ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Μουντιάλ: Το 3.30 του Αμραμπατ και το 2.10 στο Πορτογαλία - Ελβετία

Ο άσος του Μαρόκου Σοφιάν Αμραμπατ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022
Ο άσος του Μαρόκου Σοφιάν Αμραμπατ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 © 2022 DARKO VOJINOVIC/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Μαρόκο - Ισπανία και Πορτογαλία - Ελβετία.

Η Ισπανία επέλεξε εμφανώς να τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της, για να αποφύγει το ταμπλό με τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Η στάση του σώματος αυτό μαρτύρησε στο τελευταίο παιχνίδι με την Ιαπωνία.

Αυτό σημαίνει, ότι η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα αντιμετωπίσει στους "16" το Μαρόκο (17:00 ANT1, Live από το SPORT24), που εντυπωσίασε στην πρώτη φάση, μαζεύοντας επτά βαθμούς κόντρα σε Κροατία, Βέλγιο και Καναδά.

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, αφού οι σχέσεις των δύο χωρών διαχρονικά είναι τεταμένες. Τελευταία πολιτική κρίση μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου ξέσπασε μόλις τον περασμένο Μάιο, με την κατάσταση να εκτονώνεται τον Αύγουστο.

Σε κάθε περίπτωση, για το Μαρόκο το παιχνίδι με την Ισπανία δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας, σημαίνει πολλά περισσότερα. Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι οι Μαροκινοί έχουν ένα εξαιρετικά ταλαντούχο ρόστερ, η Φούρια Ρόχα θα τεθεί αντιμέτωπη έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο.

Στη λογική του γειτονικού ντέρμπι, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε πάθος, σκληρά μαρκαρίσματα και μάλλον πολλές κάρτες. Άλλωστε, διαιτητής είναι ο Φερνάντο Ραπαλίνι, ο οποίος δεν φείδεται καρτών σε τέτοιου είδους ματς. Για παράδειγμα, στον "τελικό" πρόκρισης ανάμεσα στην Ελβετία και τη Σερβία, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων, ο Αργεντινός ρέφερι έδειξε 11 κάρτες!

Το βασικό line δεν έχει βγει ιδιαίτερα ψηλά, είναι στο 3,5 και το Over 3,5 κάρτες αποδίδει απόδοση άνω του 2.00. Αν επαληθευτεί το σκεπτικό και ο Ραπαλίνι αναγκαστεί να κάνει συχνά χρήση πειθαρχικού ελέγχου, τότε ο πιθανότερος παίκτης από το Μαρόκο για να δεχθεί κάρτα είναι ο Σοφιάν Αμραμπατ. Ο δυναμικός χαφ της Φιορεντίνα είχε δεχθεί κάρτα στην πρεμιέρα με την Κροατία και είναι ο παίκτης με τις περισσότερες κίτρινες (7) στη Serie A μετά από 15 αγωνιστικές.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Μουντιάλ

Η φάση των "16" ολοκληρώνεται το βράδυ με την αναμέτρηση της Πορτογαλίας κόντρα στην Ελβετία (21:00 ANT1, Live από το SPORT24). Εδώ στο επίκεντρο βρίσκεται ασφαλώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος θα ψάξει το πρώτο γκολ της καριέρας του σε νοκ άουτ παιχνίδι Μουντιάλ. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ούτε αυτός, ούτε ο Μέσι είχαν γκολ σε νοκ αναμέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν τη διοργάνωση του Κατάρ.

Ο Μέσι στο 1000ο παιχνίδι της καριέρας του, έσπασε αυτή την κατάρα κόντρα στην Αυστραλία. Μένει να φανεί τώρα αν θα κάνει το ίδιο και ο Κριστιάνο, ο οποίος πλέον έχει ένα γκολ λιγότερο (8) από τον Μέσι σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Βέβαια, η εμμονή του Ρονάλντο να αποδεικνύει διαρκώς ότι είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων πολλές φορές βλάπτει το σύνολο. Εδώ στράβωσε με τον Φερνάντο Σάντος γιατί τον έκανε αλλαγή κόντρα στη Νότια Κορέα, σε ένα ματς που όπως αποδείχθηκε στην πράξη, δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο για την Πορτογαλία.

Το ενδεχόμενο να σκοράρει ο Ρονάλντο απόψε προσφέρεται σε τιμές άνω του 2.70. Η Ελβετία πάντως δεν είναι απλός αντίπαλος. Το απέδειξε και στον όμιλο, όπου έχασε οριακά με 1-0 από τη Βραζιλία με γκολ στο 83' και κέρδισε στο κομβικό ματς πρόκρισης την ταλαντούχα Σερβία με 3-2.

Σημειώνεται, ότι και οι δύο ομάδες έφεραν 3/3 ισοπαλίες στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων τους στη φάση των ομίλων. Μάλιστα, στα ματς της Πορτογαλίας με Γκάνα και Ουρουγουάη το ημίχρονο έληξε 0-0. Το ίδιο συνέβη και στα παιχνίδια της Ελβετίας με Καμερούν και Βραζιλία.

Επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο, δεν αποκλείεται στο πρώτο ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι να μην πάρουν σημαντικά ρίσκα και να συνεχιστεί το σερί. Σε τιμές στο 2.10+ το Χ στο πρώτο 45λεπτο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μαρόκο – Ισπανία, 17:00

  • Over 3,5 κάρτες (απόδοση 2.10)
  • Να δεχθεί κάρτα ο Αμραμπατ (απόδοση 3.30)

Πορτογαλία – Ελβετία, 21:00

  • Χ ημίχρονο (απόδοση 2.10)

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ