ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Μπορούν να το παλέψουν Χόρνετς και Σπερς

Ο Ντεζάντε Μάρεϊ των Σπερς
Ο Ντεζάντε Μάρεϊ των Σπερς Ⓒ 2021 DARREN ABATE/ASSOCIATED PRESS

Το play-in tournament συνεχίζεται απόψε σε Ανατολή και Δύση με τα νοκ άουτ ματς ανάμεσα στην 9η και τη 10η ομάδα της κατάταξης σε κάθε περιφέρεια.

Στην Ανατολή, οι Χοκς υποδέχονται τους Χόρνετς στην Τζόρτζια (02:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Η Ατλάντα ξεκίνησε τη σεζόν με μεγάλες προσδοκίες, έχοντας φτάσει πέρυσι μέχρι τους τελικούς της Ανατολής. Η πορεία της φέτος ωστόσο, δεν θύμισε σε τίποτα την περσινή ομάδα. Ολοκλήρωσε τη regular season με 43 νίκες, κάτω δηλαδή από το line (47,5), που έδιναν οι μπουκ στο ξεκίνημα.

Ατλάντα - Σάρλοτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Είναι αλήθεια, πως η Ατλάντα στο μεγαλύτερο κομμάτι ήταν αρκετά ασταθής. Τελείωσε την κανονική περίοδο με το δεύτερο κορυφαίο offensive rating και το πέμπτο χειρότερο defensive rating. Εν ολίγοις, ό,τι βάζει μπροστά το τρώει πίσω.

Το θετικό για τους Χοκς είναι ότι εντός έδρας παίζουν πολύ καλύτερα και αισθάνονται σαφώς πιο άνετα. Μέσα στη State Farm Arena, η ομάδα του Νέιτ ΜακΜίλαν έχει ρεκόρ 27-14 και σκοράρει κατά μέσο όρο 5,5 πόντους παραπάνω απ' ότι εκτός.

Παρόμοια χαρακτηριστικά με τους Χοκς, ως ομάδα, έχουν και οι Χόρνετς. Είναι πολύ καλοί στο επιθετικό κομμάτι, αλλά αμυντικά τους λείπει σκληράδα και για αυτό τερμάτισαν με το 22ο defensive rating.

Η Σάρλοτ πάντως, βελτιώθηκε αισθητά συγκριτικά με πέρυσι. Μπορεί να τερμάτισε ξανά στη 10η θέση της Ανατολής, ωστόσο το ρεκόρ της ήταν βελτιωμένο κατά δέκα παιχνίδια! Επίσης, πέρυσι είχε μόλις το 22ο offensive rating και φέτος τέλειωσε τη regular season με το όγδοο καλύτερο.

Την περσινή σεζόν, οι Χόρνετς αποδείχθηκαν τελείως ανέτοιμοι ψυχολογικά για το play-in κι έχασαν με 27 πόντους διαφορά από την Ιντιάνα. Φέτος, το σύνολο του Τζέιμς Μπορέγκο αναμένεται πιο ανταγωνιστικό.

Άλλωστε, στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από δύο νίκες, με τη Σάρλοτ να περιορίζει τον Γιανγκ στους 20,8 πόντους σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια.

Συν τοις άλλοις, οι Χοκς έχουν τη σημαντική απουσία του Τζον Κόλινς, η οποία έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απόδοσή τους συγκριτικά με αυτήν του Γκόρντον Χείγουορντ στους Χόρνετς. Είναι χαρακτηριστικό, πως δίχως τον πολύπειρο σμολ-φόργουορντ η Σάρλοτ έγραψε ρεκόρ 13-5 στα τελευταία 18 ματς!

Στο δια ταύτα, οι μπουκ μάλλον υποτιμούν αρκετά τη δυναμική της Σάρλοτ, η οποία φέτος έκανε τις ίδιες νίκες (43) με την Ατλάντα. Με τον ΛαΜέλο Μπολ (20,1 πόντοι) έναν χρόνο πιο έμπειρο και τον Μάιλς Μπρίτζιτς (20,2 πόντοι) να έχει εκτοξεύσει τα νούμερα του, πραγματοποιώντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, οι "σφήκες" λογικά δεν θα εξελιχθούν σε εύκολη λεία.

Το διπλό με +8,5 πόντους προσφέρεται σε τιμές οριακά άνω του 1.60. Σε combo με το Over 219,5 αγγίζουμε τον διπλασιασμό. Βατό ασφαλώς όριο για δύο αδύναμες αμυντικά ομάδες, που ζουν μέσα από την επίθεσή τους. 3/4 μεταξύ τους ματς φέτος είχαν μίνιμουμ 220 πόντους.

Σε ατομικό επίπεδο, έχει ενδιαφέρον το line πόντων του Ντε'Αντρε Χάντερ. Ο 24χρονος σμολ-φόργουορντ των Χοκς σημειώνει 14 πόντους κατά μέσο όρο στα ματς που λείπει ο Κόλινς. Φέτος, έπαιξε δύο φορές κόντρα στους Χόρνετς και πέτυχε 20 και 21 πόντους αντίστοιχα. Στο 1.95 να σκοράρει Over 14,5 πόντους, όριο που επαλήθευσε 12 φορές στις 20 προηγούμενες συμμετοχές του.

Νέα Ορλεάνη - Σαν Αντόνιο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το άλλο win or go home ματς της βραδιάς (04:30 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24) αφορά τη Δύση και είναι ανάμεσα στους Πέλικανς (36-46) και τους Σπερς (34-48).

Η Νέα Ορλεάνη παίζει από το ξεκίνημα της σεζόν χωρίς τον Ζάιον Γουίλιαμσον. Η εκκίνησή της ήταν τραγική, καθώς γνώρισε 12 ήττες στα πρώτα 13 ματς. Έκτοτε όμως έγραψε θετικό ρεκόρ (35-34) και δικαίως μπήκε στο play-in.

Μάλιστα, με την προσθήκη του Σι Τζέι ΜακΚόλουμ πριν το trade deadline, άρχισε να παίζει ακόμη καλύτερα και έκανε εννιά νίκες στα προηγούμενα 13 παιχνίδια της. Απόψε, επιστρέφει και ο Μπράντον Ινγκραμ, που έχασε τα τελευταία τρία ματς της κανονικής περιόδου.

Από την άλλη, οι Σπερς ολοκλήρωσαν τη regular season με τρεις σερί ήττες, όμως προηγουμένως είχαν τρέξει ρεκόρ 7-1, που αποδείχθηκε αρκετό για να τους φέρει στη 10η θέση. Το θετικό για το Σαν Αντόνιο, είναι πως έχει το πάνω χέρι με 3-1 στη φετινή σειρά με τη Νέα Ορλεάνη. Μάλιστα κέρδισε και τα δύο ματς της κανονικής περιόδου στο Smoothie King Center, με 107-103 τον Μάρτιο και 124-114 τον Φεβρουάριο.

Οι Πέλικανς, θεωρητικά έχουν μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο, χάρη στην τριάδα ΜακΚόλουμ, Ινγκραμ, Βαλανσιούνας, οι Σπερς ωστόσο μοιάζουν πιο ισορροπημένη ομάδα και ασφαλώς υπερέχουν ξεκάθαρα στην άκρη του πάγκου, αφού μιλάμε για τον Γκρεγκ Πόποβιτς, τον κορυφαίο όλων των εποχών.

Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις φέτος, δεν θα θεωρηθεί έκπληξη μία τυχόν νίκη των Τεξανών, έστω κι αν οι μπουκ θεωρούν φαβορί την ομάδα του Γουίλι Γκριν με 5,5 πόντους. Σε κάθε περίπτωση, οι Σπερς μπορούν να το παλέψουν και να υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 8,5 πόντων.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο ηγέτης τους, Ντεζούντε Μάρεϊ να κάνει ακόμη ένα μεγάλο ματς. Φέτος, ολοκλήρωσε τη regular season με 13 triple-doubles, πίσω μόνο από τον Νίκολα Γιόκιτς (19). Μάλιστα τα δύο εξ αυτών τα έκανε κόντρα στη Νέα Ορλεάνη, μετρώντας σε τέσσερα παιχνίδια εναντίον της, 18,3 πόντους, 9,8 ριμπάουντ και 10 ασίστ! Στο 1.70 το double-double του Μάρεϊ στο 2.55 συνδυαστικά με το διπλό με +8,5 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ατλάντα – Σάρλοτ: 2 +8,5 & Οver 219,5 (απόδοση 2.00), 02:00
  • Ατλάντα – Σάρλοτ: Χάντερ Οver 14,5 πόντοι (απόδοση 1.95), 02:00
  • Νέα Ορλεάνη – Σαν Αντόνιο: 2 +8,5 & Μάρεϊ double-double (απόδοση 2.55), 04:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ