ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ οδηγεί τους Θάντερ στο play in

Ο άσος των Οκλαχόμα Θάντερ, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ
Ο άσος των Οκλαχόμα Θάντερ, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ © 2023 CRAIG MITCHELLDYER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας στο NBA.

Ο Τζόελ Εμπίντ με την εκπληκτική του εμφάνιση την Τρίτη, στη νίκη (103-101) επί των Σέλτικς, ουσιαστικά έχει κλειδώσει το βραβείο του MVP. Ο ηγέτης των Σίξερς σημείωσε 52 πόντους με 20/25 σουτ και κατέβασε ταυτόχρονα 13 ριμπάουντ. Αυτό ήταν το πέμπτο παιχνίδι στην καριέρα του Εμπίντ που έπιασε τους 50+ πόντους.

Αμέσως μετά το ματς με τη Βοστώνη, ο Ντοκ Ρίβερς σχολίασε χαρακτηριστικά: "Η κούρσα για τον MVP μόλις τελείωσε". Την ίδια άποψη έχουν και οι μπουκ που προσφέρουν τον Καμερουνέζο άσο μόλις στο 1.10 για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν στο NBA.

Η Φιλαντέλφεια πάντως, παρά τη νίκη της δεν μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τη θέση της στην Ανατολή. Θα παραμείνει λοιπόν τρίτη και περιμένει να μάθει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των playoffs. Αυτή τη στιγμή, στην έκτη θέση είναι το Μπρούκλιν, ωστόσο διατηρεί ελπίδες και το Μαϊάμι, με το οποίοι παίζει απόψε η Φιλαντέλφεια.

Οι Χιτ (42-37) απέχουν ένα ματς από το Μπρούκλιν, αλλά υστερούν στην ισοβαθμία. Επομένως, πρέπει να κάνουν το 3x3 στα εναπομείναντα ματς και παράλληλα οι Νετς να χάσουν τα δύο δικά τους παιχνίδια με Ορλάντο και Φιλαντέλφεια. Δύσκολα πράγματα...

Το πιθανότερο είναι πως το Μαϊάμι δεν θα αποφύγει το play in, συνεπώς δύσκολα θα δούμε απόψε ατμόσφαιρα playoffs. Μάλλον θα πάμε σε ένα παιχνίδι πιο χαλαρής λογικής, κάτι που συνήθως ευνοεί το Over (07/04 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Σε τιμές διπλασιασμού το ενδεχόμενο να μπουν πάνω από 220 πόντοι. Αυτό συνέβη έξι φορές στα τελευταία δέκα ματς των Χιτ.

Προγνωστικά NBA

Οι Τζαζ (36-43) υποδέχονται στο Σολτ Λέικ τους Θάντερ (38-42) σε μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες (07/04 04:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Παρόλα αυτά, η Οκλαχόμα είναι δέκατη στη Δύση κι αν κερδίσει τα τελευταία δύο παιχνίδια της θα παίξει στο play in tournament.

Μαθηματικές ελπίδες διατηρεί ακόμη και η Γιούτα, ωστόσο με επτά ήττες στα τελευταία οκτώ ματς είναι φανερό πως δεν “καίγεται” να προλάβει τη δεκάδα. Ούτως ή άλλως, απόψε θα παίξει χωρίς τους Τζόρνταν Κλάρκσον, Λάουρι Μάρκανεν, Κόλιν Σέξτον και Γουόκερ Κέσλερ. Ειδικά η απουσία του Κέσλερ ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική στο αμυντικό κομμάτι, καθώς η ρακέτα των Τζαζ μπορεί να εξελιχθεί σε... αφύλακτη διάβαση για τον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Ο σούπερ σταρ των Θάντερ έπεσε κάτω από τους 30 πόντους μόνο μία φορά στις τελευταίες οκτώ συμμετοχές του. Επίσης, σε δύο παιχνίδια φέτος κόντρα στη Γιούτα σημείωσε 38 και 39 πόντους αντίστοιχα. Στο 2.10 το combo 31+ πόντοι ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και να κερδίσει η Οκλαχόμα, καλύπτοντας ένα χάντικαπ στο -1,5.

Το παιχνίδι των Σανς με τους Νάγκετς θα μπορούσε να αποτελέσει απόψε τα προεόρτια για την πολύ πιθανή κόντρα των δύο ομάδων στα ημιτελικά της Δύσης (07/04 05:00 Live από το SPORT24). Το Ντένβερ πάντως, χρειάζεται τυπικά μία νίκη για να εξασφαλίσει την πρωτιά στη δυτική περιφέρεια, επομένως είναι πολύ πιθανό ο Μάικλ Μαλόουν να ξεκουράσει τους βασικούς του. Άλλωστε, οι Νίκολα Γιόκιτς, Τζαμάλ Μάρεϊ, Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, Ααρον Γκόρντον και Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ δίνονται αμφίβολοι.

Στον αντίποδα, το Φοίνιξ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τερματίσει τέταρτο. Ο Μόντι Γουίλιαμς ωστόσο, αναμένεται να χρησιμοποιήσει κανονικά στους starters του για να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους αυτοματισμούς της ομάδας, μετά την προσθήκη του Κέβιν Ντουράντ. Με τον KD στο παρκέ, οι Σανς έχουν +14,8 Net Rating (!) και ρεκόρ 7-0. Το Φοίνιξ είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες, αφού μετράει έξι διαδοχικές νίκες, εκ των οποίων οι τέσσερις με διψήφια διαφορά. Στο 1.70 να κάνει το ίδιο απόψε και κόντρα στο Ντένβερ, το οποίο ενδέχεται να κατέβει με ελλιπή σύνθεση.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Μαϊάμι: Over 220,5 (απόδοση 2.00), 02:30
  • Γιούτα – Οκλαχόμα: 2 -1,5 & Γκίλτζιους-Αλεξάντερ 31+ πόντοι (απόδοση 2.10), 04:00
  • Φοίνιξ – Ντένβερ: 1 -9,5 (απόδοση 1.70), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ