ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με το 2.05 των Νάγκετς και του Γιόκιτς στη ring night

Ο Νίκολα Γιόκιτς με το τρόπαιο του MVP των NBA Finals
Ο Νίκολα Γιόκιτς με το τρόπαιο του MVP των NBA Finals Ⓒ 2023 JACK DEMPSEY/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την εναρκτήρια βραδιά του ΝΒΑ με τις αναμετρήσεις Νάγκετς - Λέικερς και Γουόριορς - Σανς.

Μετά από μία μακρά offseason η δράση στο NBA επιστρέφει με την καθιερωμένη βραδιά των δαχτυλιδιών, η οποία πάντα συνοδεύεται με πολλά χάπενινγκ για τους φιλάθλους.

Ως είθισται, το εναρκτήριο ματς της σεζόν διεξάγεται στην έδρα των πρωταθλητών της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Τα φώτα λοιπόν θα ανάψουν πρώτα στην Ball Arena, εκεί όπου οι παίκτες των Ντένβερ Νάγκετς θα παραλάβουν τα δαχτυλίδια τους και κατόπιν θα δουν να υψώνεται στο ουρανό του γηπέδου το παρθενικό λάβαρο πρωταθλητή στην ιστορία του franchise.

Κατόπιν θα έχουμε το πρώτο τζάμπολ της νέας σεζόν, με τους Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο ρόλο του... αγενούς καλεσμένου που θα προσπαθήσει να χαλάσει τη γιορτή των "σβόλων" (25/10 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Το Λος Άντζελες ξεκίνησε πέρυσι πολύ άσχημα τη σεζόν, ωστόσο με τις προσθήκες που έκανε πριν το trade deadline άλλαξε ρότα και με ρεκόρ 19-11 στα τελευταία 30 ματς της regular season πρόλαβε το play-in tournament.

Από εκεί μπήκε στα πλέι-οφ και κατόπιν απέκλεισε κατά σειρά το Μέμφις και το Γκόλντεν Στέιτ, πριν “σκουπιστεί” στους τελικούς της Δύσης από το Ντένβερ. Σημειώνεται πάντως, ότι οι Λέικερς ήταν ανταγωνιστικοί και παρότι το τελικό σκορ έγραψε 4-0 υπέρ των Νάγκετς, η συνολική διαφορά στους πόντους ήταν μόλις 24. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις από τις τέσσερις νίκες των πρωταθλητών τον περασμένο Μάιο επί των Λέικερς, ήρθαν με διαφορά μέχρι έξι πόντους.

Κάπως έτσι εξηγείται μάλλον ότι το χάντικαπ είναι μόλις στο -5,5. Άλλος ένας λόγος είναι ότι οι Νάγκετς έχασαν δύο χρήσιμους παίκτες του ροτέισον, κυρίως τον Μπρους Μπράουν και δευτερευόντως τον Τζεφ Γκριν. Στον αντίποδα, οι Λέικερς κράτησαν την αποκάλυψη της περασμένης σεζόν, τον Οστιν Ριβς και πρόσθεσαν στην περιφέρειά τους τον Γκέιμπ Βίνσεντ, που έφτασε πέρυσι μέχρι τους τελικούς του NBA με τους Μαϊάμι Χιτ.

Ο πυρήνας πάντως των Νάγκετς με Γιόκιτς, Μάρεϊ, Γκόρντον, Πόρτερ και Κάλντγουελ-Πόουπ παραμένει πιο ισχυρός από αυτόν των Λέικερς. Ούτως ή άλλως, παραδοσιακά στη ring night οι πρωταθλήτριες ομάδες ξεκινούν την υπεράσπιση του τίτλου τους με νίκη. Το ρεκόρ είναι 60-16 υπέρ των πρωταθλητών! Στο περσινό εναρκτήριο ματς έτυχε να είναι ξανά οι Λέικερς παρευρισκόμενοι στη νύχτα των δαχτυλιδιών και ηττήθηκαν από τους Γουόριορς στο Chase Center με 123-109.

Στο 1.45 να κερδίσει το Ντένβερ, στο 2.05 αν ταυτόχρονα σημειώσει και τουλάχιστον ένα τρίποντο ο Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος σούπερ σταρ συνηθίζει να μην εκτελεί πολύ για τρεις στη regular season και να ανεβάζει τα νούμερά του στα πλέι-οφ. Στη φετινή preseason όμως, έδειξε ιδιαίτερα επιθετικός από την περιφέρεια και είχε ανά αγώνα 3,5 προσπάθειες για τρίποντο. Στους τελικούς της Δύσης πέρυσι, κόντρα στους Λέικερς, είχε συνολικά 8/17 τρίποντα. Μόνο στον δεύτερο τελικό δεν ευστόχησε σε κανένα.

Το... πείραμα των Σανς

Η πρώτη ημέρα της σεζόν 2023/24 περιλαμβάνει ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Αυτό ανάμεσα στο Γκόλντεν Στέιτ και το Φοίνιξ (25/10 05:00 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24). Από τη μία έχουμε τον νέο "πολεμιστή" Κρις Πολ, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του. Και από την άλλη την πρώτη εμφάνιση του Κέβιν Ντουράντ στην Bay Area με οπαδούς στο Chase Center.

Και οι δύο ομάδες ξεκινούν με πολύ υψηλές βλέψεις. Οι Σανς τα έδωσαν όλα στην offseason για να φέρουν από την Ουάσινγκτον στην Αριζόνα τον Μπράντλεϊ Μπιλ και να φτιάξουν μια μαγική τριάδα μαζί με τον Ντέβιν Μπούκερ και τον KD.

Είναι πάντως φανερό ότι από το ρόστερ λείπει ένας καθαρόαιμος πόιντ-γκαρντ και η φετινή σεζόν των "ήλιων" ίσως εξελιχθεί σε... πείραμα. Η αλήθεια είναι πως είδαμε και πέρυσι, στα πλέι-οφ, τους Σανς να αγωνίζονται χωρίς καθαρό άσο. Οι Ντουράντ και Μπούκερ έκαναν εξωπραγματικές εμφανίσεις για να καλύψουν το κενό του Πολ, παρόλα αυτά δεν αποδείχθηκαν αρκετές για να βάλουν στοπ στην ξέφρενη πορεία των Νάγκετς στα ημιτελικά της Δύσης.

Στο Γκόλντεν Στέιτ τα πράγματα δείχνουν πιο ισορροπημένα και παρότι ο Στεφ Κάρι μπαίνει φέτος στην 15η του σεζόν στο ΝΒΑ, οι Γουόριορς συγκαταλέγονται ξανά ανάμεσα στα φαβορί για τον τίτλο.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, ο Στιβ Κερ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ντρέιμοντ Γκριν. Για τους Σανς είναι αμφίβολοι ο Μπιλ και ο Μπούκερ, με τον δεύτερο πάντως να έχει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί.

Ο Γουόριορς αντιμετώπισαν πέρυσι σοβαρά προβλήματα εκτός έδρας στη regular season, μέσα όμως στο Chase Center είχαν ρεκόρ 33-8. Ήταν δηλαδή η πιο δυνατή έδρα της Δύσης μετά από εκείνες των Νάγκετς και Γκρίζλις. Δικαίως φαβορί ο άσος στο 1.70.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντένβερ – Λ.Α. Λέικερς: 1 & Γιόκιτς Over 0,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.05), 02:30
  • Γκόλντεν Στέιτ – Φοίνιξ: 1 (απόδοση 1.70), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ