ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Για την 11η σερί νίκη οι Μπακς στο 1.85

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2023 MARK J. TERRILL/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η πολυαναμενόμενη μάχη κορυφής στην Ανατολή, ανάμεσα στο Μιλγουόκι και τη Βοστώνη, δυστυχώς θα πραγματοποιηθεί με σημαντικές απουσίες (15/02 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Σέλτικς έχουν δεδομένα εκτός για το αποψινό ματς στο Fiserv Forum τους Τζέιλεν Μπράουν, Μάρκους Σμαρτ και Τζέισον Τέιτουμ, ενώ questionable κρίνεται η συμμετοχή των Γκραντς Γουίλιαμς και Ρόμπερτ Γουίλιαμς.

Με τόσο επιβαρυμένο απουσιολόγιο είναι απολύτως φυσιολογικό ότι οι Μπακς προσφέρονται καθαρό φαβορί για την επικράτηση. Άλλωστε, το Μιλγουόκι είναι φρέσκο, αφού έχει να αγωνιστεί από την Παρασκευή και διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας με δέκα σερί νίκες, τελευταία το 119-106 επί των Κλίπερς. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Μπακς είχαν να τρέξουν τόσο μεγάλο νικηφόρο σερί από τη σεζόν 2019/20, όταν είχαν κάνει 18 διαδοχικά W!

Με τον Γιάννη να σκοράρει 37,2 πόντους κατά μέσο όρο μέσα στον Φεβρουάριο και να έχει πετύχει δύο πενηντάρες, μία σαραντάρα και πέντε τριαντάρες στις εννιά τελευταίες συμμετοχές του, θα είναι τεράστια έκπληξη αν οι Μπακς δεν κερδίσουν απόψε τους ελλιπέστατους Σέλτικς. Λογικά, θα το κάνουν και εύκολα, παίρνοντας μία μίνι εκδίκηση για τη βαριά ήττα που υπέστησαν τα Χριστούγεννα, στο TD Garden με 139-118. Στο 1.85 ο άσος με -8,5 πόντους χάντικαπ.

Τορόντο - Ορλάντο

Στο Τορόντο, οι Ράπτορς φιλοξενούν τους Μάτζικ και είναι το φαβορί στους 7,5 πόντους (15/02 02:30 Live από το SPORT24). Η ομάδα του Νικ Νέρς έχει ρεκόρ 4-1 στα τελευταία πέντε ματς, ωστόσο μεταξύ αυτών των τεσσάρων νικών, κέρδισε το Χιούστον, το Σαν Αντόνιο και στο πόντο το Ντιτρόιτ, την Κυριακή.

Από την άλλη, το Ορλάντο είναι πλέον σαφώς πιο ανταγωνιστικό συγκριτικά με το ξεκίνημα της σεζόν. Έχει πέντε νίκες στα τελευταία οκτώ ματς, χάνοντας μόνο από τη Φιλαντέλφεια (-11), από τη Νέα Υόρκη (-4) και στην παράταση από το Μαϊάμι. Χθες, οι Μάτζικ κέρδισαν στο Σικάγο 100-91, παρότι δεν αγωνίστηκε ο Αντονι Κόουλ, που είναι αμφίβολος και για απόψε.

Το Ορλάντο έχει απολογισμό 1-9 στα b2b παιχνίδια φέτος, όμως πέντε από αυτές τις τέσσερις ήττες ήρθαν με διαφορά από έναν μέχρι οκτώ πόντους. Οι Ράπτορς έχασαν τα τελευταία δύο παιχνίδια κόντρα στους Μάτζικ και για απόψε είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ (18,6 πόντοι – 3ος σκόρερ) και Πρίσιους Ατσιούβα (10,4 πόντοι – 6ος σκόρερ). Επίσης, παραμένει σταθερά στα "πιτς" ο Ανουνόμπι (16,9 πόντοι – 4ος σκόρερ).

Μολονότι οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν χωρίς ημέρα ξεκούρασης, έχουν τη φόρμα και το μομέντουμ για να υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 8,5 πόντων για απόδοση 1.78.

Φοίνιξ - Σακραμέντο

Το Φοίνιξ έκανε το μεγάλο “μπαμ” στο trade deadline και φέρνοντας στην Αριζόνα τον Κέβιν Ντουράντ θεωρείται πλέον πρώτο φαβορί στη Δύση, σύμφωνα με τις στοιχηματικές αποδόσεις. Βέβαια, για το αποψινό ματς με το Σακραμέντο, ο KD δεν είναι διαθέσιμος (15/02 04:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Οι Σανς πάντως θα προσπαθήσουν να κερδίσουν, καθώς βρίσκονται 2,5 παιχνίδια πίσω από τους τρίτους στην κατάταξη της Δύσης, Κινγκς, επομένως θέλουν να μειώσουν την απόσταση. Ο Ντέβιν Μπούκερ παίζει προς το παρόν με minutes restriction, ωστόσο μετά την επιστροφή του στη δράση, η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς έκανε το 2/2 κόντρα σε Νετς και Πέισερς.

Το Σακραμέντο έχει το δεύτερο καλύτερο επιθετικό rating (117,5) στο NBA, ωστόσο στα τελευταία πέντε ματς δέχεται κατά μέσο όρο 126,8 πόντους! Στο 1.95 ο άσος με -2,5 για τους Σανς, που θα έχουν απόψε και ενισχύσεις, αφού θα κάνουν το ντεμπούτο τους οι επίσης νιόφερτοι Τι Τζέι Γουόρεν (έχει παίξει στο παρελθόν 5 σεζόν στους Σανς) και Ντάριους Μπάζλεϊ.

Λ.Α. Κλίπερς - Γκόλντεν Στέιτ

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι Κλίπερς με τους Γουόριορς, ήταν στις 23 Νοεμβρίου στο Chase Center. Τότε δεν έπαιξαν ούτε ο Καουάι Λέοναρντ, ούτε ο Πολ Τζορτζ και αναμενόμενα οι Γουόριορς έφτασαν εύκολα στο 124-107.

Τώρα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, αφού οι απουσίες είναι στην πλευρά των Dubs, που έχουν εκτός τον Στεφ Κάρι (15/02 05:00 Live από το SPORT24). Επίσης, πριν το χθεσινό ματς με τους Γουίζαρντς, όπου το Γκλόντεν Στέιτ κέρδισε 135-126, είχε αμφίβολο στάτους ο Αντριου Γουίγκινς. Δεν μπορεί λοιπόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προστατευτεί απόψε από τον Στιβ Κερ. Το ίδιο ισχύει και για τον Κλέι Τόμπσον, ο οποίος χρειάζεται ειδική μεταχείριση στα back to back παιχνίδια. Οι δύο προαναφερθέντες έκαναν τη διαφορά κόντρα στην Ουάσινγκτον, σημειώνοντας συνολικά 56 πόντους.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι λογικό να δίνεται σήμερα καθαρό φαβορί η έδρα. Άλλωστε, οι Κλίπερς θα έχουν και νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους, αφού ενισχύθηκαν πριν το trade deadline, με τους Έρικ Γκόρντον, Μπόουνς Χάιλαντ και Μέισον Πλάμλι. Στο 1.70 ο άσος με -6,5 πόντους, απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ, που έχει ρεκόρ 7-21 μακριά από την Bay Area.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μιλγουόκι – Βοστώνη: 1 -8,5 (απόδοση 1.85), 02:30
  • Τορόντο – Ορλάντο: 2 +8,5 (απόδοση 1.78), 02:30
  • Φοίνιξ – Σακραμέντο: 1 -2,5 (απόδοση 1.95), 04:00
  • Λ.Α. Κλίπερς – Γκόλντεν Στέιτ: 1 -6,5 (απόδοση 1.70), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ