ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Κόπα Άφρικα: Το σερί του Μάλι που δείχνει προς το 2.87

Ο άσος της Τυνησίας Γουαμπί Καζρί στο ματς με τη Ζάμπια για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Τύνιδα
Ο άσος της Τυνησίας Γουαμπί Καζρί στο ματς με τη Ζάμπια για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ⓒ 2022 HASSENE DRIDI/ ASSOCIATED PRESS

Τα δύο φαβορί του έκτου ομίλου στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, η Τυνησία και το Μάλι ρίχνονται απόψε στη μάχη, με το Μάλι να θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί του σε πρεμιέρες.

Τυνησία και Μάλι κάνουν πρεμιέρα σήμερα για τον έκτο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της ημέρας (12/01 Live από το SPORT24). Αυτό άλλωστε φαίνεται και στις στοιχηματικές αποδόσεις, όπου η ισοπαλία παίζει σε τιμές κάτω από το 2.80.

Τυνησία - Μάλι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Τυνησία συμμετέχει για 15 διαδοχική φορά σε τελική φάση Κόπα Αφρικα και 20η συνολικά. Στην προηγούμενη διοργάνωση, στην Αίγυπτο, έφτασε ως τα ημιτελικά και αποκλείστηκε εκεί από τη Σενεγάλη.

Οι "αετοί της Καρχηδόνας" έχουν κατακτήσει μία φορά το Κόπα Αφρικα, το 2004, όντας οικοδεσπότες. Η Τυνησία είναι η μικρότερη πληθυσμιακά χώρα στην Αφρική, που έχει στεφθεί πρωταθλήτρια, ωστόσο έχει εξαιρετική παράδοση στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό, επομένως λαμβάνεται πάντα υπόψιν ως μία από τις ισχυρές δυνάμεις της ηπείρου.

Στον πάγκο της βρίσκεται ο Μοντέρ Κεμπαϊέρ από το 2019. Επιλέχθηκε κυρίως γιατί ήταν η πιο φθηνή διαθέσιμη λύση, ωστόσο κάνει εξαιρετική δουλειά, αφού υπό τις οδηγίες του, η Τυνησία έχει υποστεί μόνο τρεις ήττες.

Τα αστέρια της Τυνησίας

Από την αποστολή ξεχωρίζουν ο 18χρονος χαφ Μεϊτζμπρί, που ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θεωρείται πολύ εξελίξιμος ποδοσφαιριστής. Επίσης, εξαιρετικές συστάσεις συνοδεύουν τον 22χρονο χαφ Μπεν Ρομντχάνε (Εσπεράνς), ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους παίκτες, που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην Αφρική και τον παρακολουθούν στενά τόσο η Μονακό, όσο και η Γαλατασαράι.

Από τους πιο σταθερούς χαφ της Bundesliga είναι ο Σκίρι, που αγωνίζεται στην Κολωνία, ενώ θετική σεζόν πραγματοποιεί ο επιθετικός Καζρί με την Σεντ Ετιέν, έχοντας ήδη επτά γκολ στη Ligue 1. Από την πρεμιέρα θα απουσιάσει λόγω Covid-19 ο έμπειρος επιθετικός Μσακνί, που παίζει στο Κατάρ.

Σπουδαία βήματα προόδου το Μάλι

Το Μάλι μετέχει για όγδοη διαδοχική φορά σε τελική φάση Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και 12η συνολικά. Κορυφαία του πορεία ήταν στην παρθενική του εμφάνιση, το 1972, όταν είχε φτάσει μέχρι τον τελικό. Έκτοτε έχει δύο τρίτες θέσεις και τρεις τέταρτες, η μία εξ αυτών το 2002, τη μοναδική φορά που διοργάνωσε το τουρνουά. Το Μάλι και η Σενεγάλη είναι οι δύο χώρες με τα περισσότερα παιχνίδια στη διοργάνωση, που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο.

Τα τελευταία χρόνια πάντως, το Μάλι έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου καθώς το πλάνο της ομοσπονδίας να επενδύσει στην ανάπτυξη νεαρών ποδοσφαιριστών, αποδίδει καρπούς. Με τη βοήθεια του Ζαν-Μαρκ Γκιγιού (άλλοτε διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής), ο οποίος ίδρυσε την Ακαδημία JMG το 2006, έχουν ξεπηδήσει πολύ σπουδαία ταλέντα, που κάνουν πλέον καριέρα στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο Ανταμά Τραορέ της Σέριφ Τίρασπολ, ο Ιβ Μπισουμά της Μπράιτον και ο Χαμαρί Τραορέ της Ρεν. Από την 24μελη αποστολή, οχτώ παίκτες προέρχονται από τη συγκεκριμένη ακαδημία.

Γενικά, το Μάλι είναι από τα δυνατά αουτσάιντερ του τουρνουά, έχοντας πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε αυτούς ο μεσοεπιθετικός της Σαουθάμπτον, Τζενέπο και οι χαφ Σαμασέκου και Χαϊνταρά, που παίζουν στην Bundesliga με τη Χοφενχάιμ και τη Λειψία αντίστοιχα. Ειδικά, η μεσαία γραμμή του Μάλι, θεωρείται από τις κορυφαίες στη διοργάνωση, με τους πιο αισιόδοξους στη χώρα να κάνουν λόγο για μία νέα χρυσή γενιά μετά από εκείνη με τους Σεϊντού Κεϊτά, Μαχαμαντού Ντιαρά και Φρεντερίκ Κανουτέ.

Τυνησία - Μάλι: Στοιχηματική Πρόταση

Το Μάλι, υπό τις οδηγίες του Μοχάμεντ Μαγκασούμπα, έκανε ρεκόρ 5-1-0, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ (11-0), σε όμιλο με Ουγκάντα, Κένυα και Ρουάντα για τα προκριματικά του Μουντιάλ και θα διεκδικήσει στα μπαράζ του Μαρτίου την παρθενική του πρόκριση σε τελική φάση. Στα μπαράζ ασφαλώς βρίσκεται και η Τυνησία, η οποία προκρίθηκε από όμιλο με Ισημερινή Γουινέα, Ζάμπια και Μαυριτανία, έχοντας ρεκόρ 4-1-1 και 11-2 γκολ.

Τυνησία και Μάλι συναντήθηκαν και το 2019 στο Κόπα Αφρικα με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1. Το εντυπωσιακό είναι πως το Μάλι δεν έχει χάσει ποτέ σε πρεμιέρα του, στη διοργάνωση. Σε συνολικά 11 ματς έχει απολογισμό έξι νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Με δεδομένο ότι στον ίδιο όμιλο βρίσκονται επίσης οι σαφώς πιο αδύναμες Μαυριτανία και Γκάμπια, ούτε την Τυνησία, ούτε το Μάλι θα χαλάσει το ενδεχόμενο μίας ισοπαλίας, στο 2.87, για να ξεκινήσουν αμφότερες χωρίς γκρίνια το τουρνουά.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τυνησία – Μάλι: Χ (απόδοση 2.87), 15:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ