ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με την πλάτη στον τοίχο το Ντάλας

Ο άσος των Ντάλας Μάβερικς, Τζέιλεν Μπράνσον
Ο άσος των Ντάλας Μάβερικς, Τζέιλεν Μπράνσον © 2022 JED JACOBSOHN/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και ανάλυση για τον τρίτο τελικό της Δύσης ανάμεσα στο Ντάλας και το Γκόλντεν Στέιτ.

Το Γκόλντεν Στέιτ ταξίδεψε στο Τέξας με ένα καθαρό 2-0, μετά τους δύο πρώτους τελικούς στη Δύση με το Ντάλας, στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι Μάβερικς έβαλαν 72 πόντους στο πρώτο ημίχρονο του game 2, έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στο +19, ωστόσο δεν κατάφεραν τελικά να ολοκληρώσουν το break. Σκόραραν μόλις 13 στην τρίτη περίοδο, μπήκαν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο όντας πίσω στο σκορ με 85-83 και τελικά ηττήθηκαν 126-117, αφού τέλειωσαν το δεύτερο ημίχρονο με μόνο 40 πόντους.

Ντάλας - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η εξάρτηση του Ντάλας από τον Λούκα Ντόντσιτς και τα τρίποντα είναι φανερή. Είναι χαρακτηριστικό, πως στα πρώτα δύο ματς της σειράς, οι Μάβερικς έχουν εκτελέσει 93 τρίποντα και μόλις 71 δίποντα.

Στο game 1, οι Μάβερικς σούταραν με το αποκαρδιωτικό 11/48 από το τρίποντο και μοιραία έχασαν με -25. Στο game 2, ο Ντόντσιτς πέτυχε 42 πόντους, η ομάδα του Κιντ είχε 21/45 τρίποντα (46,7%), αλλά και πάλι δεν έφτανε για να γίνει το 1-1. Το Ντάλας επέτρεψε στους Γουόριορς να προσπεράσουν στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όπου είχε 2/13 τρίποντα.

Οι "πολεμιστές" έχουν σαφώς πιο ισορροπημένη εικόνα και στους δύο πρώτους τελικούς σούταραν με πάνω από 56% εντός παιδιάς. Γενικά, η ομάδα του Στιβ Κερ έχει πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές και σε κάθε παιχνίδι μπορεί και κάποιος άλλος παίκτης να κάνει το step up.

Στον δεύτερο τελικό, πρώτος σκόρερ ήταν ο Στεφ Κάρι με 32 πόντους (6/10 τρίποντα), ωστόσο τη διαφορά έκανε ξεκάθαρα ο Κέβιν Λούνεϊ, που είχε 21 πόντους και 12 ριμπάουντ! Εγινε έτσι ο πρώτος σέντερ των Γουόριορς με τουλάχιστον 20 πόντους και 10 ριμπάουντ σε παιχνίδι της postseason, μετά τον Ρόμπερτ Πάρις το 1977!

Ο Κερ με τον Λούνεϊ έχει τιμωρήσει την απόφαση του Κιντ να παίζει με κοντά σχήματα και γενικά την αδυναμία των Μάβερικς μέσα στη ρακέτα, ελλείψει αξιόπιστου σέντερ. Στα πρώτα δύο παιχνίδια, ο 26χρονος άσος έγραψε 15,5 πόντους, 8,5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 μπλοκ. Είναι χαρακτηριστικό, πως στο game 2 το σκορ από το ζωγραφιστό ήταν 62-30 (!) και τα ριμπάουντ 43-30.

Γενικά, τα πρώτα δύο παιχνίδια, έδειξαν πως ξεκάθαρα πως οι Γουόριορς έχουν το πάνω χέρι. Το ίδιο βέβαια είχε συμβεί και στη σειρά με το Φοίνιξ, όπου οι Μάβερικς είχαν χάσει εύκολα το game 1 και το game 2 στην Αριζόνα.

Προγνωστικά NBA

Επιστρέφοντας στην έδρα του, όπου μετράει πέντε σερί νίκες, το Ντάλας δίνει απόψε ένα must win παιχνίδι (23/05 04:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Αν χάσει θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα του αποκλεισμού, αφού ποτέ στο παρελθόν ομάδα του ΝΒΑ δεν έχει ανατρέψει σειρά από το 3-0.

Οι Μάβερικς μέσα στο American Airlines Center είναι δεδομένο πως θα παίξουν πιο σκληρά και θα ανεβάσουν το επίπεδο της έντασης στην άμυνά τους. Αν έχουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό από το τρίποντο, κοντά στον μέσο όρο τους στην postseason, δηλαδή στο 38%, έχουν πιθανότητες να μειώσουν τη σειρά και να δώσουν νέο ενδιαφέρον. Στο 1.75 ο άσος με -1,5 πόντο χάντικαπ.

Σε ατομικό επίπεδο, το πρώτο που έχουν να κάνουν οι Μάβερικς είναι να περιορίσουν τη ζημιά από τον Λούνεϊ. Το να χάσεις από τον Κάρι, τον Τόμπσον ή τον Πουλ είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το να σου βάζει όμως 20 πόντους ο Λούνεϊ είναι απαράδεκτο. Στο 1.93 το Under 18,5 στο άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασίστ του σέντερ των Γουόριορς.

Από εκεί και πέρα, το Ντάλας ζει και αναπνέει μέσα από το τρίποντο. Μόνο ο Μπούλοκ, στους πρώτους δύο τελικούς, εκτέλεσε 20 τρίποντα και ευστόχησε στα εννιά. Αντίστοιχα, ο Μπράνσον είχε 0/5 στο πρώτο ματς και 5/7 στο δεύτερο. Στο 3.30 να ευστοχήσει σε πάνω από δύο τρίποντα ο Μπούλοκ και σε πάνω από ένα ο Μπράνσον.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντάλας – Γκόλντεν Στέιτ: 1 -1,5 (απόδοση 1.75), 04:00
  • Ντάλας – Γκόλντεν Στέιτ: Λούνεϊ Under 18,5 πόντοι, ριμπάουντ και ασίστ (απόδοση 1.93), 04:00
  • Ντάλας – Γκόλντεν Στέιτ: Μπούλοκ Over 2,5 εύστοχα τρίποντα & Μπράνσον Over 1,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 3.30), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ