ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Κόπα Άφρικα: Το 2.25 του Μαχρέζ και το ντέρμπι του 4ου ομίλου

Ο Ριάντ Μαχρέζ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο για τα προκριματικά του Μουντιάλ στην Μπλίντα
Ο Ριάντ Μαχρέζ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο για τα προκριματικά του Μουντιάλ Ⓒ 2022 FATEH GUIDOUM/ ASSOCIATED PRESS

Με την πρεμιέρα της πρωταθλήτριας Αφρικής, Αλγερίας και το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στη Νιγηρία και την Αίγυπτο, συνεχίζεται το Κόπα Αφρικα.

Πρεμιέρα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που διεξάγεται στο Καμερούν, κάνει απόψε η πρωταθλήτρια της ηπείρου, Αλγερία, η οποία παίζει κόντρα στη Σιέρα Λεόνε (11/01 15:00 Live από το SPORT24) και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί, όπως έκανε και η Σενεγάλη του Σάντιο Μανέ τη Δευτέρα.

Η Αλγερία στοχεύει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2019 στην Αίγυπτο και να γράψει ιστορία, σπάζοντας το κορυφαίο αήττητο εθνικής ομάδας, που κρατάει η Ιταλία με 37 ματς.

Οι "αλεπούδες της ερήμου" είναι αήττητες για 34 διεθνή παιχνίδια (δεν υπολογίζονται τα παιχνίδια από το πρωτάθλημα Εθνών Αφρικής, διοργάνωση που μετέχουν παίκτες μόνο από τις εγχώριες λίγκες) και χρειάζονται άλλα τέσσερα για να προσπεράσουν το σερί της "σκουάντρα ατζούρα".

Αλγερία - Σιέρα Λεόνε: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η ομάδα του Τζαμέλ Μπελμαντί, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο πιο δημοφιλής άνθρωπος στην Αλγερία, έχει να χάσει από τον αγώνα κόντρα στο Μπενίν, τον Οκτώβριο του 2018, για τα προκριματικά του προηγούμενου Κυπέλλου Εθνων Αφρικής. Έκτοτε το ρεκόρ της Αλγερίας είναι 26 νίκες και οχτώ ισοπαλίες.

Οι πρωταθλητές Αφρικής, προκρίθηκαν στην τελική φάση με ρεκόρ 4-2-0 σε όμιλο με Ζιμπάμπουε, Ζάμπια και Μποτσουάνα. Στα προκριματικά του Μουντιάλ, προκρίθηκαν στην τρίτη φάση, γράφοντας ξανά ρεκόρ 4-2-0, αυτή τη φορά κόντρα σε Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρα και Τζιμπουτί.

Τον Δεκέμβριο, η Αλγερία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο κύπελλο Αραβικών Εθνών, κερδίζοντας στην παράταση με 2-0 την Τυνησία, ενώ στην πρόβα τζενεράλε για το Κόπα Αφρικα, κέρδισε με 3-0 την Γκάνα σε φιλικό παιχνίδι, δείχνοντας απόλυτα έτοιμη.

Στον αντίποδα, για τη Σιέρα Λεόνε και μόνο η συμμετοχή στην τελική φάση αποτελεί επιτυχία, δεδομένου ότι επιστρέφει στα τελικά του Κόπα Αφρικα για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια. Αυτή θα είναι τρίτη συμμετοχή της και φυσικά μπαίνει ως το απόλυτο αουτσάιντερ κόντρα στην Αλγερία, με το διπλό της να προσφέρεται σε τιμές άνω του 30,00 κατά μέσο όρο!

Αλγερία - Σιέρα Λεόνε: Στοιχηματική Πρόταση

Η διαφορά επιπέδου μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ σημαντική, καθώς από τη μία η Αλγερία έχει για κορυφαίο παίκτη τον Ριάντ Μαχρέζ, που αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Σίτι και η Σιέρα Λεόνε τον 37χρονο επιθετικό Κέι Καμαρά, που παίζει στη φινλανδική Χέλσινγκφορς.

Στοιχηματικά, ο άσος στο 1.10 προφανώς δεν έχει την παραμικρή αξία. Αντίθετα, έχει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να σκοράρει ο φορμαρισμένος Μαχρέζ, που πέτυχε πέντε γκολ στις τελευταίες επτά εμφανίσεις του με τη φανέλα της Σίτι, κόντρα σε Λειψία, Λιντς, Νιούκαστλ, Λέστερ και Αρσεναλ.

Ο κάπτεν της Αλγερίας, σημείωσε επίσης πέντε γκολ στα έξι ματς του προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ, ενώ στο προηγούμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, βρήκε δίχτυα τρεις φορές. Στο 2.25 το anytime του Μαχρέζ.

Νιγηρία - Αίγυπτος: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον τέταρτο όμιλο, ξεχωρίζει το μεγάλο παιχνίδι της Νιγηρίας με την Αίγυπτο (11/01 18:00 Live από το SPORT24), το οποίο αναμένεται να κρίνει και την πρωτιά. Αμφότερες συγκαταλέγονται στις ισχυρές δυνάμεις της ηπείρου και στοχεύουν να πάνε μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Η Αίγυπτος είναι η πολυνίκης της διοργάνωσης με επτά κατακτήσεις Κυπέλλων Εθνών Αφρικής, τελευταία ωστόσο το 2010. Η Νιγηρία με τη σειρά της έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Αφρικής τρεις φορές, με πιο πρόσφατη το 2013, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι στα τελευταία 16 Κόπα Αφρικά, έφτασε 14 φορές τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά.

Η Νιγηρία βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, αφού έναν μήνα πριν την τελική φάση, η ομοσπονδία αποφάσισε να απολύσει τον Γκέρνοτ Ρορ και ήρθε σε συμφωνία με τον Ζοσέ Πεσέιρο, προκειμένου να διαδεχθεί τον Γερμανό τεχνικό. Παρόλα αυτά, ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού, θα αναλάβει τα καθήκοντά του, μετά τη διοργάνωση του Καμερούν και ως εκ τούτου τους "σούπερ αετούς" θα καθοδηγήσει ο υπηρεσιακός Ογκουστίν Εγκουαβοέν.

Φυσικά γεννάται το ερώτημα τι θα γίνει με τον Εγκουαβοέν αν καταφέρει να οδηγήσει τη Νιγηρία στην κορυφή της Αφρικής, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή, που αρκετοί στη χώρα δεν είδαν με καλό μάτι την πρόσληψη του Πεσέιρο, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πλέον εξελιχθεί σε γυρολόγος.

Σε ό,τι αφορά στην αποστολή των "σούπερ αετών", υπήρξαν αρκετές διαφοροποιήσεις από τις αρχικές κλήσεις, αφού τελικά έμειναν εκτός οι αμυντικοί Λέον Μπαλογκούν (Ρέιντζερς) και Σεχού Αμπντουλάχι (Ομόνοια), όπως επίσης και οι επιθετικοί Ντένις (Γουότφορντ) και Βίκτορ Οσιχμεν (Νάπολι). Για τους δύο τελευταίους κλήθηκαν ως αντικαταστάτες ο Πέτερ Ολαγίνκα της Σλάβια Πράγας και ο Χένρι Ονιεκούρου του Ολυμπιακού.

Παρά τις απουσίες που προέκυψαν, η Νιγηρία εξακολουθεί να έχει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες, που πρωταγωνιστούν στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως οι άσοι της Λέστερ Γουιλφρίντ Ντιντί και Κελέτσι Ιχεανάτσο, ο άσος της Εβερτον, Αλεξ Ιβόμπι και ο φορ της Ουνιόν Βερολίνου, Τάιβο Αβονίγι.

Η Αίγυπτος του Κάρλος Κεϊρός, στηρίζεται κυρίως σε παίκτες που παίζουν στην εγχώρια λίγκα κάτι που βοηθάει στην ομοιογένεια και τη χημεία της ομάδας. Στην επίθεση βεβαίως, ξεχωρίζει η ηγετική παρουσία του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν της καριέρας του και θέλει φέτος να κατακτήσει για πρώτη φορά το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την εθνική του. Από εκεί και πέρα, βασικό ρόλο έχουν επίσης ο μεσοεπιθετικός της Αστον Βίλα, Τρεζεγκέ και ο χαφ της Αρσεναλ, Μοχάμεντ Ελνένι.

Νιγηρία - Αίγυπτος: Στοιχηματική Πρόταση

Το παιχνίδι αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπο, όπως μαρτυράει και το πολύ ισορροπημένο σετ αποδόσεων (2.95-2.80-2.65). Λογικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες και για αυτό το under 2,5 δεν ξεπερνάει το 1.45.

Στο παρελθόν, οι δυο τους έχουν συναντηθεί οχτώ φορές σε τελική φάση Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και το ρεκόρ είναι απόλυτα ισορροπημένο (3-2-3). Τελευταία τους συνάντηση ήταν ένα φιλικό το 2019, όταν η Νιγηρία είχε κερδίσει με 1-0.

Λόγω Σαλάχ, η Αίγυπτος διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα. Το Χ2 προσφέρεται σε τιμές οριακά άνω του 1.45, ωστόσο μπορεί να ανέβει πάνω από το 1.95 σε combo με το under 2,5, στη λογική ότι και οι δύο ομάδες αναμένονται προσεκτικές στην πρεμιέρα τους. Άλλωστε, όπως έχουν δείξει και τα πρώτα έξι ματς της διοργάνωσης, το under 2,5 κυριαρχεί με πέντε εμφανίσεις μέχρι στιγμής.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αλγερία – Σιέρα Λεόνε: Να σκοράρει ο Μαχρέζ (απόδοση 2.25), 15:00
  • Νιγηρία – Αίγυπτος: Χ2 & Under 2,5 (απόδοση 1.93), 18:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ