ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Κόπα Άφρικα: Βαρύ το κλίμα για τον Κεϊρόζ

Ο τεχνικός της Αιγύπτου Κάρλος Κεϊρόζ στο παιχνίδι με το Λίβανο για το Κύπελλο Αραβικών Εθνών
Ο τεχνικός της Αιγύπτου Κάρλος Κεϊρόζ Ⓒ 2022 DARKO BANDIC/ASSOCIATED PRESS

Η Αίγυπτος απογοήτευσε στην πρεμιέρα της, στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και τώρα καλείται να αντιδράσει, έχοντας να διαχειριστεί μία πολύ πιεστική κατάσταση, κριτικής και αμφισβήτησης.

Η πρεμιέρα της Αιγύπτου στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ήταν απογοητευτική, καθώς έχασε με 1-0 από τη Νιγηρία, έχοντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παθητικό ρόλο. Ο Σαλάχ εξουδετερώθηκε πολύ εύκολα από την αντίπαλη άμυνα και κορυφαίος παίκτης των "Φαραώ" αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας Μοχάμεντ Ελ Σενάουι, ο οποίος με τις επεμβάσεις του γλίτωσε την Αίγυπτο από βαρύτερη ήττα.

Γουινέα-Μπισάου - Αίγυπτος: Προγνωστικά και Ανάλυση

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο εκνευρισμός του Κάρλος Κεϊρόζ ήταν διάχυτος. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός είχε έντονη λογομαχία με οπαδό στην εξέδρα και το επεισόδιο μάλιστα καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο. Εν συνεχεία, στις δηλώσεις του, τα έβαλε με τη διαιτησία, τονίζοντας πως δεν δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι στην Αίγυπτο, ωστόσο παραδέχθηκε πως η απόδοση της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχή.

Ακολούθησε μπαράζ δημοσιευμάτων στον εγχώριο Τύπο και επικριτικές αναρτήσεις στα social media που στοχοποίησαν τον Κεϊρόζ και τις τακτικές επιλογές του. Ορισμένα σχόλια μάλιστα, ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρά και πρακτικά αμφισβητούσαν την επάρκεια του 68χρονου τεχνικού.

Χαρακτηριστικό είναι το tweet του Χασάν Ελ Μεστεκάουι, του πιο γνωστού σχολιαστή αγώνων στην Αίγυπτο: "Τίποτα καινούριο από την εθνική ομάδα και τον Κεϊρόζ. Κυνηγάγαμε συνέχεια την μπάλα". Ο Ελ Μεστεκάουι επανήλθε αργότερα σε τηλεοπτικό σόου και συνέχισε την αιχμηρή κριτική του προς τον άλλοτε τεχνικό της εθνικής Πορτογαλίας: "Ο Ελ Σενάουι ήταν ο καλύτερός μας παίκτης επειδή δεν του είπαν να παίξει δεξιός μπακ ή αριστερός εξτρέμ. Ο Θεός ήταν καλός μαζί του. Ευτυχώς έπαιξε στο τέρμα"!

Γίνεται αντιληπτό, ότι το κλίμα για τον Κεϊρόζ είναι πλέον πολύ βαρύ στην Αίγυπτο και το πιθανότερο είναι πως μετά το τουρνουά θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο των "Φαραώ". Άλλωστε, ο Τύπος της χώρας γράφει για κόντρα του Πορτογάλου με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο Κεϊρόζ ρωτήθηκε επ' αυτού, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα με τη Γουινέα-Μπισάου, αλλά διέψευσε κατηγορηματικά τα συγκεκριμένα σενάρια, λέγοντας πως είναι ανοησίες.

Γουινέα-Μπισάου - Αίγυπτος: Στοιχηματική Πρόταση

Σε κάθε περίπτωση, η Αίγυπτος είναι αναγκασμένη να δώσει το κρίσιμο ματς με τη Γουινέα-Μπισάου (21:00 Live από το SPORT24), μέσα σε τοξική ατμόσφαιρα. Οι "Φαραώ" είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν, αλλά έχουν να διαχειριστούν μία πολύ πιεστική κατάσταση και σε ένα τουρνουά, που τα γκολ μπαίνουν με το σταγονόμετρο, δεν θα πουν όχι στο ενδεχόμενο μίας νίκης έστω με μισό μηδέν, προκειμένου να θέσουν τις βάσεις πρόκρισης.

Η Γουινέα-Μπισάου ήταν ανώτερη στην πρεμιέρα με το Σουδάν, ωστόσο κόλλησε στο 0-0 και έμεινε για πέμπτο διαδοχικό ματς χωρίς γκολ. Ολα δείχνουν λοιπόν ότι ούτε αυτό το ματς θα ξεφύγει από το γνωστό μοτίβο των χαμηλών σκορ. Το under 2,5 προφανώς είναι διαβασμένο και προσφέρεται στο 1.55. Με το σχετικό ρίσκο, μπορούμε να ανέβουμε στο 2.60, παίζοντας το under 1,5, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί 13 φορές στα πρώτα 18 ματς της διοργάνωσης.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γουινέα-Μπισάου - Αίγυπτος: Under 1,5 (απόδοση 2.60), 21:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ