ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η πρώτη δήλωση του Ιρβινγκ, κρατούν το χάντικαπ οι Σίξερς

Ο Τζόελ Εμπίντ στο παιχνίδι με τους Κλίπερς στο Λος Άντζελες
Ο Τζόελ Εμπίντ στο παιχνίδι με τους Κλίπερς στο Λος Άντζελες AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Την παράσταση χθες έκλεψε ασφαλώς ο ΛεΜπρον Τζέιμς, που έγινε ο κορυφαίος σκόρερ των όλων των εποχών στο ΝΒΑ, προσπερνώντας τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. Ο χρόνος μπορεί να σταμάτησε για λίγο μετά το fadeaway του “βασιλιά”, με το οποίο πέρασε για πάντα στην μπασκετική αιωνιότητα, ωστόσο η δράση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου δεν σταματάει ποτέ.

Απόψε το πρόγραμμα περιλαμβάνει εννιά αναμετρήσεις. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή των Σέλτικς κόντρα στους Σίξερς (09/02 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Μία μονομαχία ανάμεσα στην πρώτη και την τρίτη ομάδα της Ανατολής. Η Βοστώνη απέχει ένα παιχνίδι από το δεύτερο Μιλγουόκι και τρία από τη Φιλαντέλφεια.

Το σύνολο του Ντοκ Ρίβερς μετρούσε οκτώ σερί διπλά, πριν χάσει την Κυριακή στη Νέα Υόρκη. Παρότι προηγήθηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με 21 πόντους διαφορά και ο Τζόελ Εμπίντ έκανε double-double (31-14), στο τέλος ηττήθηκε με 108-97

Οι Σέλτικς κέρδισαν τη Δευτέρα το αδύναμο Ντιτρόιτ, χωρίς τους Τζέιλεν Μπράουν και Μάρκους Σμαρτ. Ο πρώτος απόψε επιστρέφει, ο δεύτερος όχι. Επίσης, χαρακτηρίζεται αμφίβολη η συμμετοχή των Αλ Χόρφορντ και Ρόμπερτ Γουίλιαμς, κάτι που σημαίνει ότι η frontline της Βοστώνης μπορεί να είναι αποδυναμωμένη κόντρα στον Εμπίντ.

Το σημερινό ματς είναι το δεύτερο φετινό μεταξύ των δύο ομάδων. Είχαν συναντηθεί και στην πρεμιέρα της σεζόν, με τους Σέλτικς να κερδίζουν τότε 126-117 στο TD Garden.

Τώρα, η αναμέτρηση αναμένεται πολύ πιο ανταγωνιστική. Οι Σίξερς δεν θέλουν να χάσουν την επαφή τους με την κορυφή της Ανατολής, ούτε να υποστούν δεύτερη ήττα φέτος από τους Σέλτικς, διότι θα βρεθούν σε δυσμενή θέση, σε πιθανή ισοβαθμία. Ούτως ή άλλως, η Philly είναι σε καλή φόρμα με 9 νίκες στα τελευταία 11 ματς. Το ίδιο ασφαλώς και ο Τζόελ Εμπίντ, που έκλεισε τον Ιανουάριο με 34,9 πόντους κατά μέσο όρο και άνοιξε τον Φεβρουάριο με 30,7 σε τρία παιχνίδια.

Στο 1.75 το διπλό με +5,5 πόντους χάντικαπ, στη λογική ότι οι Σίξερς μπορούν να το κάνουν ντέρμπι.

Μαϊάμι - Ιντιάνα

Η Ιντιάνα έχει συμπληρώσει 12 ήττες στα τελευταία 14 παιχνίδια της, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να βελτιώσει την εικόνα της, από τη στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον (κορυφαίος πασέρ φέτος με 10,3 ασίστ).

Απόψε οι Πέισερς παίζουν στη Φλόριντα με τους Χιτ για τέταρτη φορά φέτος (09/02 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις τους, το σκορ είναι 2-1 επί της Ιντιάνα, ωστόσο και τα τρία ματς κρίθηκαν με συνολική διαφορά 10 πόντων. Στην πιο πρόσφατη, στις 23 Δεκεμβρίου, οι Πέισερς κέρδισαν με 111-108 στο Μαϊάμι με τον Χαλιμπέρτον να κάνει career-high με 43 πόντους.

Οι Χιτ χρειάζονται απόψε τη νίκη για να ισοφαρίσουν σε 2-2 τη σειρά, ωστόσο το χάντικαπ είναι λίγο τσιμπημένο, δεδομένου μάλιστα ότι η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα σκοράρει μόλις 111 πόντους ανά 100 κατοχές. Έχει δηλαδή το 26ο επιθετικό rating στο NBA. Ασφαλώς, με μία τέτοια επίδοση δεν γίνεται να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Απλά θα βολευτεί με μία θέση στην πρώτη εξάδα της Ανατολής, για να αποφύγει το play in tournament. Στο 1.75 το διπλό με +8,5 πόντους χάντικαπ.

Γιούτα - Μινεσότα

Η Μινεσότα παράτησε το χθεσινό ματς στο Ντένβερ από την πρώτη περίοδο, η οποία έληξε 49-19! Με τη διαφορά να κλείνει στο -31 στο ημίχρονο, ο Κρις Φιντς δεν κούρασε περαιτέρω τους βασικούς του και επικεντρώθηκε στο αποψινό παιχνίδι με τη Γιούτα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αντονι Εντουαρντς έπαιξε κάτω από 21 λεπτά, ο Ντ' Αντζελο Ράσελ δεν έφτασε ούτε τα 20 και ο Ρουντί Γκομπέρ έμεινε στο παρκέ λιγότερο από 19.

Οι Τίμπεργουλβς μπορεί να συνετρίβησαν από τους Νάγκετς, όμως έχουν ρεκόρ 5-4 σε back to back παιχνίδια και μάλιστα προέρχονται από τρεις σερί νίκες κόντρα σε Κλίβελαντ, Τορόντο και Σακραμέντο όταν δεν έχει μεσολαβήσει μέρα ξεκούρασης.

Η Γιούτα έρχεται από δύο κολλητές ήττες εντός έδρας, η δεύτερη μάλιστα από τους αποδεκατισμένους Μάβερικς. Οι Τζαζ έγιναν η πρώτη ομάδα που χάνει φέτος από το Ντάλας, όταν δεν παίζει ο Ντόντσιτς. Ηττήθηκαν μάλιστα και με διψήφια διαφορά, 124-111.

Στο 1.82 το διπλό των "λύκων" με +6,5 πόντους, στη δεύτερη επιστροφή του Γκομπέρ στο Σολτ Λέικ ως αντίπαλος (09/02 04:00 Live από το SPORT24). Στην πρώτη, η Μινεσότα είχε θριαμβεύσει με 118-108 τον περασμένο Δεκέμβριο με τον Γάλλο σέντερ να έχει 22 πόντους.

Λ.Α. Κλίπερς - Ντάλας

Πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι των Μάβερικς στο Λος Άντζελες με τους Κλίπερς (09/02 05:00 Live από το SPORT24). Μπορεί ο Λούκα Ντόντσιτς να είναι τραυματίας, ωστόσο απόψε αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ντάλας, ο Καϊρί Ιρβινγκ.

Με δεδομένο ότι ο Ντόντσιτς δεν θα αγωνιστεί, δεν αποκλείεται ο Ιρβινγκ να κάνει με το καλημέρα μία εμφάνιση δήλωση. Άλλωστε, ο ιδιόρρυθμος σούπερ σταρ απαίτησε να γίνει trade και οφείλει τώρα να δείξει ότι είχε καλούς λόγους να φύγει μακριά από το Μπρούκλιν.

Στο 1.75 το Over 27,5 του Ιρβινγκ, ο οποίος εκτός από τους πόντους του Luka-Magic θα πρέπει να καλύψει κατά κάποιον τρόπο και αυτούς των Σπένσερ Ντινγουίντι και Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ, που οι Μάβερικς έστειλαν στους Νετς ως ανταλλάγματα.

Πόρτλαντ - Γκόλντεν Στέιτ

Στο Πόρτλαντ, οι Μπλέιζερς υποδέχονται τους Γουόριορς (09/02 05:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), οι οποίοι στο τελευταίο τους παιχνίδι διέλυσαν με 141-114 την Οκλαχόμα. Η απουσία του Στεφ Κάρι δεν έγινε αισθητή, καθώς ο Κλέι Τόμπσον έκανε μία απίστευτη εμφάνιση με 42 πόντους και 12/16 τρίποντα!

Πολύ πιθανό να το πάρει ξανά επάνω του απόψε, δεδομένου ότι θα λείψει εκ νέου ο Διόσκουρος του. Άλλωστε, ο Τόμπσον σήμερα έχει γενέθλια, άρα διατηρεί κι έναν επιπλέον λόγο να κάνει μία γεμάτη εμφάνιση. Στα τέλη Δεκεμβρίου, στο πρώτο ματς με το Πόρτλαντ φέτος, οι "πολεμιστές" είχαν κερδίσει 118-112 με 31 πόντους του Τόμπσον. Στο 1.91 να περάσει απόψε τους 25 απέναντι στην τέταρτη χειρότερη άμυνα του NBA (115,8 πόντους ανά 100 κατοχές).

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Φιλαντέλφεια: 2 +5,5 (απόδοση 1.75), 02:30
  • Μαϊάμι – Ιντιάνα: 2 +8,5 (απόδοση 1.75), 02:30
  • Γιούτα – Μινεσότα: 2 +6,5 (απόδοση 1.82), 04:00
  • Λ.Α. Κλίπερς – Ντάλας: Ιρβινγκ Over 27,5 (απόδοση 1.75), 05:00
  • Πόρτλαντ – Γκόλντεν Στέιτ: Τόμπσον Over 25,5 (απόδοση 1.91), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ