ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η αντίδραση των Χιτ και η άτρωτη έδρα των Νάγκετς

Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ σκοράρει μπροστά στον Μπαμ Αντεμπάγιο στο Game 1 των NBA Finals 2023 ανάμεσα στο Ντένβερ και το Μαϊάμι
Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ σκοράρει μπροστά στον Μπαμ Αντεμπάγιο στο Game 1 των NBA Finals 2023 ανάμεσα στο Ντένβερ και το Μαϊάμι @2023 DAVID ZALUBOWSKI/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το δεύτερο ματς στους NBA Finals ανάμεσα στο Ντένβερ και το Μαϊάμι.

Οι τελικοί του NBA εκκίνησαν με το Ντένβερ να επικρατεί στο Game 1 του Μαϊάμι, με 104-93. Το τελικό σκορ μάλλον κρίνεται κολακευτικό για τους Χιτ, δεδομένου ότι στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου βρέθηκαν στο -21. Γενικά, οι Νάγκετς κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο ματς και παρότι σούταραν με μόλις 29,6% (8/27) από το τρίποντο, έφτασαν πολύ εύκολα στο 1-0.

Το Μαϊάμι για πρώτη φορά στην τρέχουσα postseason βρίσκεται πίσω στο σκορ σε κάποια σειρά. Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει το Game 1 με +13 στο Μιλγουόκι, ενώ στους ημιτελικούς και τελικούς της Ανατολής, είχε ξεκινήσει με break κόντρα σε Νικς και Σέλτικς αντίστοιχα, επικρατώντας με +7 πόντους.

Οι Χιτ, μέχρι στιγμής, είχαν με την ευστοχία τους αφήσει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Στον πρώτο τελικό πάντως με τους Νάγκετς, σούταραν 13/39 τρίποντα και φάνηκε ξεκάθαρα η ταλαιπωρία τους από την επίπονη σειρά κόντρα στη Βοστώνη και το ταξίδι από την ανατολική ακτή στα Βραχώδη Όρη. Η τριπλέτα Κάλεμπ Μάρτιν, Μαξ Στρους και Ντάνκαν Ρόμπινσον είχε συνολικά 2/23 σουτ!

Ειδικά, ο Μάρτιν, που εξελίχθηκε σε παίκτης κλειδί κόντρα στη Βοστώνη, έχοντας 19,3 πόντους κατά μέσο όρο, τέλειωσε το Game 1 με το Ντένβερ, έχοντας 1/7 σουτ και μόλις τρεις πόντους. Μάλιστα, η συμμετοχή του στο Game 2 (05/06 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) κρίνεται αμφίβολη διότι αρρώστησε. Επιπροσθέτως, ο Ερικ Σποέλστρα ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ακόμη θέμα επιστροφής του Τάιλερ Χίρο.

Από το προχθεσινό παιχνίδι, οι Χιτ μπορούν να κρατήσουν μόνο την εμφάνιση του Μπαμ Αντεμπάγιο, που είχε 26 πόντους και 13 ριμπάουντ. Μαχητικός ήταν και ο Χέιγουντ Χάισμιθ (18 πόντους), άλλος ένας παίκτης του Μαϊάμι που δεν έγινε ποτέ draft, αλλά κάνει μια χαρά τη δουλειά.

Αντίθετα, ο Τζίμι Μπάτλερ σημείωσε μόλις 13 πόντους (6/14). Με τον Jimmy Buckets να μην εκτελεί ούτε μία βολή σε όλο το ματς και να μένει τόσο χαμηλά, μοιραία οι Χιτ έχασαν σχεδόν με κάτω τα χέρια την Παρασκευή.

Για το Μαϊάμι είναι κομβικό απόψε να παίξει πιο επιθετικά και να κερδίσει περισσότερες βολές, διότι την Παρασκευή, όλη η ομάδα εκτέλεσε μόλις δύο, επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στο NBA, σε παιχνίδι των playoffs!

Στην αντίπερα όχθη, το Ντένβερ διατράνωσε για ακόμη μία αναμέτρηση τη δυναμική του μέσα στην Ball Arena. Συμπλήρωσε εννιά διαδοχικές νίκες στην postseason και βελτίωσε το εντός έδρας ρεκόρ του φέτος σε 43-7!

Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν για πολλοστή φορά φέτος απολαυστικός. Μοίρασε 10 ασίστ μόνο στο πρώτο ημίχρονο και ασφαλώς έκλεισε τον αγώνα με ακόμη ένα triple-double (27 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 14 ασίστ). Ο Σέρβος σούπερ σταρ μετράει πλέον εννιά triple-doubles στα φετινά playoffs και έξι στα τελευταία επτά παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μπουκ έχουν φτάσει σε σημείο να δίνουν το triple-double του Τζόκερ κάτω από το 1.75!

Από εκεί και πέρα, με double-double έκλεισαν το ματς ο Τζαμάλ Μάρεϊ (26 πόντοι, 10 ασίστ) και ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ (14 πόντοι, 13 ριμπάουντ). Σπουδαία δουλειά και από τον οικονομικό Άαρον Γκόρντον, ο οποίος πρόσθεσε 16 πόντους με 7/10 σουτ.

Ανεβαίνει περισσότερο το σκορ στο Game 2

Οι Νάγκετς ολοκλήρωσαν το Game 1 με 16/20 βολές και με 50,6% εντός παιδιάς, παρά το γεγονός ότι σούταραν άσχημα από το τρίποντο. Απόψε, πιθανότατα θα βρουν ακόμη καλύτερο ρυθμό, αφού μετά τη "σκούπα" επί των Λέικερς, έμειναν εκτός δράσης για 10 ημέρες, επομένως ήταν λογικά κάπως... σκουριασμένοι την Παρασκευή.

Αντίστοιχα, οι Χιτ δύσκολα θα μείνουν ξανά τόσο χαμηλά. Αυτή τη φορά αναμένεται να έχουν καλύτερες προσαρμογές απέναντι στο Ντένβερ και είναι δεδομένο πως θα πάρουν και κάποια σφυρίγματα παραπάνω, μετά τα παράπονα που εξέφρασαν για το γεγονός ότι εκτέλεσαν μόνο ένα ζευγάρι βολών στο πρώτο παιχνίδι.

Υπενθυμίζεται, ότι στον πρώτο τελικό, το line του Under/Over είχε βγει στο 219,5 και τώρα διορθώθηκε στο 215,5. Όλα δείχνουν πάντως πως απόψε θα έχουμε ένα πιο γεμάτο επιθετικά παιχνίδι και από τις δύο ομάδες.

Το Ντένβερ αναμενόμενα έχει τον πρώτο λόγο, στην πανίσχυρη έδρα του, ωστόσο ο ξερός άσος στο 1.26 δεν έχει καμία αξία. Μαζί πάντως με το βατό Over 210,5 αγγίζουμε τον διπλασιασμό. 6/9 Over 210,5 μετρούν φέτος στα playoffs εντός έδρας οι "σβόλοι", 7/11 εκτός έδρας οι Χιτ.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Μάρεϊ στο Game 1 μοίρασε 10 ασίστ, έχοντας ευκαιρία για τουλάχιστον 17 τελικές πάσες. Στα 16 φετινά ματς των playoffs έπεσε μόλις μία φορά κάτω από τις πέντε ασίστ. Αντίστοιχα, ο Πόρτερ Τζούνιορ κατέβασε 13 ριμπάουντ στον πρώτο τελικό και στα τελευταία πέντε ματς της postseason μαζεύει κατά μέσο όρο 10 "σκουπίδια".

Το combo με τις 5+ ασίστ του Μάρεϊ και τα 8+ ριμπάουντ του Πόρτερ Τζούνιορ αποδίδει 2.15. Με το σχετικό ρίσκο μπορούμε επίσης, να ζητήσουμε το Over 5,5 ασίστ του Μάρεϊ και το double-double του Πόρτερ Τζούνιορ, χτίζοντας απόδοση κοντά στον τετραπλασιασμό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ντένβερ – Μαϊάμι, 03:30

  • 1 & Over 2,5 (απόδοση 1.98)
  • Μάρεϊ 5+ ασίστ & Πόρτερ Τζούνιορ 8 + ριμπάουντ (απόδοση 2.15)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ