ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Κόπα Άφρικα: Η βολική ισοπαλία και το "πρέπει" της Γκάνας

Φάση από το παιχνίδι της Γκαμπόν με την Γκάνα για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής που διεξάγεται στο Καμερούν
Φάση από το παιχνίδι της Γκαμπόν με την Γκάνα για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής Ⓒ 2022 THEMBA HADEBE/ASSOCIATED PRESS

Τελευταία αγωνιστική των ομίλων στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και απόψε διεξάγονται τέσσερα παιχνίδια, που αφορούν το δεύτερο και το τρίτο γκρουπ της διοργάνωσης.

Στον τρίτο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, το Μαρόκο προηγείται με έξι βαθμούς, η Γκαμπόν ακολουθεί με τέσσερις, η Γκάνα έχει έναν και τα Νησιά Κομόρες κανέναν.

Η Γκάνα στην πρεμιέρα έχασε 1-0 από το Μαρόκο και τη δεύτερη αγωνιστική έφερε ισοπαλία 1-1 με την Γκαμπόν. Απόψε παίζει με την πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, το νησιωτικό σύμπλεγμα Κομόρες (21:00 Live από το SPORT24) και η νίκη είναι μονόδρομος για τα "μαύρα αστέρια", προκειμένου να συνεχίσουν στη νοκ άουτ φάση.

Η Γκάνα διατηρεί ελπίδες ακόμη και για τη δεύτερη θέση, ωστόσο πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρώσει τον όμιλο με τέσσερις βαθμούς για να διασφαλίσει τουλάχιστον ότι θα είναι ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι πως θα επιδιώξει να το κάνει και με ένα καθαρό σκορ, διότι στην ειδική βαθμολογία των τρίτων ομάδων, βασικό κριτήριο ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων.

Ο άσος λογικά, προσφέρεται χαμηλά στο 1.30, ωστόσο μπορεί να ανέβει στο 1.75 σε combo με το No Goal. Σημειώνεται ότι τα Νησιά Κομόρες στα πρώτα δύο ματς της διοργάνωσης είχαν συνολικά μόνο οχτώ τελικές, εκ των οποίων μόλις η μία εντός στόχου. Επίσης, στις δύο προηγούμενες συναντήσεις με την Γκάνα, δεν είχαν καταφέρει να σκοράρουν.

Γκαμπόν - Μαρόκο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο άλλο ματς του τρίτου γκρουπ (21:00 Live από το SPORT24), υπάρχει το σενάριο της βολικής ισοπαλίας, που εξυπηρετεί και τις δύο. Η Γκαμπόν με έναν βαθμό εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση και το Μαρόκο με ισοπαλία την πρωτιά.

Το Μαρόκο έχει ήδη τσεκάρει την πρόκριση και δεν αποκλείεται ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς να προχωρήσει σε ροτέισον για να ξεκουράσει ορισμένους βασικούς ποδοσφαιριστές του. Οι "πάνθηρες" από την άλλη, συνεχίζουν να παίζουν χωρίς Ομπαμεγιάνγκ και Λεμινά, λόγω των επιπτώσεων που τους προκάλεσε ο κορονοϊός, ενώ θα μείνει εκτός και ο σημαντικός μεσοεπιθετικός Μπουανγκά, που επίσης προσβλήθηκε από την Covid-19.

Με αυτά τα δεδομένα, η Γκαμπόν πιθανότατα θα επιδιώξει ένα σβηστό παιχνίδι για να πάρει το βαθμό που θα της χαρίσει τη δεύτερη θέση. Τα "λιοντάρια του Άτλαντα" δεν έχουν λόγο να ζοριστούν ιδιαίτερα. Σε τιμές τριπλασιασμού η ισοπαλία.

Μαλάουι - Σενεγάλη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον δεύτερο όμιλο, Σενεγάλη και Γουινέα έχουν από τέσσερις βαθμούς, το Μαλάουι τρεις και η Ζιμπάμπουε είναι ήδη αποκλεισμένη, μετά τις ήττες που υπέστη από Σενεγάλη και Μαλάουι στις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Πρακτικά, μένει να φανεί ποια θα είναι η τελική κατάταξη των τριών πρώτων ομάδων. Η Σενεγάλη χρειάζεται έναν βαθμό ακόμη για να κλειδώσει την πρόκρισή της στους 16 καταλαμβάνοντας μία από τις πρώτες δύο θέσεις του γκρουπ. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι θα επιδιώξει μία νίκη πρωτιάς κόντρα στο Μαλάουι (18:00 Live από το SPORT24).

Μεταξύ των δύο ομάδων υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά ποιότητας, επομένως ο άσος αναμενόμενα βρίσκεται σε τιμές γκράντε φαβορί. Τα "λιοντάρια της Τεράνγκα" βέβαια, δυσκολεύτηκαν πολύ στο γκολ, στα πρώτα δύο ματς. Με τη Ζιμπάμπουε κέρδισαν 1-0 χάρη σε πέναλτι του Μανέ στο 97' και με τη Γουινέα κόλλησαν στο 0-0.

Ούτε τώρα αναμένεται να ανοίξει ιδιαίτερα το σκορ, αν κρίνουμε από τη συνολικότερη εικόνα του τουρνουά, όπου τα γκολ μπαίνουν με το σταγονόμετρο. Στο 1.75 το διπλό σε combo με το under 3,5, το οποίο επαληθεύτηκε 22 φορές στα πρώτα 26 ματς του φετινού Κόπα Αφρικα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαλάουι – Σενεγάλη: 2 & Under 3,5 (απόδοση 1.75), 18:00
  • Γκαμπόν – Μαρόκο: Χ (απόδοση 3.00), 21:00
  • Γκάνα – Κομόρες: 1 & Νο Goal (απόδοση 1.75), 21:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ