TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Με Φίλκρουγκ για την 5η σερί νίκη η Ντόρτμουντ

Ο άσος της Ντόρτμουντ Νίκλας Φίλκρουγκ
Ο άσος της Ντόρτμουντ Νίκλας Φίλκρουγκ © 2023 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το εναρκτήριο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Bundesliga ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Βέρντερ.

Μετά τη διακοπή για τις εθνικές η δράση επιστρέφει και στην Bundesliga με την αναμέτρηση απόψε της Ντόρτμουντ κόντρα στη Βέρντερ (21:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Οι Βεστφαλοί είναι καθαρό φαβορί σε τιμές κάτω του 1.40.

Η Ντόρτμουντ έχει κάνει δύο απρόσμενες γκέλες μέχρι στιγμής, με την Μπόχουμ και τη Χαϊντενχάιμ, ωστόσο παραμένει αήττητη μετά από επτά αγωνιστικές (5-2-0) και μάλιστα πριν τη διακοπή έτρεξε ένα σερί τεσσάρων νικών στο πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι πως οι εμφανίσεις της απέχουν αρκετά από αυτό που μας έχει συνηθίσει η Ντόρτμουντ ως κλαμπ. Δηλαδή ένα ποδόσφαιρο με φουλ επιθετική λογική, γρήγορες μεταβάσεις και αστραπιαίους συνδυασμούς. Η φετινή Ντόρτμουντ προσπαθεί να γίνει πιο ρεαλίστρια, πιο κυνική και προς το παρόν πορεύεται με... ευαγγέλιο την αποτελεσματικότητα.

Είναι ενδεικτικό ότι έβαλε τέσσερα γκολ στην Ουνιόν Βερολίνου με xGoals υπέρ 1,77 και τρία στη Χοφενχάιμ με xGoals 1,69 και μόλις έξι τελικές. Εν ολίγοις, η Ντόρτμουντ δεν είναι το ίδιο θεαματική φέτος όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τουλάχιστον έχει βρει έναν καλό κύκλο αποτελεσμάτων και ουσία.

Το εντός έδρας παιχνίδι με τη Βέρντερ είναι από αυτά που όταν ξεκινάει η σεζόν το έχει κυκλωμένο για τρίποντο. Η Ντόρτμουντ οφείλει απόψε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί της, πριν πάει την ερχόμενη εβδομάδα για δύο εκτός έδρας ματς φωτιά, με Νιούκαστλ για το Champions League και Αϊντραχτ για το πρωτάθλημα.

Επίσης, ο Εντιν Τέρζιτς και οι παίκτες του θυμούνται καλά το περσινό κάζο που είχαν υποστεί από τη Βέρντερ και σίγουρα αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Τον Αύγουστο του 2022, στα ξεκινήματα της περσινής σεζόν, η Ντόρτμουντ είχε προηγηθεί με 2-0 και πήγαινε σβηστά για το τρίποντο. Η Βέρντερ όμως, έβαλε με τρία γκολ από το 89' μέχρι το 95' και πέτυχε μία από τις πιο επικές ανατροπές στην ιστορία της Bundesliga! Ποτέ άλλοτε στο γερμανικό πρωτάθλημα δεν είχε γίνει ανατροπή με τρία γκολ μετά το 88'!

Έκτοτε, η Ντόρτμουντ δεν έχασε ξανά στην έδρα της σε επίπεδο Bundesliga. Από εκείνο το αλήστου μνήμης παιχνίδι μετράει 16 νίκες και τρεις ισοπαλίες μπροστά στο κοινό της. Επίσης, είναι αήττητη στο πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως έδρας, 15 σερί ματς, έχει δηλαδή να χάσει από την 1η Απριλίου και το Klassiker στο Μόναχο με την Μπάγερν.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Σε ό,τι αφορά στη Βέρντερ, για δεύτερη διαδοχική σεζόν αποκλειστικός της στόχος είναι η παραμονή και τίποτα περισσότερο. Πριν τη διακοπή έχασε στη Βρέμη με 3-2 από τη Χοφενχάιμ. Παρότι ισοφάρισε δύο φορές, τη δεύτερη στο 91', δέχθηκε τη χαριστική βολή στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Στις δύο τελευταίες εξόδους της, δέχθηκε συνολικά οκτώ γκολ από τις νεοφώτιστες Χαϊντενχάιμ και Ντάρμσταντ. Συμπλήρωσε έτσι έξι διαδοχικές ήττες εκτός έδρας, κάτι που της συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια. Επίσης, οι πέντε ήττες στις πρώτες επτά αγωνιστικές είναι η χειρότερή της επίδοση από τη σεζόν 1998/99.

Η ομάδα του Ολε Βέρνερ θα παραταχθεί στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ χωρίς τον βασικό γκολκίπερ Παβλένκα, που τραυματίστηκε. Επίσης, έμειναν εκτός οι αξιόλογοι στόπερ Πίπερ και Σταρκ, όπως και ο πρώην άσος της Λίβερπουλ, Ναμπί Κεϊτά. Ακόμη, είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσει ο φορ Μπορέ, που την Τετάρτη αγωνίστηκε με την εθνική Κολομβίας στον Ισημερινό για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Όλα λοιπόν συνηγορούν υπέρ του άσου, ωστόσο τα 1.35 που κυκλοφορούν δεν έχουν κανένα νόημα. Για να δώσουμε αξία στη νίκη της Ντόρτμουντ, μπορούμε να ζητήσουμε ταυτόχρονα να σκοράρει ο Νίκλας Φίλκρουγκ, ο οποίος θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά με την πρώην ομάδα του.

Ο 30χρονος Γερμανός στράικερ έκανε πέρυσι σεζόν καριέρας με τη Βέρντερ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 16 γκολ. Η περσινή σεζόν αποτέλεσε το διαβατήριο της καλοκαιρινής του μεταγραφής στην Ντόρτμουντ. Στο πρώτο κομμάτι της φετινής αγωνιστικής περιόδου ο Φίλκρουγκ αντιμετώπισε ένα ζήτημα προσαρμογής. Αυτή τη στιγμή όμως έχει ξεπεράσει στο ροτέισον τον Αλέ και θεωρείται ο βασικός φορ των κιτρινόμαυρων.

Πριν τη διακοπή άνοιξε το σκορ στα τελευταία δύο ματς με Χοφενχάιμ και Ουνιόν, ενώ στο παράθυρο των εθνικών σκόραρε και στα δύο φιλικά της εθνικής Γερμανίας με ΗΠΑ και Μεξικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα εννιά πιο πρόσφατα ματς της Μάνσαφτ, ο Φίλκρουγκ έχει σημειώσει ισάριθμα γκολ! Δεν κατάφερε να βρει δίχτυα μόνο στη φιλική ήττα από την Πολωνία τον περασμένο Ιούνιο.

Με βάση λοιπόν τη φόρμα του Φίλκρουγκ αλλά και τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου περί πρώην που πληγώνουν τις προηγούμενες ομάδες τους, μπορούμε να πάρουμε τον άσο σε combo με το anytime του 30χρονου φορ για να πάμε την απόδοση στο 2.22.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντόρτμουντ – Βέρντερ: 1 & Φίλκρουγκ Anytime (απόδοση 2.22), 21:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ TIPSTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ