ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με τον Λούνει σε ρόλο κλειδί το Γκόλντεν Στέιτ

Ο Κέβον Λούνεϊ μετά τη μεγάλη νίκη των Γουόριορς στο Σακραμέντο, στο Game 5 για τον πρώτο γύρο των playoffs 2022/23
Ο Κέβον Λούνεϊ μετά τη μεγάλη νίκη των Γουόριορς στο Σακραμέντο, στο Game 5 για τον πρώτο γύρο των playoffs 2022/23 © 2023 JOSE LUIS VILLEGAS/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 6 στις σειρές των Γουόριορς με τους Κινγκς και των Λέικερς με τους Γκρίζλις.

Μετά από τέσσερα διαδοχικά ματς όπου μίλησε ο νόμος της έδρας, το Γκόλντεν Στέιτ έκανε το πρώτο break στη σειρά με το Σακραμέντο και έχει απόψε την ευκαιρία να περάσει στο δεύτερο γύρο.

Οι Κινγκς ξεκίνησαν εντυπωσιακά το Game 5, με 8/12 τρίποντα και 14/27 σουτ εντός παιδιάς στο πρώτο 12λεπτο. Στις υπόλοιπες όμως τρεις περιόδους είχαν συνολικά 2/22 τρίποντα (!), με τον Κίγκαν Μάρεϊ να μένει άσφαιρος, ενώ στην πρώτη περίοδο είχε 10 πόντους. Επίσης, ο Ντε' Ααρον Φοξ έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στο χέρι με το οποίο σουτάρει (έσπασε τον δείκτη του) με συνέπεια να πραγματοποιήσει τη χειρότερή του εμφάνιση στη σειρά. Ναι μεν πέτυχε 24 πόντους, είχε όμως 9/25 σουτ, εκτέλεσε δηλαδή με 36%. Στα πρώτα τέσσερα ματς δεν είχε πέσει κάτω από το 40,9%!

Στον αντίποδα, οι Γουόριορς είχαν την απαιτούμενη επιθετική πολυφωνία για να φτάσουν στο μεγάλο διπλό. Πήραν συνολικά 56 πόντους από τους Splash Brothers, άλλους 21 πρόσθεσε ο Ντρέιμοντ Γκριν και 20 ο Αντριου Γουίγκινς. Οι πρωταθλητές κυριάρχησαν επίσης στη μάχη των ριμπάουντ, έχοντας 11 επιθετικά και ήταν αρκετά προσεκτικοί με την μπάλα, αφού έκαναν μόλις 14 λάθη. Έτσι εκτέλεσαν έξι σουτ περισσότερα συγκριτικά με τους Κινγκς, όντας μάλιστα πιο εύστοχοι (52,1% έναντι 46,7%).

Το Σακραμέντο ήταν η κορυφαία εκτός έδρας ομάδα της Δύσης στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 25-18. Με τη σειρά του όμως, το Γκόλντεν Στέιτ έχει αποδείξει πως είναι πανίσχυρο στο Chase Center, μετρώντας φέτος 35 νίκες σε 43 ματς εκεί σε κανονική περίοδο και playoffs.

Εξάλλου, οι Γουόριορς είναι ασφαλώς πολύ πιο έμπειρη και ψημένη ομάδα στην postseason συγκριτικά με τους νεανικούς Κινγκς. Ο,τι και να συμβεί απόψε, η φετινή σεζόν για το Σακραμέντο θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη, δεδομένου ότι επέστρεψε στα playoffs μετά από απουσία 17 ετών! Αντίθετα, το Γκόλντεν Στέιτ έχει ως στόχο να μεγαλώσει κι άλλο τη θρυλική του κυριαρχία, διεκδικώντας το πέμπτο του πρωτάθλημα από το 2015 και μετά.

Ο άσος είναι λογικό φαβορί στο 1.33 (29/04 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Μπορούμε ωστόσο να τον ανεβάσουμε στο 2.15 με την επιλογή Build A Bet, προσθέτοντας το 25+ του Κέβον Λούνεϊ σε πόντους, ασίστ και ριμπάουντ. Ο σέντερ των πρωταθλητών έχει εξελιχθεί σε παίκτης κλειδί στη σειρά, αφού κάνει απίστευτη δουλειά στο κομμάτι των ριμπάουντ, ενώ βοηθάει καταλυτικά και στο spacing, μοιράζοντας άριστα την μπάλα στους "ελεύθερους σκοπευτές" των Dubs.

Στα τελευταία τρία ματς, όπου οι Γουόριορς επικράτησαν, κατέβασε 20, 14 και 22 ριμπάουντ αντίστοιχα και παράλληλα είχε 9, 6 και 7 ασίστ. Το άθροισμά του σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ, ήταν 33 στο Game 3, 28 στο Game 4 και 33 στο Game 5!

Οι αγώνες του ΝΒΑ παίζουν με ενισχυμένες αποδόσεις! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Ο πρώτος λόγος στις άμυνες

Οι Λέικερς δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το πρώτο τους match ball κόντρα στους Γκρίζλις, αφού έχασαν με 116-99 στο Μέμφις, την Τετάρτη. Απόψε ωστόσο, η σειρά επιστρέφει στο Λος Άντζελες (29/04 05:30 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24), εκεί όπου η παρέα του ΛεΜπρον Τζέιμς έχει κερδίσει φέτος τέσσερις φορές τις "αρκούδες", δύο στην κανονική περίοδο και δύο στην postseason.

Στο Game 5, μπορεί οι Γκρίζλις να επικράτησαν εύκολα, παίρνοντας 33 πόντους από τον Ντέσμοντ Μπέιν και 31 από τον Τζα Μοράντ (αμφότεροι έκαναν και double-double με 10 ριμπάουντ), ωστόσο σε ακόμη ένα παιχνίδι σούταραν άσχημα. Είχαν 44,4% εντός παιδιάς και συνολικά στη σειρά εκτελούν με 42,2%, που είναι το χειρότερο ποσοστό στα φετινά playoffs.

Από την άλλη οι Λέικερς έχουν σοβαρό πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ. Στα πέντε παιχνίδια με το Μέμφις εκτελούν με 30,1% (ο Τζέιμς έχει 6/36), ενώ στην κανονική περίοδο είχαν το έκτο χειρότερο ποσοστό (34,6%) σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Είναι χαρακτηριστικό, πως κορυφαίος σουτέρ των Λέικερς αυτή τη στιγμή, θεωρείται ο Οστιν Ριβς. Ο νεαρός γκαρντ έχει 17,6 πόντους στη σειρά με το Μέμφις, σουτάρει με 40% από το τρίποντο, δεν διστάζει να πάρει την ευθύνη στην crunch time και δεν είναι τυχαίο ότι ο Ντάρβιν Χαμ του δίνει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής μετά τους ΛεΜπρόν και Αντονι Ντέιβις. Το ενδεχόμενο να ευστοχήσει απόψε σε πάνω από ένα τρίποντο προσφέρεται στο 1.78. Στο Game 5 είχε 3/8.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα μοιάζει η αγορά του Under, δεδομένου ότι το Game 6 είναι do-or-die για τους Γκρίζλις. Ολα προμηνύουν λοιπόν μία γνήσια μάχη playoffs, όπου οι άμυνες θα έχουν τον πρώτο λόγο. Άλλωστε, στα πρώτα πέντε παιχνίδια της σειράς μπαίνουν κατά μέσο όρο 218,5 πόντοι, συνυπολογίζοντας βέβαια ότι παίχθηκε και παράταση στο Game 4. Επίσης, το pace είναι αρκετά χαμηλό, κάτω από τις 100 κατοχές ανά ομάδα.

Το όριο είναι στους 219,5 πόντους. Μπορούμε να το ανεβάσουμε για μεγαλύτερη ασφάλεια στους 225,5 και ταυτόχρονα να ζητήσουμε από τον ΛεΜπρον να κάνει ακόμη ένα double-double, για να πάρουμε απόδοση 2.20. Ο "βασιλιάς" έχει 4/5 double-doubles στα φετινά playoffs. Δεν τα κατάφερε μόνο στο Game 3 για ένα μόλις ριμπάουντ.

Build A Bet* στους αγώνες του ΝΒΑ! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γκόλντεν Στέιτ – Σακραμέντο: 1 & Λούνεϊ 25+ πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (απόδοση 2.15), 03:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Μέμφις: Under 225,5 & ΛεΜπρον double-double (απόδοση 2.20), 05:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ