ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με το match-ball των Χιτ στο 2.40 και το 4.00 του Κάρι

Ο Στεφ Κάρι σε αγώνα των Γουόριορς
Ο Στεφ Κάρι σε αγώνα των Γουόριορς Ⓒ 2023 JESS RAPFOGEL/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 5 στις σειρές Νικς - Χιτ και Γουόριορς - Λέικερς.

Το Μαϊάμι απέχει πλέον μόλις μία νίκη από τους τελικούς της Ανατολής (11/05 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Αν τα καταφέρει θα γίνει η πρώτη ομάδα μετά τους Νικς το 1999, που καταφέρνει κάτι τέτοιο, ενώ τερμάτισε στην κανονική περίοδο στην όγδοη θέση.

Οι Χιτ έχουν φέτος ρεκόρ 7-2 στην postseason και το επίτευγμά τους είναι να μη τι άλλη εντυπωσιακό, δεδομένου ότι είναι τραυματίες οι Τάιλερ Χίρο και Βίκτορ Ολαντίπο, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν στο ρόστερ τους επτά παίκτες που δεν έγιναν ποτέ draft! Μάλιστα, η μία από δύο ήττες τους στα playoffs ήρθε στο μοναδικό ματς που δεν αγωνίστηκε ο Τζίμι Μπάτλερ, λόγω τραυματισμού.

Ο Jimmy Buckets μπορεί να μην έχει στον δεύτερο γύρο τα εξωπραγματικά νούμερα που έγραψε κόντρα στους Μπακς, ωστόσο σε τρία ματς με τους Νικς σκοράρει 26,7 πόντους κατά μέσο όρο και οδηγεί εκ του ασφαλούς το Μαϊάμι στην πρόκριση. Στο 109-101 της Δευτέρας, έκανε double-double με 27 πόντους και 10 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Μπαμ Αντεμπάγιο με 23 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Στον αντίποδα, οι Νικς δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά με ένα break το Μαϊάμι για να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας. Στα δύο ματς που έγιναν στη Φλόριντα σκόραραν συνολικά μόλις 187 πόντους και γενικά στη σειρά σημειώνουν κάτω από 100 κατά μέσο όρο (99,5).

Η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Για παράδειγμα, στην τέταρτη περίοδο του Game 4, είχε 6/18 σουτ, εκ των οποίων 1/8 τρίποντα. Ο Τζούλιους Ραντλ σουτάρει στα playoffs με 22,2% από το τρίποντο, ενώ στη regular season είχε 34,3%. Ο Αρ Τζέι Μπάρετ είναι επίσης εντελώς ασταθής, ενώ φυσικά προέκυψε και η σημαντική απουσία του Ιμάνουελ Κουίκλι (doubtful για απόψε), του δεύτερου καλύτερου έκτου παίκτη της σεζόν.

Ουσιαστικά, το κάρο τραβάει μόνος του ο Τζέιλεν Μπράνσον, ωστόσο δύσκολα θα μπορέσει να φρενάρει το μομέντουμ των Χιτ. Value το 2.40 στο διπλό. Ας μην ξεχνάμε ότι το Μαϊάμι απέκλεισε με 4-1 και το Μιλγουόκι, κερδίζοντας εκτός έδρας στην παράταση το Game 5, με τρομερό comeback στην κανονική περίοδο.

Κάθε καλάθι του NBA σε Live Streaming*! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με την πλάτη στον τοίχο οι πρωταθλητές

Οι Λέικερς φιλοδοξούν τα ξημερώματα να γίνουν η πρώτη δυτική ομάδα που θα αποκλείσει τους Γουόριορς στα playoffs μετά το 2014 (11/05 05:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Από το 2015, που ανέλαβε την ομάδα ο Στιβ Κερ, οι "πολεμιστές" έχουν ρεκόρ 19-0 στην postseason κόντρα σε ομάδες της Δύσης!

Ουσιαστικά, το Λος Άντζελες βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορική στιγμή, μετά τη νίκη του με 104-101 τη Δευτέρα, σε ένα ματς όπου το υποστηρικτικό σύνολο των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Αντονι Ντέιβις έκανε τη μεγάλη διαφορά, με τον Οστιν Ριβς να σημειώνει 21 πόντους και τον Λόνι Γουόκερ 15, όλους στην τέταρτη περίοδο!

Ο Στεφ Κάρι τα έδωσε όλα, έκανε triple-double με 31 πόντους, ωστόσο δεν ήταν τόσο αποδοτικός ως συνήθως, δεδομένου ότι έχει 12/30 σουτ, με 3/14 τρίποντα. Γενικά, οι Γουόριορς έχουν εγκλωβιστεί στο ρυθμό και την άμυνα των Λέικερς. Έχουν το δεύτερο χειρότερο επιθετικό rating (109,3) ανάμεσα στις οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στα playoffs και με εξαίρεση τον Κάρι, δεν έχουν κανέναν άλλον παίκτη με πάνω από 20 πόντους. Ο Κλέι Τόμπσον σκοράρει στη σειρά 19,8 κατά μέσο όρο και ο Αντριου Γουίγκινς 14,8. Από εκεί και πέρα, όλοι οι υπόλοιποι είναι κάτω από τους 10.

Στο παρελθόν, το Γκόλντεν Στέιτ έχει βρεθεί δύο φορές σε ανάλογη θέση, δηλαδή με το σκορ στο 1-3 εις βάρος του. Το 2016 είχε καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση κόντρα στην Οκλαχόμα του Κέβιν Ντουράντ και προκρίθηκε στους τελικούς του ΝΒΑ. Αντίθετα, τρία χρόνια μετά, στους τελικούς με το Τορόντο, οι Γουόριορς έσπασαν μεν τη έδρα των Ράπτορς στο Game 5, για να μειώσουν σε 3-2, όμως στο Game 6, ο Τόμπσον τραυματίστηκε στο γόνατο και οι Καναδοί αναδείχθηκαν πρωταθλητές.

Λογικά, οι Γουόριορς δεν θα παραδοθούν τόσο απλά απέναντι στον "βασιλιά", ωστόσο οι 7,5 πόντοι χάντικαπ είναι ξεκάθαρο ότι υποτιμούν την προσπάθεια που έχουν μέχρι στιγμής οι Λέικερς στη σειρά. Πολύ πιο ενδιαφέρουσα στοιχηματική επιλογή το double-double του Κάρι σε απόδοση τετραπλασιασμού. Ο ηγέτης των πρωταθλητών πριν το triple-double στο Game 4, είχε γράψει διψήφιο νούμερο σε δύο στατιστικές κατηγορίες στο Game 2, με 12 ασίστ και 20 πόντους.

Οι αγώνες του ΝΒΑ παίζουν με ενισχυμένες αποδόσεις! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νέα Υόρκη – Μαϊάμι: 2 (απόδοση 2.40), 02:30
  • Γκόλντεν Στέιτ – Λ.Α. Λέικερς: Κάρι double-double (απόδοση 4.00), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ