ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Αξία στις νίκες του Φοίνιξ και του Μαϊάμι

Ο Κρις Πολ πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι των Φοίνιξ Σανς με τους Ντάλας Μάβερικς για τα playoffs
Ο Κρις Πολ πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι των Φοίνιξ Σανς με τους Ντάλας Μάβερικς © 2022 MATT YORK/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το game 3 στις σειρές της Φιλαντέλφεια με το Μαϊάμι και του Ντάλας με το Φοίνιξ.

Το Μαϊάμι έκανε πανεύκολα το 2-0 στη σειρά απέναντι στη Φιλαντέλφεια, η οποία έπαιξε χωρίς τον Τζόελ Εμπίντ στη Φλόριντα και μοιραία δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική. Το θετικό για τους Σίξερς είναι πως ο Εμπίντ "καθάρισε" με το πρωτόκολλο της διάσεισης και παλεύει να επιστρέψει στο game 3 (07/05 02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Οπως ενημέρωσαν οι Σίξερς την Παρασκευή, ο Καμερουνέζος σούπερ σταρ πήρε μέρος για πρώτη φορά στο πρωινό shootaround μετά το κάταγμα που υπέστη στον οφθλαμικό κόγχο. Αυτό σημαίνει ότι η επάνοδός του πλησιάζει. Επίσημα, δίνεται doubtful για το game 3, ωστόσο από τη Φιλαντέλφεια έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το status του μέχρι την έναρξη του αγώνα. Ο Εμπίντ φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα, εφόσον πάρει το οκ από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Φιλαντέλφεια - Μαϊάμι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Μπορεί όμως μία ενδεχόμενη επιστροφή του Εμπίντ στο game 3 να αλλάξει άρδην τα δεδομένα της σειράς; Μάλλον δύσκολο, αν αναλογιστούμε ότι το Μαϊάμι έχει 18-0 προκρίσεις στις σειρές που προηγήθηκε με 2-0 και αντίστοιχα η Φιλαντέλφεια 0-19 σε αυτές που έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2.

Οι Χιτ είναι σκληρή ομάδα, με σημαντικό βάθος πάγκου και πολλές ποιοτικές επιλογές. Πέρα από τους συνήθεις υπόπτους, δηλαδή τον Μπάτλερ, τον Αντεμπάγιο και τον Χίρο, μπορεί σε κάθε ματς να αναδεικνύεται και ένας διαφορετικός πρωταγωνιστής, όπως για παράδειγμα ο Βίκτορ Ολαντίπο, ο οποίος στο game 2 έβαλε 19 πόντους και έδειξε ότι θα εξελιχθεί πλέον σε έναν εξαιρετικό role player.

Είναι εντυπωσιακό, ότι στα πρώτα δύο ματς της σειράς, ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ του κόσμου, ο Ντάνκαν Ρόμπινσον, αγωνίστηκε μόλις ένα λεπτό, ενώ ήταν τραυματίας και ο Κάιλ Λάουρι.

Ο τελευταίος αναβαθμίστηκε σε questionable για απόψε, άρα δεν μπορεί να αποκλειστεί η επάνοδός του στη δράση. Στην injury list των Χιτ, υπάρχουν ακόμη πέντε ονόματα με την ένδειξη "αμφίβολος". Πρόκειται για τους Χίρο, Βίνσεντ, Στρους, Μάρτιν και Τάκερ. Απαντες δίνονταν αμφίβολοι και στα δύο πρώτα ματς της σειράς, αλλά αγωνίστηκαν κανονικά, συνεπώς το Μαϊάμι κατεβαίνει στην πόλη της αδελφικής αγάπης πρακτικά πάνοπλο.

Αν ο Εμπίντ αγωνιστεί απόψε, οι Σίξερς προφανώς θα είναι πιο μαχητικοί, αφού μιλάμε για έναν παίκτη που κάνει τη διαφορά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Από την άλλη βέβαια, το πιθανότερο είναι πως ο ηγέτης της Philly δεν θα μπορέσει να είναι όσο aggressive θέλει, παίζοντας με προστατευτική μάσκα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πληγωμένο αντίχειρά του, για τον οποίο έχει προγραμματίσει επέμβαση στην offseason.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, το διπλό των Χιτ σε τιμές άνω του 1.90 μοιάζει με επιλογή value, απέναντι σε μία ομάδα που που είχε 14/64 τρίποντα (21,9%) στα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς!

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά των παικτών, ο Τζέιμς Χάρντεν φαίνεται πως βρήκε τον μπελά του από την άμυνα των Χιτ. Στα πρώτα δύο ματς είχε 16 και 20 πόντους αντίστοιχα, παίρνοντας μόλις 28 προσπάθειες συνολικά, όταν για παράδειγμα ο Χάρις είχε 35 και ο Μάξεϊ 37. Στον πρώτο γύρο, ο "μούσιας" έκλεισε τη σειρά με τους Ράπτορς έχοντας 19 πόντους κατά μέσο όρο. Λογικό το Under 20,5 σε απόδοση 1.91.

Από την άλλη, μοιάζει λίγο μεγάλο το 2.05 του Ντάνι Γκριν στο Over 7,5 πόντοι. Ο πολύπειρος σμολ-φόργουορντ είχε 1/9 τρίποντα στο game 2. Εντός έδρας αναμένεται να είναι πιο εύστοχος και λογικά θα πάρει σουτ με καλύτερες προϋποθέσεις. Eιδικά αν επιστρέψει ο Εμπίντ, ο οποίος με την παρουσία του δημιουργεί ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα και ευνοεί το παιχνίδι του Γκριν στη weak side.

Φοίνιξ - Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τα πρώτα δύο ματς της σειράς ανάμεσα στο Φοίνιξ και το Ντάλας, φανέρωσαν ότι το ταβάνι των Μάβερικς είναι μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs. Τι κι αν ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 45 πόντους στο game 1 και 35 στο game 2, οι Τεξανοί δεν άγχωσαν έστω στο ελάχιστο τους πρωταθλητές της Δύσης.

Στο πρώτο παιχνίδι, οι Σανς είχαν καθαρίσει τη νίκη από το τρίτο δωδεκάλεπτο και στο τέταρτο έκαναν συντήρηση με συνέπεια να πέσει η διαφορά στους επτά πόντους. Στο δεύτερο παιχνίδι, όπου οι Μάβερικς ήταν στο -6 με το τέλος της τρίτης περιόδου, οι Σανς έτρεξαν επιμέρους σκορ 40-26 στην τέταρτη και τελικά έφτασαν εμφατικά στο 2-0 με 129-109.

Ειδικά στο game 2, οι δύο σούπερ σταρ του Φοίνιξ, ο Κρις Πολ και ο Ντέβιν Μπούκερ υπενθύμισαν πόσο εύκολα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα κρίσιμα, σημειώνοντας 14 και 9 πόντους αντίστοιχα στο τέταρτο δωδεκάλεπτο.

Το Ντάλας για να έχει κάποια τύχη, θα πρέπει να περιορίσει την επιθετική παραγωγή των Σανς. Στον πρώτο γύρο, οι Μάβερικς δέχθηκαν από τους Τζαζ 99 πόντους κατά μέσο όρο, κρατώντας τους μορμόνους τρεις φορές κάτω από τους 100.

Αντίθετα, στα πρώτα δύο ματς του δευτέρου γύρου, οι Μάβερικς επέτρεψαν στους Σανς να σκοράρουν 125 πόντους κατά μέσο όρο! Ηταν πραγματικά εξοργιστικό για το Ντάλας, να σουτάρει με 41% από το τρίποντο τόσο στο game 1 όσο και στο game 2 και παρόλα αυτά να μην απειλεί καν τους "ήλιους".

Προγνωστικά NBA

Παρότι αναμένεται αντίδραση απόψε από τους Μάβερικς, οι Σανς φαίνεται πως έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη σειρά, συνεπώς σε τιμές αουτσάιντερ, ακόμη και πάνω από το 2.00, το διπλό έχει αξία (07/05 04:40 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24).

Σε ατομικό επίπεδο, απογοητευτικός ήταν στα δύο παιχνίδια, που έγιναν στην Αριζόνα, ο Τζέιλεν Μπράνσον. Ο 25χρονος πόιντ-γκαρντ ήταν ο παίκτης κλειδί στην πρόκριση του Ντάλας επί της Γιούτα, με 27,8 πόντους στη σειρά. Κόντρα στους Σανς όμως, έβαλε 13 στο πρώτο ματς και 9 στο δεύτερο, σουτάροντας με πολύ άσχημα ποσοστά (37,5% και 25%). Στο 1.98 το Under 17,5 πόντοι του Μπράνσον.

Ο Ντιάντρε Εϊτον έκανε θραύση στο πρώτο παιχνίδι με 25 πόντους. Στο δεύτερο περιορίστηκε στους 9 διότι αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ. Αν δεν φορτωθεί ξανά, νωρίς με φάουλ, είναι απόλυτα εφικτό το 20+ κόντρα σε αντιπάλους όπως ο Πάουελ και ο Κλέμπερ. Στο 1.98 το Over 18,5 του σέντερ από τις Μπαχάμες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Μαϊάμι: 2 (απόδοση 1.92), 02:00
  • Φιλαντέλφεια – Μαϊάμι: Χάρντεν Under 20,5 πόντοι (απόδοση 1.91), 02:00
  • Φιλαντέλφεια – Μαϊάμι: Γκριν Over 7,5 πόντοι (απόδοση 2.05), 02:00
  • Ντάλας – Φοίνιξ: 2 (απόδοση 2.03), 04:30
  • Ντάλας – Φοίνιξ: Μπράνσον Under 17,5 πόντοι (απόδοση 1.98), 04:30
  • Ντάλας – Φοίνιξ: Εϊτον Over 18,5 πόντοι (απόδοση 1.98), 04:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ