TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Με τις έδρες σε Βερολίνο και Φρανκφούρτη

Ο Ραντάλ Κολό Μουανί στην αναμέτρηση της Άιντραχτ με την Νάπολι
Ο Ραντάλ Κολό Μουανί στην αναμέτρηση της Άιντραχτ με την Νάπολι 2023 AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής στην Bundesliga. Προγνωστικά και ανάλυση.

Στο Βερολίνο, η Ουνιόν υποδέχεται τη Μάιντς (16:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι Βερολινέζοι είναι ο ορισμός της εξέλιξης. Μέχρι το 2020 δεν είχαν παίξει ποτέ στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας και έκτοτε κάθε χρόνο κάνουν και μία υπέρβαση. Το 2021/22 αγωνίστηκαν στο Conference League, το 2022/23 στο Europa League και φέτος θα ζήσουν για πρώτη φορά τη μαγεία του Champions League, αφού τερμάτισαν πέρυσι στην τέταρτη θέση.

Με αρχιτέκτονα τον Ουρς Φίσερ, ο οποίος την ανέλαβε το 2018 στην Τσβάιτε, έχει φτάσει πλέον να είναι το απόλυτο αφεντικό στη γερμανική πρωτεύουσα, αφού την ίδια ώρα η συμπολίτισσα Χέρτα είναι ουραγός στη Β' Γερμανίας χωρίς βαθμούς μετά από τρία ματς!

Το εντυπωσιακό είναι πως το έχει καταφέρει αυτό, παίζοντας ένα συντηρητικό ποδόσφαιρο, με σφιχτή τακτική και έμφαση στην άμυνα, τις στατικές φάσεις και τις προσωπικές μονομαχίες. Κυνική και αποτελεσματική, έχει τον τρόπο της να επιβάλλεται, κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα στο επιθετικό κομμάτι.

Τις τελευταίες ημέρες, η Ουνιόν φόρτσαρε μεταγραφικά για να αναβαθμίσει το ρόστερ της εν όψει της παρθενικής συμμετοχής της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Απέκτησε έτσι με 13 εκατομμύρια ευρώ τον διεθνή Γερμανό μπακ Ρόμπιν Χόσενς (Ιντερ) και με 4 εκατομμύρια ευρώ τον πολύπειρο φορ Κέβιν Φόλαντ (Μονακό.). Προηγουμένως είχε φέρει με τη μορφή δανεισμού τον χαφ Αλεξ Κραλ (Σπαρτάκ Μόσχας), αλλά και τους ταλαντούχους Ντάτρο Φοφανά (Τσέλσι) και Μπρέντερν Ααρονσον (Λιντς).

Η Ουνιόν ξεκίνησε τη σεζόν, επικρατώντας με 4-0 στο κύπελλο της Βάλντορφ (Δ' Γερμανίας), ενώ στα τελευταία της φιλικά κέρδισε με 1-0 την Ουντινέζε και με 4-0 την Αταλάντα. Έδειξε λοιπόν πως είναι πανέτοιμη για την πρεμιέρα.

Στον αντίποδα, η Μάιντς με τον Μπο Σβένσον μάζεψε τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι μάζεψε 46 βαθμούς, παρουσιάζοντας μία αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Μεταγραφικά δεν έχει κάνει κάτι ιδιαίτερο και ουσιαστικά θα στηριχθεί στον περσινό κορμό. Γενικά, είναι μία σοβαρή ομάδα, με αρχές και ποδοσφαιρικό πλάνο, που έχει φτάσει πλέον σε σημείο να σώνει την κατηγορία με χαρακτηριστική άνεση.

Βέβαια, το να παίζεις στο Αλτεν Φερστεράι, απέναντι στην Ουνιόν δεν είναι καθόλου εύκολη αποστολή. Μιλάμε για μία έδρα που είναι αήττητη στο γερμανικό πρωτάθλημα 23 σερί ματς. Η Ουνιόν έχει να χάσει μπροστά στο κοινό της σε επίπεδο Bundesliga από τον Φεβρουάριο του 2022. Για μία τόσο ισχυρή έδρα τα 2.02 που κυκλοφορούν στον άσο είναι αν μη τι άλλο τίμια.

Προς το παρόν κάτοικος Φρανκφούρτης ο Μουανί

Λίγο αργότερα, ακολουθεί το ντέρμπι της Έσσης απέναντι στην Αϊντραχτ και την Ντάρμσταντ (18:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Τη Φρανκφούρτη με το Ντάρμσταντ χωρίζει ένα τσιγάρο δρόμος, επομένως μιλάμε για μία αναμέτρηση με έντονα τα στοιχεία της αντιπαλότητας.

Η Αϊντραχτ είναι από τις δύο ομάδες φέτος που ξεκινούν τη σεζόν με νέο προπονητή, αφού στη θέση του Ολιβερ Γκλάζνερ, προσλήφθηκε ο πρώην βοηθός του Γιούλιαν Νάγκελζμαν, Ντίνο Τοπμέλερ.

Οι πιο παλιοί ενδεχομένως θυμούνται τον πατέρα του, Κλάους Τοπμέλερ, που ήταν τεχνικός στη Λεβερκούζεν σε εκείνη την ιστορική σεζόν το 2001/02, όταν οι "ασπιρίνες" έχασαν στον τελικό του Champions League από τη Ρεάλ, έχασαν στον τελικό του κυπέλλου από τη Σάλκε και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, πίσω από την Ντόρτμουντ, στον έναν πόντο!

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της, η Αϊντραχτ διέλυσε με 7-0 τη Λοκομοτίβ Λειψίας (Δ' Γερμανίας) για το κύπελλο. Οι "αετοί" έχουν κάνει αρκετές μεταγραφές, όπως ο εξαιρετικός χαφ Σκίρι (Κολωνία), οι στόπερ Πάτσο (Αντβέρπ), Κοχ (Λιντς) και οι επιθετικοί Ενγκανκάμ (Χέρτα), Μαρμούς (Βόλφσμπουργκ).

Βέβαια, το βασικό ζητούμενο είναι αν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τους δύο κορυφαίους παίκτες τους, τον Κόλο Μουανί, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον της Αϊντραχτ και τον εξτρέμ Λίντστρεμ, για τον οποίο ενδιαφέρεται η Νάπολι. Προς το παρόν και οι δύο λογίζονται κανονικά ως παίκτες της Αϊντραχτ και θα είναι διαθέσιμοι για την πρεμιέρα με την Ντάρμσταντ.

Σε ό,τι αφορά στα "κρίνα" επιστρέφουν στην Bundesliga για πρώτη φορά μετά από το 2016/17, ωστόσο η σεζόν δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, αφού στο κύπελλο ηττήθηκαν με το βαρύ 3-0 από τη Χόμπουργκ (Δ' Γερμανίας).

Ο τεχνικός Τόρστεν Λίμπερκνεχτ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη συγκεκριμένη εμφάνιση και υποσχέθηκε καλύτερο προσώπο στο ματς με τη γειτόνισσα Αϊντραχτ. Πάντως, η Ντάρμσταντ προβλημάτισε και στα φιλικά, καθώς σε πέντε τεστ δεν έκανε καμία νίκη. Επίσης, ο Λίμπερκνεχτ έχει κάκιστη παράδοση με την Αϊντραχτ, αφού σε πέντε παιχνίδια εναντίον της στο παρελθόν γνώρισε ισάριθμες ήττες. Μία εξ αυτών στο κύπελλο τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου η Αϊντραχτ κέρδισε με 4-2 την Ντάρμσταντ στη Φρανκφούρτη. Λογικά γκράντε φαβορί ο άσος στο 1.40.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουνιόν Βερολίνου – Μάιντς: 1 (απόδοση 2.02), 16:30
  • Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Ντάρμσταντ: 1 (απόδοση 1.42), 18:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ TIPSTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ