TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Τελικός κυπέλλου για 2.60

Ο Νταΐτσι Καμάντα με τον Βίλι Όρμπαν σε παιχνίδι της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με τη Λειψία για το γερμανικό πρωτάθλημα
Ο Νταΐτσι Καμάντα με τον Βίλι Όρμπαν σε παιχνίδι της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με τη Λειψία για το γερμανικό πρωτάθλημα @2021 MICHAEL PROBST/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Γερμανίας ανάμεσα στη Λειψία και την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Η Bundesliga ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με το πλέον δραματικό φινάλε και την Μπάγερν να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Γερμανίας για 11η διαδοχική φορά. Απόψε, ήρθε η σειρά για την ανάδειξη του κυπελλούχου Γερμανίας, με τον τελικό ανάμεσα στη Λειψία και την Αϊντραχτ να διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου (21:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24).

Η Λειψία θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά στη σύντομη ιστορία της σε τελικό του DFB Pokal, ενώ η Αϊντραχτ για ένατη. Οι "ταύροι" κατέκτησαν πέρυσι το κύπελλο, κερδίζοντας στα πέναλτι τη Φράιμπουργκ και πανηγύρισαν έτσι τον πρώτο τίτλο από την ίδρυση τους.

Στον αντίποδα, η Φρανκφούρτη έχει πέντε κατακτήσεις κυπέλλου, με τελευταία το 2018, όταν επί Νίκο Κόβατς είχε κερδίσει στο μεγάλο τελικό με 3-1 την Μπάγερν, σε ένα ματς όπου είχε σκοράρει και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ. Αν οι "αετοί" καταφέρουν απόψε να επικρατήσουν της Λειψίας, θα φτάσουν τα έξι κύπελλα. Θα προσπεράσουν δηλαδή τις Σάλκε και Ντόρτμουντ και θα πιάσουν στη δεύτερη θέση όλων των εποχών τη Βέρντερ Βρέμης.

Το αποψινό παιχνίδι θα είναι το τελευταίο για την Αϊντραχτ με τον Όλιβερ Γκλάζνερ στον πάγκο της. Ο Αυστριακός τεχνικός ανέλαβε την περσινή σεζόν, την τεχνική της ηγεσία και είχε συμβόλαιο μέχρι το 2024. Παρότι πέρυσι οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Europa League και φέτος στους "16" του Champions League, στην πρώτη της συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον Γκλάζνερ το καλοκαίρι, καθώς οι σχέσεις του με τον αθλητικό διευθυντή, Μάρκους Κρέσε δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές.

Διάδοχος του Γκλάζνερ, θα είναι ο Ντίνο Τοπμέλερ, ο πρώην βοηθός του Γιούλιαν Νάγκελζμαν και φυσικά γιος του Κλάους Τοπμέλερ, που στο παρελθόν είχε κάτσει στους πάγκους των Αϊντραχτ, Λεβερκούζεν και Αμβούργου.

Φυσικά, ο Γκλάζνερ θα ήθελε απόψε να αποχαιρετίσει την Αϊντραχτ με ακόμη μία μεγάλη νίκη και έναν τίτλο, προκειμένου να κάνει μία θριαμβευτική έξοδο. Ούτως ή άλλως, ο Γκλάζνερ θα έχει για πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των οπαδών της Αϊντραχτ, οι οποίοι διαφώνησαν ανοιχτά με την απόφαση του Κρέσε.

Σε εξαιρετική φόρμα η Λειψία

Στον αντίποδα, η Λειψία θα προσπαθήσει να κάνει το back to back στο DFB Pokal. Πέρυσι το κατέκτησε με τον Ντομένικο Τεντέσκο στον πάγκο της. Φέτος, είναι η σειρά του Μάρκο Ρόζε να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στη Γερμανία.

Η Λειψία είναι φανερά η πιο φορμαρισμένη ομάδα της χώρας το τελευταίο δίμηνο. Στα δέκα προηγούμενα επίσημα ματς, έκανε εννιά νίκες και έχασε μόνο στο Λεβερκούζεν, σε μία αναμέτρηση που το τελικό 2-0 ήταν μαγική εικόνα (xGoals 1,03-2,12).

Είναι χαρακτηριστικό, πως οι "ταύροι" την προτελευταία αγωνιστική κέρδισαν με 3-1 την Μπάγερν, μέσα στο Μόναχο και παραλίγο να της κόψουν το πρωτάθλημα, ενώ την τελευταία στροφή της Bundesliga, δεν χαρίστηκαν στη Σάλκε. Την κέρδισαν με 4-2 και την έριξαν ξανά κατηγορία.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, η Λειψία ήταν εξαιρετικά σοβαρή και συγκεντρωμένη. Στον προημιτελικό απέκλεισε με 2-0 την Ντόρτμουντ, σε ένα παιχνίδι όπου δέχθηκε μόλις δύο τελικές (!), ενώ στον ημιτελικό συνέτριψε με 5-1 τη Φράιμπουργκ εκτός έδρας.

Σε ατομικό επίπεδο, ο αποψινός τελικός, θα είναι το τελευταίο ματς για τον ηγέτη, Κρίστοφερ Ενκουνκού, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι, την ερχόμενη σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για τον χαφ Κόνραντ Λάιμερ, που έχει συμφωνήσει με την Μπάγερν. Επίσης, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πωληθεί και ο Ντόμινικ Σομποσλάι, αφού το ενδιαφέρον της Νιούκαστλ είναι κάτι παραπάνω από έντονο.

Σε ό,τι αφορά στο ιατρικό δελτίο, ο Ρόζε δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αντρέ Σίλβα, ενώ πάγια εκτός με ρήξη χιαστού, είναι ο γκολκίπερ Γκουλάτσι. Απών θα είναι και ο βασικός στόπερ Γκβάρντιολ, διότι είναι τιμωρημένος.

Από την άλλη, ο Γκλάζνερ δεν έχει κάποια σοβαρή απουσία, από τη στιγμή που επιστρέφει ο πολύπειρος χαφ Ρόντε. Είναι πάντως σε δίλημμα για το αν θα πάει με την πεπατημένη του 3-4-2-1, ή θα επιλέξει το 4-2-3-1 για να ματσάρει καλύτερα τη Λειψία, η οποία εσχάτως παίζει με τετράδα πίσω.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στοιχηματικά, οι μπουκ δίνουν καθαρό φαβορί στο 1.70-1.75 τη Λειψία, ωστόσο το ματς αναμένεται πολύ πιο αμφίρροπο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι αν η Αϊντραχτ κερδίσει το κύπελλο θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League την ερχόμενη σεζόν. Σε αντίθετη περίπτωση θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Conference League, καθώς τερμάτισε έβδομη στην Bundesliga, κερδίζοντας 2-1 με ανατροπή (83', 91') τη Φράιμπουργκ το περασμένο Σάββατο.

Η Λειψία προφανώς δεν έχει τέτοιες σκοτούρες, αφού ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση και του χρόνου θα βρίσκεται ξανά στους ομίλους του Champions League, όπου φέτος έφτασε μέχρι τους "16".

Ποιοτικά, οι "ταύροι" είναι ανώτερη ομάδα, ωστόσο και η Αϊντραχτ μεσοεπιθετικά έχει τους παίκτες (Λίντστρεμ, Σο, Καμάντα) και την ταχύτητα για να γίνει απειλητική. Επίσης, το πιθανότερο είναι πως η Αϊντραχτ θα υπερισχύσει στη μάχη της εξέδρας, καθώς διαθέτει πολύ πιο δυνατή οπαδική βάση. Οι δύο σύλλογοι πήραν από 23.700 εισιτήρια, ωστόσο στο γήπεδο αναμένεται να είναι πολύ περισσότεροι αυτοί της Φρανκφούρτης.

Στη λογική ότι και οι δύο ομάδες έχουν σπουδαία επιθετικά όπλα, μπορούμε να στραφούμε προς το Goal/Goal σε απόδοση 1.70. Πρακτικά, μιλάμε για τα δύο γερμανικά κλαμπ με τους κορυφαίους επιθετικούς στη χώρα, τον Ενκουνκού (16 γκολ και 6 ασίστ φέτος στην Bundesliga) και τον Κόλο Μουανί (15 γκολ και 16 ασίστ φέτος στην Bundesliga). Με μεγαλύτερο ρίσκο, μπορούμε να ζητήσουμε και το 1-1 ως anytime σκορ, για να πάρουμε σαφώς καλύτερη απόδοση, στο 2.60, περιμένοντας βέβαια έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό τελικό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λειψία – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης: 1-1 Anytime (απόδοση 2.60), 21:00
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ