ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ο εκνευρισμός των Νετς και η αντίδραση των Γουόριορς

Ο άσος των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς Στεφ Κάρι
Ο άσος των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς Στεφ Κάρι © 2022 JEFF CHIU/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους σημαντικότερους αγώνες της ημέρας στο NBA.

Το Μπρούκλιν θεωρητικά έχει ρόστερ για να διεκδικήσει μέχρι και τον τίτλο, όμως με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο ξεκίνημα της σεζόν εκφράζονται αμφιβολίες ακόμη και για το αν θα καταφέρει έστω να βρεθεί στα πλέι-οφ.

Μπρούκλιν - Ντάλας

Ο εκνευρισμός στην ομάδα είναι διάχυτος και αυτό αποδεικνύεται από τις πέντε τεχνικές ποινές (!) που δέχθηκαν οι Νετς στη χθεσινή ήττα από το Μιλγουόκι με 110-99. Δύο εξ αυτών δέχθηκε ο Στιβ Νας με συνέπεια να αποβληθεί.

Μέχρι στιγμής, το Μπρούκλιν έχει ρεκόρ 1-3 και δεν μπορεί να βρει διάρκεια στο παιχνίδι του. Είναι χαρακτηριστικό πως κόντρα στο Μέμφις, το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν 70-55 και απέναντι στο Μιλγουόκι 67-44.

Επίσης, είναι εντυπωσιακό ότι οι Νετς με τον Ντουράντ στο παρκέ έχουν net rating -19,1 (!) παρότι ο KD σκοράρει κατά μέσο όρο 32,3 στα πρώτα τέσσερα ματς. Είναι λοιπόν φανερό, πως η άμυνα του Μπρούκλιν, προς το παρόν δεν μπορεί να ανταποκριθεί και την ίδια ώρα ο Σίμονς είναι σοβαρή τρύπα στην επίθεση. Ο 26χρονος πόιντ-γκαρντ έχει χάσει εντελώς την επαφή του με το καλάθι, δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην εκτελεστική του ικανότητα και ψάχνει συνέχεια την πάσα, επομένως οι αντίπαλες άμυνες προσαρμόζονται αποκλειστικά πάνω στον Ιρβινγκ και τον Ντουράντ.

Στην κατάσταση λοιπόν που βρίσκεται το Μπρούκλιν και δεδομένου ότι δίνει απόψε back to back, είναι ευκαιρία για το Ντάλας να πετύχει τη δεύτερη νίκη του (28/10 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Μπορεί οι Μάβερικς να έχουν επίσης αρνητικό ρεκόρ (1-2), ωστόσο οι ήττες από Σανς και Πέλικανς ήρθαν στο καλάθι. Εξάλλου, οι Τεξανοί έχουν σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν το κορυφαίο offensive rating στη λίγκα με 122,6 πόντους ανά 100 κατοχές!

Τον περασμένο Μάρτιο, στο παιχνίδι της περσινής σεζόν, στο Barclays Center, η ομάδα του Τζέισον Κιντ είχε κερδίσει 113-111 με buzzer beater τρίποντο του Ντινγουίντι (πρώην παίκτης των Νετς) και τον Ντόντσιτς να σκοράρει 37 πόντους, αγγίζοντας το triple-double (9 ριμπάουντ, 9 ασίστ). Στο 1.80 το διπλό του Ντάλας.

Με το σχετικό ρίσκο παίζεται σε combo και το double-double του Ντόντσιτς (έχει ήδη δύο φέτος) για να πάμε σε απόδοση 3.15. Στα υπόψιν και το Over 18,5 πόντοι του Κρίστιαν Γουντ στο 1.80, καθώς ο σέντερ των Μάβερικς σημείωσε στα πρώτα τρία ματς 23, 25 και 25 πόντους.

Γκόλντεν Στέιτ - Μαϊάμι

Το Γκόλντεν Στέιτ φιλοξενεί απόψε το Μαϊάμι στο Σαν Φράνσισκο (28/10 05:00 Live από το SPORT24) και είναι σίγουρο ότι θα ψάξει αντίδραση μετά την ταπεινωτική ήττα με 134-105 στο Φοίνιξ. Από την άλλη, οι Χιτ βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 2-3, κερδίζοντας άνετα χθες στο Πόρτλαντ. Το θετικό για τον Έρικ Σποέλστρα ήταν ότι το ματς κρίθηκε νωρίς και ως εκ τούτου όλοι οι βασικοί του έπαιξαν κάτω από 30 λεπτά, άρα δεν κουράστηκαν ιδιαίτερα.

Οι Γουόριορς έχουν το κορυφαίο pace στη λίγκα και τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια τους έχουν πάει πάνω από τους 230 πόντους. Οι Χιτ αρέσκονται σε πιο αργό μπάσκετ, όμως αν το Γκόλντεν Στέιτ πατήσει το τούρμπο θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν.

Σημειώνεται, ότι η πεντάδα των Γουόριορς έχει ξεκινήσει άριστα τη σεζόν με net rating 39,7. Το πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στο second unit του Στιβ Κερ, καθώς Γουάιζμαν (-54), Πουλ (-52) και Κουμίνγκα (-42) συγκαταλέγονται στους 11 χειρότερους παίκτες του ΝΒΑ στο plus/minus.

Το Μαϊάμι μπορεί να χτυπήσει το δεύτερο ροτέισον του Γκόλντεν Στέιτ για να ακολουθήσει ως ένα σημείο τον επιθετικό οίστρο των Dubs, οι οποίοι στα τρία παιχνίδια μέσα στην έδρα τους έχουν σκοράρει 125,3 πόντους κατά μέσο όρο.

Πέρυσι, οι πρωταθλητές είχαν κερδίσει τη σειρά με 2-0. Και τα δύο παιχνίδια είχαν ξεπεράσει τους 220 πόντους. Η νίκη του Γκόλντεν με Over 217,5 προσφέρεται σε τιμές διπλασιασμού.

Σακραμέντο - Μέμφις

Θεαματικό παιχνίδι αναμένεται ανάμεσα στο Σακραμέντο και το Μέμφις (28/10 05:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Οι Κινγκς έχουν το τέταρτο πιο υψηλό pace στο NBA και οι Γκρίζλις σκόραραν στα πρώτα τέσσερα ματς 118,5 πόντους κατά μέσο όρο. Πρώτη σκέψη είναι το Over, ωστόσο οι μπουκ έχουν βγάλει πολύ ψηλά το line στους 236 πόντους.

Ο Μοράντ σημειώνει φέτος 35,4 και προέρχεται από τους 38 που έβαλε στη νίκη επί των Νετς. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι 38 έβαλε και ο Μπέιν με 8/11 τρίποντα, κάνοντας ατομικό ρεκόρ και στις δύο κατηγορίας.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Μάικ Μπράουν μπορεί να έχει ρεκόρ 0-3, ωστόσο ήταν ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια της και έχει χάσει με συνολική διαφορά μόλις 14 πόντων.

Για τους Κινγκς έχει ξεκινήσει σπουδαία τη regular season ο Φοξ, ο οποίος μετράει 31,7 πόντους, 7 ασίστ και 5,7 ριμπάουντ. Το line απόψε του Φοξ στο άθροισμα πόντους-ριμπάουντ-ασίστ έχει βγει στο 36,5. Το συγκεκριμένο όριο το έχει ξεπεράσει άνετα και στις προηγούμενες τρεις ήττες των "βασιλιάδων" με Γουόριορς, Κλίπερς και Μπλέιζερς. Στο 1.88 να το κάνει ξανά απόψε.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπρούκλιν – Ντάλας: 2 (1.80), 02:30
  • Γκόλντεν Στέιτ – Μαϊάμι: 1 & Over 217,5 (απόδοση 2.00), 05:00
  • Σακραμέντο – Μέμφις: Φοξ Over 36,5 πόντοι, ριμπάουντ και ασίστ (απόδοση 1.88), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ