ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Κυριαρχούν οι άμυνες στη Φιλαντέλφεια, βγάζει το Over ο Γιόκιτς

Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς
Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς Ⓒ 2023 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από το NBA.

Στην Ιντιάνα, οι Πέισερς φιλοξενούν τους Μπουλς (16/02 02:00 Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες έχουν πλέον πέσει κάτω από τη 10η θέση στην Ανατολή, εκτός δηλαδή play in tournament. Το Σικάγο μετράει τέσσερις διαδοχικές ήττες με τελευταία τη Δευτέρα, εντός έδρας με 100-91 από το Ορλάντο.

Εμφανές το επιθετικό πρόβλημα των “ταύρων”, που σκόραραν κατά μέσο όρο μόλις 93,4 πόντους στα τέσσερα προηγούμενα ματς. Μάλιστα, απόψε θα απουσιάσει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν (25,4 πόντοι).

Οι Πέισερς έχουν χάσει τα 16 από τα τελευταία 18 ματς (!), ωστόσο μία από τις δύο νίκες τους είναι κόντρα στο Σικάγο, στις 24 Ιανουαρίου. Παρότι, η Ιντιάνα έχει κάνει τόσες μαζεμένες ήττες βρίσκεται μόλις δύο παιχνίδια πίσω από τους Μπουλς και είναι απόψε δικαιολογημένα φαβορί στο 1.75.

Ατλάντα - Νέα Υόρκη

Πολύ σημαντική αναμέτρηση στην Ανατολή είναι και το Ατλάντα – Νέα Υόρκη (16/02 02:30 Live από το SPORT24). Οι Νικς είναι 2,5 παιχνίδια μπροστά από τους Χοκς, ωστόσο τα "γεράκια" προηγούνται στη μεταξύ τους σειρά με 2-1, επομένως αν κερδίσουν απόψε θα αποκτήσουν το πάνω χέρι σε πιθανή ισοβαθμία.

Από την άλλη, η ομάδα του Τομ Τίμποντο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έβδομη θέση, παλεύει να μπει στην εξάδα για να αποφύγει το play in και ασφαλώς θέλει να πάρει περαιτέρω απόσταση από την όγδοη Ατλάντα.

Μάλλον πάμε για ντέρμπι απόψε, κάτι που δεν συνέβη στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις τους. Άλλωστε, οι Νικς είναι σε καλό φεγγάρι, έχουν ρεκόρ 7-4 στα τελευταία 11 ματς και μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη και τη νίκη μέσα στη State Farm Arena. Κοντά στον διπλασιασμό να μην κριθεί με διψήφια διαφορά ο νικητής.

Φιλαντέλφεια - Κλίβελαντ

Σπουδαίο ματς αναμένεται και στη Φιλαντέλφεια, ανάμεσα στους Σίξερς και τους Καβαλίερς, δύο από τις κορυφαίες ομάδες της ανατολικής περιφέρειας (16/02 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Αυτή θα είναι η δεύτερη αναμέτρησή τους φέτος, μετά τη νίκη των Καβς με 113-85 στα τέλη Νοεμβρίου, στο Οχάιο.

Το Κλίβελαντ βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα από το ξεκίνημα της σεζόν με επτά σερί νίκες και 8-2 ρεκόρ στα τελευταία δέκα ματς. Σε αυτό το νικηφόρο σερί, ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει για την ομάδα του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ είναι αδιαμφισβήτητα ο Τζάρετ Αλεν, σκοράροντας κατά μέσο όρο 19,9 πόντους! Βέβαια, απόψε βασική του αποστολή θα είναι να περιορίσει τον υποψήφιο MVP Τζόελ Εμπίντ.

Οι Σίξερς μπορεί να μην βρίσκονται στο επίπεδο των Σέλτικς και των Μπακς, όμως δικαιωματικά συγκαταλέγονται ανάμεσα στους σοβαρούς διεκδικητές της Ανατολής και ειδικά εντός έδρας, με 22 νίκες σε 30 ματς κανείς δεν μπορεί να τους υποτιμήσει.

Όλα δείχνουν ότι το αποψινό ματς θα έχει άρωμα πλέι οφ, άρα και δυνατές άμυνες, Ούτως ή άλλως, Καβς και Σίξερς φημίζονται για αυτές. Το Κλίβελαντ έχει την κορυφαία στο NBA, αφού δέχεται 105,9 πόντους κατά μέσο όρο και στα τελευταία πέντε ματς μόλις 96,2! Η Φιλαντέλφεια από την πλευρά της δέχθηκε 104,8 πόντους στα πέντε προηγούμενα ματς.

Στο 1.70 το Under 219,5. Μόλις 198 πόντοι μπήκαν στο πρώτο τους φετινό συναπάντημα. Στο χαμηλότερο pace (96,07) παίζουν οι Καβαλίερς, το 26ο έχουν οι Σίξερς.

Μέμφις - Γιούτα

Το Μέμφις, μετά την ήττα στη Βοστώνη, επιστρέφει στη βάση του για να αντιμετωπίσει τη Γιούτα, η οποία σκοράρει 100+ πόντους 26 σερί ματς. Ωστόσο, οι Τζαζ έχουν αμφίβολο για απόψε τον κορυφαίο τους παίκτη, Λάουρι Μάρκανεν (24,9 πόντοι).

Σε κάθε περίπτωση, οι Γκρίζλις είναι το καθαρό φαβορί, δεδομένου ότι το ρεκόρ τους είναι στο 23-5 μέσα στο FedExForum (16/02 03:00 Live από το SPORT24). Από το 1.20 ο άσος μπορεί να ξεπεράσει το 2.10 αν ευστοχήσει σε τουλάχιστον τρία τρίποντα ο Ντέσμοντ Μπέιν. Ο σούτινγκ γκαρντ του Μέμφις ευστοχεί φέτος σε 3,1 τρίποντα ανά παιχνίδι και έχει επαληθεύσει το όριο 11/18 φορές εντός έδρας. Επίσης, στα δύο προηγούμενα ματς κόντρα στη Γιούτα, την τρέχουσα σεζόν, είχε 3/9 και 4/7 τρίποντα αντίστοιχα.

Ντένβερ - Ντάλας

Στη Δύση, το μεγάλο ματς της βραδιάς είναι ασφαλώς το Νάγκετς – Μάβερικς (16/02 04:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Το Ντένβερ με 26 νίκες στα τελευταία 34 ματς είναι η πιο καυτή ομάδα της περιφέρειας. Από την άλλη, το Ντάλας έχοντας πλέον το δίδυμο Ντόντσιτς-Ιρβινγκ, θεωρητικά είναι ικανό για τα πάντα.

Προς το παρόν πάντως, είναι φανερό πως ακόμη δεν έχουν βρει κώδικες επικοινωνίας και στα πρώτα δύο ματς που αγωνίστηκαν μαζί, το Ντάλας γνώρισε ισάριθμες ήττες. Παρότι λοιπόν, ο Ντόντσιτς σημείωσε 33 πόντους και ο Ιρβινγκ 36, εκ των οποίων οι 26 στην τέταρτη περίοδο (!), οι Μάβερικς έχασαν τη Δευτέρα από τη Μινεσότα.

Στον αντίποδα, το Ντένβερ έπαιξε στα τελευταία πέντε ματς χωρίς τον Τζαμάλ Μάρεϊ, που ταλαιπωρείται από φλεγμονή στο δεξιό του γόνατο, ενώ απουσίασε στα δύο προηγούμενα και ο Ααρον Γκόρντον. Αμφότεροι χαρακτηρίζονται αμφίβολοι και για απόψε.

Με τον δεύτερο και τον τρίτο σκόρερ των Νάγκετς εκτός, το πήρε πάνω του ο Νίκολα Γιόκιτς. Ο Τζόκερ είχε 27 πόντους στη νίκη επί των Χιτ και 30 σε αυτή επί των Χόρνετς. Στα τελευταία τρία ματς σκοράρει 28,6 πόντους. Σίγουρα θα τον εξιτάρει ότι απέναντί του απόψε θα έχει αντίπαλους τους Ιρβινγκ και Ντόντσιτς. Στο 1.93 το Over 26,5 του Σέρβου σταρ,

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ιντιάνα – Σικάγο: 1 (απόδοση 1.75), 02:00
  • Ατλάντα – Νέα Υόρκη: 1 +9,5 & 2 +9,5 (απόδοση 1.98), 02:30
  • Φιλαντέλφεια – Κλίβελαντ: Under 219,5 (απόδοση 1.70), 02:30
  • Μέμφις – Γιούτα: 1 & Μπέιν Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.12), 03:00
  • Ντένβερ – Ντάλας: Γιόκιτς Over 26,5 (απόδοση 1.93), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ