TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Παιχνίδι κορυφής με κεντρικό πρόσωπο τον Τσάμπι Αλόνσο

Ο Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της Λεβερκούζεν
Ο Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της Λεβερκούζεν @ 2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το παιχνίδι κορυφής ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Λεβερκούζεν, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Με το πολύ μεγάλο παιχνίδι κορυφής ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Λεβερκούζεν επιστρέφει η δράση στην Bundesliga, μετά την καθιερωμένη διακοπή του Σεπτεμβρίου για τις εθνικές ομάδες (21:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Πέρα από το γεγονός ότι συγκρούονται οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, που έχουν ξεκινήσει με το απόλυτο μετά από τρεις αγωνιστικές, το συγκεκριμένο ματς έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και λόγω της παρουσίας του Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της Λεβερκούζεν.

Ο Βάσκος τεχνικός φόρεσε για τρία χρόνια τη φανέλα της Μπάγερν ως ποδοσφαιριστής (2014-17), έπαιξε σε 117 αγώνες με τα χρώματά της και σημείωσε 9 γκολ. Τώρα, επιστρέφει για πρώτη φορά στο Μόναχο ως αντίπαλος προπονητής και φυσικά έχει την ευκαιρία να... διαφημίσει τη δουλειά του στην κορυφαία γερμανική σκηνή.

Η Λεβερκούζεν έχει ξεκινήσει αν μη τι άλλο εντυπωσιακά τη σεζόν. Έχει κάνει ρεκόρ συλλόγου με 11 γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές και είναι η ομάδα με τα περισσότερα xGoals υπέρ (8,81) στην κατηγορία. Αν καταφέρει απόψε να κερδίσει και την Μπάγερν θα μπει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο γερμανικό πρωτάθλημα με το 4x4.

Στον αντίποδα, η Μπάγερν έχει μεν κάνει και αυτή τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ωστόσο οι εμφανίσεις της δεν είναι το ίδιο πειστικές όπως εκείνες της Μπάγερ.

Πλασματικό το 4-0 της πρεμιέρας στη Βρέμη, όπου έβαλε δύο γκολ στο 90' και στο 94'. Στο 3-1 με την Αουγκσμπουργκ έκανε τα απολύτως απαραίτητα, ενώ στο τελευταίο ματς πριν το παράθυρο των εθνικών, ήρθε η δύσκολη ανατροπή με 2-1 επί της Γκλάντμπαχ στο Μπορούσια Παρκ, με ήρωα τον νεαρό Τελ στο 87'.

Στο ίδιο γήπεδο, η Λεβερκούζεν είχε στήσει πάρτι στις 26 Αυγούστου. Κέρδισε με 3-0 και είχε ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Γενικά, η εικόνα της Μπάγερ αρέσει και με βάση τα πεπραγμένα της μέχρι στιγμής, δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά μέσα στο Μόναχο. Άλλωστε, ο Τσάμπι Αλόνσο αυτή τη στιγμή θεωρείται ίσως το next best thing των ευρωπαϊκών πάγκων, συνδυάζοντας στη φιλοσοφία του στοιχεία τόσο από τον Ζοσέ Μουρίνιο, όσο και από τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Δύο προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε ως ποδοσφαιριστής στη Ρεάλ και την Μπάγερν αντίστοιχα.

Άλλο ένα στοιχείο που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για το αποψινό παιχνίδι, είναι ότι και οι δύο αντίπαλοι είχαν διψήφιο αριθμό διεθνών κατά τη διάρκεια των εθνικών. Ο Τούχελ είπε πως στις προπονήσεις τα μέλη του τεχνικού σταφ ήταν περισσότερα από τους παίκτες, αφού με εξαίρεση τους τερματοφύλακες οι μόνοι που έμειναν πίσω ήταν ο Σαρ και ο Γκορέτσκα.

Μάλιστα, ο Κίμιχ τραυματίστηκε στο φιλικό της Μάνσαφτ με την Ιαπωνία και υπάρχει μία μικρή αμφιβολία για τη συμμετοχή του, αν και το πιθανότερο είναι πως θα παίξει κανονικά. Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για τον Κέιν, ο οποίος επέστρεψε χωρίς πρόβλημα από την εθνική Αγγλίας.

Σε ό,τι αφορά στη Λεβερκούζεν, ο Τσάμπι Αλόνσο χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα στα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος. Απόψε, ίσως αναγκαστεί να κάνει μία αλλαγή, διότι ο χαφ Παλάσιος έρχεται από υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό της εθνικής Αργεντινής. Το πιθανότερο είναι πως θα παίξει στη θέση του ο δυναμικός Αντριχ.

Από εκεί και πέρα, ο Βάσκος τεχνικός έχει μία πληθώρα ποιοτικών επιλογών μεσοεπιθετικά μετά μάλιστα και την επιστροφή του ταχύτατου εξτρέμ Αντλί. Την παράσταση μέχρι στιγμής έχει κλέψει ο νεοαποκτηθείς φορ Μπονιφάς, ο οποίος έχει ήδη προλάβει να πετύχει 4 γκολ. Μάλιστα, στα τελευταία δύο ματς με Ντάρμσταντ και Γκλάντμπαχ είχε συνολικά 17 τελικές! O 22χρονος άσος έκανε την περασμένη Κυριακή το ντεμπούτο του με την εθνική Νιγηρίας, έχοντας ασίστ ως αλλαγή στο άνετο 6-0 επί των νησιών Σάο Τομέ και Πινσίπε.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Συμπερασματικά, η Λεβερκούζεν με μεσοεπιθετική τριάδα τους Χόφμαν, Βιρτς, Μπονιφάς, μετρονόμο στο κέντρο τον Τσάκα και στα άκρα τους ταχύτατους Φρίμπονγκ και Γκριμάλντο έχει την ποιότητα και την ευελιξία να δημιουργήσει προβλήματα στην Μπάγερν, η οποία ακόμη δεν έχει πιάσει το επίπεδο απόδοσης που μπορεί.

Προφανώς, η Μπάγερν έχει την ατομική ποιότητα για να κερδίσει οποιονδήποτε εντός συνόρων, ωστόσο το γεγονός ότι ο άσος της προσφέρεται στο 1.60, είναι ασφαλώς κάτι πρωτόγνωρο για παιχνίδι της στην Bundesliga. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ξεπερνάει το 1.30-1.35. Οι μπουκ λοιπόν σέβονται την εξαιρετική εικόνα της Λεβερκούζεν και τις πιθανότητές της να κάνει τη ζημιά στους πρωταθλητές.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι τον περασμένο Μάρτιο, στο πρώτο συναπάντημα του Τσάμπι Αλόνο με την Μπάγερν, οι "ασπιρίνες" είχαν κερδίσει με 2-1 στην ΜπαϊΑρένα τους Βαυαρούς. Στο 2.42 το AH +0,5 για τη Λεβερκούζεν. Εναλλακτικά, παίζεται ασφαλώς και κάποιο combo με γκολ, αφού παραδοσιακά τα παιχνίδια τους είναι γεμάτα. Η Μπάγερν σκοράρει 33 σερί ματς Bundesliga εντός έδρας κόντρα στη Λεβερκούζεν και η Μπάγερ σκόραρε τουλάχιστον ένα γκολ στα 12 από τα τελευταία 14 ματς απέναντι στους Βαυαρούς ανεξαρτήτως έδρας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν – Λεβερκούζεν: 2 AH +0,5 (2,42), 21:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ TIPSTERS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ