ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Σε καλύτερη φόρμα η Ρεάλ, μπορεί να οδηγήσει στο 2.00

Προγνωστικά Μπάσκετ: Σε καλύτερη φόρμα η Ρεάλ, μπορεί να οδηγήσει στο 2.00
ΙΝΤΙΜΕ

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον πρώτο τελικό της ACB ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα.

Ξεκινούν απόψε οι τελικοί του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στην Ευρώπη, της ACB, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ (22:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Η σειρά θα κριθεί στις τρεις νίκες και τα πρώτα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Η Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει ως στόχο να διατηρήσει τη σκήπτρα της, μετά την περσινή κατάκτηση, που ήταν η 22η της ιστορίας της. Από την άλλη, η Ρεάλ φιλοδοξεί να επανέλθει στην κορυφή της Ισπανίας για πρώτη φορά μετά το 2019 και 36η συνολικά.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί την τρέχουσα σεζόν ήδη επτά φορές και το ρεκόρ είναι 5-2 υπέρ των Καταλανών. Οι Μαδριλένοι πήραν το πρώτο ματς, τον περασμένο Σεπτέμβριο για το Supercopa. Ακολούθησαν στη συνέχεια πέντε σερί νίκες των μπλαουγκράνα σε πρωτάθλημα, EuroLeague και κύπελλο, ωστόσο τον Μάιο, στον ημιτελικό του Final Four, η Ρεάλ επικράτησε με 86-83.

Η "βασίλισσα" βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού στα τελευταία 16 επίσημα ματς για όλες τις διοργανώσεις έχασε μόνο στον τελικό της EuroLeague από την Εφές. Στα playoffs της ACB "σκούπισε" με συνοπτικές διαδικασίες τόσο τη Μανρέσα, όσο και την Μπασκόνια.

Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα δεν πέρασε το ίδιο πειστικά στον τελικό, αφού στην ημιτελική σειρά με την Μπανταλόνα, έχασε το δεύτερο ματς εντός έδρας και κέρδισε πολύ δύσκολα το τέταρτο (63-60) για να τσεκάρει την πρόκριση με 3-1. Το θετικό για τον Σάρας είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.

Στον αντίποδα, επιστρέφουν οι Γιουλ και Αμπάλδε, ωστόσο παραμένουν σταθερά εκτός οι τραυματίες Γουίλιαμς-Γκος και Αλοθέν, καθώς επίσης και οι "κομμένοι" Τόμπκινς και Ερτέλ. Βέβαια, η σημαντικότερη απουσία της Ρεάλ είναι ο Πάμπλο Λάσο, ο οποίος αναρρώνει από το έμφραγμα που υπέστη και έχει λάβει ισχυρή σύσταση να μην επιστρέψει άμεσα στον πάγκο της ομάδας του.

Ο 54χρονος τεχνικός έχει επανέλθει στις προπονήσεις της Ρεάλ, δεν θα δώσει όμως το "παρών" απόψε στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτό σημαίνει ότι την ευθύνη θα έχει ξανά, όπως και στον τρίτο ημιτελικό με την Μπασκόνια, ο βοηθός του, Τσους Ματέο.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να έχει το πλεονέκτημα έδρας, όμως η Ρεάλ δείχνει εμφανώς σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο δίμηνο. Οι μπουκ δίνουν φαβορί τους γηπεδούχους στους 5,5 πόντους. Εμείς μπορούμε να πάμε το χάντικαπ για μεγαλύτερη ασφάλεια στους 9,5, εκτιμώντας ότι η Ρεάλ θα είναι ανταγωνιστική και θα προσπαθήσει να "κλέψει", τουλάχιστον το ένα από δύο πρώτα ματς της σειράς στη Βαρκελώνη.

Άλλωστε, στις τελευταίες τρεις συναντήσεις τους, η Μπαρτσελόνα κέρδισε στο κύπελλο με +5, στο πρωτάθλημα χρειάστηκε την παράταση και στο Final Four έχασε. Αν ζητήσουμε παράλληλα και το Over 147,5 χτίζουμε απόδοση διπλασιασμού. Σημειώνεται ότι στα τελευταία 14 clasico, 13 φορές το σύνολο των πόντων ξεπέρασε τους 150.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Σε ατομικό επίπεδο, οι Ανταμ Χάνγκα και Βάλτερ Ταβάρες ήταν οι κορυφαίοι παίκτες της Ρεάλ στην ημιτελική σειρά με την Μπασκόνια, σημειώνοντας στα τρία ματς με τους Βάσκους 14,3 πόντους κατά μέσο όρο ο πρώτος και 16,6 ο δεύτερος. Σε τιμές τριπλασιασμού να πιάσουν απόψε και οι δύο τα κάτω όρια, που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες, δηλαδή τους οκτώ πόντους ο Χάνγκα και τους 10 ο Ταβάρες.

Ενδιαφέρον επίσης είναι το ενδεχόμενο να ευστοχήσει σε ένα τρίποντο ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής Ελληνας πόιντ-γκαρντ, στην ημιτελική σειρά με την Μπανταλόνα είχε 3/14 τρίποντα, ευστοχώντας σε τουλάχιστον ένα στο δεύτερο, στο τρίτο και στο τέταρτο ματς. Στο 2.25 να βρει ένα εύστοχο τρίποντο και απόψε, κόντρα στη Ρεάλ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: 2 +9,5 & Over 147,5 (απόδοση 2.00), 22:00
  • Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Χάνγκα 8+ πόντοι & Ταβάρες 10+ πόντοι (απόδοση 3.00), 22:00
  • Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Καλάθης Over 0,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.25), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ