ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Κόπα Άφρικα: Η ανάγκη της Αλγερίας να ρισκάρει οδηγεί στο 2.05

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ της Αλγερίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Μουσταφά Τάκερ", Μπλίντα | Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021
Ο Ριγιάντ Μαχρέζ της Αλγερίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Μουσταφά Τάκερ", Μπλίντα | Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 © 2021 FATEH GUIDOUM/ASSOCIATED PRESS

Η Αλγερία, του Ριάντ Μαχρέζ, παίζει το τελευταίο της χαρτί απόψε για πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Κόπα Άφρικα και οδηγεί το παιχνίδι της με την Ακτή Ελεφαντοστού στο 2.05.

Τελευταία αγωνιστική ημέρα για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις, δύο για τον πέμπτο όμιλο και άλλες δύο για τον έκτο.

Στον πέμπτο όμιλο, η Ακτή Ελεφαντοστού είναι πρώτη με τέσσερις βαθμούς, ακολουθεί η Ισημερινή Γουινέα με τρεις, στην τρίτη θέση είναι η Σιέρα Λεόνε με δύο και τελευταία η Αλγερία με έναν.

Ακτή Ελεφαντοστού - Αλγερία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η κάτοχος του τίτλου, Αλγερία, παίζει απόψε με την Ακτή Ελεφαντοστού (18:00 Live από το SPORT24) και χρειάζεται μόνο νίκη για να προκριθεί στη νοκ άουτ φάση. Οι "ελέφαντες" από την άλλη έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους, ωστόσο θα παίξουν για την πρωτιά του ομίλου, προκειμένου να διασταυρωθούν με πιο βατό αντίπαλο στους "16".

Η Αλγερία μέχρι στιγμής έχει απογοητεύσει, αφού στην πρεμιέρα της με τη Σιέρα Λεόνε κόλλησε στο 0-0 και τη δεύτερη αγωνιστική έχασε 1-0 από την Ισημερινή Γουινέα. Στα πρώτα δύο ματς, έκανε συνολικά 32 τελικές και όμως δεν κατάφερε να... ματώσει τα δίχτυα.

Θα προξενήσει πολύ μεγάλη εντύπωση, αν οι "αλεπούδες της ερήμου" ολοκληρώσουν τον όμιλο χωρίς ούτε ένα γκολ. Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει τρομερή ποιότητα από τη μέση και μπροστά, πίσω όμως δεν εμπνέει σιγουριά και ειδικά στη θέση του τερματοφύλακα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, όπως φάνηκε και στο 2-2 με τη Σιέρα Λεόνε, όπου ο γκολκίπερ Σανγκαρέ δώρισε την ισοφάρισε με ένα απίστευτο λάθος.

Από τη μία λοιπόν, έχουμε μία ποιοτική ομάδα όπως η Αλγερία, που καίγεται για τη νίκη και από την άλλη την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία μεσοεπιθετικά διαθέτει παίκτες κορυφαίας κλάσης (Αλέ, Ζαχά, Κορνέ, Πεπέ). Το ρίσκο λοιπόν στο Goal/Goal σε αποδόσεις άνω του 2.00 αξίζει, δεδομένου μάλιστα ότι αυτό επαληθεύτηκε στις τελευταίες έξι συναντήσεις τους ανεξαρτήτως έδρας.

Το άλλο ματς του ομίλου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα της Αλγερίας. Αν η Αλγερία δεν καταφέρει να κερδίσει την Ακτή Ελεφαντοστού, τότε Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουινέα μπορούν να περάσουν χέρι-χέρι στην επόμενη φάση με μία ισοπαλία. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, καλό θα είναι να έχουμε το νου μας στο live.

Γκάμπια - Τυνησία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον έκτο όμιλο, η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη. Η Μαυριτανία έμεινε οριστικά τέταρτη, ενώ οι Γκάμπια, Μάλι και Τυνησία έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους και μένει να φανεί το πλασάρισμά τους. Αυτή τη στιγμή Γκάμπια και Μάλι έχουν από τέσσερις βαθμούς και ακολουθεί η Τυνησία με τρεις.

Οι "αετοί της Καρχηδόνας" από το ξεκίνημα της διοργάνωσης παλεύουν με τον κορονοϊό. Πριν το ματς με την Γκάμπια (21:00 Live από το SPORT24), ανακοίνωσαν την ανίχνευση ακόμη επτά κρουσμάτων σε ποδοσφαιριστές της αποστολής, τρεις βασικοί και τέσσερις αναπληρωματικοί.

Παράλληλα, η Τυνησία είχε σε καραντίνα άλλους έξι παίκτες, εκ των οποίων ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ (Νότιγχαμ), που βγήκε από αυτήν και θα είναι κανονικά διαθέσιμος για το αποψινό παιχνίδι. Για τους υπόλοιπους πέντε, που επίσης έμειναν εκτός στο προηγούμενο ματς, υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να προλάβουν τον αγώνα με την Γκάμπια, καθώς δεν εμφάνισαν συμπτώματα.

Σε κάθε περίπτωση, η Τυνησία δεν πρόκειται να κατέβει με την καλύτερη δυνατή σύνθεσή της κόντρα στην Γκάμπια και αυτό μάλλον ευνοεί την πιθανότητα να δούμε ακόμη ένα κλειστό ματς στη φετινή διοργάνωση.

Ούτως ή άλλως και τα δύο πρώτα ματς των "σκορπιών" στον όμιλο πήγαν στο under. Στην πρεμιέρα τους κέρδισαν 1-0 τη Μαυριτανία και τη δεύτερη αγωνιστική έφεραν 1-1 με το Μάλι, σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε σκορ μέχρι το 79' και τελικά μπήκαν δύο γκολ με πέναλτι. Σε τιμές άνω του 2.30 να επαληθευτεί ακόμη ένα under 1,5 στο φετινό Κόπα Άφρικα, κάτι που έχει γίνει 17 φορές στα πρώτα 32 ματς του τουρνουά.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ακτή Ελεφαντοστού – Αλγερία: Goal/Goal (απόδοση 2.05), 18:00
  • Γκάμπια – Τυνησία: Under 1,5 (απόδοση 2.32), 21:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ