TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Με υπογραφή Μπέλινγχαμ ο τίτλος της Ντόρτμουντ στο 4.25

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει στο Ντόρτμουντ - Άιντραχτ
Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει στο Ντόρτμουντ - Άιντραχτ 2023 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την τελευταία αγωνιστική της Bundesliga.

Η Bundesliga υπόσχεται απόψε ένα από τα πιο συγκλονιστικά φινάλε των τελευταίων ετών, δεδομένου θα κριθεί πραγματικά στο νήμα ο τίτλος, η τέταρτη θέση που βγάζει στο Champions League, οι θέσεις 5-6 που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, η ομάδα που θα δώσει μπαράζ για την παραμονή της, αλλά και η ομάδα που θα ακολουθήσει τη Χέρτα στην Τσβάιτε.

Εν ολίγοις, όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά στην τελευταία στροφή του γερμανικού πρωταθλήματος και δεν υπάρχει κανένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά στην κορυφή, η Ντόρτμουντ έχει τη μοναδική ευκαιρία να σπάσει τη δεκαετή κυριαρχία της Μπάγερν. Οι Βαυαροί έχουν πραγματοποιήσει μία εντελώς απογοητευτική σεζόν με 13 γκέλες σε 33 αγωνιστικές, ένας πρωτοφανής αριθμός για τα δεδομένα τους.

Παρότι η Ντόρτμουντ επέστρεψε πίσω πολλά δώρα της Μπάγερν, στο τελευταίο δεν είπε "όχι". Το διπλό της Λειψίας στο Μόναχο την προηγούμενη αγωνιστική σε συνδυασμό με την πειστική νίκη των κιτρινόμαυρων στο Αουγκσμπουργκ, με 3-0, έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Έντιν Τέρζιτς να προσπεράσει στην κορυφή.

Αυτό σημαίνει ότι η Ντόρτμουντ αν κερδίσει απόψε την αδιάφορη βαθμολογικά Μάιντς, στο κατάμεστο Σίγκναλ-Ιντούνα Παρκ θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια για ένατη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2012, όταν ακόμη στον πάγκο της ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Όπως είναι φυσικό, όλη η πόλη σήμερα θα βρίσκεται στο πόδι προκειμένου να γιορτάσει έναν ιστορικό τίτλο, που θα σπάσει τη... βαυαρική μονοτονία. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το παιχνίδι με τη Μάιντς, υπήρξαν 300.000 αιτήσεις για ένα εισιτήριο, ενώ στην εμβληματική borsigplatz αναμένεται να βρεθούν πάνω από 200.000 φίλοι της Ντόρτμουντ για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκοράρει τρία σερί ματς εντός έδρας ο Μπέλινγχαμ

Στοιχηματικά, είναι απολύτως φυσιολογικό, ότι απ' ολόκληρο το πρόγραμμα ο άσος της Ντόρτμουντ είναι το πιο χαμηλό σημείο, σε τιμές κάτω από το 1.20. Άλλωστε, οι Βεστφαλοί μετρούν 11 σερί νίκες εντός έδρας και στα εννιά από τα τελευταία 11 παιχνίδια τους στο Σίγκναλ-Ιντούνα Παρκ σημείωσαν από τρία γκολ και πάνω.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ντόρτμουντ διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Μάιντς. Υπενθυμίζεται ότι από τη Μάιντς μεταπήδησαν στην Ντόρτμουντ τόσο ο Κλοπ, όσο και Τόμας Τούχελ στο παρελθόν. Εξάλλου, το 2018 και το 2020, όταν η Μάιντς πάλευε για την παραμονή της, είχε καταφέρει να πετύχει καθοριστικά διπλά στο Ντόρτμουντ, στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Τώρα πάντως οι "καρναβαλιστές" μοιάζει να έχουν σβήσει εντελώς, αφού συμπλήρωσαν τέσσερις διαδοχικές ήττες μετά το βαρύ 4-1 από την Ντόρτμουντ.

Το θέμα είναι πώς μπορούμε να δώσουμε αξία στον άσο, διότι εδώ που το έφτασε η Ντόρτμουντ, κανείς δεν πιστεύει ότι θα χαθεί αυτό το πρωτάθλημα. Το πιο ενδιαφέρον combo είναι με το anytime του Τζουντ Μπέλινγχαμ. Ο Άγγλος άσος έχασε το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής, όμως σήμερα αναμένεται να δώσει κανονικά το "παρών".

Δεν αποκλείεται, η αναμέτρηση με τη Μάιντς να είναι το τελευταίο παιχνίδι του με τα κιτρινόμαυρα, αφού ως γνωστόν στα πόδια του σφάζονται τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης, επομένως όλα δείχνουν ότι η Ντόρτμουντ θα αναγκαστεί το καλοκαίρι να τον πουλήσει.

Φυσικά, ο 20χρονος χαφ, ο οποίος φέτος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της γερμανικής λίγκας, θα ήθελε να υπογράψει τον τίτλο της Ντόρτμουντ με ακόμη ένα γκολ. Έχει πετύχει ήδη οκτώ φέτος, ενώ στα τελευταία τρία εντός έδρας ματς με Γκλάντμπαχ, Βόλφσμπουργκ και Αϊντραχτ, βρήκε δίχτυα τέσσερις φορές! Ακόμη και στο 4.25 μπορεί να εντοπιστεί το combo άσος και να σκοράρει ο Μπέλινγχαμ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Σε ό,τι αφορά στην Μπάγερν, η οποία δοκιμάζεται στην Κολωνία, τα 1,25 στο διπλό δεν έχουν κανένα νόημα (16:30 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Ακόμη κι αν κάνει το καθήκον της, δεν αξίζει να μπλέξουμε σε τόσο χαμηλές τιμές. Προτιμότερο εδώ είναι το anytime του Σερτζ Γκνάμπρι στο 2.25, στη λογική ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των Βαυαρών. Σκοράρει τέσσερις διαδοχικές αγωνιστικές, είναι ο πρώτος σκόρερ της Μπάγερν με 14 γκολ, που είναι ατομικό του ρεκόρ, και έχει εξαιρετική παράδοση κόντρα στους "τράγους" με 11 τέρματα σε 10 ματς!

Από τα πιο δύσκολα ματς της αγωνιστικής είναι το Μπόχουμ – Λεβερκούζεν (16:30 Novasports Extra 3, Live από το SPORT24). Η Μπάγερ παλεύει για την έκτη θέση και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ οι γηπεδούχοι για την παραμονή τους. Στην Μπόχουμ ξέρουν ότι σε περίπτωση ήττας σήμερα, μπορεί να υποβιβαστούν, αν η Σάλκε τσιμπήσει αποτέλεσμα κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Λειψία, αφού υστερούν στην ισοβαθμία. Άρα πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβαίνει την ίδια ώρα στην Red Bull Arena.

Αντίστοιχα, η Λεβερκούζεν κινδυνεύει να μείνει 7η αν δεν κερδίσει, διότι η Βόλφσμπουργκ λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με την υποβιβασμένη και απογοητευμένη Χέρτα. Επομένως, οι "ασπιρίνες" είναι δεδομένο πως θα μπουν με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Το διπλό είναι φαβορί στο 2.05, ωστόσο το συγκεκριμένο ματς μάλλον θα είναι καλύτερο να το ποντάρουμε στο live. Αν για παράδειγμα η Λειψία δεν χαριστεί στη Σάλκε και η Μπόχουμ ακούει ότι έχει στο τσεπάκι μίνιμουμ το μπαράζ, τότε μπορούμε να πάμε στη νίκη της Λεβερκούζεν.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι στο Μπορούσια Παρκ ανάμεσα στην Γκλάντμπαχ και την Αουγκσμπουργκ (16:30 Novasports Extra 2, Live από το SPORT24). Τα "πουλάρια" δεν έχουν χειροπιαστό βαθμολογικό κίνητρο, αντίθετα οι Βαυαροί μπορεί να μπλέξουν στο μπαράζ παραμονής αν ηττηθούν και ταυτόχρονα κερδίσουν η Στουτγάρδη και η Μπόχουμ.

Η Αουγκσμπουργκ λοιπόν, θα πρέπει να έχει το νου της και να είναι σε θέση να διεκδικήσει έστω την ισοπαλία, η οποία θα της εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή. Η φετινή Γκλάντμπαχ δεν είναι κανένας... τρομακτικός αντίπαλος. Υπάρχει γκρίνια για τον Ντάνιελ Φάρκε και αβεβαιότητα για το αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο ως το 2025. Μάλιστα, στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με την Μπόχουμ, ο Φάρκε αποδοκιμάστηκε από το κοινό της Μπορούσια.

Στον αντίποδα, η Αουγκσμπουργκ από το 2011 που ανέβηκε στην Bundesliga δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ. Κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνεται στα φαβορί για υποβιβασμό και κάθε φορά βρίσκει τον τρόπο να τη γλιτώνει. Το πιθανότερο είναι πως θα κάνει το ίδιο και φέτος. Το ενδεχόμενο να πάρει από την Γκλάντμπαχ την ισοπαλία, για να έχει το κεφάλι της ήσυχο, ανεξαρτήτως τι κάνουν οι ανταγωνιστές της, προσφέρεται στο 3.80.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντόρτμουντ – Μάιντς: 1 & Μπέλινγχαμ Anytime (απόδοση 4.25), 16:30
  • Γκλάντμπαχ – Αουγκσμπουργκ: Χ (απόδοση 3.80), 16:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ