ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Κόπα Άφρικα: Δυάδα από τον τρίτο όμιλο στο 3.25

Ο άσος της Γκάνα, Τζόρνταν Αγιού, στο παιχνίδι με το Μαρόκο για την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στο Καμερούν
Ο άσος της Γκάνα, Τζόρνταν Αγιού, στο παιχνίδι με το Μαρόκο για την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής Ⓒ 2022 THEMBA HADEBE/ASSOCIATED PRESS

Με τα παιχνίδια Γκαμπόν - Γκάνα και Μαρόκο - Κομόρες συνεχίζεται το πρόγραμμα του τρίτου ομίλου του Κόπα Άφρικα, όπου μπορεί να βγει μία ενδιαφέρουσα δυάδα σε τιμές τριπλασιασμού.

Στον τρίτο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Γκαμπόν με την Γκάνα (21:00 Live από το SPORT24). Την πρώτη αγωνιστική η Γκάνα ηττήθηκε με 1-0 από το Μαρόκο, ενώ η Γκαμπόν ξεκίνησε με το δεξί κερδίζοντας 1-0 τις αδύναμες Κομόρες.

Υπενθυμίζεται ότι στη νοκ άουτ φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Μετά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής, είναι ξεκάθαρο ότι η Γκάνα έχει μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη απόψε, σε αντίθεση με την Γκαμπόν, που της κάνει ασφαλώς και η ισοπαλία.

Γκαμπόν - Γκάνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Γκάνα στηρίζεται κυρίως σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ευρώπη και μάλιστα σε καλά πρωτάθλημα. Μεταξύ αυτών ο Τόμας Πάρτεϊ της Αρσεναλ, ο Ντάνιελ Αμάρτεϊ της Λέστερ και φυσικά ο Τζόρνταν Αγιού της Κρίσταλ Πάλας. Έχει ωστόσο κι άλλους αναγνωρίσιμους παίκτες, όπως ο μπακ Τζικού του Στρασβούργου, ο εξτρέμ Σουλεμάνα της Ρεν και ο χαφ Ιντρίσου Μπαμπά της Μαγιόρκα. Μάλιστα, στην πρεμιέρα με το Μαρόκο έπαιξε βασικός και ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Μπάμπα Ραχμάν, που τώρα αγωνίζεται στην αγγλική Ρέντινγκ.

Στον αντίποδα, η Γκαμπόν επικράτησε στην πρεμιέρα παρότι έλειψαν λόγω κορονοϊού, ο αρχηγός Ομπαμεγιάνγκ (Αρσεναλ) και ο πολύτιμος χαφ Λεμινά (Νις). Αμφότεροι επέστρεψαν αρνητικό τεστ και εκτός απροόπτου θα ενισχύσουν τους "πάνθηρες" για τον αγώνα με την Γκάνα, επιστρέφοντας στο αρχικό σχήμα.

Αντίθετα, νοκ άουτ τέθηκαν μετά από θετικό τεστ ο έμπειρος μπακ Παλούν (Μπαστιά) και ο στόπερ Ομπίσα (Σαρλερουά), που ξεκίνησαν βασικοί στην πρεμιέρα. Εξάλλου, θα απουσιάσει από τον πάγκο ο τεχνικός Νεβέ, ο οποίος επίσης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Αρα, η Γκαμπόν θα αναγκαστεί να "πειράξει" κατά 2/4 την αμυντική της γραμμή, αλλά αναμένεται ενισχυμένη επιθετικά, αφού επανέρχεται ο Ομπαμεγιάνγκ. Ο άσος της Αρσεναλ, μπορεί να βρίσκεται σε δυσμένεια από τον Αρτέτα, παρόλα αυτά για την εθνική του ομάδα εξακολουθεί να είναι πολύτιμος.

Μέχρι στιγμής η διοργάνωση στερείται θεάματος και γκολ, αφού στα πρώτα 14 ματς, εμφανίστηκαν 12 under 1,5! Για την ακρίβεια, μόνο τα δύο παιχνίδια του Καμερούν, που φιλοξενεί τη διοργάνωση, πήγαν στο over. Αυτό ωστόσο δεν είναι φυσιολογικό να συνεχιστεί εσαεί.

Γκάνα και Γκαμπόν θα συναντηθούν απόψε για πρώτη φορά μετά το 2011 και για πρώτη φορά σε τελική φάση Κόπα Άφρικά. Τις τελευταίες επτά φορές που έπαιξαν, σε όλες επαληθεύτηκε το 2-3 γκολ. Πάμε λοιπόν με την παράδοσή τους στο 2.10, εκτιμώντας ότι αφενός η Γκάνα θα πάρει ρίσκα για να κερδίσει, αφετέρου η Γκαμπόν θα βρει τις δικές της ευκαιρίες για να σκοράρει, έχοντας μπροστά τον Ομπαμεγιάνγκ.

Μαρόκο - Κομόρες: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο άλλο ματς του ομίλου, το Μαρόκο αναμένεται να κάνει το 2/2, κερδίζοντας τις Κομόρες (18:00 Live από το SPORT24). Τα "λιοντάρια του Άτλαντα" άφησαν θετικές εντυπώσεις στην πρεμιέρα τους με την Γκάνα και επιβεβαίωσαν πως είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες της διοργάνωσης.

Από την άλλη, οι Κομόρες πραγματοποιούν φέτος την παρθενική τους συμμετοχή σε τελική φάση Κόπα Άφρικα και προφανώς πρώτο τους μέλημα είναι να έχουν αξιοπρεπή παρουσία. Κορυφαίος παίκτης για το νησιωτικό κράτος είναι ο γνωστός μας από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό, Μπεν, ο οποίος έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, στην πρεμιέρα με την Γκαμπόν.

Στοιχηματικά, ο άσος του Μαρόκο είναι γκράντε φαβορί στο 1.20, ωστόσο μπορεί να ανέβει στο 1.55 σε συνδυασμό με το under 3,5, στη λογική ότι η άμυνα του Μαρόκου δύσκολα θα απειληθεί, αφού στα τελευταία 17 παιχνίδια, έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ (δεν υπολογίζεται αυτό στην παράταση από την Αλγερία στο Κύπελλο Αραβικών Εθνών), το ένα με πέναλτι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαρόκο – Κομόρες: 1 & Under 3,5 (απόδοση 1.55), 18:00
  • Γκαμπόν – Γκάνα: 2-3 γκολ (απόδοση 2.10), 21:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ