TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Με δυνατή παράδοση Χοφενχάιμ και Ντόρτμουντ

Dortmund's Karim Adeyemi celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League, round of 16, first leg soccer match between Borussia Dortmund and Chelsea FC in Dortmund, Germany, Wednesday, Feb. 15, 2023. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Karim Adeyemi celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League, round of 16, first leg soccer match between Borussia Dortmund and Chelsea FC in Dortmund, Germany, Wednesday, Feb. 15, 2023. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από την Bundesliga.

Με πέντε παιχνίδια συνεχίζεται απόψε στο πρόγραμμα της Bundesliga. Η πρωτοπόρος Μπάγερν, μετά τον αποκλεισμό της από το Champions League, δοκιμάζεται στην έδρα της εξαιρετικά φορμαρισμένης Μάιντς (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Οι Βαυαροί το πάλεψαν φιλότιμα την Τετάρτη κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και είχαν τις στιγμές τους για να προηγηθούν και να το κάνουν πιο ενδιαφέρον, με κορυφαία το χαμένο τετ α τετ του Σανέ στο 17'. Τελικά, αρκέστηκαν σε μία τιμητική ισοπαλία με 1-1 απέναντι σε μία σαφώς ανώτερη ομάδα.

Πλέον, η Μπάγερν, έχοντας αποκλειστεί από την Ευρώπη και το κύπελλο, στρέφει την προσοχή της αποκλειστικά στην Bundesliga και στην προσπάθειά της να στεφθεί πρωταθλήτρια για 11η σερί σεζόν.

Από τότε που ανέλαβε ο Τόμας Τούχελ, το ρεκόρ της είναι 2-2-2, χωρίς να έχει παρουσιάσει ιδιαίτερη βελτίωση, συγκριτικά με ό,τι ίσχυε επί Γιούλιαν Νάγκελζμαν. Την περασμένη εβδομάδα για παράδειγμα, η Μπάγερν κόλλησε στο 1-1 εντός έδρας με τη Χοφενχάιμ για το πρωτάθλημα και συμπλήρωσε 11 απώλειες (8 ισοπαλίες, 3 ήττες) σε 28 αγωνιστικές, ένας πρωτοφανής αριθμός για τα δεδομένα της. Είναι χαρακτηριστικό, πως για πρώτη φορά μετά το 2011 έχει κάτω από 60 βαθμούς έπειτα από 28 αγωνιστικές.

Η Μπάγερν έχει κερδίσει φέτος δύο φορές τη Μάιντς. Με 6-2 στο πρωτάθλημα για τον πρώτο γύρο και με 4-0 εκτός έδρας στο κύπελλο. Το αποψινό ματς πάντως αναμένεται αρκετά επικίνδυνο. Η Μάιντς είναι αήττητη εννιά σερί αγωνιστικές (5-4-0), έχει δηλαδή να χάσει από τις αρχές Φεβρουάριου. Η ομάδα του Μπο Σβένσον σκοράρει οκτώ σερί ματς εντός έδρας και έχει μαζέψει στο β' γύρο 22 βαθμούς, μόλις έναν λιγότερο από τους Βαυαρούς.

Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν, ότι ο Σβένσον είχε προπονητή τον Τούχελ στη Μάιντς για μία πενταετία, όταν ήταν ποδοσφαιριστής. Επομένως, πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη κόντρα, όπου ο μαθητής θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στον δάσκαλο.

Άλλες εποχές, το διπλό της Μπάγερν στη συγκεκριμένη έδρα δεν θα ξεπερνούσε το 1.35-1.40. Τώρα είναι πάνω από το 1.55, διότι οι πρωταθλητές έχουν δώσει ουκ ολίγα δικαιώματα φέτος. Στοιχηματικά, το μόνο που έχει ενδιαφέρον εδώ είναι η κόντρα του φαβορί, με τη διπλή ευκαιρία να παίζει στο 2.45+. Η Μάιντς διανύει περίοδο φόρμας και δεν αποκλείεται να εκμεταλλευτεί την κόπωση και την απογοήτευση της Μπάγερν, από το ευρωπαϊκό ματς της Τετάρτης, όπου τα έδωσε όλα κόντρα στη Σίτι.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Την ίδια ώρα, η Χοφενχάιμ υποδέχεται στο Ζινσχάιμ την Κολωνία (16:30 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Πελεγκρίνο Ματαράτσο βρίσκεται στο καλύτερό της σημείο μέσα στη σεζόν και με δέκα βαθμούς στα τελευταία τέσσερα ματς πήρε αποστάσεις από την επικίνδυνη ζώνη.

Δεν έχει ωστόσο ακόμη κλειδώσει την παραμονή της. Μετά τη χθεσινή ισοπαλία της Στουτγάρδης είναι στο +4 από τη θέση του μπαράζ, επομένως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλάρωση.

Η Χοφενχάιμ κέρδισε διαδοχικά τις Χέρτα, Βέρντερ και Σάλκε, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πήρε σπουδαία ισοπαλία (1-1) στο Μόναχο με απευθείας φάουλ του φορμαρισμένου Αντρέι Κράμαριτς. Ο Κροάτης ηγέτης των "μπλε" έφτασε τα τέσσερα γκολ στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, ανεβάζοντας στροφές στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Από την άλλη, η Κολωνία συγκέντρωσε πέντε βαθμούς στα τρία τελευταία ματς με Γκλάντμπαχ, Αουγκσμπουργκ και Μάιντς και έχτισε ένα σχετικά καλό μαξιλαράκι ασφαλείας. Σημειώνεται πάντως, ότι πριν το διπλό στο Αουγκσμπουργκ, η ομάδα του Στέφεν Μπάουμγκαρτ ήταν χωρίς νίκη εκτός έδρας σε δέκα σερί ματς (0-4-6), σκοράροντας μόλις πέντε γκολ.

Μάλιστα, οι "τράγοι" έχουν τραγική παράδοση κόντρα στη Χοφενχάιμ. Στις τελευταίες πέντε επισκέψεις τους στο Ζινσχάιμ γνώρισαν ισάριθμες ήττες με γκολ 1-21! Γενικά, η Κολωνία είναι ο... αγαπημένος αντίπαλος της Χοφενχάιμ. Στις προηγούμενες 13 συναντήσεις τους στο πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως έδρας, το ρεκόρ είναι 9-4-0 υπέρ της Χόφε. Στο 2.20 ο άσος είναι τίμιος, δεδομένου μάλιστα ότι οι γηπεδούχοι αν κερδίσουν θα πιάσουν στη βαθμολογία την Κολωνία και θα απομακρυνθούν αισθητά από την ουρά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Γερμανία

Το πρόγραμμα απόψε κλείνει με την αναμέτρηση της Ντόρτμουντ απέναντι στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (19:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Η Ντόρτμουντ έκανε χαρακίρι την προηγούμενη αγωνιστική στη Στουτγάρδη και δεν αξιοποίησε την απρόσμενη απώλεια βαθμών της Μπάγερν με τη Χοφενχάιμ.

Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς προηγήθηκε με 2-0 στο 33', κέρδισε αποβολή στο 39', είχε δύο δοκάρια για το 3-0 και όμως με παίκτη παραπάνω, ισοφαρίστηκε σε 2-2 (77', 84'). Στο 92' πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ και εκεί που όλοι είπαν ότι κατάφερε να γλιτώσει το κάζο, τελικά δέχθηκε το 3-3 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (97').

Το παιχνίδι στη Στουτγάρδη ήταν ενδεικτικό της έλλειψης χαρακτήρας που παρουσιάζει στα κρίσιμα η Ντόρτμουντ. Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά συνέβαλλαν και κάποιες αρνητικές συγκυρίες. Οι κιτρινόμαυροι κατέβηκαν στη Μερσέντες-Μπεντς Αρίνα χωρίς τους δύο βασικούς στόπερ, Ζίλε και Σλότερμπεκ. Επίσης, στο ημίχρονο έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Χούμελς και στη θέση του έκανε ντεμπούτο ο 19χρονος Κουλιμπαλί, με την Ντόρτμουντ να πληρώνει στο τέλος την απειρία του νεαρού Γάλλου.

Παρά τη σοκαριστική εξέλιξη, ο αθλητικός διευθυντής του κλαμπ, Ζεμπάστιαν Κελ, δήλωσε πως η ομάδα συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο και θα τα δώσει όλα στις αγωνιστικές που απομένουν για να σπάσει την κυριαρχία της Μπάγερν. Το θετικό για την Ντόρτμουντ είναι ότι από τα εναπομείναντα έξι ματς, τα τέσσερα θα τα δώσει στο Σίγκναλ-Ιντούνα Παρκ, όπου είναι πολύ πιο αξιόπιστη φέτος.

Στον αντίποδα, η Αϊντραχτ δεν μπορεί πλέον να προλάβει την τετράδα, αφού συμπλήρωσε επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-4-3) μετά το 1-1 με την Γκλάντμπαχ. Οι "αετοί" ήταν εμφανώς ανώτεροι (xGoals 2,17-0,64), έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να σώσουν την ισοπαλία, ισοφαρίζοντας στο 83' με τον συνήθη ύποπτο, Κόλο Μουανί. Ο Γάλλος φορ έφτασε τα 13 γκολ και είναι ο δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας, πίσω μόνο από τον Νίκλας Φίλκρουγκ (16) της Βέρντερ.

Ο τεχνικός της Αϊντραχτ, Όλιβερ Γκλάζνερ, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα. Στόχος πλέον είναι να τερματίσει στην πρώτη εξάδα και να κατακτήσει το κύπελλο, όπου στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Στουτγάρδη, στις αρχές Μαΐου.

Το πρόβλημα για την Αϊντραχτ είναι ότι θα κατέβει απόψε με πολλές απουσίες στην άμυνα, καθώς είναι εκτός ο κορυφαίος στόπερ Εντικά, ο δυναμικός στόπερ/χαφ Γιάκιτς και ο επιθετικός μπακ/χαφ Μαξ. Επίσης, παραμένει σταθερά εκτός ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Λίντστρεμ (7 γκολ).

Συν τοις άλλοις, η Φρανκφούρτη είναι χωρίς διπλό οκτώ σερί αγώνες (0-4-4). Δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ 25 διαδοχικά ματς κόντρα στην Ντόρτμουντ, ενώ ο Γκλάζνερ σε επτά παιχνίδια κόντρα στους Βεστφαλούς, είτε με τη Βόλφσμπουργκ, είτε με την Αϊντραχτ, έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες.

Με την Ντόρτμουντ να μετράει 10-1-0 στα τελευταία 11 εντός έδρας κόντρα στην Αϊντραχτ, ο άσος είναι λογική επιλογή στο 1.60. Μπορούμε πάντως να ρισκάρουμε με το combo στο Goal/Goal, να ζητήσουμε δηλαδή κι ένα τέρμα από τους φιλοξενούμενους, για να ανεβάσουμε την απόδοση στο 2.90! Σημειώνεται, ότι οι έξι τελευταίες νίκες των Βεστφαλών εντός έδρας συνδυάστηκαν με Goal/Goal.

Επίσης, η Αϊντραχτ μετράει 6/7 αμφίσκορα στις τελευταίες αγωνιστικές και από το 2015/16 και μετά, σε επτά ματς στο Σιγκναλ-Ιντούνα Παρκ, βρήκε μίνιμουμ ένα τέρμα έξι φορές. Πέρυσι για παράδειγμα, η Ντόρτμουντ είχε κερδίσει με 5-2, ενώ στον πρώτο γύρο, έβγαλε διπλό στη Φρανκφούρτη με 2-1.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Χοφενχάιμ – Κολωνία: 1 (απόδοση 2.20), 16:30
  • Ντόρτμουντ – Αϊντραχτ: 1 & Goal/Goal (απόδοση 2.90), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ TIPSTERS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ