ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Όλα ανοιχτά στο Μιλγουόκι, φουλ για το 3-1 οι Γουόριορς

Ο Τζόρνταν Πουλ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
Ο Τζόρνταν Πουλ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς © 2022 JEFF CHIU/ASSOCIATED PRESS

Καθαρό φαβορί το Γκόλντεν Στέιτ για το 3-1 κόντρα στο Μέμφις, το οποίο έχει εξαιρετικά αμφίβολο τον Τζα Μοράντ. Νέο θρίλερ αναμένεται στο Μιλγουόκι - Βοστώνη, μετά δραματική νίκη των Μπακς στο Game 3.

Με πάρα πολύ κόπο και ιδρώτα, το Μιλγουόκι υπερασπίστηκε την έδρα του στο Game 3 και πήρε κεφάλι (2-1) στη σειρά με τη Βοστώνη. Για να φτάσουν βέβαια οι Μπακς στη νίκη, στο τρίτο παιχνίδι, έπρεπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να βάλει 42 πόντους και παράλληλα ο Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς, να μείνει μόλις στους 10 με 4/19 σουτ!

Για τη Βοστώνη, το γεγονός ότι διεκδίκησε το break μέχρι το τέλος και τελικά λύγισε στο καλάθι, παρότι ο κορυφαίος της παίκτης ήταν τόσο άστοχος, είναι μία μικρή νίκη. Δύσκολα ο Τέιτουμ θα παρουσιαστεί ξανά τόσο κακός, όπως στο Game 3, συνεπώς η αποστολή των Μπακς αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη απόψε.

Μιλγουόκι - Βοστώνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Γιάννης τα έκανε σχεδόν όλα στο προηγούμενο ματς, ωστόσο για να γίνει τώρα το 3-1, θα πρέπει να βοηθήσουν και οι υπόλοιποι περισσότερο.

Ο Χολιντέι ήταν καλός στο δεύτερο μέρος του Game 3. Πέτυχε ορισμένα κομβικά καλάθια και τελικά ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους. Από εκεί και πέρα όμως, οι λεγόμενοι role players του Μάικ Μπουντεχόλτσερ δεν τράβηξαν επιθετικά και το Μιλγουόκι φάνηκε ξεκάθαρα ότι έχει πρόβλημα απέναντι στην σκληρή άμυνα των Σέλτικς.

Θα πρέπει βέβαια, να αποδοθούν τα εύσημα στον Γουέσλεϊ Μάθιους, ο οποίος ναι μεν τελείωσε το ματς με μόλις τρεις πόντους, ωστόσο όταν μάρκαρε αυτός τον Τέιτουμ, ο σταρ της Βοστώνης έγραψε 0/10 σουτ!

Μετά την επιβλητική εμφάνιση του Greek Freak το Σάββατο, οι Κέλτες αναμένεται να παίξουν με περισσότερα double-team τον Έλληνα σούπερ σταρ και ακόμη πιο σκληρά (10/05 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Η τακτική του Ιμε Ουντόκα είναι να ρίχνει πάνω στον Γιάννη σαν πρώτη ζώνη άμυνας τον Γκραντ Γουίλιαμς και εν συνεχεία να πέφτουν πάνω του από την πίσω ζώνη, είτε ο Αλ Χόρφορντ, είτε ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς.

Παρότι λοιπόν, ο Γκραντ Γουίλιαμς δεν μπορεί να ματσάρει υψομετρικά τον Γιάννη, η παρουσία του στη σειρά είναι σημαντική, διότι ο Ουντόκα ποντάρει στη σκληράδα του, προκειμένου να κουράσει και να εκνευρίσει τον δις MVP του ΝΒΑ. Ο Γιάννης διαχειρίστηκε άψογα στο Game 3 τις συνεχείς επαφές που είχε με τον σκληροτράχηλο Γουίλιαμς, όμως η σειρά έχει ακόμη μέλλον και απαιτείται υπομονή.

Το δεδομένο πάντως που μας δίνει η τακτική του Ουντόκα, είναι πως ο Γκραντ Γουίλιαμς, παρότι ξεκινάει από τον πάγκο, έχει πρακτικά ρόλο βασικού, αφού στο δεύτερο και στο τρίτο ματς αγωνίστηκε 35 και 34 λεπτά αντίστοιχα. Αν πάρει ξανά τόσο χρόνο συμμετοχής, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να βγάλει το Over 14,5 σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ, σε απόδοση 1.82. Το έκανε άνετα στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

Ενδιαφέρον στοιχηματικά είναι και το double-double του Αλ Χόρφορντ. Ο Δομηνικανός σέντερ έχει ήδη κάνει το 3/3 στα πρώτα ματς της σειράς και όμως προσφέρεται στο 2.55, παρότι κατεβάζει 12,3 ριμπάουντ και σκοράρει 15 πόντους κατά μέσο όρο.

Σε ό,τι αφορά στον Γιάννη, κινείται σταθερά στα όρια του triple-double, αφού στη σειρά έχει 31,3 πόντους, 11,3 ριμπάουντ και 9 ασίστ κατά μέσο όρο. Με δεδομένο ότι το Game 4 είναι το πιο κρίσιμο ματς, διότι αν το πάρουν οι Μπακς θα έχουν τρεις ευκαιρίες μπροστά τους για να τσεκάρουν την πρόκριση, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε από τον Γιάννη να κάνει ξανά τα πάντα στο παρκέ. O σταρ των "ελαφιών" έχει ήδη ένα triple-double στη σειρά από το μεγάλο break στο Game 1, στο 4.85 να κάνει κι ένα δεύτερο απόψε.

Γκόλντεν Στέιτ - Μέμφις: Προγνωστικά και Ανάλυση

Και ενώ στο Μιλγουόκι – Βοστώνη τα πάντα παραμένουν ανοιχτά αναφορικά με το ποια ομάδα θα προκριθεί στους τελικούς της Ανατολής, στο ζευγάρι του Γκόλντεν Στέιτ με το Μέμφις το τοπίο μάλλον αρχίζει να ξεκαθαρίζει (10/05 05:00 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24).

Οι Γκρίζλις μετά το break στο πρώτο ματς, έβγαλαν αντίδραση και ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Τζα Μοράντ να κάνει απίστευτη εμφάνιση, σημειώνοντας 47 πόντους. Στο game 3 ωστόσο, οι Γουόριορς έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους, διαλύοντας τις "αρκούδες" με το εκκωφαντικό 141-112.

Το χειρότερο ωστόσο νέο για τον Τέιλορ Τζένκινς είναι ότι τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μοράντ και δίνεται doubtful για απόψε. Στην κανονική διάρκεια, το Μέμφις είχε ρεκόρ 20-5 χωρίς τον Μοράντ (8-4 κόντρα σε ομάδες των playoffs).

Στην postseason ωστόσο οι απαιτήσεις είναι πολύ διαφορετικές κι αν ο 22χρονος άσος απουσιάσει απόψε, οι Γκρίζλις μοιάζουν χαμένοι από χέρι, αφού θα στερηθούν έναν παίκτη που σημειώνει στη σειρά με τους Γουόριορς 38,3 πόντους κατά μέσο όρο, κατεβάζει 6,7 ριμπάουντ και μοιράζει 8,3 ασίστ. Είναι χαρακτηριστικό, πως το Μέμφις στο plus/minus έχει -11,4 πόντους ανά 100 κατοχές δίχως τον Μοράντ στο παρκέ.

Το Γκόλντεν Στέιτ πήρε φωτιά στο Game 3, σούταρε με 63,1% εντός παιδιάς και είχε 53,1% από το τρίποντο (17/32). Στην τρέχουσα postseason η ομάδα του Στιβ Κερ έχει το κορυφαίο offensive rating με 121 πόντους ανά 100 κατοχές και σημειώνει 118,6 κατά μέσο όρο.

Οι μπουκ έχουν βγάλει ψηλά το χάντικαπ, στους 10,5 πόντους, περιμένοντας προφανώς ότι δεν θα αγωνιστεί ο Μοράντ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δύσκολα οι Γκρίζλις θα γλιτώσουν με μονοψήφια ήττα. Στο 2.20 το κόμπο 1 -8,5 και Over 210,5, όριο που ξεπεράστηκε στα έξι από τα οκτώ φετινά ματς των Γουόριορς στα playoffs.

Από εκεί και πέρα, απολύτως βατό line μοιάζουν οι 20,5 πόντοι για τον Τζόρνταν Πουλ, ο οποίος έχει 26 κατά μέσο όρο στη σειρά με το Μέμφις, αφού σουτάρει με 42,2% από το τρίποντο! Στην τρέχουσα postseason, ο Πουλ έχει σκοράρει πάνω από 20 πόντους πέντε φορές σε οκτώ παιχνίδια. Στο 1.85 να το κάνει ξανά.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μιλγουόκι – Βοστώνη: Γκραντ Γουίλιαμς Over 14,5 πόντοι, ριμπάουντ και ασίστ (απόδοση 1.82), 02:30
  • Μιλγουόκι – Βοστώνη: Χόρφορντ double-double (απόδοση 2.55), 02:30
  • Μιλγουόκι – Βοστώνη: Αντετοκούνμπο triple-double (απόδοση 4.85), 02:30
  • Γκόλντεν Στέιτ – Μέμφις: 1 -8,5 & Over 210,5 (απόδοση 2.20), 05:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Μέμφις: Πουλ Over 20,5 πόντοι (απόδοση 1.85), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ