ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ακονίζουν... νύχια οι Σέλτικς πριν το ματς με τους Μπακς

Ο Τζέισον Τέιτουμ
Ο Τζέισον Τέιτουμ Ⓒ 2023 NELL REDMOND/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η Ουάσινγκτον όλα δείχνουν ότι θα μείνει εκτός δεκάδας στην Ανατολή και κατ' επέκταση εκτός play in tournament. Οι Γουίζαρντς έχουν ρεκόρ 2-8 στα τελευταία δέκα ματς και ειδικά στα έξι πιο πρόσφατα γνώρισαν πέντε ήττες, όλες με διψήφια διαφορά.

Αυτή τη στιγμή απέχουν 3,5 παιχνίδια από τη 10η θέση και έχουν μπροστά τους μόλις επτά ματς για να ολοκληρωθεί η regular season. Επίσης, απόψε θα υποδεχθούν τη Βοστώνη χωρίς τους Μπράντλεϊ Μπιλ και Κάιλ Κούζμα, ενώ παράλληλα είναι αμφίβολοι ο Μόντε Μόρις και ο Ντάνιελ Γκάφορντ (29/03 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Αντίθετα, στους Σέλτικς επιστρέφει ο Τζέισον Τέιτουμ, που έλειψε από την άνετη επικράτηση της Κυριακής κόντρα στο Σαν Αντόνιο με 137-93. Οι Κέλτες έχουν το καλύτερο εκτός έδρας ρεκόρ (24-14) στη λίγκα και κυνηγούν τους Μπακς. Απέχουν 1,5 παιχνίδι από το Μιλγουόκι και την Πέμπτη θα παίξουν στο Fiserv Forum κόντρα στα "ελάφια" για τελευταία φορά φέτος σε επίπεδο regular season.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Βοστώνη θα κερδίσει σήμερα την Ουάσινγκτον πριν πάει να παίξει μεθαύριο με το Μιλγουόκι, ουσιαστικά για την πρώτη θέση στην Ανατολή. Παρότι το χάντικαπ είναι μεγάλο για εκτός έδρας ματς, το πιθανότερο είναι πως η διαφορά θα πάει σε διψήφια επίπεδα. Γύρω στο 1.50 παίζει το διπλό με -7,5 πόντους. Πάνω από το 2.70 μπορεί να φτάσει μαζί με το Over 26,5 του Ντένι Αβντιγια σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Ο 22χρονος άσος των Γουίζαρντς παίζει σταθερά πάνω από 30 λεπτά στα τελευταία τέσσερα ματς και έχει επαληθεύσει άνετα το Over (28, 30, 38, 31).

Ατλάντα - Κλίβελαντ

Το Κλίβελαντ κλείδωσε και μαθηματικά την παρουσία του στα playoffs για πρώτη φορά από το 2018, μετά την άνετη επικράτηση επί των Ρόκετς, την Κυριακή, με 108-91. Στον αντίποδα, η Ατλάντα είναι στην όγδοη θέση, απέχει τρία παιχνίδια από την εξάδα στην Ανατολή και κατά τα φαινόμενα θα παίξει στο play in tournament για δεύτερη διαδοχική σεζόν (29/03 02:30 Live από το SPORT24).

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί φέτος δύο φορές. Το Κλίβελαντ κέρδισε 114-102 στο Οχάιο, τον περασμένο Νοέμβριο και η Ατλάντα απάντησε επικρατώντας με 136-119 στην Τζόρτζια τον Φεβρουάριο. Οι Χοκς μετρούν τέσσερις διαδοχικές νίκες εντός έδρας κόντρα στους Καβς. Κοντά στον διπλασιασμό να τις κάνουν απόψε πέντε, καλύπτοντας το ελάχιστο χάντικαπ του 1,5 πόντου. Άλλωστε, οι "ιππότες" έχουν τις περισσότερες ήττες εκτός έδρας (20) από τις ομάδες της πρώτης εξάδας στην Ανατολή.

Τορόντο - Μαϊάμι

Το Τορόντο φιλοξενεί απόψε το Μαϊάμι και θα επιχειρήσει να φτάσει επιτέλους στο 50% για πρώτη φορά μετά τις 9 Δεκεμβρίου (29/03 02:30 Live από το SPORT24). Οι Ράπτορς ολοκληρώνουν σήμερα μία σειρά τεσσάρων αγώνων εντός έδρας. Το θετικό είναι πως παίζουν ξανά την Παρασκευή, άρα ο Νικ Νερς θα περιορίσει το ροτέισον όσο χρειάζεται να έρθει η πολυπόθητη νίκη.

Την Κυριακή, οι Καναδοί κέρδισαν με 114-104 την Ουάσινγκτον και συμπλήρωσε πέντε νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια. Φέτος, έχουν τη σειρά στο 2-1 κόντρα στο Μαϊάμι, το οποίο έρχεται από την ντροπιαστική εντός έδρας ήττα (129-100) κόντρα στο Μπρούκλιν, έχει αμφίβολο τον Τζίμι Μπάτλερ και αύριο θα παίξει back to back στο MSG με τη Νέα Υόρκη.

Σωστά ελαφρώς φαβορί η έδρα, έστω κι αν δεν παίξει ο Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ, που είναι questionable. Στο 1.87 με -3,5 πόντους ο άσος.

Οκλαχόμα - Σάρλοτ

Η Οκλαχόμα μετά από road trip τεσσάρων αγώνων, με δύο νίκες και ισάριθμες ήττες, επιστρέφει στη βάση της για δύο πολύ κρίσιμα back to back παιχνίδια απέναντι στις δύο χειρότερες ομάδες της Ανατολής (Σάρλοτ, Ντιτρόιτ).

Οι Θάντερ οφείλουν να κερδίσουν απόψε τους Χόρνετς και αύριο τους Πίστονς για να πλησιάσουν ακόμη πιο κοντά στην postseason (29/03 04:00 Live από το SPORT24). Στο σημερινό ματς ωστόσο, θα απουσιάσει ο ηγέτης τους, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουν οι υπόλοιποι step up.

Σε εννιά ματς φέτος χωρίς τον SGA ο Τζέιλεν Γουίλιαμς σημειώνει 19,8 πόντους κατά μέσο όρο και έχει υπερβεί τους 19 επτά φορές. Μάλιστα, στην τελευταία νίκη επί του Πόρτλαντ, την Κυριακή, πέτυχε 23 με 9/14 σουτ. Στο 1.85 το Over 19,5 του Γουίλιαμς. Στο 2.25 μαζί με τον άσο, καθώς οι Χόρνετς έχουν εκτός τους ΛαΜέλο Μπολ, Γκόρντον Χέιγουορντ, Τέρι Ροζίερ και αμφίβολο τον Κέλι Ούμπρε.

Γκόλντεν Στέιτ - Νέα Ορλεάνη

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την πολύ σημαντική αναμέτρηση του Γκόλντεν Στέιτ κόντρα στη Νέα Ορλεάνη (29/03 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Πέλικανς συνεχίζουν να παίζουν χωρίς τον Ζάιον Γουίλιαμσον, ο οποίος συμπλήρωσε 38 σερί ματς στα πιτς, ωστόσο προέρχονται από πέντε διαδοχικές νίκες και σκαρφάλωσαν στην όγδοη θέση της Δύσης.

Μία θέση πιο πάνω είναι οι Γουόριορς, σε απόσταση μόλις μίας νίκης. Οι πρωταθλητές μετρούσαν εννιά διαδοχικές νίκες στο Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο την Κυριακή το σερί τους διεκόπη, αφού υπέστησαν μία οδυνηρή ήττα από τη Μινεσότα, η οποία μάλιστα πήρε και την ισοβαθμία κόντρα στους Dubs.

Οι Γουόριορς κινδυνεύουν τώρα να πέσουν ακόμη πιο χαμηλά και να χάσουν ακόμη ένα tiebreaker, αν ηττηθούν απόψε και από τους Πέλικανς. Βέβαια, η Νέα Ορλεάνη δίνει σήμερα b2b, ενώ το Γκόλντεν Στέιτ είχε μία ημέρα για ξεκούραση. Το αρνητικό για τον Στιβ Κερ είναι πως παραμένει εκτός ο Αντριου Γουίγκινς και ότι είναι σε μέτρια φόρμα ο Στεφ Κάρι μετά τον τραυματισμό του. Ο ηγέτης των "πολεμιστών" είχε 6/28 τρίποντα στα προηγούμενα τρία ματς.

Παρότι το Γκόλντεν Στέιτ είναι συνήθως αξιόπιστο στο Chase Center (30-8), είναι προτιμότερο εδώ να μην ασχοληθούμε με σημείο, καθώς οι Πέλικανς είναι ιδιαιτέρως ανεβασμένοι. Πιο ενδιαφέρον το Over 11,5 ριμπάουντ του Γιόνας Βαλανσιούνας στο 1.85. Ο Λιθουανός σέντερ επαληθεύει το συγκεκριμένο όριο έξι σερί ματς. Μάλιστα, κόντρα στο Πόρτλαντ χθες κατέβασε 21! Με αντίπαλο τον Λούνεϊ έχει 10,8 κατά μέσο όρο, ωστόσο στις τελευταίες έξι κόντρες του μάζεψε 16, 16, 15, 10, 6 και 13 αντίστοιχα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουάσινγκτον – Βοστώνη: 2 -7,5 & Άβντιγια Over 26,5 σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ (απόδοση 2.72), 02:00
  • Ατλάντα – Κλίβελαντ: 1 -1,5 (απόδοση 1.98), 02:30
  • Τορόντο – Μαϊάμι: 1 -3,5 (απόδοση 1.87), 02:30
  • Οκλαχόμα – Σάρλοτ: 1 & Τζέιλεν Γουίλιαμς Over 19,5 (απόδοση 2.27), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Νέα Ορλεάνη: Βαλανσιούνας Over 11,5 ριμπάουντ (απόδοση 1.85), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ