ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η εμπειρία των πρωταθλητών, το Over του Μίτσελ και το 2.20 των Σέλτικς

Ο Στεφ Κάρι με τον Άντριου Γουίγκινς και τον Κλέι Τόμπσον
Ο Στεφ Κάρι με τον Άντριου Γουίγκινς και τον Κλέι Τόμπσον Ⓒ 2022 JED JACOBSOHN/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την πρώτη ημέρα των playoffs στο NBA.

Η ώρα των playoffs στο NBA επιτέλους έφτασε! Το πρόγραμμα ανοίγει απόψε με τέσσερις αγώνες για τον πρώτο γύρο της postseason. Αυλαία με το Φιλαντέλφεια – Μπρούκλιν στο Wells Fargo Center (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Σίξερς τερμάτισαν στην τρίτη θέση της Ανατολής με 54 νίκες και θεωρητικά φιλοδοξούν να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 1983. Βέβαια, δεν έχουν φτάσει ούτε μέχρι τους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας, από το 2001.

Απέναντι στους Νετς πάντως, οι οποίοι έκαναν trade, πριν το deadline, τους Καϊρί Ιρβινγκ και Κέβιν Ντουράντ, θεωρούνται το απόλυτο φαβορί. Πριν αποχωρήσουν ο Ιρβινγκ και ο Ντουράντ, η ομάδα του Ζακ Βον είχε το έκτο καλύτερο επιθετικό rating (115,3) στη λίγκα. Στη συνέχεια όμως, όπως αναμένονταν, υποχώρησε στους 113,2 πόντους (8ο χειρότερο στο NBA). Μετά τις αλλαγές στο ρόστερ τους, πρωταγωνιστικό ρόλο στους Νετς έχουν ο Μάικαλ Μπρίτζις (26,1 πόντοι) και ο Σπένσερ Ντινγουίντι (9,1 ασίστ).

Στον αντίποδα, το βαρύ πυροβολικό των Σίξερς είναι αναντίρρητα ο Τζόελ Εμπίντ, ο οποίος έκανε φέτος ρεκόρ καριέρας με 33,1 πόντους και αναδείχθηκε για δεύτερη σερί σεζόν κορυφαίος σκόρερ της λίγκας. Μάλιστα, φέτος συγκεντρώνει πολύ καλές πιθανότητες να αναδειχθεί για πρώτη φορά και MVP, μετά την περασμένη διετία που τερμάτισε δεύτερος στη σχετική ψηφοφορία πίσω από τον Νίκολα Γιόκιτς.

Γενικά, η Φιλαντέλφεια είναι από τις καλύτερες επιθέσεις του ΝΒΑ με 117 πόντους επιθετικό rating και το κορυφαίο ποσοστό ευστοχίας (38,7%) από το τρίποντο.

Ο άσος είναι λογικό φαβορί, ωστόσο καλύτερα να μην μπλέξουμε με το -8,5. Στις 11 Φεβρουαρίου, στη μοναδική τους συνάντηση φέτος, μετά το trade των Ιρβινγκ και Ντουράντ και με πλήρη ρόστερ οι δύο ομάδες, οι Σίξερς είχαν κερδίσει πολύ δύσκολα στο Barclays Center με 101-98.

Πιο ενδιαφέρον το Over 8,5 ασίστ του Ντινγουίντι στο 1.75. Ο άσος των Νετς μοίρασε πάνω από 10 ασίστ στις πέντε από τις έξι τελευταίες συμμετοχές του και επαλήθευσε το Over 8,5 9/11 φορές στα προηγούμενα ματς. Από τα line που μπορούμε να πειράξουμε και προς τα πάνω, για καλύτερη απόδοση. Στο 2.25 το 10+ ασίστ του Ντινγουίντι. Στο 2.80 να μοιράσει τις περισσότερες τελικές πάσες στη σειρά.

Βοστώνη - Ατλάντα

Ακόμη πιο καθαρό φαβορί θεωρούν οι μπουκ τη Βοστώνη κόντρα στην Ατλάντα, προσφέροντας το βασικό line στο πρώτο ματς, στους 9,5 πόντους (22:30 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24). Οι Χοκς υπενθυμίζεται ότι άλλαξαν προπονητή τον Φεβρουάριο, αφού αντικατέστησαν τον Νέιτ ΜακΜίλαν με τον Κουίν Σνάιντερ. Στην πράξη δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη βελτίωση, γράφοντας ρεκόρ 10-11 στη regular season με τον πρώην τεχνικό των Τζαζ. Την Τρίτη πάντως, τα "γεράκια" ήταν εξαιρετικά στο Μαϊάμι και κέρδισαν εύκολα με 116-105 τους Χιτ για να προκριθούν στα playoffs (Γιανγκ 25 πόντους, Καπελά 21).

Από την άλλη, η Βοστώνη είναι η δεύτερη καλύτερη επίθεση της λίγκας (117,3 πόντους ανά 100 κατοχές), είναι η έκτη πιο εύστοχη ομάδα από το τρίποντο και σημειώνει κατά μέσο όρο 117,9 πόντους, έχοντας για πρώτα βιολιά τον Τζέισον Τέιτουμ (30,1) και τον Τζέιλεν Μπράουν (26,6), που βρίσκονται μέσα στην καλύτερη δεκάδα των σκόρερ του ΝΒΑ. Επιθετική φύση έχει και η Ατλάντα, η οποία σημειώνει κατά μέσο όρο 118,4 πόντους και 115,5 ανά 100 κατοχές, δηλαδή έχει το έβδομο καλύτερο επιθετικό rating και τον δέκατο καλύτερο σκόρερ της λίγκας, Τρέι Γιανγκ (26,2).

Στη regular season οι Σέλτικς σκούπισαν τους Χοκς με 3-0. Οι πρώτες δύο νίκες μέσα στην Ατλάντα (126-101, 134-125), η τρίτη στο TD Garden σε αδιάφορο ματς (120-114), με τις δύο ομάδες να ξεκουράζουν τους βασικούς τους. Το ενδεχόμενο να κάνει απόψε το 1-0 η Βοστώνη, καλύπτοντας ένα βατό χάντικαπ 2,5 πόντων και ταυτόχρονα το ματς να λήξει με πάνω από 220 πόντους, προσφέρεται στο 1.90. Στα υπόψιν και το 10+ πόντοι του Σαντίκ Μπέι, ένα όριο που επιβεβαίωσε 9/11 φορές στα τελευταία παιχνίδια. Σε ένα bet builder με τον άσο των Σέλτικς, το Over 220,5 και το +10 του φόργουορντ των Χοκς πλησιάζουμε τον τριπλασιασμό.

Κλίβελαντ - Νέα Υόρκη

Στο Rocket Mortgage Fieldhouse, οι Καβαλίερς περιμένουν τους Νικς ίσως στην πιο αμφίρροπη σειρά του πρώτου γύρου στην Ανατολή (16/04 01:00 Live από το SPORT24). Το Κλίβελαντ έκανε κίνηση ματ στην offseason φέρνοντας στο Οχάιο τον Ντόνοβαν Μίτσελ. Με τον πρώην άσο της Γιούτα, ο οποίος έκανε career-high φέτος με 28,3 πόντους κατά μέσο όρο, οι Καβαλίερς τέλειωσαν τη regular season με ρεκόρ 51-31 και μπήκαν για πρώτη φορά στα playoffs μετά από μία πενταετία. Επίσης, το Κλίβελαντ θα παίξει για πρώτη φορά στην postseason, χωρίς να έχει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στη σύνθεσή του, από το 1997-98! Ακόμη, αν βγάλουμε τα χρόνια του "βασιλιά", οι 51 νίκες είναι η καλύτερη επίδοση του οργανισμού, από το 1992/93 (54-28)!

Ο Μίτσελ ήταν στο στόχαστρο και των Νικς, οι οποίοι τελικά υπέγραψαν τον Τζέιλεν Μπράνσον στην offseason, μία κίνηση που επίσης αποδείχθηκε λίρα εκατό. Ο πρώην πόιντ-γκαρντ των Μάβερικς τέλειωσε την κανονική περίοδο με 24 πόντους (ρεκόρ καριέρας) και βοήθησε καταλυτικά ώστε η Νέα Υόρκη να παρουσιάσει φέτος την καλύτερή της ομάδα την τελευταία δεκαετία.

Για το αποψινό ματς πάντως, δίνεται με ερωτηματικό η συμμετοχή του Τζούλιους Ραντλ, που αναρρώνει από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο. Ο κορυφαίος σκόρερ (25,1) των Νικς έχασε τα τελευταία πέντε παιχνίδια της κανονικής περιόδου και θα τεστάρει πριν το τζάμπολ για να δει αν θα τεθεί απόψε στη διάθεση του Τομ Τίμποντο.

Φυσικά αν δεν παίξει ο Ραντλ, οι Καβς αυτόματα θα γίνουν το γκράντε φαβορί και το -5,5 θα ανέβει κι άλλο. Σημειώνεται πάντως, ότι οι Νικς κέρδισαν τη σειρά με 3-1 στη regular season, επικρατώντας στο πιο πρόσφατο ματς, με 130-116 (31 Μαρτίου), μέσα στο Οχάιο.

Στοιχηματικά, αξίζει να πάμε τους 32+ πόντους του Μίτσελ σε απόδοση 2.40. Ο άσος των Καβς παραδοσιακά κάνει μεγάλα παιχνίδια στα playoffs. Τη σεζόν 2019/20 είχε 36,3 πόντους κατά μέσο όρο σε επτά ματς της postseason και το 2020/21 32,3 σε δέκα παιχνίδια. Εξάλλου, στα δύο φετινά εντός έδρας ματς με τη Νέα Υόρκη σημείωσε 38 και 42 πόντους αντίστοιχα!

Σακραμέντο - Γκόλντεν Στέιτ

Ο χορός των playoffs στη Δύση θα ανοίξει με την πρώτη αναμέτρηση των Κινγκς κόντρα στους Γουόριορς, ένα γειτονικό ντέρμπι, δεδομένου ότι το Σαν Φρανσίσκο απέχει δύο ώρες οδικώς από το Σακραμέντο (16/04 03:30 Live από το SPORT24). Οι "πολεμιστές" έχουν τα γαλόνια και την εμπειρία, οι "βασιλιάδες" τον ενθουσιασμό και την άγνοια κινδύνου.

Το Σακραμέντο επιστρέφει στα playoffs για πρώτη φορά μετά το 2006 και θα παίξει σε παιχνίδι της postseason έπειτα από 6.188 ημέρες! Σε αυτό το διάστημα άλλαξε 12 προπονητές, μέχρι να έρθει ο Μάικ Μπράουν με το... μαγικό του ραβδί να βάλει τέλος σε μία ανομβρία 17 ετών.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Στιβ Κερ έχει χάσει μόνο δύο σειρές playoffs την τελευταία οκταετία! Κέρδισε τις 22 από τις 24 προηγούμενες και κάνει τουλάχιστον ένα break σε 27 σερί, που είναι ασφαλώς επίδοση ρεκόρ. Επίσης, οι Γουόριορς έχουν ρεκόρ 21-3 στα πρώτα παιχνίδια των σειρών, την οκταετία της δυναστείας τους!

Σημειώνεται πάντως, ότι η φετινή regular season κύλησε με πολλά προβλήματα για τους πρωταθλητές. Ο Στεφ Κάρι αγωνίστηκε σε μόλις 55 παιχνίδια και ο Αντριου Γουίγκινς, που αναμένεται απόψε να επιστρέψει έπειτα από απουσία 25 αγώνων, σε 37. Επίσης, οι Dubs είχαν απογοητευτικό ρεκόρ εκτός έδρας (11-30) και χρειάστηκε να τρέξουν 8-2 στα τελευταία δέκα ματς για να αποφύγουν το play in. Σε αυτό το διάστημα κέρδισαν και στο Σακραμέντο με 119-97, την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο σε εκείνο το παιχνίδι ο Μπράουν ξεκούρασε τέσσερις βασικούς του, εκ των οποίων ο Ντομάντας Σαμπόνις και ο Ντε' Ααρον Φοξ.

Οι Κινγκς ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με το κορυφαίο επιθετικό rating (118,6) στο NBA και με τέσσερις νίκες παραπάνω από τους Γουόριορς. Παρόλα αυτά, οι μπουκ έχουν βγάλει στα ίσα το σετ, καθώς σέβονται την εμπειρία των πρωταθλητών και τη δυναμική τους στα playoffs. Σε τιμές διπλασιασμού αξίζει ασφαλώς να τους στηρίξουμε κόντρα σε μία άπειρη ομάδα, που ακόμη κι αν αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο, η σεζόν της θα θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Μπρούκλιν: Ντινγουίντι 10+ ασίστ (απόδοση 2.25), 20:00
  • Βοστώνη – Ατλάντα: 1-2,5 & Over 220,5 (απόδοση 2.20), 22:30
  • Κλίβελαντ – Νέα Υόρκη: Μίτσελ 32+ πόντοι (απόδοση 2.40), 01:00
  • Σακραμέντο – Γκόλντεν Στέιτ: 2 (απόδοση 2.00), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ