ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Αλλάζει τα δεδομένα η επιστροφή του Ντόντσιτς

Προγνωστικά NBA: Αλλάζει τα δεδομένα η επιστροφή του Ντόντσιτς
AP PHOTO/LM OTERO

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η regular season στο NBA οδεύει προς το φινάλε της και ήδη έχουν αρχίσει να... μυρίζουν πλέι οφ. Ειδικά στη Δύση, που γίνεται κυριολεκτικά ο κακός χαμός για την είσοδο στην εξάδα και το play in tournament.

Ένα από τα πιο κρίσιμα ματς είναι αυτό ανάμεσα στο Ντάλας και το Γκόλντεν Στέιτ (23/03 01:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Γουόριορς με ρεκόρ 37-36 είναι στην έκτη θέση και οι Μάβερικς ακολουθούν στην έβδομη με 36-36. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί φέτος δύο φορές και έχουν μοιραστεί από μία νίκη. Όποια κερδίσει απόψε θα πάρει τη σειρά και θα έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο Τζέισον Κιντ στερήθηκε τις υπηρεσίες του Λούκα Ντόντσιτς στα προηγούμενα πέντε ματς, όπου το Ντάλας γνώρισε τρεις ήττες. Για σήμερα πάντως, ο Σλοβένος σούπερ σταρ αναβαθμίστηκε σε probable και όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στη δράση. Αντίθετα, είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Καϊρί Ιρβινγκ και Τιμ Χάρνταγουεϊ.

Στην αντίπερα όχθη είναι γνωστή η απουσία του Αντριου Γουίγκινς, ενώ εκτός παραμένει και ο βετεράνος Αντρέ Ιγκουοντάλα. Οι Γουόριορς μετρούσαν 11 διαδοχικές ήττες εκτός έδρας, πριν κερδίσουν τους αδύναμους Ρόκετς στο Χιούστον. Σε κάθε περίπτωση, είναι παράλογο να προσφέρονται φαβορί, έστω και οριακά μέσα στο Τέξας, όταν έχουν φέτος 29 ήττες σε 37 ματς στο δρόμο.

Με την επιστροφή του Ντόντσιτς, το Ντάλας είναι σε θέση να υπερασπιστεί την έδρα του. Αξία στον αουτσάιντερ άσο, στο 1.97. Στα υπόψιν ασφαλώς και το Over του Luka-Magic, που είχε βάλει 41 στη νίκη των Μάβερικς επί των Γουόριορς τον περασμένο Νοέμβριο.

Μαϊάμι - Νέα Υόρκη

Πολύ ενδιαφέρον ματς αναμένεται και στην Ανατολή, ανάμεσα στο Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη (23/03 01:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Οι Νικς βρίσκονται σταθερά στην πέμπτη θέση της περιφέρειας, ενώ οι Χιτ είναι στην έβδομη και... εποφθαλμιούν την έκτη των Νετς για να αποφύγουν την περιπέτεια του play in.

Στις προηγούμενες δύο συναντήσεις τους φέτος, είχαμε θρίλερ. Στις 2 Φεβρουαρίου, στο MSG, οι Νικς είχαν λυγίσει τους Χιτ με 106-104, παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τους Τζέιλεν Μπράνσον και Μίτσελ Ρόμπινσον. Έναν μήνα μετά, στις 3 Μαρτίου, η ομάδα του Τομ Τίμποντο άλωσε τη Miami-Dade Arena με τρίποντο του Τζούλιους Ραντλ 1,7 δεύτερα πριν το φινάλε (122-120).

Οι Νικς βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα με ρεκόρ 12-4 μετά τις 9 Φεβρουαρίου, όταν και πρόσθεσαν στο ρόστερ τους τον Τζος Χαρτ. Από την άλλη βέβαια, δεν θα είναι εύκολο απόψε να κάνουν το 3/3 απέναντι στο Μαϊάμι, το οποίο μετά τους Νικς, φιλοξενεί το Σάββατο και τους Νετς σε δύο ιδιαιτέρως κρίσιμα ματς στην προσπάθειά του να προλάβει την εξάδα.

Πολύ πιθανό να πάμε ξανά σε ντέρμπι, όπως στα πρώτα δύο μεταξύ τους ματς φέτος. Στο 2.05 να μην κριθεί ο νικητής με διαφορά μεγαλύτερη των επτά πόντων.

Σικάγο - Φιλαντέλφεια

Το Σικάγο διανύει την καλύτερή του περίοδο στη φετινή regular season με πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς. Πιο πρόσφατη, αυτή μέσα στη Φιλαντέλφεια τη Δευτέρα με 109-105 στη δεύτερη παράταση (91-91 έληξε η κανονική περίοδος).

Οι Μπουλς παίζουν ξανά απόψε με τους Σίξερς, μόνο που το σκηνικό αυτή τη φορά μεταφέρεται στο United Center (23/03 02:00 Live από το SPORT24). Η Philly μετρούσε οκτώ διαδοχικές νίκες πριν λυγίσει από τους "ταύρους". Για το αποψινό ματς ενδέχεται να προστατευτεί ο Τζέιμς Χάρντεν, που δίνεται αμφίβολος. Παρόλα αυτά, το σύνολο του Ντοκ Ρίβερς δίνεται ξανά φαβορί.

Το Σικάγο, αν επικρατήσει απόψε, θα κερδίσει για πρώτη φορά τη σειρά με τους Σίξερς μετά από το 2016/17. Με βάση τον αγώνα της Δευτέρας, πρώτη σκέψη είναι το Under 221,5 δεδομένου ότι προχθές οι δύο ομάδες έπαιξαν σε πολύ χαμηλό τέμπο, στις 91 κατοχές, στα 48 λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Η άλλη σκέψη που μπορεί να πέσει στο τραπέζι, είναι το Over 24,5 του φορμαρισμένου Ζακ ΛαΒιν στο 1.80. Ο γκαρντ των Μπουλς σκοράρει 28,6 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία πέντε ματς κόντρα στους Σίξερς. Επίσης, μέσα στον Μάρτιο σε εννιά παιχνίδια επιβεβαίωσε το Over οκτώ φορές, αφού σημειώνει κατά μέσο όρο 31,4 πόντους.

Μιλγουόκι - Σαν Αντόνιο

Το Μιλγουόκι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει εύκολο έργο κόντρα στο Σαν Αντόνιο (23/03 02:00 Live από το SPORT24). Οι Μπακς έχουν κάνει 22 νίκες στα τελευταία 25 παιχνίδια τους και παίζουν κόντρα σε ένα από τα χειρότερα ρεκόρ της λίγκας.

Βέβαια, τον περασμένο Νοέμβριο, τα "ελάφια" είχαν χάσει με 111-93 στο Τέξας, πληρώνοντας τις απουσίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Τζρου Χολιντέι και του Κρις Μίντλετον. Τώρα πάντως, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Οι Big Three των Μπακς έχουν επιστρέψει στις επάλξεις και οι απουσίες είναι στην πλευρά των Σπερς.

Τα "σπιρούνια" έπαιξαν χθες χωρίς τους Κέλντον Τζόνσον, Τζέρεμι Σόχαν, Ντέβιν Βασέλ και συνετρίβησαν με 119-84 στη Νέα Ορλεάνη. Διόλου απίθανο να ανοίξει και απόψε σε τόσο μεγάλα επίπεδα η διαφορά. Άλλωστε, το Σαν Αντόνιο έχει φέτος ρεκόρ 1-11 στα b2b παιχνίδια, χάνοντας μάλιστα με διψήφια διαφορά επτά φορές.

Για απόψε, οι Τζόνσον και Σόχαν είναι αμφίβολοι, ενώ ο Βάσελ επιστρέφει. Είναι όμως εκτός οι Τρε Τζόουνς, Ρομέο Λάνγκφορντ, Ντεβόντε Γκράχαμ, Νταγκ ΜακΝτέρμοτ και Τσαρλς Μπάσεϊ.

Παρότι φαινομενικά μοιάζει μεγάλο το -13,5, αν οι Μπακς παίξουν στοιχειωδώς σοβαρά, μπορούν να πάνε άνετα τη διαφορά στο +20. Στο 1.95 μαζί με το double-double του Γιάννη, ο οποίος την Κυριακή είχε 22 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ στη νίκη επί των Ράπτορς. Σε κάποιο fun bet μπορεί να παιχθεί και το triple-double του Greek Freak σε απόδοση 8.50, αν και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο Μάικ Μπουντενχόλτσερ να τον τραβήξει νωρίς στον πάγκο, εφόσον το ματς εξελιχθεί σε περίπατος.

Γιούτα - Πόρτλαντ

Το Πόρτλαντ έχει πλέον πετάξει λευκή πετσέτα και η πορεία του στο φινάλε της regular season θυμίζει περισσότερο ομάδα που κάνει tanking. Εξι σερί ήττες μετρούν οι Μπλέιζερς, οι πέντε από αυτές με διψήφια διαφορά. Πιο πρόσφατη από τους Κλίπερς με 117-102 εντός έδρας.

Αντίθετα, η Γιούτα είναι σε πολύ καλύτερο μομέντουμ. Έχει ρεκόρ 4-1 στα πέντε προηγούμενα ματς και προέρχεται από δύο πολύ μεγάλες νίκες εντός έδρας, απέναντι σε Κινγκς και Σέλτικς. Μάλιστα, το 128-120 επί του Σακραμέντο ήρθε παρότι οι Τζαζ αγωνίστηκαν χωρίς τους Λάουρι Μάρκανεν, Τζόρνταν Κλάρκσον και Κόλιν Σέξτον.

Απόψε, επιστρέφει ο Φινλανδός σταρ, επομένως οι "μορμόνοι" έχουν τον πρώτο λόγο, δεδομένου μάλιστα ότι οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν χωρίς τους Τζέραμι Γκραντ και Ανφέρνι Σάιμονς (23/03 03:00 Live από το SPORT24). Βατό το -5,5 για το 1.95.

Λ.Α. Λέικερς - Φοίνιξ

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση των Λέικερς κόντρα στους Σανς, στο Λος Άντζελες (23/03 04:00 Live από το SPORT24). Το Λ.Α. μπορεί να συνεχίζει χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ωστόσο δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για απώλειες, αφού υποχώρησε ξανά εκτός δεκάδας στη Δύση.

Οι διαφορές πάντως στην περιφέρεια είναι πολύ λεπτές και οι 11οι Λέικερς με ρεκόρ 35-37 απέχουν μόλις τέσσερα παιχνίδια από τους Σανς (38-33), που είναι στην τέταρτη θέση και αυτή τη στιγμή κρατούν στα χέρια τους το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Το Φοίνιξ κέρδισε μόνο το Ορλάντο στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια του και απόψε πέρα από τη γνωστή απουσία του Κέβιν Ντουράντ, έχει εκτός και τον ΝτιΑντρε Εϊτον. Ο Μπαχαμέζος σέντερ έλειψε και στην ήττα με 124-120 στην Οκλαχόμα, την Κυριακή.

Οι Σανς έχουν φέτος στο 2-0 τους Λέικερς και μετρούν εναντίον τους έξι σερί νίκες. Απόψε πάντως, το κίνητρο της έδρας είναι πολύ ισχυρό και σε τιμές αουτσάιντερ ο άσος στο 2.00 εμπεριέχει αξία.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντάλας – Γκόλντεν Στέιτ: 1 (απόδοση 1.97), 01:30
  • Μαϊάμι – Νέα Υόρκη: 1 +7,5 & 2 +7,5 (απόδοση 2.05), 01:30
  • Σικάγο – Φιλαντέλφεια: ΛαΒιν Over 24,5 (απόδοση 1.80), 02:00
  • Μιλγουόκι – Σαν Αντόνιο: 1 -13,5 & Γιάννης double-double (απόδοση 1.95), 02:00
  • Γιούτα – Πόρτλαντ: 1 -5,5 (απόδοση 1.95), 03:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Φοίνιξ: 1 (απόδοση 2.00), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ