ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ματς πρόκληση για τον Γιάννη και τους Μπακς στην Αριζόνα

Phoenix Suns guard Devin Booker (1) dunks and is fouled by Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) during the first half of Game 5 of basketball's NBA Finals, Saturday, July 17, 2021, in Phoenix. (AP Photo/Ross D. Franklin)
Phoenix Suns guard Devin Booker (1) dunks and is fouled by Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) during the first half of Game 5 of basketball's NBA Finals, Saturday, July 17, 2021, in Phoenix. (AP Photo/Ross D. Franklin) © 2021 AP PHOTO/ROSS D. FRANKLIN

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τη σπουδαία αναμέτρηση των Μιλγουόκι Μπακς στην Αριζόνα με τους Φοίνιξ Σανς για τη regular season του NBA.

Δίχως αμφιβολία το μεγάλο ματς της βραδιάς στο πρόγραμμα του ΝΒΑ είναι αυτό ανάμεσα στο Φοίνιξ και το Μιλγουόκι (07/02 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), δύο ομάδες με υψηλές βλέψεις, οι οποίες υπενθυμίζεται ότι είχαν συνθέσει το 2021 το ζευγάρι των μεγάλων τελικών, όταν ο Γιάννης έγραψε ιστορία, οδηγώντας τους Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με 4-2.

Οι Σανς ξεκίνησαν άσχημα τη σεζόν και τα Χριστούγεννα είχαν ρεκόρ 14-15. Έκτοτε, μετρούν 15 νίκες σε 21 ματς και βρίσκονται πλέον στο 29-21 και στην 7η θέση της Δύσης. Φυσικά, σε αυτή τη βελτίωση σημαντικό ρόλο έχει παίξει η επιστροφή του Μπράντλεϊ Μπιλ, ο οποίος στο πρώτο κομμάτι της regular season ήταν τραυματίας.

Ο Μπιλ ήταν "καυτός" την Κυριακή στην Ουάσινγκτον, στο πρώτο του παιχνίδι στην πρωτεύουσα μετά την απόφαση των Γουίζαρντς να τον παραχωρήσουν στους Σανς με ανταλλαγή, στην offseason. Ο πολύπειρος γκαρντ σημείωσε 43 πόντους με 16/21 σουτ (4/5 τρίποντα) και υπέγραψε την άνετη νίκη των "ήλιων" με 140-112.

Στον αντίποδα, το Μιλγουόκι φιγουράρει σταθερά στη δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας και απόψε θα δώσει το πέμπτο διαδοχικό του παιχνίδι στη Δύση. Στα προηγούμενα τέσσερα γνώρισε τρεις ήττες και κέρδισε μόνο στο Ντάλας.

Την Κυριακή, στο Σολτ Λέικ, οι Μπακς προηγήθηκαν ακόμη και με 19 πόντους διαφορά, αλλά κατέρρευσαν στην 4η περίοδο και ηττήθηκαν από τους Τζαζ με 123-108. Το επί μέρους σκορ ήταν 40-13 στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, με τα "ελάφια" να έχουν 4/17 σουτ εντός παιδιάς σε αυτό το διάστημα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του, ότι δεν ήταν θέμα ενέργειας. Ο ηγέτης των Μπακς δεν αναζήτησε δικαιολογίες στο γεγονός ότι η ομάδα του έδωσε back to back παιχνίδι, χωρίς ημέρα ξεκούρασης ενδιάμεσα και υπογράμμισε πως η ήττα ήταν αποτέλεσμα των πολλών χαμένων ελεύθερων σουτ.

Ο Greek Freak έκανε ακόμη ένα double-double (33 πόντοι, 13 ασίστ) φέτος, ο Μπόμπι Πόρτις πρόσθεσε 27 πόντους, αλλά ο Ντέμιαν Λίλαρντ είχε μόλις 12 με 5/18 σουτ, όταν μία μέρα πριν έβαλε 30 στη νίκη επί των Μάβερικς με 5/5 τρίποντα.

Θα χρειαστεί χρόνο ο Ρίβερς

Προς το παρόν δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αλλαγές στο παιχνίδι των Μπακς, μετά την αλλαγή προπονητή. Θα χρειαστεί βέβαια υπομονή και χρόνος μέχρι να περάσει ο Ντοκ Ρίβερς τη δική του φιλοσοφία. Είναι σίγουρο, πως ο άλλοτε τεχνικός των Σέλτικς θα προσπαθήσει να βελτιώσει το αμυντικό κομμάτι και πιθανότατα θα επιλέξει να έχει μαζί στο παρκέ τους Μπρουκ Λόπεζ και Τζέι Κράουντερ. Ο πρώτος πάντως είναι αμφίβολος για απόψε, όπως και ο Λίλαρντ.

Οι Σανς από την άλλη, δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών και η μαγική τους τριάδα (Ντουάρντ, Μπούκερ, Μπιλ) θα αγωνιστεί κανονικά. Η συγκεκριμένη τριπλέτα κάνει κυριολεκτικά θραύση αφού σκοράρει 131,5 πόντους ανά 100 κατοχές!

Γενικά, το Φοίνιξ είναι μία ομάδα που αρέσκεται σε παιχνίδι μισού γηπέδου, προκειμένου να εκμεταλλεύεται το επιθετικό ταλέντο των σταρ του. Το Μιλγουόκι έχει χτιστεί με διαφορετική λογική και συνήθως οδηγεί σε πολύ πιο up tempo τα παιχνίδια του.

Οι μπουκ θεωρούν φαβορί την έδρα στους 3,5 πόντους, δεδομένου ότι το Φοίνιξ βρίσκεται σε καλή φόρμα και θα παραταχθεί πλήρες. Προτιμότερο πάντως είναι να ασχοληθούμε με τα ειδικά των παικτών.

Οι Μπακς είναι εμφανές φέτος ότι αδυνατούν να παίξουν δυνατή περιφερειακή άμυνα, διότι πολύ απλά δεν έχουν τα πρόσωπα για να το πράξουν. Στη λογική λοιπόν, ότι ο Γιάννης θα επικεντρωθεί περισσότερο στον Κέβιν Ντουράντ, ο Ντέβιν Μπούκερ θα έχει ελεύθερο πεδίο για να σκοράρει τουλάχιστον 25 πόντους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο ματς θα μεταδοθεί σε εθνική εμβέλεια στις ΗΠΑ, επομένως και οι δύο ομάδες θα παίξουν με μεγάλο κίνητρο.

Αν ταυτόχρονα κάνει double-double ο Γιάννης και σκοράρει κι αυτός 25+ πόντους, φτάνουμε σε απόδοση διπλασιασμού. Ο σούπερ σταρ του Μιλγουόκι μετράει 9/10 double-doubles στις τελευταίες συμμετοχές του και στο τρέχον road trip σκόραρε 29 στο Ντένβερ, 27 στο Πόρτλαντ, 48 στο Ντάλας και 33 στη Γιούτα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φοίνιξ – Μιλγουόκι: Μπούκερ 25+ πόντοι & Γιάννης 25+ πόντοι, double-double (απόδοση 2.00), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ