ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Κυρίαρχοι οι Σέλτικς, ψάχνουν την ισοφάριση Καβς και Σανς

Ο Κέβιν Ντουράντ με τη φανέλα των Σανς για πρώτη φορά
Ο Κέβιν Ντουράντ με τη φανέλα των Σανς για πρώτη φορά AP PHOTO/CHRIS CARLSON

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 2 στις σειρές Σέλτικς - Χοκς, Καβαλίερς - Νικς και Σανς - Κλίπερς.

Η Βοστώνη ξεκίνησε εμφατικά τις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο των playoffs του NBA, επικρατώντας με 112-99 της Ατλάντα στο TD Garden. Οι Σέλτικς έκαναν ό,τι ήθελαν τους Χοκς στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με 30 πόντους διαφορά! Στο δεύτερο, οι Κέλτες χαλάρωσαν, τα "γεράκια" έτρεξαν ένα επί μέρους σκορ 32-12, αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απείλησαν σοβαρά με το break.

Η Ατλάντα μπορεί να κρατήσει μόνο ότι κέρδισε το δεύτερο ημίχρονο με 55-38. Συνολικά πάντως, πραγματοποίησε μία άθλια επιθετικά εμφάνιση με 5/29 τρίποντα (17%). Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Χοκς, των 118,4 πόντων ανά ματς (κορυφαίος μέσος όρος στην Ανατολή), έμειναν κάτω από τους 100 μόλις για τρίτη φορά φέτος και πρώτη μετά τις 7 Δεκεμβρίου.

Ειδικά ο Τρέι Γιανγκ ήταν παντελώς άφαντος, με μόλις 16 πόντους, 5/18 σουτ και 1/5 τρίποντα. Ο Ντεζούντε Μάρεϊ το πάλεψε περισσότερο, σημειώνοντας 24 πόντους, ωστόσο είχε 0/6 τρίποντα. Εν ολίγοις, οι δύο σταρ των Χοκς τα... έσπασαν έχοντας συνολικά 1/11 τρίποντα.

Στον αντίποδα, οι Σέλτικς είχαν τρεις παίκτες με πάνω από 20 πόντους, τον Μπράουν (29), τον Τέιτουμ (25) και τον Γουάιτ (24). Μάλιστα, οι δύο πρώτοι έκαναν και double-double με 12 και 11 ριμπάουντ αντίστοιχα. Η Βοστώνη, κατά γενική ομολογία, έχει πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να κερδίσει την Ατλάντα, αφού είναι πιο αθλητική ομάδα, έχει σαφώς μεγαλύτερο size και υπερέχει τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.

Στο Game 1 το σύνολο του Τζον Ματσούλα δεν συνάντησε την παραμικρή αντίσταση κι αν οι Χοκς δεν βελτιώσουν αισθητά το ποσοστό ευστοχίας τους από το τρίποντο, όλα δείχνουν ότι πάμε για σκούπα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το 4-0 προσφέρεται σε τιμές φαβορί στο 2.60 και ακολουθεί στο 2.75 το 4-1. Ουσιαστικά, οι μπουκ εκτιμούν ότι η Ατλάντα στην καλύτερη περίπτωση θα πάρει ένα ματς από τη συγκεκριμένη σειρά.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς (19/04 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), εκτός απροόπτου οι Σέλτικς θα κάνουν το 2-0, κερδίζοντας λογικά ξανά με διψήφια διαφορά. Στο 1.70 ο άσος με -8,5. Στο 2.00, αν ταυτόχρονα η Βοστώνη ξεπεράσει τους 115 πόντους. Φέτος, σε τέσσερα ματς κόντρα στους Χοκς σκοράρει 123 κατά μέσο όρο.

Build A Bet* στους αγώνες του ΝΒΑ! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πλήγμα για τους Νικς ο τραυματισμός του Χαρτ

Οι Νικς έσπασαν την έδρα των Καβαλίερς στο Game 1 και είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση στο δεύτερο γύρο, σε απόδοση 1.62. Το Κλίβελαντ έτρεξε ένα σερί 9-0 με το οποίο προηγήθηκε 93-92, 2:12 πριν το φινάλε της αναμέτρησης, όμως η Νέα Υόρκη κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 101-97.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Τζέιλεν Μπράνσον και ο Τζος Χαρτ, καθώς σημείωσαν τους 16 από τους 23 πόντους της ομάδας τους στην τέταρτη περίοδο. Μάλιστα, ο Χαρτ έκλεισε το ματς με double-double (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ), ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 2 με πρόβλημα στον αριστερό αστράγαλο. Ασφαλώς, αν δεν καταφέρει να παίξει θα είναι μία πολύ μεγάλη απώλεια για τον Τομ Τίμποντο, δεδομένου ότι μιλάμε για τον κορυφαίο περιφερειακό αμυντικό των Νικς.

Σε κάθε περίπτωση, για τους Καβαλίερς η νίκη απόψε είναι μονόδρομος (19/04 02:30 Live από το SPORT24), διότι αν πάνε στο MSG με 0-2 στην πλάτη τότε θα μοιάζει απίθανο να κάνουν την ανατροπή. Ο Τζέι Μπι Μπίκερσταφ παραδέχθηκε πως περιμένει πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά από τον πάγκο του στο δεύτερο παιχνίδι, διότι στο Game 1 ήταν εμφανές πως το δεύτερο ροτέισον έκανε τη μεγάλη διαφορά για τη Νέα Υόρκη (37-14 οι πόντοι από τις ρεζέρβες).

Ο άσος είναι φαβορί στο 1.45, φτάνει όμως στο 2.20 μαζί με μίνιμουμ πέντε ασίστ από τον Ντόνοβαν Μίτσελ. Ο σταρ των Καβαλίερς σημείωσε 38 πόντους το Σάββατο, παίρνοντας τα 29 από τα 83 συνολικά σουτ των "ιπποτών", παράλληλα όμως, είχε και οκτώ ασίστ. Το usage rate του ξεπέρασε το 38%! Σημειώνεται εξάλλου, ότι στα τέσσερα ματς της κανονικής περιόδου, είχε 12, 5, 8 και 5 ασίστ αντίστοιχα κόντρα στους Νικς.

Πιο υποψιασμένο αυτή τη φορά το Φοίνιξ

Άλλο ένα πλεονέκτημα έδρας άλλαξε με το καλημέρα χέρια στη σειρά των Σανς με τους Κλίπερς. Το Λος Άντζελες διέψευσε τα προγνωστικά και κέρδισε 115-110 μέσα στο Footprint Center με κορυφαίο τον Καουάι Λέοναρντ, που είχε 38 πόντους με 13/24 σουτ! Παρόλα αυτά, το Φοίνιξ εξακολουθεί να είναι φαβορί για την πρόκριση στο 1.50, την ώρα που το Λ.Α. παίζει στο 2.65.

Ο Ταϊρόν Λου αιφνιδίασε με την αμυντική του τακτική τον Μόντι Γουίλιαμς στο Game 1. Επέλεξε να παίξει με τον Λέοναρντ πάνω στον ΝτιΑντρε Εϊτον και όχι με τον Ιβιτσα Ζούμπατς. Έστειλε δηλαδή τον Κροάτη σέντερ στον Τόρεϊ Κρεγκ, τον παίκτη των Σανς με τη μικρότερη επιθετική απειλή. Έτσι, οι Κλίπερς είχαν τη δυνατότητα να αλλάζουν σε όλα τα σκριν, που έδινε ο Εϊτον και "έκρυψαν" ως ένα βαθμό τα αργά πόδια του Ζούμπατς, ο οποίος είναι πάντα ευάλωτος στις καταστάσεις πιν εν ρολ.

Ο Γουίλιαμς απάντησε δίνοντας εντολή στον Κρεγκ να στήνει πικ για να χτυπάει ο Ντουράντ τον Ζούμπατς στις αλλαγές. Οι Κλίπερς όμως προτίμησαν να ρισκάρουν αφήνοντας ελεύθερο τον πολύπειρο φόργουορντ. Ο Κρεγκ ήταν θετικότατος, αφού σημείωσε 22 πόντους (9/12 σουτ), η επίδοσή του όμως, δεν στάθηκε αρκετή για να οδηγήσει τους Σανς στο 1-0.

Οι Κλίπερς λοιπόν, κατάφεραν να πετύχουν ένα σπουδαίο διπλό, χάρη στη μεγάλη επιθετική εμφάνιση του Λέοναρντ και τα αμυντικά τρικ του Λου. Σημαντική πάντως ήταν και η συμβολή του Ράσελ Γουέσμπρουκ, ο οποίος παρότι ήταν άστοχος με 3/19 σουτ, όσο αγωνίστηκε η ομάδα του είχε μόλις -6 στο plus-minus. Και αυτό διότι κατέβασε 11 ριμπάουντ, έκανε δύο κλεψίματα, τρία μπλοκ και μοίρασε οκτώ ασίστ για μόλις δύο λάθη.

Το Φοίνιξ έχασε για πρώτη φορά μετά από εννιά ματς με τον Ντουράντ στη σύνθεσή του, όμως απόψε αναμένεται πιο διαβασμένο και υποψιασμένο (19/04 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Προχθές πιάστηκε στον ύπνο και πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την κάκιστη πρώτη του περίοδο, την οποία έχασε με 30-18. Λογικά, στο Game 2 θα μπει με πολύ μεγαλύτερη ορμή από το ξεκίνημα. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι Κλίπερς συνεχίζουν να έχουν εκτός τον Πολ Τζορτζ, επομένως θα είναι έκπληξη πρώτου μεγέθους αν σπάσουν back to back την έδρα των "ήλιων".

Λίγο πάνω από το 1.25 παίζει ο άσος των Σανς, που θα ψάξουν απεγνωσμένα το 1-1. Στο 2.10 ανεβαίνει με το Over 26,5 του KD. Ο Ντουράντ στο Game 1 άγγιξε το triple-double με 27 πόντους, 11 ασίστ και 9 ριμπάουντ σε πάνω από 44 λεπτά συμμετοχής. Στα τελευταία επτά παιχνίδια του με τους Σανς, ξεπέρασε τους 26 πέντε φορές. Στα υπόψιν ασφαλώς και το double-double του Ντουράντ στο καλοπληρωμένο 2.90.

Κάθε καλάθι του NBA σε Live Streaming*! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Ατλάντα: 1 -8,5 & Σέλτικς Over 115,5 (απόδοση 2.00), 02:00
  • Κλίβελαντ – Νέα Υόρκη: 1 & Μίτσελ Over 4,5 ασίστ (απόδοση 2.20), 02:30
  • Φοίνιξ – Λ.Α. Κλίπερς: 1 & Ντουράντ Over 26,5 (απόδοση 2.10), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ