ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Για το 11-0 οι Κλίπερς στο ντέρμπι του Λος Άντζελες

Προγνωστικά NBA: Για το 11-0 οι Κλίπερς στο ντέρμπι του Λος Άντζελες
AP PHOTO/BRANDON DILL

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Το Μπρούκλιν (43-36) έχασε την Τρίτη εντός έδρας από τη Μινεσότα και επέτρεψε στο Μαϊάμι να πλησιάσει σε απόσταση ενός παιχνιδιού. Οι Νετς πάντως, εξακολουθούν να κρατούν στα χέρια τους την έκτη θέση της Ανατολής, δεδομένου ότι έχουν υπέρ τους και την πιθανή ισοβαθμία κόντρα στους Χιτ.

Ο Ζακ Βον έκλεισε χθες το ροτέισον και ουσιαστικά έπαιξε μόλις με επτά παίκτες, αφού οι Σεθ Κάρι, Καμ Τόμας και Ντε'Ρον Σαρπ αγωνίστηκαν κάτω από πέντε λεπτά. Απόψε πάντως, απέναντι στο Ντιτρόιτ, οι Κάρι και Τόμας αναμένεται να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής (06/04 02:00 Live από το SPORT24).

Στο Μπρούκλιν γνωρίζουν καλά, πως αν κάνουν δύο νίκες στα εναπομείναντα τρία ματς με Πίστονς, Μάτζικ και Σίξερς θα τερματίσουν σίγουρα στην πρώτη εξάδα της ανατολικής περιφέρειας, ακόμη κι αν το Μαϊάμι ολοκληρώσει τη regular season με 3/3 νίκες. Είναι λοιπόν, κομβικό για τους Νετς να περάσουν απόψε από τη Little Caesars Arena.

Ούτως ή άλλως, το Ντιτρόιτ μετράει δέκα σερί ήττες και για πρώτη φορά θα ολοκληρώσει τη σεζόν με λιγότερες από 20 νίκες, μετά το 1979-80! Η ομάδα του Ντουέιν Κέισι έχασε την Τρίτη με 118-105 από τους Χιτ. Αυτή ήταν η έκτη διψήφια ήττα στις τελευταίες δέκα.

Το χάντικαπ έχει ανοίξει στους 10,5 πόντους, ωστόσο για b2b παιχνίδι είναι αρκετά μεγάλο. Αν το κατεβάσουμε στο -2,5 και ζητήσουμε ταυτόχρονα ένα θεωρητικά βατό Over στους 214,5 πόντους αγγίζουμε τον διπλασιασμό. Οι Νετς μετρούν επτά σερί Over 214,5 σε b2b και οι Πίστονς 10/13 φέτος.

Βοστώνη - Τορόντο

Η Βοστώνη ηττήθηκε χθες στο καλάθι από τους Σίξερς, στη Φιλαντέλφεια, ωστόσο πολύ δύσκολα θα... γλιστρήσει στην τρίτη θέση της Ανατολής. Οι Σέλτικς έχουν δύο παιχνίδια διαφορά από τη Philly και την ισοβαθμία μαζί τους, επομένως τους αρκεί μία νίκη στα επόμενα τρία ματς της regular season για να κλειδώσουν τη δεύτερη θέση.

Απόψε, η ομάδα του Τζο Ματσούλα υποδέχεται το Τορόντο (40-39) το οποίο έχει ακριβώς το ίδιο ρεκόρ με την Ατλάντα, ωστόσο υστερεί στην ισοβαθμία και έτσι βρίσκεται στην ένατη θέση της Ανατολής (06/04 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Αν οι Ράπτορς δεν καταφέρουν να βάλουν από κάτω τους Χοκς, τότε θα υποχρεωθούν να κάνουν 2x2 νίκες στο play in tournament για να μπουν στο κυρίως ταμπλό των playoffs. Αντίθετα, η όγδοη θέση δίνει και μία δεύτερη ευκαιρία σε περίπτωση ήττας στο πρώτο παιχνίδι.

Το κακό για τους Ράπτορς είναι ότι έχουν δύσκολο πρόγραμμα, αφού στα τελευταία τρία ματς της regular season θα αντιμετωπίσουν δύο φορές τη Βοστώνη και μία το Μιλγουόκι. Η ομάδα του Νικ Νερς πάντως, βρίσκεται σε σχετικά καλό φεγγάρι, με πέντε νίκες στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις. Χθες δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει με 120-100 την αδύναμη Σάρλοτ.

Για να μπορέσει το Τορόντο να είναι ανταγωνιστικό μέσα στο TD Garden, θα πρέπει να κάνει μία γεμάτη εμφάνιση ο Πασκάλ Σιακάμ. Ο ηγέτης των Καναδών σκοράρει φέτος 24,2 πόντους κατά μέσο όρο και στα δύο φετινά ματς κόντρα στους Σέλτικς, όπου οι Ράπτορς ηττήθηκαν με δύο και έξι πόντους διαφορά αντίστοιχα, σημείωσε από 29 πόντους. Βατό το 21,5 για να βγάλει το Over στο 1.78. Άλλωστε, το έχει κάνει επτά φορές στα τελευταία δέκα παιχνίδια κόντρα στη Βοστώνη.

Μιλγουόκι - Σικάγο

Με τον Γιάννη να κάνει ακόμη ένα triple-double, το έκτο του για φέτος, οι Μπακς πέρασαν από την Ουάσινγκτον και αγκάλιασαν την πρώτη θέση της Ανατολής. Στο Μιλγουόκι αρκεί πλέον μία νίκη στα τρία ματς που απομένουν στη regular season για να κλειδώσει ότι θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs ή έστω μία ήττα των Σέλτικς.

Απόψε, τα "ελάφια" φιλοξενούν τους Μπουλς (06/04 02:30 Live από το SPORT24), σε back to back παιχνίδι και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Μάικ Μπουντενχόλτσερ να ξεκουράσει ορισμένους βασικούς, μεταξύ αυτών και τον Greek Freak. Το Σικάγο έχει εξασφαλίσει ότι θα βρίσκεται στο play in, ωστόσο έχασε χθες από την Ατλάντα στο United Center και ουσιαστικά οι ελπίδες του για μία καλύτερη θέση από τη δέκατη στην Ανατολή, περιορίστηκαν δραματικά, αφού απέχει πλέον δύο παιχνίδια από Χοκς και Ράπτορς.

Στοιχηματικά, έχει κάποιο ενδιαφέρον μόνο το Over 23,5 του ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος παραδοσιακά κάνει καλές εμφανίσεις με το Μιλγουόκι. Φέτος για παράδειγμα σημείωσε 36 και 42 πόντους αντίστοιχα στις δύο αναμετρήσεις που αγωνίστηκε κόντρα στους Μπακς. Από τότε που μετακόμισε στην πόλη των ανέμων, ο πολύπειρος σμολ-φόργουορντ σημειώνει κατά μέσο όρο 33,8 πόντους με αντίπαλο τα "ελάφια" στη regular season!

Ντάλας - Σακραμέντο

Το Σακραμέντο (48-31) κέρδισε με 121-103 στη Νέα Ορλεάνη την Τρίτη και κλείδωσε την πρώτη θέση στην Pacific Division. Μάλιστα, παρέμεινε ζωντανό στο κυνήγι της δεύτερης θέσης στη Δύση, ωστόσο για να προσπεράσει το Μέμφις (50-29), θα πρέπει οι Γκρίζλις να γνωρίσουν τουλάχιστον δύο ήττες στα τρία τελευταία ματς στη regular season και οι Κινγκς με τη σειρά τους να κάνουν το απόλυτο (στην ισοβαθμία υπερέχουν οι "βασιλιάδες").

Απόψε, η ομάδα του Μάικ Μπράουν παίζει back to back στο Τέξας με τους Μάβερικς, οι οποίοι βρίσκονται στην 11η θέση της Δύσης και παλεύουν για να περισώσουν τουλάχιστον την είσοδό τους στο play in (06/04 03:30 Live από το SPORT24). Το Ντάλας έχει ρεκόρ 37-42 και η 10η Οκλαχόμα 38-42. Το κακό για το σύνολο του Τζέισον Κιντ είναι πως υστερεί στην ισοβαθμία με τους Θάντερ, επομένως ακόμη κι αν κάνει το 3x3 στο φινάλε της κανονικής περιόδου θα πρέπει ταυτόχρονα η Οκλαχόμα να χάσει ένα από τα τελευταία δύο παιχνίδια της.

Υπήρξε φημολογία ότι ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Καϊρί Ιρβινγκ δεν θα αγωνιστούν στα υπολειπόμενα παιχνίδια, καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Ωστόσο ο Σλοβένος σούπερ σταρ ξεκαθάρισε πως όσο υπάρχουν ακόμη μαθηματικές ελπίδες, θα είναι κανονικά "παρών". Το θετικό για το Ντάλας είναι πως είχε δύο ημέρες για ξεκούραση, επομένως θα παίξει το τελευταίο του χαρτί απόψε όντας σχετικά φρέσκο.

Η νίκη των Μάβερικς είναι φαβορί στο 1.40 και μαζί με το Under 250,5 φτάνει στο 2.45. Από το 2003 είχε να εμφανιστεί Over 250,5 σε παιχνίδια τους. Συνέβη αυτό στην τελευταία τους αναμέτρηση τον περασμένο Φεβρουάριο, η οποία όμως κρίθηκε στην παράταση. Η κανονική διάρκεια είχε λήξει 114-114. Επίσης, οι δύο προηγούμενες συναντήσεις τους φέτος είχαν σύνολο πόντων 236 και 227. Έχει βγει πολύ ψηλά το line.

Λ.Α. Κλίπερς - Λ.Α. Λέικερς

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το ντέρμπι του Λος Άντζελες, το οποίο μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς Κλίπερς και Λέικερς ισοβαθμούν με 41-38 (06/04 02:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Το πάνω χέρι στην ισοβαθμία έχουν οι Κλίπερς, καθώς η μεταξύ τους σειρά φέτος είναι στο 3-0 και πάνε τώρα να κάνουν το sweep. Για την ακρίβεια, οι Κλίπερς μετρούν 10 διαδοχικές νίκες στα ντέρμπι της πόλης, όντας το απόλυτο αφεντικό στο Λ.Α. εδώ και μία τριετία.

Οι Λέικερς έχουν μαθηματικές πιθανότητες ακόμη και για την πέμπτη θέση, αφού απέχουν μία νίκη από τους Γουόριορς (42-38), ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση ένα σταύρωμα στον πρώτο γύρο με τους Σανς. Το ιδανικό σενάριο για την ομάδα του Ντάρβιν Χαμ θα ήταν να πάρει την έκτη θέση στη Δύση, για να παίξει με τους Κινγκς στον πρώτο γύρο και πιθανότητα με τους Γκρίζλις στον δεύτερο.

Σε ό,τι αφορά πάντως στο αποψινό παιχνίδι, οι Λέικερς είναι φυσιολογικά αουτσάιντερ. Ναι μεν μετρούν επτά νίκες στα τελευταία οκτώ ματς, ωστόσο έδωσαν χθες παράταση στο Σολτ Λέικ, με τους Τζαζ, επικρατώντας στο φινάλε χάρη σε καλάθι του ΛεΜπρον Τζέιμς, που πέτυχε 37 πόντους. Ο "βασιλιάς" έπαιξε 38 λεπτά και ο Αντονι Ντέιβις 42. Αμφότεροι επιβαρύνθηκαν αρκετά, ενώ υπάρχει αβεβαιότητα και για τη συμμετοχή του Ντ' Αντζελο Ράσελ, ο οποίος είναι GTD.

Στον αντίποδα, μπορεί το ρεκόρ των Κλίπερς φέτος να είναι 9-14 χωρίς τον Πολ Τζορτζ στη σύνθεσή τους, ωστόσο είχαν τρεις ημέρες ξεκούρασης πριν το συναπάντημα με τους Λέικερς. Εξάλλου, οι Καουάι Λέοναρντ σημείωσε 40 πόντους στο τελευταίο ματς κόντρα στους Πέλικανς και σούταρε φέτος με 60,4% εντός παιδιάς στις δύο προηγούμενες κόντρες με τους Λέικερς.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο οποίος από τότε που πέρασε στην άλλη ομάδα της πόλης, έχει 15,2 πόντους και 7,8 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ σουτάρει με 48,4%. Μάλιστα, στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς μοίρασε διψήφιο αριθμό ασίστ.

Συμπερασματικά, οι Κλίπερς είναι πιο ξεκούραστοι, έχουν εξαιρετική πρόσφατη παράδοση και θα έχουν με αυξημένο κίνητρο τον Γουέστμπρουκ, καθώς θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, με την οποία δεν κατάφερε ποτέ να κολλήσει. Στο 1.70 ο άσος με -2,5 πόντους. Στα υπόψιν και το καλοπληρωμένο double-double του Γουέστμπρουκ στο 2.57. Έκανε τρία στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντιτρόιτ – Μπρούκλιν: 2 -2,5 & Over 214,5 (απόδοση 1.98), 02:00
  • Βοστώνη – Τορόντο: Σιακάμ Over 21,5 (απόδοση 1.78), 02:30
  • Μιλγουόκι – Σικάγο: ΝτεΡόζαν Over 23,5 (απόδοση 1.93), 02:30
  • Ντάλας – Σακραμέντο: 1 & Under 250,5 (απόδοση 2.45), 03:30
  • Λ.Α. Κλίπερς – Λ.Α. Λέικερς: 1 -2,5 (απόδοση 1.70), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ