέχει 1,5 παιχνίδι από τη Βοστώνη και 2,5 από τη Φιλαντέλφεια. Παρόλα αυτά, για τους Μπακς το αποψινό ματς δεν έχει μόνο μαθηματικό ενδιαφέρον. Πρωτίστως είναι μία καλή ευκαιρία να δώσουν πειστικές απαντήσεις για το κάζο της περασμένης Πέμπτης.

Το πρόβλημα του Μιλγουόκι είναι ότι έπαψε να παίζει άμυνα στα τελευταία παιχνίδια του. Οι Μπακς έχουν φέτος το τρίτο καλύτερο αμυντικό rating (110,6), όμως στα τέσσερα προηγούμενα ματς δέχθηκαν 129 πόντους από το Ντένβερ, 117 από το Ντιτρόιτ, 136 από την Ιντιάνα και 140 από τη Βοστώνη. Σε αυτές τις τέσσερις αναμετρήσεις, το αμυντικό τους rating ήταν 127,3 πόντοι, επιτρέποντας στους αντιπάλους να εκτελούν με 43,6% έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

Για το Μιλγουόκι είναι ζωτικής σημασίας να επιστρέψει στις βασικές του αμυντικές αρχές και να παίξει με μεγαλύτερη διάθεση άμυνα. Ειδάλλως, είναι δεδομένο πως η Φιλαντέλφεια θα το τιμωρήσει. Οι Σίξερς ολοκλήρωσαν τον Μάρτιο με ρεκόρ 12-5, είχαν δηλαδή τις περισσότερες νίκες στο ΝΒΑ, μαζί με το Μέμφις, σκοράροντας ανά 100 κατοχές 123,5 πόντους.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι στο αποψινό παιχνίδι θα... μυρίσουν playoffs. Οι Μπακς αφενός θέλουν να πραγματοποιήσουν μία δυνατή εμφάνιση για να αφήσουν πίσω τους τη συντριβή από τους Σέλτικς, αφετέρου σκοπεύουν να ισοφαρίσουν τη φετινή σειρά με τους Σίξερς σε 2-2. Στη λογική λοιπόν, ότι το Μιλγουόκι θα είναι αυτή τη φορά πολύ πιο συγκεντρωμένο και επιθετικό στην άμυνα, πάμε με το combo άσος και Under 242,5 σε απόδοση 2.25. Υπενθυμίζεται, ότι οι Σίξερς είχαν κερδίσει στην τελευταία τους επίσκεψη στο Fiserv Forum με 133-130, στις 4 Μαρτίου. Ωστόσο, τα δύο πρώτα ματς της σειράς είχαν πολύ πιο χαμηλό σκορ (212 και 178 πόντους).

Σε ό,τι αφορά στον Γιάννη, σε 14 ματς καριέρας κόντρα στον Τζόελ Εμπίντ έχει 32,2 πόντους κατά μέσο όρο και 13,9 ριμπάουντ. Στις τελευταίες 12 κόντρες τους, έπεσε μόνο μία φορά κάτω από τα 13 ριμπάουντ, κατεβάζοντας 11. Στο 1.75 το Over 11,5 ριμπάουντ του Greek Freak. Ξεπερνάμε το 2.75 αν σκοράρει ταυτόχρονα τουλάχιστον 29 πόντους. Απέναντι στον Καμερουνέζο ηγέτη των Σίξερς το έχει κάνει αυτό εννιά φορές στο παρελθόν, μετρώντας έξι παιχνίδια με 30+ πόντους, δύο με 40+ και ένα με 50+!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπρούκλιν – Γιούτα: 1 & Μπρίτζις Over 27,5 (απόδοση 2.22), 22:30
  • Σικάγο – Μέμφις: Τζάκσον Τζούνιο Over 2,5 μπλοκ (απόδοση 2.07), 22:30
  • Ατλάντα – Ντάλας: 1 -2,5 (απόδοση 1.80), 01:00
  • Σακραμέντο – Σαν Αντόνιο: 1 -16,5 (απόδοση 1.98), 01:00
  • Χιούστον – Λ.Α. Λέικερς: 2 -5,5 & Ράσελ Over 5,5 ασίστ (απόδοση 2.50), 02:00
  • Μιλγουόκι – Φιλαντέλφεια: 1 & Under 242,5 (απόδοση 2.25) ή Γιάννης Over 11,5 ριμπάουντ (απόδοση 1.75), 03:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ