ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Κόπα Άφρικα: Αλγερία και Τυνησία διορθώνουν τα λάθη τους

Ο τεχνικός της Τυνησίας, Μοντχέρ Κεμπαϊέρ στο παιχνίδι με το Μάλι για την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που διεξάγεται στο Καμερούν
Ο τεχνικός της Τυνησίας, Μοντχέρ Κεμπαϊέρ στο παιχνίδι με το Μάλι για την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής Ⓒ 2022 SUNDAY ALAMBA/ASSOCIATED PRESS

Με τέσσερα παιχνίδια συνεχίζεται το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Διορθώνουν τα λάθη της πρεμιέρας Αλγερία και Τυνησία. Σαφής η ποιοτική ανωτερότητα της Ακτής Ελεφαντοστού.

Η Ακτή Ελεφαντοστού ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, κερδίζοντας 1-0 στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου την Ισημερινή Γουινέα, χάρη σε γκολ του Γκραντέλ από το 5ο λεπτό.

Οι "ελέφαντες" παίζουν απόψε με τη Σιέρα Λεόνε (18:00 Live από το SPORT24), η οποία έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη στη διοργάνωση μέχρι στιγμής, αφού κράτησε στο 0-0 την κάτοχο του τίτλου Αλγερία. Η διαφορά ποιότητας βέβαια μεταξύ των δύο ομάδων είναι σημαντική και το συγκρότημα του Πατρίς Μπομέλ, αναμένεται υποψιασμένο μετά το απρόσμενο αποτέλεσμα της Σιέρα Λεόνε την πρώτη αγωνιστική.

Η Ακτή έχει ένα από τα κορυφαία ρόστερ στη διοργάνωση. Στο παιχνίδι με την Ισημερινή Γουινέα κατέβασε τριάδα στην επίθεση τους Κορνέ (Μπέρνλι), Αλέ (Αγιαξ), Γκραντέλ (Σίβασπορ), με τον Μπομέλ να βάζει αλλαγή τους Πεπέ (Άρσεναλ) και Ζαχά (Κρίσταλ Πάλας)! Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και παίκτες όπως ο Κεσί της Μίλαν, ο Μπαϊγί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Σανγκαρέ της Αϊντχόφεν.

Παρότι λοιπόν, οι νίκες στο Κόπα Άφρικα δεν είναι απλή υπόθεση για κανέναν, η Ακτή διαθέτει μία πλειάδα ποιοτικών ποδοσφαιριστών που μπορούν κάνουν τη διαφορά. Ενας εξ αυτών είναι ασφαλώς, ο Σεμπαστιάν Αλέ, που πραγματοποιεί φέτος σπουδαία σεζόν, με 12 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα και 10 στο Champions League. Ο φορ του Αγιαξ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ανοίξει κλειστές άμυνες και το ενδεχόμενο η Ακτή να κερδίσει με δικό του γκολ, προσφέρεται στο 2.70.

Αλγερία - Ισημερινή Γουινέα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Αλγερία παίζει με την Ισημερινή Γουινέα (21:00 Live από το SPORT24) και θα προσπαθήσει να διορθώσει την γκέλα της πρεμιέρας, όπως έκανε χθες και η Αίγυπτος.

Οι πρωταθλητές Αφρικής διεύρυναν μεν το αήττητο σερί τους στους 35 αγώνες (θέλουν άλλους τρεις για να σπάσουν το ρεκόρ της Ιταλίας), ωστόσο κόλλησαν απρόσμενα στο 0-0 με τη Σιέρα Λεόνε. Στα σχόλια που έγιναν μετά το παιχνίδι, οι διεθνείς της Αλγερίας τόνισαν πως επηρεάστηκαν από το τροπικό κλίμα που επικρατεί στο Καμερούν, με θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου και υγρασία πάνω από 70%.

Το θετικό για τις "αλεπούδες της ερήμου" είναι ότι το ματς με την Ισημερινή Γουινέα θα διεξαχθεί βράδυ και όχι μεσημεριανές ώρες, όπως την πρώτη αγωνιστική, επομένως αναμένονται κάπως καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Η Αλγερία θα είναι ενισχυμένη απόψε, αφού εξέτισε ο χαφ της Μίλαν, Μπενασέρ και λογικά θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Θέση στην 11αδα διεκδικεί και ο μεσοεπιθετικός της Γουέστ Χαμ, Μπενραχμά, ο οποίος μπήκε αλλαγή με τη Σιέρα Λεόνε και είχε μία σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει.

Με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική, η Αλγερία έχει το δύσκολο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, υποχρεούται απόψε να κερδίσει την Ισημερινή Γουινέα. Ο άσος είναι χαμηλά, ωστόσο μπορεί να ανέβει στο 1.70 σε συνδυασμό με το under 3,5, που έχει επαληθευτεί 18 φορές στα πρώτα 20 ματς της διοργάνωσης.

Τυνησία - Μαυριτανία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον έκτο όμιλο, η Τυνησία παίζει με τη Μαυριτανία (18:00 Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες μπήκαν στο τουρνουά με ήττα. Η Μαυριτανία, του Αμπουμπακάρ Καμαρά (Αρης), λύγισε με 1-0 από την Γκάμπια. Η Τυνησία έχασε 1-0 από το Μάλι σε έναν αγώνα, που έγιναν πρωτοφανή πράγματα, αφού ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη δύο φορές πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο!

Η Τυνησία θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία στην πρεμιέρα, ωστόσο ο Καζρί (Σεντ Ετιέν) αστόχησε σε πέναλτι για το 1-1 στο 77'. Πλέον, το ματς με τη Μαυριτανία είναι must win για τους "αετούς της Καρχηδόνας".

Με βάση τα όσα έδειξε η Μαυριτανία κόντρα στην Γκάμπια, δύσκολα θα απειλήσει σοβαρά την άμυνα της Τυνησίας. Οι δύο χώρες έχουν συναντηθεί 16 φορές στο παρελθόν και οι Τυνήσιοι δεν έχουν ηττηθεί ποτέ από τους Μαυριτανούς (12-4-0). Μάλιστα, στα τελευταία έξι παιχνίδια τους, η Τυνησία δέχθηκε μόλις ένα γκολ. Το ενδεχόμενο να κερδίσει χωρίς να δεχθεί γκολ προσφέρεται σε τιμές άνω του 2.00.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ακτή Ελεφαντοστού – Σιέρα Λεόνε: 1 & Να Σκοράρει ο Αλέ (απόδοση 2.70), 18:00
  • Τυνησία – Μαυριτανία: 1 & Νo/Goal (απόδοση 2.07), 18:00
  • Αλγερία – Ισημερινή Γουινέα: 1 & Under 3,5 (απόδοση 1.70), 21:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ