TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Ποντάρισμα στις αντιπάλους του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ

Ο Ομάρ Μαρμούς με τον Τρόοστ Εκόνγκ στο παιχνίδι της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Conference League 2023/24
Ο Ομάρ Μαρμούς με τον Τρόοστ Εκόνγκ στο παιχνίδι της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Conference League 2023/24 ΙΝΤΙΜΕ

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες της Φράιμπουργκ και της Αϊντραχτ, των ευρωπαϊκών αντιπάλων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Η Bundesliga έχει αν μη τι άλλο την τιμητική της αυτό το Σάββατο, όχι ασφαλώς γιατί διεξάγονται έξι ματς, ως συνήθως, αλλά γιατί αγωνίζονται οι προσεχείς αντίπαλοι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, σε Europa League και Conference League αντίστοιχα. Ο λόγος ασφαλώς για τις Φράιμπουργκ και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Στο απογευματινό πακέτο, η Φράιμπουργκ υποδέχεται τη νεοφώτιστη Ντάρμσταντ, έχοντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί (16:30 Novasports Extra 2, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ μπορεί να μην βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, που έφτασε σε σημείο να διεκδικεί την παρθενική της έξοδο στο Champions League, ωστόσο επιβεβαιώνει πως έχει συνέχεια και εξελίσσεται.

Η φετινή σεζόν είναι πολύ σημαντική για το κλαμπ, καθώς έχουν αρχίσει να βγαίνουν μπροστά και να αναδεικνύονται νεαροί παίκτες, που πέρασαν από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου ή έστω από τη Β' ομάδα. Πέρα από τον 21χρονο γκολκίπερ Ατομπούλου, που είναι εξ αρχής βασικός, μετά την πώληση του Φλέκεν στην Μπρέντφορντ, σταδιακά αυξάνουν σταθερά το ρόλο τους ο 21χρονος μπακ/στόπερ Σιλντιγιά, ο 22χρονος μπακ/χαφ/εξτρέμ Βαϊσχάουπτ και κυρίως ο 21χρονος επιθετικός χαφ Ρελ, που πριν τη διακοπή σκόραρε στο 5-0 επί της Μπάτσκα Τόπολα, βρήκε επίσης δίχτυα στην ήττα με 3-1 από τη Λειψία και στο παράθυρο των εθνικών, έβαλε γκολ και με την U21 της Γερμανίας.

Το αρνητικό για τον Στράιχ είναι ότι ο Ρελ επέστρεψε τραυματίας από τις διεθνείς υποχρεώσεις. Η Φράιμπουργκ πάντως αποδεικνύει ότι κάνει σοβαρή δουλειά στο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας και φροντίζει με συνέπεια για το μέλλον της.

Ο Στράιχ, όπως πάντα, κρατάει χαμηλούς τόνους και υποστηρίζει πως πρώτα πρέπει η ομάδα του να πάρει σαφείς αποστάσεις από την επικίνδυνη ζώνη και εν συνεχεία να κοιτάξει κάτι περισσότερο. Φυσικά, το ματς με την Ντάρμσταντ είναι από αυτά που η Φράιμπουργκ συνήθως τα παίρνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχει πέντε ήττες, όλες από τις ομάδες που βρίσκονται στο Top 5 της βαθμολογίας. Στα παιχνίδια με αντιπάλους από την έκτη θέση και κάτω έχει ρεκόρ 4-2-0. Επίσης, μετράει πέντε σερί νίκες κόντρα σε νεοφώτιστες.

Η Ντάρμσταντ έχει θαρραλέα νοοτροπία, δεν... κρέμεται από την εστία της και πριν το 0-0 με τη Μάιντς μετρούσε εννιά σερί Over 2,5. Πιθανότατα λοιπόν, η Φράιμπουργκ θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο γκολ για να λυγίσει τα κρίνα. Ο άσος από το χαμηλό 1.55 τσιμπάει στο 1.80 με Over 1,5. Με λίγο μεγαλύτερο ρίσκο μπορούμε να πάμε και στο Over 2,5, που το επιβεβαιώνει εννιά σερί επίσημα ματς η Φράιμπουργκ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το ματς της Τούμπας ήταν το σημείο καμπής

Στο βραδινό ματς, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης υποδέχεται τη Στουτγάρδη, σε μία αναμέτρηση που έχει όλα τα φόντα να δώσει γκολ και θέαμα (19:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Υπενθυμίζεται, ότι η Αϊντραχτ περιμένει τον ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη για ένα παιχνίδι που ουσιαστικά θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο του Conference League και κατ' επέκταση την απευθείας πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ντίνο Τοπμέλερ είχε χάσει με 2-1 στην Τούμπα στις αρχές Οκτωβρίου. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, είναι αήττητη οκτώ διαδοχικά επίσημα ματς (6-2-0).

Το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη λειτούργησε ως σημείο καμπής για τους αετούς. Από εκεί και πέρα, η Αϊντραχτ άρχισε να παίρνει τα πάνω της και ο Τοπμέλερ καταστάλαξε σε ένα σχήμα, το οποίο άρχισε να αποδίδει επιθετικά. Η Αϊντραχτ το πρώτο δίμηνο της σεζόν αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στο κομμάτι του γκολ. Στα τελευταία οκτώ ματς ωστόσο, σκοράρει σταθερά από δύο τέρματα και πάνω.

Ο άξονας έχει δέσει με το δίδυμο Λάρσον-Σκίρι. Μπροστά ο ευέλικτος Μαρμούς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο νεοφερμένος μεσοεπιθετικός Σαϊμπί (άριστη τεχνική κατάρτιση) έχει πλέον εξελιχθεί σε βασικότατη επιλογή και ο ταχύτατος εξτρέμ Κνάουφ δίνει σαφώς περισσότερα από τον εγκεφαλικό, αλλά πλέον πολύ αργό Γκέτσε.

Το ροτέισον του Τοπμέλερ επικεντρώνεται πια κυρίως στους μπακ/χαφ. Αυτό γίνεται και κάπως αναγκαστικά, αφού ο Μαξ δεν έχει δηλωθεί στην Ευρώπη. Ο έμπειρος Γερμανός άσος θα αγωνιστεί βασικός απόψε, αλλά την Πέμπτη τη θέση του λογικά θα πάρει ο Ενκουνκού.

Ένα πρόβλημα έχει προκύψει και στους στόπερ, αφού ο βασικός Κοχ είναι τραυματίας. Αυτό σημαίνει ότι στη θέση του θα μπει ο Σμόλτσιτς και εκ των πραγμάτων θα αλλάξει η τριάδα μπετόν. Για απόψε υπάρχει ένα ερωτηματικό και για τον Πάτσο, ο οποίος έκανε υπερατλαντικό ταξίδι για την εθνική του Ισημερινού, το πιθανότερο πάντως είναι ότι θα παίξει κανονικά.

Στην αντίπερα όχθη, η Στουτγάρδη πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή σεζόν μέχρι στιγμής. Οι οκτώ νίκες σε 11 αγωνιστικές είναι ρεκόρ συλλόγου. Πριν τη διακοπή κέρδισε 2-1 εντός έδρας την Ντόρτμουντ με ανατροπή, παρότι έχασε πέναλτι στο 0-0. Το εκπληκτικό είναι ότι τελείωσε το ματς με xGoals 4,17-0,76. Εν ολίγοις "πάτησε" τους Βεστφαλούς.

Αν η Στουτγάρδη συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, τότε δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο Champions League μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. Αυτή τη στιγμή έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα σε xGoals υπέρ (29,14) μετά την Μπάγερν και ο φοβερός και τρομερός φορ Γκιρασί, έχει πετύχει μόνος του 15 γκολ, δύο λιγότερα απ' ότι ολόκληρη η Αϊντραχτ.

Το ματς βέβαια στο Ντόιτσε Μπανκ Παρκ δεν πρόκειται να είναι περίπατος στο πάρκο. Η Αϊντραχτ εκτός από φορμαρισμένη είναι και αήττητη εντός έδρας στο πρωτάθλημα 15 σερί ματς (8-7-0)! Δύσκολο λοιπόν να πας σε αυτή την αναμέτρηση σε σημείο. Το G/G είναι λογικά γκράντε φαβορί, αφού μετρούν επτά διαδοχικά στα μεταξύ τους ματς. Πιο ενδιαφέρον το 1-1 ως anytime στο 2.45, στη λογική ότι αναμένεται αμφίρροπο και ανταγωνιστικό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες που σκοράρουν με μεγάλη άνεση. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι οι τρεις τελευταίες κόντρες τους στο πρωτάθλημα με γηπεδούχο την Αϊντραχτ έληξαν στο 1-1.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φράιμπουργκ – Ντάρμσταντ: 1 & Οver 1,5 (απόδοση 1.80), 16:30
  • Αϊντραχτ Φρ. - Στουτγάρδη: 1-1 Anytime (απόδοση 2.45), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ XGOALS BET ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ