WEEKLY BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Με τον τίτλο του φαβορί Παναθηναϊκός, για το 3ο σερί κύπελλο ο Ολυμπιακός, σε τοπ φόρμα ο Άρης

Προγνωστικά Μπάσκετ: Με τον τίτλο του φαβορί Παναθηναϊκός, για το 3ο σερί κύπελλο ο Ολυμπιακός, σε τοπ φόρμα ο Άρης
Ο Ματίας Λεσόρ μονομαχεί με τον Φίλιπ Πετρούσεβ INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους τέσσερις προημιτελικούς στο Final Eight του κυπέλλου Ελλάδος, το οποίο διεξάγεται για ακόμη μία χρονιά στο Ηράκλειο. Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και οι φορμαρισμένοι.

Η καρδιά του μπάσκετ για τέσσερις ημέρες θα χτυπάει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο κλειστό “Δύο Αοράκια”, στο Ηράκλειο, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί το Final Eight του 49ου κυπέλλου Ελλάδος.

Πρώτος χρονικά προημιτελικός το Παναθηναϊκός AKTOR – AEK, όπου οι πράσινοι είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη σε απόδοση 1.05. Φυσικά, το τριφύλλι κατέβηκε στην Κρήτη με στόχο να κατακτήσει το 21ο κύπελλο της ιστορίας του και να βάλει τέλος σε μία διετή ανομβρία τίτλων.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ταξίδεψε πάνοπλη στο Ηράκλειο, αφού στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στον προημιτελικό με τους κιτρινόμαυρους.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ έχει κατακτήσει πέντε κύπελλα Ελλάδος με τελευταίο το 2020, ενώ άλλες επτά φορές έφτασε στον τελικό. Στο αποψινό πάντως ματς με τον Παναθηναϊκό, η Ένωση είναι εκ των πραγμάτων το αουτσάιντερ.

Η ΑΕΚ μετά την απομάκρυνση του Ζοάν Πλάθα, προσέλαβε τον Ηλία Ζούρο, με τον οποίο έβγαλε μία στιγμιαία αντίδραση, κερδίζοντας στην Καρδίτσα. Στη συνέχεια ωστόσο ήρθαν τέσσερις απανωτές ήττες από Χάποελ Χολόν, Κολοσσό Ρόδου, Μούρθια και τη Δευτέρα από τον Παναθηναϊκό με 89-69 στα Άνω Λιόσια για τη Stoiximan Basket League.

Μετά το παιχνίδι με τους πράσινους, ο κόουτς Ζούρος άσκησε κριτική προς τους παίκτες του και τους έθεσε προ των ευθυνών τους, τονίζοντας πως “πρέπει να καταλάβουν τι φανέλα φορούν”.

Τα προβλήματα ωστόσο είναι πολλά, καθώς τραυματίστηκε ο κορυφαίος ψηλός Τίλμαν (15,5 πόντους), παραμένει εκτός ο Φλιώνης, ενώ ο ηγετικός φόργουορντ Κουζμίνσκας (14,6 πόντους), παρότι ταξίδεψε στο Ηράκλειο, δεν είναι 100% έτοιμος και είναι αβέβαιο κατά πόσο μπορεί να προσφέρει.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μοιάζει πολύ δύσκολο η ΑΕΚ να κυνηγήσει την έκπληξη, έστω κι αν ο θεσμός προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός, μετά τις δύο κολλητές ήττες από Ζάλγκιρις και Άρη, έβγαλε αντίδραση επικρατώντας αρχικά της Φενέρ και εν συνεχεία της Ένωσης.

Και στα δύο αυτά παιχνίδια, απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Κέντρικ Ναν, σημειώνοντας 23 και 19 πόντους αντίστοιχα. Το ενδεχόμενο να πετύχει απόψε Over 14,5 πόντους και παράλληλα ο Παναθηναϊκός να καλύψει ένα βατό χάντικαπ στο -6,5, δημιουργεί ένα Bet Builder διπλασιασμού στη Stoiximan.

Το μομέντουμ δείχνει Άρης

Δεύτερος κατά σειρά προημιτελικός είναι το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Σημειώνεται ότι ο νικητής από τον συγκεκριμένο προημιτελικό θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον νικητή από το Παναθηναϊκός AKTOR – AEK. Ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει τρία κύπελλα Ελλάδος, με τελευταίο το 1999 και ο Άρης οκτώ με πιο πρόσφατο εκείνο το 2004.

Οι δύο ομάδες προσγειώθηκαν στο Ηράκλειο με εντελώς διαφορετικό μομέντουμ. Ο Άρης βρίσκεται ίσως στην καλύτερή του φόρμα μέσα στη σεζόν με επτά νίκες στα τελευταία οκτώ επίσημα παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού για τη Stoiximan Basket League. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει ρεκόρ 3-7 στα τελευταία δέκα επίσημα ματς, με τις δύο από τις τρεις νίκες του να έρχονται στην παράταση.

Ο Δικέφαλος είναι εμφανές ότι ψάχνεται μετά και τις τελευταίες αλλαγές ξένων στην ομάδα, με τις προσθήκες των Τάουνς, Γουίλιαμς και Μίχαλακ. Φάνηκε αυτό και την περασμένη Κυριακή, στο Αλεξάνδρειο, όπου ο Άρης μετέτρεψε σε πάρτι το μεταξύ τους ντέρμπι για τη Stoiximan Basket League, επικρατώντας τελικά με 77-63.

Στην παρούσα φάση, φόρμα, ψυχολογία, κλίμα είναι όλα υπέρ του Άρη, επομένως δικαίως προσφέρεται σε τιμές φαβορί στο 1.50, έστω κι αν παραμένει στα πιτς ο εξαιρετικός σκόρερ Ρομπέρτο Γκάλινατ. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ λειτουργεί πλέον υπό καθεστώς πίεσης και αντιμετωπίζει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Είναι ενδεικτικό ότι στα έξι προηγούμενα επίσημα παιχνίδια του σημείωσε κατά μέσο όρο μόλις 63,6 πόντους και ειδικά στο ντέρμπι με τον Άρη την Κυριακή, τέλειωσε την αναμέτρηση με 3/16 τρίποντα (18,8%).

Το ενδεχόμενο να κερδίσει ο Άρης και να σημειώσει τουλάχιστον 14 πόντους ο Βασίλης Τολιόπουλος προσφέρεται στο 1.98 στη Stoiximan. Ο διεθνής γκαρντ πραγματοποιεί φέτος σεζόν καριέρας και στα οκτώ προηγούμενα ματς με ΠΑΟΚ, Τρένο, Παναθηναϊκό, Ουλμ, Κολοσσό, Μπουργκ, ΑΕΚ και Μπουντούτσνοστ έγραψε κατά μέσο όρο 17,5 πόντους.

Μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί Πανιώνιος και Περιστέρι

Την Παρασκευή (16/5) ακολουθούν δύο ακόμη προημιτελικοί, οι οποίοι ουσιαστικά συνθέτουν το άλλο κομμάτι του ταμπλό. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη και ο Προμηθέας τον εκπρόσωπο της Elite League, Πανιώνιο, που δίνει το “παρών” στο Final Eight, ως κάτοχος του UNICEF Trophy.

Ο Ολυμπιακός μετράει 11 κατακτήσεις κυπέλλων, εκ των οποίων δύο σερί στην Κρήτη πέρυσι και πρόπερσι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως στόχος της ομάδας του είναι να τριτώσει το καλό στην Κρήτη. Φέτος πάντως, οι ερυθρόλευκοι δεν κατεβαίνουν ως το απόλυτο φαβορί, αφού προσφέρονται στο 2.25 για να κερδίσουν το τρόπαιο, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι στο 1.65.

Σε ό,τι αφορά στην αναμέτρηση με το Περιστέρι, ασφαλώς και είναι ιδιαίτερη λόγω κυρίως της παρουσίας του Βασίλη Σπανούλη στον αντίπαλο πάγκο. Το Περιστέρι βέβαια, είναι μία καλά δουλεμένη ομάδα και δεν φιγουράρει τυχαία στην τρίτη θέση της Stoiximan Basket League με 12 νίκες σε 18 ματς και πέντε σερί, μετά την ήττα του στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, στις 7 Ιανουαρίου.

Στην τελευταία αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει με 87-74 το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη. Δεν αποκλείεται το Περιστέρι να φανεί αξιόμαχο και στο κύπελλο, κρατώντας τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα. Στο 1.85 στη Stoiximan η νίκη του Ολυμπιακού μέχρι 16,5 πόντους (1 & Περιστέρι +16,5).

Καθαρό φαβορί έχει και το παιχνίδι του Προμηθέα με τον Πανιώνιο, δεδομένου ότι τις δύο ομάδες χωρίζει μία κατηγορία. Βέβαια, οι κυανέρυθροι είναι από τα φιλόδοξα σύνολα της Elite League και στοχεύουν φέτος στην άνοδό τους στη Stoiximan Basket League.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έχει ουκ ολίγους παίκτες στο ρόστερ της, επιπέδου πρώτης εθνικής, όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Βεργίνης, ο Νίκος Γκίκας, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης και ο Ίαν Βουγιούκας. Δεν θα προξενήσει λοιπόν εντύπωση αν ο Πανιώνιος καταφέρει να φανεί ως ένα σημείο ανταγωνιστικός, έστω κι αν αυτή τη στιγμή έχει μόλις έναν ενεργό ξένο στο ρόστερ του, αφού ο Μπέρικ ΖανΛουί είναι τραυματίας.

Βέβαια, το βασικό ζητούμενο για τον Ιστορικό σε αυτή τη διοργάνωση είναι κυρίως να χαρεί τη συμμετοχή του και το παιχνίδι, επομένως μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση ενός γεμάτου αγώνα. Ο Προμηθέας ούτως ή άλλως είναι η δεύτερη καλύτερη επίθεση της Stoiximan Basket League με 85,11 πόντους ανά ματς, καθώς διαθέτει ένα "φονικό" περιφερειακό δίδυμο με τους Χάντερ Χέιλ (17,94 πόντους) και Αντονι Κάουαν (16,41 πόντους).

Το σενάριο να κερδίσει η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου και παράλληλα να σημειωθούν Over 158,5 πόντοι, προσφέρεται στο 2.07 στη Stoiximan.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ